Custom Search

3 Αυγ 2013

Χρυσή Αυγή: Προτίμησαν να καεί το δάσος, παρά να βγάλουν τα μπλουζάκια τους!

Είδα αυτό το άρθρο http://news247.gr/eidiseis/koinonia/entash_sto_markopoylo_mploko_el_as_se_xrysh_aygh_poy_epixeirhse_katasvesh_fwtias.2357323.html και πραγματικά, προβληματίστηκα!

Η Χρυσή Αυγή κατηγορεί την Αστυνομία που δεν τους επέτρεψε να βοηθήσουν στην κατάσταση, ενώ όπως φαίνεται στην φωτογραφία έχουν πάει τα μέλη τους με ... διαφημιστικά μπλουζάκια «Χρυσή Αυγή».

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει κάτι αρνητικό για την εθελοντική βοήθεια, αλλά, αν ο άλλος πνίγεται ή τον βοηθάς γιατί όντως το πιστεύεις, ή φέρνεις και πανό μαζί σου, και το συνεργείο σου, και φωτογραφικές μηχανές για να αποθανατήσεις την προσπάθεια προς δικό σου προφανώς ώφελος!

Ξέρω άτομα - φοιτητές από αριστερές παρατάξεις που ήταν εθελοντές πυροσβέστες το καλοκαίρι. Και φυσικά πήγαιναν να βοηθήσουν όποτε τους καλούσαν χωρίς να φοράνε διαφημιστικά μπλουζάκια. Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια!

Αντίθετα η ΧΑ τι έκανε; Πήρε τα διαφημιστικά της, έκανε πως πήγε να βοηθήσει αφού είδε πως η συγκεκριμένη φωτιά είχε πάρει αρκετή δημοσιότητα - προφανώς για να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες τους να σβήνουν τις φλόγες παντού!... Μας λένε μάλιστα για 100 άτομα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά η φωτογραφία μάλλον τους διαψεύδει....

Μέχρι εδώ ο καθένας μπορεί να έχει την δικιά του θέση. Οι ΧΑτες να αξιοποιούν το γεγονός της άρνησης της συμμετοχής τους για προφανείς λόγους, οι οποίοι γίνονται πιο προφανείς από το γεγονός, πως αντί να βγάλουν τις μπλούζες τους και γενικότερα οτιδήποτε θα μπορούσε να τους διαφημίσει ώστε να βοηθήσουν σαν απλοί πολίτες οπότε η αστυνομία - κατα τα λεγόμενά τους πως είχαν εντολές μόνο την ΧΑ να εμποδίσουν και όχι απλούς ακομμάτιστους πολίτες - θα τους άφηνε, προτίμησαν να ... αφήσουν το δάσος να καεί!!!

Πόσο μεγάλη ειρωνία ε;
Έτρεξαν να βοηθήσουν να μην καεί το δάσος... Και εν τέλη δημιούργησαν και πρόβλημα δημιουργώντας ένταση με αστυνομικούς στην καιγόμενη περιοχή, επειδή δεν ήθελαν να χάσουν την δωρεάν θα διαφήμιση που είχαν με τα μπλουζάκια τους - γι' αυτό και εν τέλη δεν βοήθησαν!!!!...

Προφανώς η πολιτική διαφήμιση και το πολιτικό κέρδος τους - ο πολιτικός καιροσκοπισμός τους - είναι πάνω από την διάσωση των δασών, και κατα συνέπεια και της αλληλεγύης - βοήθεια στους πολίτες, αφού πάντα κι εκεί εφαρμόζουν τις ίδιες τεχνικές....

Όπως λέει και ο τίτλος: «Προτίμησαν να καεί το δάσος, παρά να βγάλουν τα μπλουζάκια τους!» ....
.... Νομίζω ο τίτλος «Πατριδέμπορες και Πατριδοκάπηλοι» μπορεί και να ταιριάζει άψογα....
- Μέχρι και ο πιο Χαζός αντιλαμβάνεται άλλωστε ότι το μόνο που δεν ένοιαζε τους ΧΑτες ήταν η διάσωση του Δάσους!

Υσ1. Αν αυτές οι Στοχευμένες κινήσεις ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Εντυπωσιασμού (και όχι εθελοντισμού!), συγκινούν τους Έλληνες αντί να τους εκνευρίζουν, τότε τους εύχομαι ολόψυχα να χαρούν το αποτέλεσμα της συγκίνησής τους στο μέλλον τους, ως αυτό περιγράφεται ξεκάθαρα από τον κ. Κασιδιάρη στον παρακάτω διάλογο ( http://area51gr.blogspot.gr/2013/05/to-zouglagr.html ).

