Custom Search

16 Απρ 2012

[Απόψεις]: Με τέτοια επιχειρήματα βγάλαν το ΛΑ.Ο.Σ. κωλοτούμπα! - Νο. 2.

Σε προηγούμενο link ( http://area51gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_13.html ) αναδεικνύω ένα γελοίο επιχείρημα που βγάζει το ΛΑ.Ο.Σ κωλοτούμπα. Σήμερα, είδα κι άλλο επιχείρημα - πιο γνωστό.

Δείτε το άρθρο από την «Σαλάτα TV» (και μόνο το όνομα αναδεικνύει το γεγονός πως κάνει.. σαλάτες!)

Το άρθρο γράφει:
«Όσοι από εσάς είστε παρατηρητικοί και με καλό μνημονικό, θα έχετε προσέξει πως συχνά ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διατυπώνει αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις για διάφορα θέματα. Έτσι, όταν τελικά το θέμα κατασταλάξει κάπου -οπουδήποτε-, βγαίνει και λέει "εγώ σας τα έλεγα", επικαλούμενος την αντίστοιχη δήλωσή του και πλασάροντας τον εαυτό του ως αυθεντία.
Η περίπτωση της επιλογής του Λουκά Παπαδήμου δεν αποτελεί εξαίρεση. Πιο συγκεκριμένα:»
και αξιοποιεί τρία βίντεο:
1. 20/2/2009: Προτείνω Λουκά Παπαδήμο: http://www.youtube.com/watch?v=jMgFRpWp4VQ
2. 15/6/2011: Ποιος τον ξέρει; Ποιος τον εμπιστεύεται; http://www.youtube.com/watch?v=4-cfGGG9CuA
3. 9/11/2011: Εγώ είπα, μόνο Παπαδήμο! http://www.youtube.com/watch?v=9e9EIXp7eko

Φυσικά, για κάποιον ο οποίος νομίζει πως η Πολιτική είναι μόνο Λόγια και δεν εξαρτάται από άλλες παραμέτρους (όπως ο χρόνος, η κατάσταση, οι δυνατές επιλογές κτλ) παρά μόνο από τα λόγια που λέει κάποιος, σαφώς και το ΛΑ.Ο.Σ φαίνεται λειτουργεί ως μη έχοντας κάποια λογική. Για κάποιον όμως που η Πολιτική είναι τακτική που έχει ως στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα, βασίζεται στην Εκάστοτε Πραγματικότητα και τις συνθήκες αλλά και δυνατές επιλογές επιλογές, τα τρία παραπάνω βίντεο δείχνουν μια πραγματική ρεαλιστική Πολιτική πραγματικότητα, και όχι μια κωλοτούμπα..


Καταρχήν, από τον Φεβρουάριο το 2009 βλέπουμε πως μίλαγε για κρίση, και για κυβερνήσεις πιο σοβαρές και ικανές για να βγει η Ελλάδα από αυτή, με τεχνοκράτη πρωθυπουργό - όταν το ΠΑΣΟΚ μίλαγε για "λεφτά που υπάρχουν" και η ΝΔ ζήταγε εκλογές γνωρίζοντας πως θα πιάσει πάτο - αδιαφορώντας για την πραγματικότητα.

