Custom Search

9 Φεβ 2012

[Απόψεις]: Για άλλη μια φορά έκανε το σωστό ένας Γεννημένος ΗΓΕΤΗΣ! - αλλά και πάλι τον χλευάζει το σύστημα!

Ο Καρατζαφέρης αρνήθηκε να δεχτεί τη συμφωνία...
http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_2405.html

Κάτι αναμενόμενο, εφόσον αποδεικνύεται ότι η συμφωνία αυτή θα έδενε την χώρα χωρίς λόγο χειροπόδαρα. Κι όμως... Στο ίδιο άρθρο γίνεται μια αναφορά για προαποφασισμένη απόφαση, όπου πρακτικώς παραπέμπει στο σχετικό προηγούμενο:
http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_3058.html

Τι διαβάζουμε στο σχετικό προηγούμενο άρθρο;
«Στο taxalia εκτιμούμε ότι θα ο κ.Καρατζαφέρης, πιεσμένος από τις δημοσκοπήσεις θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού βλέπει ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα του κλέβουν ψήφους. Επομένως, για να κάνουμε και λίγη πολιτική ανάλυση, φοβού τις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να είναι στημένες για να εξωθούν κάποιους σε ακραίες συμπεριφορές. Όσοι πολιτικοί έχουν το μυαλό στις δημοσκοπήσεις, γίνονται όπως οι τηλεαστέρες που έχουν το νου στα νουμεράκια της AGB, δηλαδή ...αρεστοί και όχι χρήσιμοι.»

Στο taxalia εκτιμούν ότι το κάνει για να μην χάσει ψήφους....
Εγώ θα ήθελα να παραθέσω στην «πολιτική ανάλυση» του taxalia ένα άρθρο:
http://s-extreme.blogspot.com/2012/02/blog-post_5588.html

Τι αποδεικνύει αυτό το άρθρο; Πως αν η «πολιτική ανάλυση» του taxalia είχε βάση, δεν θα έκανε τον κόπο να φάει όλο το πολιτικό κόστος από το 1ο Μνημόνιο και από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Μόνο με στείρο πολιτικάντικο τρόπο θα μπορούσε να φτάσει το 20%... Κι όμως.. Δεν έκανε αυτό. Δεν ασχολήθηκε με τα νουμεράκια της AGB όπως άλλοι που μόλις τα είδαν να γυρνάν προς το μέρος τους ήθελαν εκλογές - και κατηγορούσαν το ΛΑ.Ο.Σ. ως μη δημοκράτη!...

Έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Και ποίο ήταν αυτό;

Να δώσει ευκαιρία στην Ελλάδα να ωριμάσει και από την στιγμή του «λεφτά υπάρχουν» να δει την πραγματικότητα. Να πολεμίσει και να ρήξει το ΠΑΣΟΚ. Να κτυπήσει το δικομματισμό και να τον ανατρέψει με κυβέρνηση συνεργασίας, για την οποία επέμενε από την αρχή. Ακόμα και με 5% να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση και να διασώσει ότι μπορούσε ( http://filoi-laos.blogspot.com/2012/01/blog-post.html ). Να συμμετέχει στις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις, αντί να τις αφήσει στα χέρια του ενός που θα τις έκανε σε 1 ωρίτσα ως έκανε τις προηγούμενες. Να κινητοποιήσει όλη την Ευρώπη για τα θέματα της Ελλάδος ( http://www.neolaialaos.gr/2012/02/08/news/38463/ )... Να πει την αλήθεια στον κόσμο και να αντιταχθεί στο λαϊκισμό και το ψέμα, ακούγοντας από τα ανεμιστηράκια του συστήματος οποιαδήποτε κατηγορία και συκοφαντία. ... Στο τέλος βέβαια τα ανεμιστηράκια άρχισαν να κάνουν τούμπες - λόγο υπερθέρμανσης φαίνεται (βλ. Μνημονιακός Σαμαράς, Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ...)

Και ποιός ο λόγος, τουλάχιστον σύμφωνα με το non-paper που δεν υπόγραψε;
«...φωνάζει ότι ΑΝ δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , το ελεγκτικό συμβούλιο και την Τράπεζα της Ελλάδος , ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ !!!».... Δηλαδή, αν τα μέτρα διαφαίνεται πως δεν θα λειτουργήσουν, το βλέπουν όλοι, και κανείς άλλος από τους υπεύθυνους και σχετικούς με αυτά δεν βάζει την υπογραφή του, τότε δεν πρέπει να υπογράψει!... Τι πιο λογικό απ' αυτό;

Δείτε και το σχετικό σημείωμα που βγήκε πριν λίγο:
http://www.neolaialaos.gr/2012/02/09/news/38594/
«Με σαφήνεια πρέπει να σας πω ότι έχω την αίσθηση – μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στους τρεις μήνες – ότι η Χώρα υπό την μία ή την άλλη εκδοχή, οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι τεράστιες.
Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να «υπογράψω» μια σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο (ούτε επιθυμώ αργότερα, να παίξω τον απολογητικό ρόλο της Κατσέλη).
Και κυρίως δεν θα «υπογράψω» γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κ. Πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα.
Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η  επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος, είναι απαράδεκτα και επιπόλαια. Εδώ καλούμαστε να δεσμεύσουμε την Πατρίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια και δεν βρίσκουμε τον χρόνο των ολίγων εβδομάδων; Σε κάθε περίπτωση, είμαι πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών,  για  μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή π.χ. την περικοπή – κατάργηση του πολυτεκνικού  επιδόματος.
Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα της ευθύνης μου, το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση.
Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας.»


