Custom Search

3 Δεκ 2011

[Σημείωση]: Στο mousaios, με μπέρδεψαν με άλλον! :Ρ

Στο link http://mousaios.gr/articles/psy2012/index.html κάποιοι κάνουν μια ενημέρωση στο κοινό. Δυστυχώς, νόμισαν ότι είμαι ο ίδιος με τον χρήστη psy. Και λίγο απ' ότι πήρε το μάτι μου έχοντας πάρει λίγα από μένα, λίγα απ' αυτόν, έχουν φτιάξει μια θαυμάσια «σαλάτα».

Δεν τους κατηγορώ, αλλά θα μπορούσαν πρώτα να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν πειράζει. Ανθρώποι είμαστε, λάθη κάνουμε.

Όπως τους απάντησα στο youtube που με ενημέρωσαν για το άρθρο τους - και τους ευχαριστώ γι' αυτό - θα τους απαντήσω κάποια άλλη στιγμή με πλήρως άρθρο, ως προς τις απόψεις που εκθέτουν στο άρθρο τους. Κι αν θέλουν να μιλησουμε ζωντανά, ας έρθουν και στο IRC. Δεν διεκδικώ τίποτα άλλωστε πέρα από ενημέρωση από κάθε νέα πηγή που θεωρώ έχει κάτι καινούριο να μου προσφέρει, ή να τους προσφέρω εγώ. :)

Υσ. Για όσους θελήσουν να με κατηγορήσουν πως σβήνω σχόλια, blockάρω χρήστες κτλ, τους συμβουλεύω να διαβάσουν αυτό το άρθρο: http://area51gr.blogspot.com/2011/11/e-mail.html .

Ανανέωση - 7/12/2012
Η απάντησή μου στα όσα έγραψε το mousaios.Ανανέωση 8/12/2011 - Απαντήσεις στο mousaios
Φίλε mousaios,

1. «Χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις αν και θα Θέλαμε κάτι γραπτό και όχι αυτό.»
Δυστυχώς παιδιά, έτσι ένιωσα πως μπορούσα καλύτερα να απαντήσω, έτσι απάντησα. Παρότι το βίντεο αφήνει περισσότερα κενά παρερμηνειών απ' ότι ένα γραπτό κείμενο. Τουλάχιστον τώρα θα σας απαντήσω γραπτώς στα επιμέρους μικρότερα που θέτετε.

--------
2. «Μιλήσαμε για μαύρη προπαγάνδα γιατί: Μαύρη προπαγάνδα καλείται η προπαγάνδα εκείνη η οποία χρησιμοποιεί αποκομμένες δηλώσεις του εχθρού και τις χρησιμοποιεί εναντίον του εχθρού.»
Βάσικα βάση του ορισμού ως το είδα στο wiki: "Black propaganda is false information and material that purports to be from a source on one side of a conflict, but is actually from the opposing side.".

Μιλάμε δηλαδή για ψεύτικη πληροφορία και υλικό, το οποίο μπορεί φυσικά να έρχεται και από αποκοπή δηλώσεων με σκοπό να διαστρεβλωθούν νοήματα.

Ξαναέψαξα το άρθρο σας να δω που αναφέρεστε σε προπαγάνδα.
Ακόμα και με search οι μόνες αναφορές που βρήκα είναι στα:
- «ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ (ΜΑΥΡΗΣ) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. »
- «ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΓΝΩΜΕΩΝ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ;;;»

Δεν είδα κάπου να αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάτι που να αφορά την προπαγάνδα. Αν θεωρείτε πως τα βίντεο που ανέβασα είναι αποκομμένα με στόχο να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά νοήματα παρακαλώ να μου το υποδείξετε, που και γιατί, και για να το συζητήσουμε. Ποτέ μου δεν έχω ως στόχο να διαστρεβλώσω κάτι που λέει ο άλλος. Να αφήσω έννοιες και ερωτηματικά τα οποία μπορεί να μου δημιουργούνται, ναι το κάνω, αλλά αν γνωρίζω κάτι, δεν προσπαθώ να το κρύψω ή να το παρουσιάσω διαφορετικά, για να κατηγορηθώ περί μαύρης προπαγάνδας.

Συνεπώς εφόσον στο άρθρο σας δεν γινόταν σαφή αναφορά σε κάτι που να αφορά εμένα, αλλά γενικά και αορίστως υπήρχε μια κατηγορία περι μαύρης προπαγάνδας, και υπο το πρίσμα ότι πιθανόν εγώ και ο psy είμαστε το ίδιο πρόσωπο, απλά προσπέρασα την κατηγορία, αποδεικνύοντας - όσο μπορούσα - πως δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο, και άρα η βάση της κατηγορίας, ως παρουσιάζεται γενικά και υπό το πρίσμα του ιδίου προσώπου, δεν ισχύει και άρα δεν έχει νόημα να μιλήσω για την μαύρη προπαγάνδα.

Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να αφορά εμένα, φυσικά να το συζητήσουμε και να το διευκρινίσουμε. :)

---------
3. «Μας έκανε εντύπωση παρά τον ωραίο σχολιασμό που δεν αναφέρθηκες καθόλου στις αποχωρήσεις από το Λαος λόγω...μασονικών και άλλων σιωνιστικού είδους τεκταινόμενα.. όπως αναφέρουν οι δημοσιεύσεις Μασωνικά και άλλα σιωνιστικού είδους τεκταινόμενα στο κόμμα.. Γιατί;»

... Αν σε μια ομάδα 500 ατόμων, διαφωνήσει το 1 μαζί τους, και φύγει, με τι δικαιολογία θα φύγει όταν ο κόσμος τον παρακολουθεί; Φυσικά, κατηγορώντας τους υπόλοιπους 499 και όχι κατηγορώντας τον εαυτό του. Όμως, οποιαδήποτε κατηγορία χωρίς αποδείξεις είναι απλά μικρή ένδειξη και τίποτα άλλο. Αν κάποιος θεωρεί ότι το ΛΑ.Ο.Σ. είναι σιωνιστική οργάνωση - και γι' αυτό το λόγο αποχωρεί - γιατί δεν φέρνει τα διαπιστευτήρια;.. Πόσο μάλιστα αν είναι στέλεχος για καιρό!... Και πότε το κατάλαβε πως ήταν σιωνιστική οργάνωση; Μόλις θίχτηκαν τα εκάστοτε συμφέροντά του;

Άσχετα με το τι λέει ο καθένας που ΑΠΟΧΩΡΕΙ - και άρα τυπικά πρέπει να στηρίζεται σε κάποιον λόγο, ο οποίος μπορεί να εμπεριέχει και στοιχεία εκδίκησης - η ουσία είναι το τι κάνει η ομάδα από την οποία αποχώρησε. Και ο Καρατζαφέρης έκανε κάτι που τον τιμά. Πήγε και μίλησε δημοσίως στον Παπαχελά για αυτά τα θέματα, ώστε ο κόσμος να είναι ενημερωμένος - σε αντίθεση με ένα σωρό άλλους που αποφεύγουν να μιλήσουν.
Στο άρθρο αυτό έχω το δικό μου σχολιασμό: http://area51gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html

Νομίζω ότι όλο το ζουμί εμπριέχεται στην περίληψη αυτών που είπε: «Εγώ είμαι αντίθετος μ' αυτές τις λέσχες. Αλλά δεν κατηγορώ όλους όσους περνάνε από κει ότι είναι πράκτορες...».. Με αυτή την τοποθέτηση συμφωνώ 100%. Επίσης απ' όσο ξέρω τουλάχιστον σημαντικότερα από τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι Μασόνοι - άρα πως μπορεί να είναι Μασονικό (με την κακή έννοια - ότι δρα για το κακό της κοινωνίας) το ΛΑ.Ο.Σ;.. Άρα γιατί πρέπει να τα βάλω με τον Καρατζαφέρη, που είπε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Πως όποιος είναι ή ήταν σε τέτοια λέσχη, δεν είναι κατ' ανάγκη και εχθρό;.. Πολλοί μάλιστα μπαίνουν σε τέτοιες λέσχες, με την ελπίδα και προοπτική πως θα βοηθήσουν την κοινωνία τους. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις διδαχές της εκκλησίας, είναι θύματα - αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία τους. Το πως την βοηθούν είναι το κριτήριο για το αν είναι ή όχι εχθροί μας. Το αν ανήκουν σε μασονική ή όχι λέσχη, είναι κριτήριο για τον Θεό, όχι για εμένα τουλάχιστον!.. Για εμένα αποτελεί απλά μια ακόμα ένδειξη, και ανάλογα φυσικά με την εκάστοτε λέσχη κ φήμη της ως προς την κοινωνία.

