Custom Search

11 Δεκ 2013

To HOTDOG, o Άδωνις και το «Θαύμα του Εβραίου»!...

Σήμερα κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, είδα κάπου έξω σε σταντ αυτό το συγκεκριμένο τεύχος του HOT DOG. Για το συγκεκριμένο τεύχος είχα ήδη ενημερωθεί από το internet, επομένως μπήκα στον πειρασμό να δώσω τα 2.5€ για να διαβάσω την τρομερή αποκάλυψη που έλεγε πως έκανε!...

Ξεκινώντας νομίζω αξίζει να κρατίσω εδώ δύο screenshots από το twitter του Άδωνι, όπου για το συγκεκριμένο θέμα λέει πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή:

Ως επίσης και το διαψεύδει ευθέως:


Ξεκινώντας λοιπόν με την πληροφορία πως το περιοδικό έχει σαν εξώφυλλο μάλιστα μια ενδεχομένως άκυρη είδηση, θέλω να καταγράψω σε αυτό το σημείο τα λίγα πράγματα που διάβασα σε αυτό και πως αξίζει να σημειωθούν για τους αναγνώστες του blog (ΜΕΡΟΣ Α), μαζί μια δική μου κριτική στο τέλος (ΜΕΡΟΣ Β)!

Στο τέλος δίνω κι έναν επίλογο (ΕΠΙΛΟΓΟΣ) για όσους βαριούνται να τα διαβάσουν!

***** ΜΕΡΟΣ Α *****

---------------
Θα ξεκινήσω από το άρθρο του κ. Βαξεβάνη στην σελίδα 6 (5 Δεκ. 2013), στο οποίο κάνει αναφορά σε ένα ωραίο ανέκδοτο, που αφορά την «πίστη» και τις «αυταπάτες». Είναι λέει ένας Χριστιανός, ένας Μουσουλμάνος και ένας Εβραίος και προσπαθούσαν να αποδείξουν ποιανού θεός ήταν ο καλύτερος. Λέει ο Μουσουλμάνος ένα περιστατικό όπου ο Αλλάχ σταμάτησε τον ανεμοστρόβιλο τριγύρω του στην έρημο. Λέει ο Χριστιανός ότι είχε αναποδογυρίσει η βάρκα του στην μέση του πελάγους και τον έσωσε ο Θεός από βέβαιο πνιγμό. Και λέει και ο Εβραίος πως ήταν σε μια στάση και ξαφνικά βλέπει μια θεογκόμενα να του γνέφει και να του γελά. Αλλά ήταν Σάββατο και δεν επιτρεπόταν να κάνει κάτι! Γι' αυτό και προσευχήθηκε στον θεό του και αυτός με την παντοδυναμία του έκανε την περιοχή γύρω από την στάση Κυριακή και γύρω γύρω την άφησε Σάββατο!.. Και έτσι ο Εβραίος μπόρεσε και εκμεταλλεύτηκε μάλλον την κατάσταση από θαύμα!....

Σ1: Σημειώνω το πως σχολιάζει το ανέκδοτο αυτό ο κ. Βαξεβάνης «Τρία χρόνια τώρα, αρκετοί στην χώρα αυτοί θεωρούν πως θα γίνει ένα θαύμα σαν αυτό που περιέγραψε ο εβραίος. Πως γύρω γύρω όλα θα καίγονται και στην μέση θα υπάρχει η δικιά τους Κυριακή» [...] «Η αυταπάτη διαλύεται και απλώς επέρχεται η σειρά τους».

---------------
Στην συνέχεια διάβασα το άρθρο του κ. Βαρουφάκη στη σελ. 8. Σε αυτό το άρθρο δίνεται ένα παράδειγμα από την Ιταλία με μια οικονομική ιδέα την οποία γίνεται ο εξής διάλογος πάνω σε μια οικονομική ιδέα η οποία οδήγησε τον Τρεμόντι να περνάει στην Ιστορία (σύμφωνα με το άρθρο):

Γραμματέας προς Υπουργό (Τρεμόντι)-
«Κύριε υπουργέ, ποιός ο λόγος για όλες αυτές τις συναντήσεις; Δεν έχω πρόβλημα να πάω να δω τους ανθρώπους και να τους μιλήσω. Αναρωτιέμαι όμως γιατί πρέπει να το κάνω, δεδομένου ότι, όπως μου λέτε, έπεισα... εσάς! [σσ: Ο Γραμματέας έπεισε τον Υπ. Οικονομικών πως είναι σωστή]. Είστε ο Υπουργός Οικ. κραταιάς ευρωπαϊκής χώρας. Συμμετέχετε στο Eurogroup, στο Ecofin, στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν πειστήκατε όντως για την πρότασή μου, γιατί δεν την παρουσιάζετε ως δική σας στο Ecofin;»