Υσ2. Για όσους ακόμα νομίζουν ότι οι ΧΑτες είναι όντως «Πατριώτες» διαβάστε κι αυτή την μαρτυρία: http://www.athensvoice.gr


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεωργιάδης: «Ακούω συνεχώς τον κ. Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή, η οποία μιλάει για την Εθνική παραγωγή, την κατάργηση του Μνημονίου, και σε τελική φάση την υιοθέτηση του Εθνικού Νομίσματος. Κάνω κάποιο λάθος εδώ;»

Κασιδιάρης: «Λέμε συγκεκριμένα και αυτό βρίσκεται στη προμετωπίδα του προγράμματός μας, ότι δεν μπορεί να υπάρχει Εθνική Ανεξαρτησία χωρίς Εθνικό Νόμισμα. Πλην όμως, χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Γεωργιάδης: «Στο ενδιάμεσο, μέχρι να φτιάξουμε την Εθνική Παραγωγή, γιατί εσείς αν θυμάμαι καλά είστε γεωπόνος αν δεν κάνω λάθος ή κάτι τέτοιο έτσι δεν είναι;»

Κασιδιάρης: «Είμαι γεωπόνος και χημικός τροφίμων».

Γεωργιάδης: «Άρα γνωρίζετε ότι η Εθνική Παραγωγή δεν φτιάχνεται σε 24 ώρες. ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!»

Κασιδιάρης: «Ναι. Μέσα στο ευρώ

Γεωργιάδης: «Άρα λοιπόν στο ενδιάμεσο η Χρυσή Αυγή λέει, θα είμαστε στο Ευρώ.»

Κασιδιάρης: «ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ. Σαφέστατα αφού δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα».

Γεωργιάδης: «Πως θα καταργήσετε αυτομάτως το Μνημόνιο αφού καλώς γνωρίζετε όπως όλοι και από την Κύπρο ότι αν καταργήσουμε το Μνημόνιο είμαστε εκτός Ευρώ και σύμφωνα με την ΔΙΚΗ σας άποψη ΔΕΝ έχουμε ακόμα Εθνική Παραγωγή για να μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας; Δηλαδή, το ενδιάμεσο διάστημα πως θα το καλύψετε;»

Κασιδιάρης: «Εμείς λέμε ότι η καταγγελία Μνημονίου, σημαίνει: Θα σταματήσουν να εφαρμόζονται τα ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ που συμβαδίζουν με την Έλλειψη Εθνικής Ανεξαρτησίας. Δηλαδή, δεν θα έρχεται στην χώρα μεταφρασμένο στα Ελληνικά ένα πακέτο μέτρων και θα ψηφίζεται από την Ελληνική βουλή.» (;;;!!!;;;)

Γεωργιάδης: «Εντάξει. Μην χάνουμε χρόνο σε αυτά. Τα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ πείτε τώρα...»

Κασιδιάρης: «Όταν λέμε ότι είμαστε κατά του Μνημονίου δεν λέμε ότι από την επομένη μέρα εμείς θα δίνουμε λεφτά παντού. Δεν λέμε τέτοιο πράγμα.»

Γεωργιάδης: «Αλλά; Θα περνάμε καλά ή άσχημα;»

Κασιδιάρης: «Θα ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ.. Θα ματώσουμε.»

Γεωργιάδης: «Αααα.. Θα περνάμε άσχημα λοιπόν.»

Κασιδιάρης: «Ένα λεπτό. Είπα εγώ ότι θα κάνουμε αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; [...] Εμείς λέμε ότι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να επιστρέψει σε εργασίες παραγωγικές τις οποίες τις απέφευγε επί δεκαετίες. Αυτό είναι το μοντέλο που προτείνει η Χρυσή Αυγή.»

Πορτοσαλτέ: «Άρα ο Έλληνας πολίτης επιστρέφει στο μάζεμα της Ελιάς, στο μάζεμα της φράουλας, στο μάζεμα της ντομάτας επιστρέφει σε αυτά τα μεροκάματα τα οποία, τα δύσκολα και τα σκληρά, τα οποία όμως προς το παρόν ούτε τα ακουμπάει, ούτε απ' έξω από την Μανολάδα δεν περνάμε.»

Κασιδιάρης: «Εδώ έχετε ένα άδικο. Τα τελευταία έτη έχει αλλάξει αυτή η νοοτροπία και θα φέρω το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής, ότι κάθε τόσο τις περιόδους αυτές όπου υπάρχει γεωργική παραγωγή, έρχονται άνθρωποι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, μεσολαβεί η Χρυσή Αυγή, για να πηγαίνουν να εργάζονται στα χωράφια, με μεροκάματο αξιοπρεπές ασφαλώς

Πορτοσαλτέ: «Όπως πόσο; Πόσο κ. Κασιδιάρη για να ξέρουμε. Πόσο;»

Κασιδιάρης: «Ποιό είναι το αξιοπρεπές μεροκάματο; Στο απώτερο μέλλον πρέπει να είναι όσο ο κατώτατος μισθός....»

Πορτοσαλτέ: «Σήμερα, σήμερα αυτοί που πηγαίνουν πόσο είναι το μεροκάματό τους που πάνε στο χωράφι και μαζεύουν...»

Κασιδιάρης: «
Είναι διπλάσιο απ' αυτό που παίρνει ο Πακιστανός ανάλογα με την περίπτωση....»