Παρακολουθώντας την πορεία του Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. από την αρχή μέχρι τώρα, ένα πράγμα βλέπω... Ότι έκανε, ότι θα έκανα κι εγώ. Δεν φοβήθηκε, παρότι όλο το σύστημα τον πολέμησε λυσαλέα από όλες τις πλευρές, να ανακατευτεί με την εξουσία, να πιέσει, να αλλάξει καταστάσεις, να κάνει έργο και να δείξει το πως όντως μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, αρκεί να έχουμε Υπουργούς και όχι φιόγκους, να δείξει πως κάποια πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, να διαπραγματευτεί σκληρά - ακόμα και με όλους εναντίων του, μπλέκοντας μέσα ακόμα και την ΕΕ, και στο τέλος, σαν τον Μεταξά στο Γκράτσι, αφού ο Γκράτσι ήταν ανένδοτος, να του πει το ΟΧΙ!... Τι πιο σωστό και πιο αντρίκιο απ' αυτο; Τι πιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ;

Κι όλα αυτά οι «πολιτικοί αναλυτές» του taxalia και άλλων «μέσων ενημέρωσης», τα θεωρούν ως παιχνίδισμα με τα νουμεράκι της AGB... Τι να πει κανείς....... ....Αν ψήφιζε, θα ήταν δοσίλογος, αν δεν ψήφιζε θα ήταν ψηφοθήρας - τέτοιες είναι οι αναλύσεις κι ενός παιδιού νηπιαγωγείου!... Όλα τα άλλα που αποδεικνύουν τι έκανε, πως το έκανε, γιατί το έκανε και με τι κόστος το έκανε, δεν έχουν καμία σημασία φαίνεται, για τους σύγχρονους «πολιτικούς αναλυτές»...

Ανανέωση / Υσ:
Σαφώς το 'ΟΧΙ' δεν σημαίνει ότι.. πάμε σε πόλεμο όπως το '40... Σημαίνει όμως σαφώς σοβαρότατες διαφωνίες στο τελικό κείμενο και ασκεί τεράστια πολιτική πίεση στην αλλαγή του. Προσωπικά εμπιστεύομαι το ΛΑ.Ο.Σ. και την ομάδα του, πως θα κάνει οτιδήποτε μπορεί από εδώ και πέρα - ακολουθώντας την τελευταία γραμμή του σχετικού σημειώματος: «Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας»... Αν κάποιος το σκεφτεί περισσότερο, αυτή η φράση υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να υποκρύβει ακόμα μικρότερη μείωση ποσοστών, σε αντίθεση με τις «πολιτικές αναλύσεις» κάποιων... Ωστόσο, υποδηλώνει το σωστό και αυτό που πρέπει να γίνει, από κάποιον που νοιάζεται για την χώρα του και την κοινωνία του - ως έκανε μέχρι τώρα...

Ανανέωση / Υσ #2:
Επειδή είδα κάποιοι χλευάζουν πρακτικώς την πρόταση: «Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας.», θα γράψω κάτι που απάντησα κάπου στο facebook, το οποίο έρχεται σε συμφωνία με το άρθρο «Δανειακή Σύμβαση, PSI και εκλογές μετά τις υπογραφές!;;;..»..

«Όταν καταλάβετε ότι η πολιτική και η ζωή γενικότερα δεν είναι "ναι" και "ου", τότε ίσως καταλάβετε και το Καρατζαφέρη .... Εφόσον υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία (ασχέτως του αν την αρνηθούμε ή όχι εμείς), θα πρέπει τουλάχιστον στα θετικά να είμαστε μαζί και στα αρνητικά να προσπαθούμε να τα κάνουμε καλύτερα - με τελικό σκοπό να επιτύχει η συμφωνία. - Αν προσπαθήσουμε και η συμφωνία αποτύχει, τότε σαφώς την ευθύνη την φέρουν οι υπογράφοντες. Αν όμως στεκόμαστε απέναντι σε όλα, τότε σαφώς για την αποτυχία της συμφωνίας έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης. Τέλος αν αποτύχει η συμφωνία, όχι μόνο θα χρεωκοπήσουμε - που λίγο νοιάζει μερικούς - αλλά θα ενεργοποιηθούν και οι νεουπογραμμένες ρήτρες της με ότι συνέπεια μπορεί να υπάρχει για την χώρα.... Όποιος λοιπόν με την στάση του (ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί ή όχι) συμβάλει στο να αθετηθεί μια συμφωνία με άσχημες ρήτρες, φέρει αντίστοιχη ευθύνη με αυτόν που την υπέγραψε προσπαθώντας να την επιτύχει... Αλλά τι λέω... Αυτά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να τα καταλάβετε.. Εσείς είστε του στείρου "Ναι" και "ου" - της ολοκληρωτικής πολωτικής σκέψης....»