Custom Search

1 Φεβ 2012

[Απόψεις]: Στημένο παιχνίδι υποκρισίας και ψευδής ενημέρωσης, Πολιτικών και Δημοσιογράφων!

Το θέμα αφορά την αύξηση της τιμής των διοδίων, την καταγγελία από την ΝΔ κατά του Βορίδη και την στάση των δημοσιογράφων.

Διαβάστε το άρθρο http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5264 για να δείτε μια αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας, και πως συμπεριφέρονται όλα τα Δεκανίκια Δημοσιογράφοι του πολιτικού συστήματος - κρατάω ένα απόσπασμα:

«Εφόσον λοιπόν ενημερωθήκατε για τα παραπάνω και εφόσον λοιπόν κανένα κυβερνητικό αυτί δεν ιδρώνει, να διευκρινίσουμε εμείς τι παίζει με τα διόδια. Υπάρχουν τρεις επιλογές: 

Η πρώτη επιλογή λέει να καταγγελθούν οι συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους και για τις οποίες υπάρχουν φυσικά κάποιες ρήτρες εκατομμυρίων. Στην περίπτωση αυτή, ναι, δεν θα αυξηθούν τα διόδια. Υπάρχει όμως κανένας αφελής, που πιστεύει ότι δεν θα πληρωθούν οι ρήτρες; Ή μήπως υπάρχει κανείς που εξακολουθεί να πιστεύει αυτά που έλεγε ο ΓΑΠ, ότι λεφτά υπάρχουν, για να τις εξοφλήσουμε; Και στην περίπτωση αυτή, μιας και οι ρήτρες σίγουρα θα πληρωθούν, ποιος θα πληρώσει; Μήπως οι Γερμανοί; Μήπως του ΔΝΤ; Όχι φυσικά. Τις ρήτρες θα τις πληρώσουν τα κορόιδα που τείνουν τώρα να πιστέψουν τις υποσχέσεις του άλλου παραμυθά, του κατοικοεδρεύοντος στην Συγγρού, που λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά ... θα βρούμε! Ναι, έχει ο Θεός... 

Η δεύτερη επιλογή είναι να κάνουμε ξανά μία συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και να τρενάρουμε τις αυξήσεις, όπως έκανε πολύ ωραία το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη χρονιά. Για να μπορεί να βγαίνει ο κ. Μαγκριώτης και να λέει: «Πέρσι ζητήσαμε και αποτρέψαμε την αύξηση των διοδίων από 1.1.2011 κατά 33% στους αυτοκινητόδρομους Αιγαίου και κατά 50% το καλοκαίρι του 2011 από τα Σκάρφεια του Πετάλου μέχρι την Αθήνα και από την Αθήνα μέχρι την Ελευσίνα. Αν τότε η πολιτεία δεν έπαιρνε το βάρος αυτό τώρα θα είχαμε 40% αύξηση και όχι 10 λεπτά όπως είναι τώρα» (ΝΕΤ Radio, 31/12). Μόνο που κύριε Μαγκριώτη, φιλεύσπλαχνε και φιλόπτωχε, τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν και δεν θα πληρωθούν μόνον από τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων, αλλά και από την τελευταία γιαγιά που κατοικεί στην κορφή του πιο απόμερου λόφου του Καστελορίζου, που καβαλά γαϊδούρι και κυκλοφορεί σε κατσικόδρομους. 

Η τρίτη επιλογή ήταν αυτή που συμβαίνει: να πληρώνουν κάποια λεπτά παραπάνω αυτοί που χρησιμοποιούν τους δρόμους και να μην καταγγελθούν οι συμβάσεις, να μην ζητηθούν αποζημιώσεις και να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες, ώστε να ξεκινήσουν ομαλά κάποια στιγμή τα αναθεματισμένα αυτά έργα. Αυτή είναι η μόνη ορατή λύση, καθώς στην σύμβαση που ο Γιώργος Σουφλιάς - ναι ναι, αυτός της ΝΔ - είχε υπογράψει το 2007, δεν προέβλεπε εναλλακτικές σε σενάρια σαν κι αυτά που βιώνουμε, ώστε να μην γίνονται απαιτητά άμεσα τα διαφυγόντα των παραχωρησιούχων από την ματαίωση αυξήσεων.