Απάντηση Υπουργού: -
«Δεν καταλαβαίνετε αγαπητέ μου τι θα συμβεί με το που θα αρχίσω να παρουσιάζω την πρότασή σας στο Ecofin;
ΌΣΟ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, με το που θα αρχίσω την ομιλία μου υπερ της, τα SMS θα φεύγουν καταιγιστικά από τα κινητά των συναδέλφων υπουργών και των παρατρεχαμένων τους: Ο Τρεμόντι προτείνει την κεντρική διαχείριση μέρους του δημοσίου χρέους των κρατών-μελών, θα λένε. Δεπτερόλεπτα αργότερα τα ειδησεογραφικά πρακτορία θα αναμεταδίδουν τα μηνύματα αυτά, ολίγον τι τραβηγμένα και, προτού καν ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, τα spreads της Ιταλίας θα έχουν εκτιναχθεί στα ουράνια, καθώς οι χρηματαγορές θα δονούνται από φήμες πως, για να προτείνει τέτοια πράγματα ο Τρεμόντι, η Ιταλική κυβέρνηση προφανώς δεν δίναται να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιο χρέος της. Την επόμενη μέρα δεν θα είμαι πια υπουργός Οικονομικών. Πως ακριβώς θα βοηθήσει στην προώθηση της ιδέας-πρότασής σας η αποκαθήλωσή μου;»

Σ2: Η ουσία του παραπάνω διαλόγου: Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (για συμφέροντα αλλωνών φυσικά!), μπορεί να οδηγήσει στην άκρη όσους είναι ικανοί να διασώσουν καταστάσεις με λογικές και εφαρμόσιμες ιδέες! Γι' αυτό και στην Ελλάδα ποτέ κανείς πολιτικός δεν πήγε κόντρα σε όλους (- εκτός από τον υποφαινόμενο στο εξώφυλο του αυτού περιοδικού!) και γι' αυτό φτάσαμε στο σήμερα, με σχεδόν κανέναν να μην κάνει τίποτα!

---------------
Στο ίδιο άρθρο δίνεται άλλο ένα παράδειγμα λίγο αργότερα στην Ιταλία όπου ο κ. Μόντι προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην οικονομία και ο έτερος νέος πρόεδρος της ΕΚΤ (Μάριο Ντράγκι) έδινε αγώνα επίσης τυπώνοντας 1 εκ. ευρώ κάνοντας και μηνύσεις στους Τραπεζίτες, ελπίζοντας πως οι τράπεζες θα δάνειζαν έτσι κάποια ποσά από αυτά που θα λάμβαναν στα χειμαζόμενα κράτη (δηλαδή ο κ. Μόντι είχε κάνει ΗΡΩΙΚΕΣ κινήσεις και ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ υπέρ των απλών πολιτών, όπως καθένας θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει!)

Τι έγινε όμως με τον κ. Μόντι και τον κ. Ντράγκι που έδωσαν αυτή την ΗΡΩΙΚΗ μάχη για να βοηθήσουν την οικονομία και τα χειμαζόμενα κράτη;

Μια μεγάλη τράπεζα εξέδωσε ιδιωτικά ομόλογα 40εκ. ευρώ, και εκβίασε (και μάλιστα με πολύ θράσος και ευθέως!) τον κ. Μόντι να τα αγοράσει το κράτος! Χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης του είπε: «Με την κρατική εγγύηση θα μπορέσω σήμερα κι όλας να καταθέσω αυτά τα νέα ομόλογα στην ΕΚΤ και να πάρω ρευστό χρήμα. Διαφορετικά αύριο η τράπεζα δεν θ' ανοίξει, θα επικρατήσει χάος και η κυβέρνησή σας θα καταρρεύσει.» (Θυμηθείτε τι έγινε στην Κύπρο όταν είπαν πως δεν θα δίνουν καθόλου λεφτά οι τράπεζες!).

Ο τεχνοκράτης Μόντι, επικοινώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών και τον κ. Ντράγκι οι οποίοι του είπαν το προφανές - Να υποκύψει στον εκβιασμό για το καλό της χώρας (Φανταστείτε αύριο ξαφνικά να μην λειτουργούν τράπεζες και ΑΤΜ, με άγνωστο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επαναλειτουργήσουν! - είναι ένα εφιαλτικό σενάριο το οποίο μπορεί να έχει και θύματα αν διαρκέσει!). Έτσι ο Μόντι έδωσε την εγγύση και αύξησε το χρεός κατά 40εκ. ευρώ.

Για αυτά τα 40εκ ευρώ ασκήθηκε μήνυση εναντίων του από τις Βρυξέλλες, γιατί ο σκοπός ήταν να μειώσει το χρέος και όχι να τ' αυξήσει. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα 40εκ ευρώ πάρθηκαν νέα μέτρα που οδήγησαν την Ιταλία σε τεχνική ύφεση, που οδήγησε σε εκλογές και στην θέση του Μόντι μπήκε κάποιος άλλος...