---------
4. Λέτε στο site σας:
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:
π.χ. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uJAHoas_Gto »

Γιατί να αντιδράσει κανείς;..
Υπάρχει καμία δήλωση του Καρατζαφέρη ότι είναι υπερ του Rochild;

Θα πρότεινα να δείτε αυτό: http://area51gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_13.html που αξιοποιεί το ίδιο βίντεο.
Είναι η ίδια λογική. Αν κάποιος θεωρεί πως κάποιος που συμμετέχει στην Τριμερή ως μέλος, είναι a-priori εχθρός μας, σαφώς θα αντιδράσει. Ε, συγνώμη, αλλά εγώ δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Θα ήταν ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ να θεωρώ κάτι τέτοιο (δογματικά κόμματα - ακραίοι που λέτε κ εσείς! - τα οποία μας διχάζουν). Αυτό είναι μια ένδειξη κ μόνο. Πόσο μάλιστα όταν έχει κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε Παπαδήμο ή Πετσάλνικο! Ρεαλιστικά αν το δει κανείς, λογικά, κοιτώντας τις υπαρχοντες επιλογές, νομίζω δεν υπάρχει τίποτα πεμπτό. Δεν έχει κάνει κάποια κολοτούμπα. Ο Παπαδήμος συμμετέχει στην Τριμερή ως μέλος - δεν την δημιούργησε, δεν είναι ο Rochild. Και ως μέλος έχει τεράστια διπλωματική αξία, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά μας. Έτσι και ο Καρατζαφέρης συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ!.. Αντίθετα ως ενεργό μέλος, έχει κάποια εξουσία για να προσφέρει στη πράξη ότι μπορεί.

Τώρα αν ο Παπαδήμος δράσει κατά των συμφερόντων της χώρας, αυτό όχι μόνο θα κριθεί, αλλά και να τιμωρηθεί. Δεν πρέπει όμως να το δούμε αυτό; Όπως και το ΛΑ.Ο.Σ... Αν κρίνω ότι ενώ αντί να κάνει καλό, κάνει κακό, εγώ τουλάχιστον θα σταθώ απέναντί του - δεν περιμένω άλλωστε τίποτα από αυτό πέρα από το να δώσει προοπτική στην χώρα. Δεν πρέπει όμως να του δώσω μια ευκαιρία για να δω τι αξίζει;

Σε αντίθεση με τον Καζάκη και το Ε.ΠΑ.Μ, ο τρόπος που μιλάει για τους άλλους, η πλήρη παραποίηση της αλήθειας για το τι είναι το ΛΑ.Ο.Σ. - τουλάχιστον βάση αυτών που βλέπω εγώ - η άποψή τους περί Δημοκρατίας - λαϊκών δικαστηρίων, η κομμουνιστική στάση του, το πόσο σέβεται τους θεσμούς, τα οικονομικά επιχειρήματά του που για μένα φαίνονται βλακώδη (ως έχω αναπτύξει στα βίντεό μου) είναι εμπράγματα στοιχεία που εμένα με κάνουν να τον θεωρώ επικίνδυνο για τα συμφέροντα της Ελλάδος όπως ακριβώς θεωρώ και τους κομμουνιστές (πολύ θεωρία - πολύς αγώνας - οργάνωση, αλλά στην πράξη είναι ψεύτες, υποκριτές, δεν σέβονται τους νόμους, αντιδημοκράτες κτλ).

---------
5. «Ποιος είναι ο ορισμός του κόμματος και ισχύει για όλα τα κόμματα ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ: Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

... Αυτά είναι ΤΑΜΠΕΛΕΣ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ φίλε μου. Πραγματικά ανατρίχιασα με αυτό που έγραψες!.. Δεν ξέρω από που ν' αρχίσω και που να σταματήσω. Ίσως από τον όρισμό του τι σημαίνει κόμμα:

«Με την έννοια "πολιτικό κόμμα" μπορούμε να ορίσουμε κάθε συλλογικότητα η οποία εκφράζει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα ή συμφέροντα κάποιας κοινωνικής ομάδας, έχει πρόγραμμα βασισμένο στην ικανοποίηση των συμφερόντων της κοινωνικής τάξης ή/και της κοινωνικής ομάδας στην οποία αναφέρεται, δρα με πολιτική τακτική και στρατηγική και σαν στόχο έχει την εφαρμογή του προγράμματος του, δια μέσω άσκησης της κεντρικής εξουσίας.»

Η πλήρη διαστρέβλωση του νοήματος περί «ΚΟΜΜΑΤΟΣ» που δίνεις, η οποία μιλάει για μισούντες πάσαν εργασίας, σκοπός να γίνουν πρωθυπουργοί και να έχουν να μέσα να ζουν χωρίς να σκάπτουν, δείχνει το γιατί ίσως το Ε.ΠΑ.Μ. είναι επικίνδυνο για την χώρα. Γιατί πρωτίστος διαστρεβλώνετε τις έννοιες των λέξεων!