Όλα αυτά βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για εκείνους που ακόμη και αυτή τη στιγμή παίζουν θλιβερά πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού, με δεκανίκια τα ΜΜΕ που τους εξέθρεψαν και τους μιντιακούς δεινόσαυρους που δεν χάνουν ευκαιρία με τον γραφικό τους τρόπο να εξαπολύσουν την χολή τους στους μόνους μη συνυπευθύνους, με σκοπό την εύνοια μελλοντικών κυβερνόντων. Προφανώς κ. Τράγκα, κ. Χατζηνικολάου, κ. Μαγκριώτη και κύριοι του «Antinews» και του «Πρώτου Θέματος», εσείς θα το κάνατε αλλιώς. Προφανώς και έχετε αποδείξει στο παρελθόν τις ικανότητές σας και την αποτελεσματικότητά σας, την άνεση, αν θέλετε, με την οποία διακρίνετε το σωστό από το σφάλμα, την αλήθεια από το ψέμα. Και προφανώς, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Μάκης Βορίδης ευθύνονται για την θλιβερή κατάσταση της χώρας, για τις αυξήσεις και τα χαράτσια, για όσα έγιναν και όσα θα συμβούν. Προφανώς φταίνε και για την δολοφονία του Κέννεντι, το «ατύχημα» της Νταϊάνας, ενώ τον Θόδωρο Αγγελόπουλο τον έφαγε στην πραγματικότητα ένα τρίκυκλο με τον Καρατζαφέρη στο τιμόνι και τον Βορίδη από πίσω, ντυμένο αρχαίο ροπαλοφόρο, σαν κι αυτούς του Πεισιστράτου... Αυτό δεν το ξέρατε, σας το λέμε τώρα!»

Και μετά διαβάζουμε αλλού για τις θέσεις της ΝΔ επί του θέματος:
http://sealradio.com/index.php/political/40-greece/2182-2012-02-01-07-52-56.html

«Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στα διόδια ο υπεύθυνος του τομέα Δημοσίων Έργων της ΝΔ, Στ. Καλογιάννης, καταγγέλλοντας τόσο την στάση των παραχωρησιούχων, όσο και το γεγονός ότι «οι αποφάσεις ελήφθησαν με συναίνεση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, το οποίο δεν εξέδωσε ούτε καν μία ανακοίνωση επί του θέματος!».

Η επίθεση αυτή του τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του υπουργού Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, μάλιστα αποκτά πολιτική σημασία, καθώς γίνεται τη στιγμή που διακινούνταν σενάρια για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

«Είναι αδιανόητο σε μία εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής απόψεως περίοδο, λόγω των τραγικών λαθών των Κυβερνήσεων του κ. Γ. Παπανδρέου, το Υπουργείο Υποδομών να συναινεί στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας και ενώ οι εργασίες στους άξονες αυτούς έχουν ουσιαστικά σταματήσει από το 2010!»

Φυσικά αν διαβάσει κανείς αυτές τις δηλώσεις, χωρίς να έχει ενημερωθεί από τους Δημοσιογράφους - ως αυτοί οφείλουν να κάνουν - για την Πραγματικότητα επί του θέματος, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν αυξήσεις (είτε για όλους μας (περ. 2) , είτε μόνο γι' αυτούς που χρησιμοποιούν τα διόδια (περ. 3), γιατί τότε πάμε σε καταγγελία συμβάσεων (περ. 1) και θα πληρώσουμε όλοι ρήτρες εκατομμυρίων ως φρόντισε ο Υπουργός της ΝΔ να κανονίσει το 2007), θα αποδεχτεί άκριτα την κατηγορία. Αν όμως έχει διαβάσει τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται την γελοιότητα της κατηγορίας από την ΝΔ, και δη μάλιστα την Υποκρισία που αντι να κατατσαδιάσει τον δικό της που υπόγραφε τέτοιες συμφωνίες, φωνάζει τον επόμενο που έχει πρακτικώς «τα χέρια δεμένα»!.. Φυσικά, αν διαβάσει και το πλήρες άρθρο των Ελληνικών Γραμμών, όπου αναφέρεται η στάση των «Δημοσιογράφων» ως προς την ενημέρωση του θέματος (ειρωνικές καταγγελίες, αντί πλήρης περιγραφής της πραγματικότητας ως οφείλουν να κάνουν), καταλαβαίνει ότι κάποιοι μεγαλο-Δημοσιογράφοι και Πολιτικοί της ΝΔ είναι χέρι - χέρι μαζί στην Υποκρισία για να πάρουν πάλι και την Εξουσία, όπως κάποτε ήταν χέρι - χέρι με το ΠΑΣΟΚ, και να τ' αποτελέσματα!...

Υσ. Φυσικά στο ίδιο στημένο παιχνίδι παραπληροφόρισης και υποκρισίας δεν ξεχνάν να συμμετέχουν και οι «Πατριώτες» που έχουν «στενές σχέσεις» με κάποιο μεγάλο κόμμα (ο νοών νοείτο!), Χρυσαυγήτες:
http://xryshaygh.wordpress.com/