Καταλήγει το δε άρθρο: «"Καλά, οι ηγέτες μας δεν γνωρίζουν τι ποιούν;" Δυστυχώς γνωρίζουν. Αλλού είναι το ζήτημα...»(sic)

Σ3: Ουσιαστικά εδώ γίνεται παραδοχή, πως οι ΗΓΕΤΕΣ μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, και ότι κάνουν δεν το κάνουν με κακό σκοπό πάντα (ως έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου)! Αντίθετα, ο λαϊκισμός (διαστρέβλωση της αλήθειας, παραπληροφόριση κτλ) και η πολιτική ανωριμότητα των πολιτών σε συνδυασμό με τα πολιτικά συμφέροντα όσων επιζητούν την εξουσία, γίνονται τεράστια εμπόδια για όποιον ηγέτη θελήσει να σώσει την κατάσταση. «Όποιος αξιόλογος βγει θα τον φάνε λάχανο» ξέρουμε.. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως, είναι ότι εμείς οι ίδιοι ως πολίτες τους τρώμε λάχανο, γιατί ποτέ δεν εμπιστευόμαστε κάποιον ηγέτη. Όποιος είναι στην εξουσία είναι ο κακός!..
Έδωσε 40εκ ευρώ σε μια τράπεζα ο Μόντι (κατόπιν εκβιασμού); Πρέπει να τιμωρηθεί!... Ενώ αν άφηνε την χώρα με κλειστές τράπεζες που θα είχε τραγικότατες συνέπειες, πολύ πιο τραγικές από την αύξηση του χρέους κατά 40εκ ευρώ, τότε θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για τον απλό λαουτζίκο πολιτικά ανώριμο πολίτη!

***** ΜΕΡΟΣ B *****
---------------
Και τώρα θέλω να πάω στην ουσία, σε ότι αφορά τον Άδωνι. Κατ' αρχήν το περιοδικό είναι εξολοκλήρου σχεδόν αφιερωμένο σε ότι αρνητικό αφορά τον Άδωνι! Έχει μέσα και άλλα θέματα, αλλά δεν θέλω να τα μπλέξω. Θέλω μόνο να αναδείξω την επιχειρηματολογία που αξιοποιείται στο περιοδικό, η οποία είναι επιχειρηματολογία ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ, η οποία όμως δίνει και τα πραγματικά στοιχεία και έτσι ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει αυτή την διαστρέβλωση που γίνεται εναντίων του Υπουργού!

Μια διαστρέβλωση και μια επίθεση (θυμηθείτε και την εφημερίδα των πράσινων με την επίθεση που έκανε εναντίων του!) ακριβώς όπως περιγράφηκε από το άρθρο του κ. Βαρουφάκη από τα παραδείγματα με τον Τρεμόντι (Σ2), ο οποίος για τους ίδιους λόγους απέφυγε να βγει αυτός μπροστα (για να μην φάει την λάσπη), σε αντίθεση με τον Άδωνι που είναι Ιδεολόγος Πολιτικός με @@ και όχι απλά στείρος πολιτικάντης της καρέκλας!... Σε ποιόν άλλο υπουργό άλλωστε έχει γίνει ποτέ σε αυτή την χώρα τόση μαζική επίθεση;.. Μόνο στον Άδωνι! Λες και ο Άδωνις μας έφερε σε αυτή την κατάσταση και όταν μάλιστα αυτός προσπαθεί να φτιάξει αυτή την κατάσταση!

Το θέμα αφορά ένα non-paper που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο το οποίο ΕΠΕΞΗΓΟΥΣΕ γιατί δεν πρέπει να γίνουν οριζόντιες περικοπές στα φάρμακα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην εικόνα:Στο κίτρινο χρώμα τονίζεται το «επίμαχο» μέρος του non-paper, το οποίο τι λέει ουσιαστικά; Ότι για κάθε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μείωση της τιμής των φαρμάκων κατά 10% οι φαρμακευτική βιομηχανία έχει 2 δις δολάρια χασούρα, και θα αποσύρει τα φάρμακα από την Ελλάδα, αν υπάρξει απότομη τέτοια μείωση!...

