Custom Search

11 Ιαν 2012

[Απόψεις]: ΣΥΡΙΖΑ και «πατριωτάκια». Η λαγνεία της Υποκρισίας στην υπηρεσία του κομματικού συμφέροντος...

Τις τελευταίες μέρες όλοι γίναμε μάρτυρες της καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ για διορισμούς που έκανε ο Βορίδης ΝΟΜΙΜΑ ( http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_3583.html , http://dexios.gr/site/4114 κ.α.), ο οποίος μιλούσε για Αξιοκρατία και ρωτούσε αν η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τους διορισμούς που εκ του Νόμου δικαιούται να κάνει ο κάθε Υπουργός (!!!!). Την είδηση αυτή την έπαιξαν διάφορα, «πατριωτικά» διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης με τρόπο «αποδοχής» της κατηγορίας.

Όπως και στο παρελθόν είχαν παίξει και την αντίστοιχη είδηση πως το ίδιο έκανε και ο κ. Άδωνις... Για να θυμηθούμε και τι γράφαν για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και δη μάλιστα τα «πατριωτάκια»:
http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=5386&hilit=%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF


Τι είχε απαντήσει ο κ. Άδωνις τότε ως προς ένα «πατριωτάκι» που κυκλοφορούσε τα επιχειρήματα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ τότε:
«Προφανώς γράφει μπούρδες, το ΦΕΚ αναφέρει το τυπικά προβλεπόμενο για κάθε Υπουργό, Υφυπουργό. Έχω δικαίωμα 4 μετακλητών, 1 διευθυντού, 2 συμβούλων και 15 αποσπασμένων. Άκόμη δεν έχω καλύψει ούτε τις μισές θέσεις. Οι προηγούμενοι από εμένα σε αυτή την θέση είχαν 27-30. Ξυδάκι Δημητράκη. Υ.Γ. Έλα ρε πού θα κάνω και μήνυσι σε έναν γελοίο!»

Σήμερα λοιπόν βλέπουμε το γνωστό επιχείρημα περί δήθεν μη αξιοκρατίας, επειδή κάποιος έπραξε το αυτονόητο και το νόμιμο, να το εκτοξεύει όχι κάποιο «πατριωτάκι» που μισεί το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά ένα κόμμα δια μέσω βουλευτή του, που επίσης μισεί το ΛΑ.Ο.Σ.

Ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται που ο Υπουργός του ΛΑ.Ο.Σ. έβαλε έμπιστα άτομα, από το παρελθόν του (δεσμοί εμπιστοσύνης) σε θέσεις που του επιτρέπει ο Νόμος (π.χ. συμβούλους κτλ).
Μάλιστα ως διαβάζουμε στο άρθρο «Το κατά Παπαδημούλην κράτος», η ενόχληση ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο κ. Παπαδημούλης να δηλώνει:
«Δεν πρέπει να κουκουλωθεί η υπόθεση και πρέπει να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Τίθεται ένα διπλό θέμα δημοκρατίας: Ένα προφανές θέμα ότι σε μια χώρα με πολυκομματική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ένας υπουργός στελεχώνει με σκληρούς ακροδεξιούς ένα υπουργικό γραφείο και ένα δεύτερο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης και πώς συγκροτούνται τα επιτελεία των υπουργών»...

Βέβαια, δεν μας λέει ο κ. Παπαδημούλης πως θα έπρεπε να συγκροτούνται τα επιτελεία των Υπουργών...

Η καλύτερα, δεν μας είπε τίποτα, όταν το ΣΥΡΙΖΑ έγραφε σε ανακοίνωσή του: «Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την αήθη επίθεση που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες ρατσιστές κονδυλοφόροι ιστότοπων και ιστοσελίδων ακροδεξιού προσανατολισμού ενάντια στη Συριακής καταγωγής ηθοποιό, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, επειδή ορίστηκε σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης στο Γραφείο του Υφυπουργού κ. Βούγια. Είναι φανερό ότι οι γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι ενοχλούνται από την ανάληψη οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος από πολίτες που σύμφωνα με τη δική τους νοοτροπία δεν διαθέτουν «καθαρή» εθνική / φυλετική καταγωγή.»

Τότε φαίνεται, έφταιγαν οι «γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι» που ενοχλούταν από την ανάληψη οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος από πολίτες με διαφορετική νοοτροπία από τους «σκοτεινούς κύκλους». Φυσικά, τότε, δεν έμπαινε καν θέμα Αξιοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια ηθοποιός γινόταν σύμβουλος Υπουργού - τι πιο φυσικό για το ΣΥΡΙΖΑ; ..

Αλλά σήμερα που άλλαξαν οι εποχές βλέπουμε τους «γνωστούς αριστερούς κύκλους» να ενοχλούνται από την ανάληψη οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος από πολίτες με διαφορετική νοοτροπία από τους «αριστερούς κύκλους». Και φυσικά τώρα, για το ΣΥΡΙΖΑ - γνωστό «αριστερό κύκλο» - μπαίνει θέμα Αξιοκρατίας, παρότι ο Υπουργός έβαλε τους έμπιστους επι χρόνια συνεργάτες του, ως συνεργάτες του!!!

Άραγε, πόση διαφορά έχουν οι «γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι» με την νοοτροπία της καθαρής φυλετικής καταγωγής, με τους «γνωστούς αριστερούς κύκλους» με την νοοτροπία του διεθνισμού;.. Νομίζω πέρα από τις κοινές τους θέσεις, ως προς το ποιός πολίτης έχει το δικαίωμα να αναλαμβάνει δημόσια αξιώματα (μόνο αυτός που ανήκει στον κύκλο του εκάστου!), μια διαφορά είναι ότι ενώ οι «σκοτεινοί κύκλοι» τα λένε σπασπωδικά και απομονωμένα, μέσα από το internet, οι «αριστεροί κύκλοι» λένε αυτές τις θέσεις τους από το επίσημο βήμα της Βουλής εκφράζοντας ολόκληρες κομματικές παρατάξεις!!!


Θα κλείσω με τις τελευταίες λέξεις του άρθρου του κ. Παπαγεωργίου:
«Όσο για την ουσία της υπόθεσης δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα. Είναι άλλωστε σαφές ότι όλοι οι αναφερόμενοι από τον κ. Παπαδημούλη δεν έχουν διοριστεί στο δημόσιο ως προσωπικό του υπουργείου, αλλά είναι προσωπικοί συνεργάτες του υπουργού, ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει τους συνεργάτες που εμπιστεύεται. Και δεν έχει διορίσει μέλη της οικογενειάς του – όπως κάνουν πολλοί- αλλά ανθρώπους που έχει χρόνια ως συνεργάτες του. Αλήθεια, πόσοι αριστεριστές – ακροαριστεροί έχουν εδώ και δεκαετίες «βολευτεί» σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο;»

«Προφανώς πάντα κατά τον κ. Παπαδημούλη [σσ. και το ΣΥΡΙΖΑ] μία νέα εποχή έχει αρχίσει για το ελληνικό κράτος. Όπου πρέπει να δίνεις πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης για να έχεις το δικαίωμα να υπάρχεις.»

... Αυτά για να βλέπουν και να καταλαβαίνουν οι απλοί σκεπτόμενοι πολίτες πως είτε ΑΡΙΣΤΕΡΑ είτε ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και «πατριωτάκια», τα ίδια μυαλά έχουν.. Απλά διαφέρουν τα, κομματικά και μή, συμφέροντά τους!!!!...