Custom Search

6 Φεβ 2012

[Απόψεις]: Ίδια λογική ΠΑΣΟΚ και «Πατριωτών»....

Απόσπασμα από http://www.elkosmos.gr

----
Ο πατριωτικός χώρος σαφώς έπρεπε να λάβει θέση κατά του μνημονίου και των λοιπών παραγώγων του, πλήν όμως θα έπρεπε και αυτή ίσως ήταν η μοναδική του ευκαιρία να μπορέσει να προτείνει κάτι το διαφορετικό για την οικονομία και την κοινωνία. Αντίθετα τον βλέπουμε είτε να δίνει συγχωροχάρτι στο κατεστημένο μιλώντας για "πατριωτικό καθήκον", είτε να βγάζει άναρθρες κραυγές, φτηνές και λαϊκίστικες που δεν περιέχουν καμία πρόταση. Η παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας καθρεφτίζεται και στο δικό μας πρόσωπο.

Γιατί το να ψάχνουμε τους ενόχους αλλού από εκεί που υπάρχουν δεν οδηγεί σε τίποτε, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το μυαλό μας κάτω, να προτείνει λύσεις σε αυτή την κοινωνία που έστω και για συγκεκριμένους λόγους έχει αγανακτήσει και ψάχνεται.
----

Όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ επέλεξε και συμφώνησε σε μια συμφωνία με περικοπες, μειώσεις, αύξηση φόρων αλλά και ένα σωρό διαθρωτικές αλλαγές όπως αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων κτλ, και μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα έκανε μόνο τα πρώτα (τα εύκολα στο να γίνουν) αγνοώντας παντελώς τα δεύτερα (τα δύσκολα να γίνουν) οδηγώντας την χώρα σε χειρότερες συνθήκες Καταστροφής, έτσι και σήμερα ενώ το λογικό θα ήταν να είμαστε κατά του Μνημονίου αλλά να έχουμε έναν ισχυρό πυρήνα πραγματικών Ελλήνων (κι όχι Διεθνιστών!) - κόμμα - με συγκεκριμένες πειστικές θέσεις και πρόγραμμα για την ζωή εκτός Μνημονίου (χρεωκοπία) με μεγάλες πιθανότητες να κυβερνήσει σε δύσκολότερες εποχές χάους, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο με το ΠΑΣΟΚ.

Όλοι οι «Πατριώτες» φωνάζουν κατά του Μνημονίου και απειλούν με κρεμάλες (βγάζοντας άναρθρες κραυγές, φτηνές και λαϊκίστικες που δεν περιέχουν καμία πρόταση), το εύκολο δηλαδή (!), αλλά 2 χρόνια τώρα ούτε έναν Ελληνικό Πατριωτικό σύνδεσμο δεν έχουν φτιάξει ο οποίος να έχει πείσει τους πολίτες για το ΠΩΣ θα γίνει ομαλά και σίγουρα προς το καλό τον Ελλήνων η μετάβαση από το Μνημόνιο στην Χρεωκοπία. Έναν σύνδεσμο που θα μας συσπειρώσει και θα μας δώσει κουράγιο και ελπίδα να βαδίσουμε τον δυσκολότερο δρόμο από τους δύο, με σαφής προστασία των εθνικών μας θεμάτων. ... Αντίθετα βλέπουμε να ανεβαίνουν τα ποσοστά των Αριστερών/Λαϊκιστών, με τους Αριστερούς ΠΑΣΟΚους ψηφοφόρους να πηγαίνουν ακόμα πιο Αριστερά χάρη στην δημαγωγία και την βιοπραγία/επιθετικότητα ...

Απ' την άλλη, οι «Πατριώτες» στρέφονται με μίσος και οργή προς μια ομάδα πραγματικών Πατριωτών που ύψωσαν ανάστημα κόντρα στο σύστημα, σε εποχές που το σύστημα κυριαρχούσε απόλυτα στο χώρο, μόνο και μόνο επειδή αυτοί οι ΙΚΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα: πως οι ίδιοι οι «Πατριώτες» έχουν βαθειά ριζωμένη μέσα τους την λογική... ΠΑΣΟΚ! .... ΝΑΙ στα εύκολα (που δεν έχουν κόστος - κραυγές, πορείες, ξερά ΟΧΙ κτλ), ΟΧΙ στα δύσκολα (που έχουν κόστος, κόντρα στην ανθελληνική προπαγάνδα, περισσότερη δουλειά, αλλαγή τρόπου ζωής, τρέξιμο κ ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο κτλ), κι ας γίνει ότι γίνει (ολοκληρωτική καταστροφή, ως έγινε και με την αντίστοιχη εφαρμογή των εύκολων λύσεων και μόνο του Μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ)!....