Το δε άρθρο του HOT DOG κατηγορεί τον Άδωνι πως επειδή δεν κάνει αυτή την μείωση, χαρίζει στην φ.βιομηχανία 2 δις δολάρια, αγνοώντας τις επιπτώσεις: του να σταματήσουν να έρχονται φάρμακα στην Ελλάδα από αυτές τις βιομηχανίες, ενώ άνθρωποι τα έχουν ανάγκη για να ζήσουν!..  Και για να καταλάβει κανείς την ανοησία του επιχειρήματος και της κατηγορίας κατά του Άδωνι θα δώσω ένα απλό παράδειγμα: Στην τελική, γιατί το άρθρο στέκεται στα 2δις (10% περικοπές). Θα μπορούσε κάλιστα ο καθένας να ζητάει 100% περικοπές (άρα μιλάμε για 20δις χάρισμα!)... Έτσι, με 100% περικοπές, δεν θα χαρίζαμε τίποτα στης φ. βιομηχανίες προς όφελος του πολίτη (δωρεάν φάρμακα)!..

Η λογική δηλαδή πως ο Άδωνις «χαρίζει» 2 δις στις φ.β., είναι τόσο αυθαίρετη, παιδαριώδης και εκτός πραγματικότητας όσο και η λογική πως ο Άδωνις «χαρίζει» 20 δις στις φ.β. επειδή δεν κάνει 100% περικοπές στις τιμές των φαρμακων τους (να τα ζητάει δηλαδή δωρεάν!). Αν οι φ.β. δεν έχουν κέρδος (ως κάθε ΣΟΒΑΡΗ επιχείρηση), πόσο δε μάλιστα αν έχουν χασούρα, προφανώς δεν θα ασχοληθούν μαζί μας! Αντί λοιπόν να πουν μπράβο στον Άδωνι, που επαναδιαπραγματεύεται με τις φ.β. έτσι ώστε να μειώσει εν τέλη τις τιμές των φαρμάκων χωρίς να τις οδηγήσει σε άρνηση συνεργασίας με την χώρα μας (άρα μιλάμε για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση, ή αλλιώς πετυχημένο deal προς ώφελος τον πολιτών) τον κατηγορούν που δεν κάνει μια.. σκοπίμως αποτυχημένη διαπραγμάτευση η οποία μπορεί να έχει και ολέθριες συνέπειες στους πολίτες που δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους!

***** ΕΠΙΛΟΓΟΣ: *****
-------------------
Πρακτικώς τι είδα από το HOTDOG; Ότι κάνουν αυτά που οι ίδιοι καταγγέλουν!

Φαίρνουν το παράδειγμα με τον Τρεμόντι, ο οποίος για να μην έχει πολιτικό κόστος (από τους συμφεροντολόγους εχθρούς του), προσπάθησε να εφαρμόσει την (ΣΩΣΤΗ) ιδέα του δια μέσω τρίτων, και κατηγορούν τον Άδωνι επειδή ο ίδιος βγαίνει στα κανάλια και υπερασπίζεται τις ιδέες του με πάθος ενάντια στους συμφεροντολόγους εχθρούς του (και τον κατηγορούν οι ίδιοι οι «συμφεροντολόγοι εχθροί του» γι' αυτό!!!)!!.. Σαν να του λένε δηλαδή: Κάνε αυτά που θες να κάνεις δια της πλαγίας οδού, αλλιώς σε φάγαμε λάχανο!

Και στην συνέχεια, ακολουθούν πιστά «την λογική του Εβραίου» στο ανέκδοτο, όπου κατηγορούν τον Άδωνι (ως «dealer» άκουσον άκουσον!) που δεν κόβει αυτός όσο γουστάρει τις τιμές των φαρμάκων, χωρίς να νοιάζεται για το τι επιτρέπεται και μπορούν να κάνουν αυτοί που μας τα δίνουν!!! Αυτή είναι η ίδια λογική με αυτή του Εβραίου στο πρώτο ανέκδοτο! Στο HOT-DOG (και γενικότερα η Αριστεριστές και στο ΣΥΡΙΖΑ) παραμυθιάζονται πως στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε (να σκίζουμε μνημόνια, να ακυρώνουμε συμβάσεις, να βάζουμε όσο θέλουμε τις τιμές των φαρμάκων και να ζημιώνουμε όποιον θέλουμε, να μπούμε όλοι στο δημόσιο και με μεγάλους μισθούς - δηλαδή: Να έχουμε Κυριακή στην Στάση και να νταλαβεριζόμαστε με την Θεογκόμενα!) χωρίς να επηρρεάζεται κανείς μα κανείς από εμάς και χωρίς να μπορεί κανείς να μας πει τίποτα (γύρω γύρω να είναι Σάββατο, αλλά επειδή εμείς είμαστε στην Κυριακή στην Στάση κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ούτε να μας πειράξει!)...

Αναρωτιέμαι... Αυτοί που διαβάζουν αυτού του είδους την Αριστερίστικη Δημοσιογραφία, καταλαβαίνουν τι διαβάζουν; Αντιλαμβάνονται την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται;... Γιατί αν καταλαβαίναν, είμαι σίγουρος ότι θα την βάζαν εκεί που την έβαλα κι εγώ στην φώτο!..