Custom Search

15 Ιαν 2012

[Απόψεις]: Για τα πολιτικά συμφέροντα, ακόμα και η πάταξη της γραφειοκρατίας κάνει κακό στην υγεία!!!...

Δείτε αριστερά (δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα) την καταγγελία που γίνεται σε εφημερίδα από σύλλογο κατά του Υπουργείου - Βορίδη.

Το έγγραφο αυτό κατηγορεί το ΥΥΜΔ και τον κ. Βορίδη με τις εξής κατηγορίες:
- «Πρόσω ολοταχώς έχουν βάλει να ψηφίσουν νόμο «ψεκάστε σκουπίστε» για την νομιμοποίηση αυθαίρετων κεραιών και όποιον πάρει ο χάρος»
- «Επικίνδυνοι και ανίκανοι για την διαχείριση κρίσεων και καίριων προβλημάτων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ και όχι το ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ»

και απειλούν:

- «Όσον αφορά την τροποποίηση του νομοσχεδίου 3431/2006 και του 2801/2000 υπερ των συμφερόντων των εταιριών κινητής τηλεφωνία, θα μας βρείτε κάθετα απέναντί σας...»
- «... για να προσβάλλουμε το Νομοσχέδιο «ΕΚΤΡΩΜΑ» το οποίο προωθείτε προς ψήφιση στη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ και είναι κατά της ΥΓΕΙΑΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

Ψάχνοντας να ενημερωθώ ως προς αυτό το ζήτημα βρήκα τους εξείς συνδέσμους:
- Το Νομοσχέδιο προς διαβούλευση: http://www.opengov.gr/yme/?p=1098
- Σχετικό άρθρο σε blog από τον σύλλογο που κάνει την καταγγελία: http://kifisia-sos.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Παραθέτω τα σχόλιά μου, ως τα άφησα στο fb, με βάση στα όσα διάβασα στα σχετικά Link:
1. Συγνώμη.. Το περί ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ και όχι ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ από που βγαίνει; Από το ότι ζήτησαν μόνο τον Πρόεδρο της οργάνωσης και όχι τα προτεινόμενα διοικητικά μέλη;... (τα άλλα τα αντιπαρέρχομαι, από την στιγμή που το ραντεβού ήταν δυνατόν πριν το νομοσχέδιο)...

2. Απ' όσο καταλαβαίνω ο σύλλογος κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ. επειδή
γίνεται μια προσπάθεια να απεμπλακούμε από την χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης:
«Νέο πλαίσιο αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να απεμπλακούμε από την πολύ μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης και να ενισχυθεί στο σημείο αυτό και η επιχειρηματικότητα και να διευκολυνθούν οι επενδύσεις των συγκεκριμένων εταιρειών στην Ελλάδα.»

Δηλαδή, η μείωση της γραφειοκρατίας, κάνει κακό στην υγεία τώρα;...


«Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ σοβαρή ανάσχεση στις επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα και εμείς ενώ διατηρούμε τον αδειοδοτικό μηχανισμό –το τονίζω αυτό – σίγουρα δεν πειράζουμε τίποτε ως προς το ουσιαστικό μέρος – δηλαδή τα όρια των εκπομπών, τις προϋποθέσεις, τα περιβαλλοντικά. Αυτά μένουν ακριβώς ως έχουν.»

Δηλαδή έλεος!... Δεν πειράζουν ούτε τα όρια των εκπομπών, ούτε τις προϋποθέσεις, ούτε τα περιβαλλοντικά... Και ενώ: «Αυτή τη στιγμή για να υπάρξει μία κεραία, με βάση το αδειοδοτικό πλαίσιο το οποίο έχουμε, χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια», πλέον «Υποβάλλεται ένας φάκελος ηλεκτρονικά και ως προς την ουσία των αιτημάτων οι διάφορες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες έχουν μια υποχρέωση να απαντήσουν αρνητικά ή θετικά εντός του τετραμήνου.»...

Δηλαδη από εκεί που θα χρειαζόταν 3 χρόνια για να μπει μια κεραία, τώρα θα μπαίνει σε 4 μήνες (!!!), με τα ίδια κριτήρια αποδοχής ή απόρριψης του αιτήματος.. Και αυτό θα κάνει κακό στην υγεία μας!... Έλεος πραγματικά!....

Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι, αλλά νομίζω τα παραπάνω στοιχεία είναι ξεκάθαρα για το τι κάνει το Υπουργείο. Και κάθε λογικός άνθρωπος, μπορεί να καταλάβει αν το Υπουργείο έχει στόχο να κάνει κακό στην Υγεία ή να μειώσει την Γραφειοκρατία προς ώφελος της ανάπτυξης, σε μια εποχή που όλοι μιλάμε για ανάπτυξη.

Μάλιστα στο άρθρο τους έχουν και την γνωστή φωτογραφία απο τον κ. Βορίδη με το «τσεκούρι» από τα νεανικά του χρόνια, το οποιο ως τουλάχιστον γνωρίζω, ήταν μέσω άμυνας, από τους «προοδευτικούς» ως τους βλέπουμε μέχρι και σήμερα στο πως λειτουργούν στα παν/μια μας.

Η ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας, σε μια άσχετη καταγγελία, δηλώνει μάλλον το αυτονόητο: Εμπάθεια προς τον κ. Βορίδη. Σε συνδυασμό με, την τουλάχιστον φανερή αβάσιμη καταγγελία τους, εκτιμώ ο συγκεκριμένος σύλλογος εκτελεί πολιτικά συμφέροντα, ακόμα κι αν χάνεται η χώρα! Γιατί αν θεωρεί πως υπάρχει θέμα υγείας, δεν θα τον αφορούσε το νομοσχέδιο περί «απλοποίησης της αδειοδότησης» που φέρνει το υπουργείο προσπαθώντας να κτυπήσει την γραφειοκρατία και να τονώσει την ανάπτυξη, αλλά τα εκάστοτε όρια εκπομπών, προϋποθέσεις και άλλα περιβαλλοντικά, τα οποία σαφώς δηλώνει πως δεν τα πειράζει το Υπουργείο.