Τώρα πάμε στον Ιούνιο του 2011. Δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά. Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Έχουμε μπει στην κρίση, τα δύο κόμματα αρνούνται οποιαδήποτε συνεννόηση κτλ. Σχετική ανάλυση για το δεύτερο βίντεο μπορεί να βρει ο αναγνώστης εδώ: http://area51gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_20.html . Ποιό είναι το συμπέρασμα της ανάλυσης - ως το καταλαβαίνει κανείς αν παρακολουθήσει προσεκτικά αυτά που λέει ο κ. Καρατζαφέρης; ... Πως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ένας κοινός πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:
- να «μπορεί  κάτω από τη Σκέπη του να βάλει και τον Παπανδρέου, και το Σαμαρά και το Καρατζαφέρη»
- να «Είναι ένας άνθρωπος που και οι τρεις έχουμε ψηφίσει»
- να «Έχει ένα τεράστιο κύρος - μπορεί να πει στον κόσμο γυρίστε στα σπίτια σου και δώσμου μια περίοδο χάρητος να φτιάξω κάτι.»
- να είναι «Ο Μόνος που μπορεί να ακουστεί»Άρα υπό αυτές τις προϋποθέσεις, όταν λέει ότι ο κ. Καρατζαφέρης τις παραπάνω προϋποθέσεις, τι συνεπάγεται πως εννοεί όταν λέει: "ποιός γνωρίζει τον Παπαδήμο; ποιός τον εμπιστεύεται;"... Σαφώς εννοεί ότι:
«κατ' ακουλουθία των προτάσεων που μόλις πριν είπε ο κ. Καρατζαφέρης στο βίντεο, ο κ. Παπαδήμος π.χ. δεν είχε όλα αυτά τα στοιχεία που είχε ο κ. Στεφανόπουλος (ευρεία κομματική αποδοχή) σε τόσο μεγάλο βαθμό, για να αποτελεί τότε μια πιθανή πρόταση πρωθυπουργού (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση); Δεν είναι τόσο ευρεώς γνωστός, άρα δεν εμπνέει την ευρέως γνωστή εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Στεφανόπουλος - που όλοι τον έχουν στηρίξει κτλ.» ... Δηλαδή, σαφώς δεν σημαίνει ότι ακυρώνει τον κ. Παπαδήμο, αλλά ότι δεν τον θεωρεί την βέλτιστη επιλογή, που την συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να έχει άλλες προϋποθέσεις.

Και στο τρίτο βίντεο, που προτείνει τον Παπαδήμο;... Εκεί σαφώς οι επιλογές έχουν στενέψει. Οι πιθανές προτάσεις είναι τρεις: Έλσα, Πετσάλνικος, Παπαδήμος. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια. Που είναι λοιπόν η κωλοτούμπα; ... Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες / καταστάσεις και προϋποθέσεις, οπότε η βέλτιστη επιλογή μεταβάλλεται. Αυτό είναι το λογικό. Όμως για τους ελαφρόμυαλους, και αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για Πραγματική Πολιτική, αλλά για Πολιτική Show Bizz, η αλλαγή των προϋποθέσεων και συνθηκών, δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις. Εφόσον κάποιος το 2009 ζήταγε τον Παπαδήμο π.χ. για πρωθυπουργό σε μια ευρύτερη κυβέρνηση, τον Παπαδήμο θα πρέπει να ζητάει και μέχρι το 2060 και για πάντα - ακόμα κι αν ο Παπαδήμος δεν ζει μέχρι τότε!... Αλλιώς, αν αλλάξει απόφαση, τότε είναι κωλοτούμπας!...

Γενικότερα. Σε κάθε στιγμή, υπάρχει μια επιλογή η οποία είναι βέλτιστη σε σχέση με τις άλλες. Ποτέ ο κ. Καρατζαφέρης δεν είπε ότι ο κ. Παπαδήμος είναι ανάξιος εμπιστοσύνης - στο 2ο βίντεο απλά είπε πως τη Δεδομένη στιγμή ο κ. Παπαδήμος δεν είναι η βέλτιστη επιλογή γιατί δεν είναι ευρέως γνωστό και αποδεκτός από τους συμμετέχοντες σε μια πιθανή τέτοια κυβέρνηση.... Την ημέρα όμως που υπήρχαν τρεις επιλογές: Πετσάλνικος, Έλσα, Παπαδήμος ήταν η βέλτιστη επιλογή... Δυστυχώς η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ κάποιων, ανάγει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και το ΟΡΘΟ ως ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ... Πολιτική Ανοησία είναι όμως, ή ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;....

Ότι κι αν είναι, αποδεικνύει το ΠΡΟΦΑΝΕΣ για άλλη μια φορά. Ότι επειδή ο Καρατζαφέρης είναι ο μόνος που δεν έχει κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, για όλους τους άλλους ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ που δεν τους συμφέρει να έχουν λογική, και δεν νοιάζονται για την Πολιτική της Βέλτιστης απόδοσης, αλλά για την Πολιτική της show biz,  μοιάζει να είναι ο κωλοτούμπας! .. Και αυτό περνάνε στον μέσο κόσμο, ο οποίος μασάει ότι βλέπει... αβίαστα και χωρίς κρίση!....