Με την λογική σου, κι εγώ που είμαι στο ΛΑ.Ο.Σ., είμαι άνθρωπος που μισώ την εργασία, θέλω να γίνω πρωθυπουργός και θέλω να ζω χωρίς να δουλεύω... Για σένα που θεωρείς πως δεν είσαι σε κόμμα, ίσως σου φαίνεται λογικό. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ, φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, και πόσο πραγματικά με προβληματίζουν τα άτομα που πιστεύουν σε αυτό τον ορισμό!

Αλήθεια; Μήπως υπάρχει ορισμός και για το ΚΙΝΗΜΑ; Το κίνημα του Καζάκη;... Ή μηπως για το Κίνημα υπάρχει άλλος ορισμός, θετικός και αξιέπαινος, επομένως, ανάλογα με το τι θέλουμε να δειχτούμε, ονομαζόμαστε Κόμμα, Κίνημα, Οργάνωση κτλ, ΑΣΧΕΤΩΣ του τι κάνουμε στην πράξη;.... Και ο Κομμουνισμός, αν δεν κάνω λάθος, ο Κομμουνισμός του ΚΑΖΑΚΗ, ο ΑΓΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, σε τι αναφέρεται; Σε ΚΟΜΜΑ ΚΡΑΤΟΣ ή σε ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΑΤΟΣ;....

Από κοινωνικής πλευράς αν το δούμε, για να επικοινωνούμε έχουμε καποιες λέξεις με έννοιες και ορισμούς. Όταν εσείς χρησιμοποιείτε κάποιες λέξεις, με διαφορετικό τρόπο και νόημα από αυτόν που έχουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ καθορίσει σαν κοινωνία, πρακτικώς ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, διχάζοντας και μπερδεύοντας τον κόσμο, και στρεφόμενοι - ανόητα κατ' εμέ - κατά άλλων συμπολιτών σας!...

Αντί να χρησιμοποιείτε ΤΑΜΠΕΛΕΣ και λέξεις ΤΑΜΠΟΥ (που οι ίδιοι δημιουργείτε για να εξυπηρετούν τον τρόπο σκέψεώς σας) θα σας καλούσα να δείτε την πραγματικοτητα. Ανεξαρτήτως κόμματος, υπάρχουν άτομα που θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να κάνουν θετικά πράγματα, που δουλεύουν πάρα πολύ, αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανέλιξη, και το συμφέρον τους και που δεν νοιάζονται καν να δουλέψουν. Όσο βάζετε ΤΑΜΠΕΛΕΣ και δημιουργείτε ΛΕΞΕΙΣ ΤΑΜΠΟΥ, αδυνατείτε να διαχωρίσετε αυτά τα άτομα 1 προς 1. Αν αντίθετα το δείτε πιο σφαιρικά - ότι τα κόμματα είναι είδος ομάδων, που στα πλαίσια της Δημοκρατίας, εκφράζουν συγκεκριμένες αντιλήψεις και συμφέροντα τα οποία Δημοκρατικά / πλειοψηφικά επιλέγονται να εκπροσωπήσουν - και σταματήσετε να βάζετε λέξεις ΤΑΜΠΟΥ-ΤΑΜΠΕΛΕΣ (αυτό είναι κόμμα είναι κακό, αυτό είναι κίνημα είναι καλό κτλ) τότε θα αναγκαστείτε να ψάξετε για τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ κ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ μέσα σε όλα τα κόμματα και να τους βρείτε 1 προς 1. Συνεπώς με αυτό το τρόπο μπορείτε να εξιγυάνετε τα κόμματα, σε αντίθεση με τον δικό σας τρόπο, όπου αδυνατείτε να δείτε πως και τα κινήματα μπορεί να είσαι εξίσου σάπια ως κάποια σάπια κόμματα - Γιατί οι άνθρωποι και τα στελέχη αποτελούν την ουσία - όχι οι χαρακτηρισμοί των ομάδων.


---------
6. «Λυπάμε πραγματικά που εσύ λόγω πολιτευτικού χώρου αναγκάζεσαι και ανέχεσαι να ασχολείσαι με τύπους σαν και τον psy2012ή13ή14 (!) και στο λέω απο καρδίας...»

Εγώ λυπάμαι μόνο που υπάρχει τόσο «μίσος» ανάμεσα στους ανθρώπους... Η ανοχή και η ενασχόληση με διαφορετικές αντιλήψεις (ασχέτως πολιτικού χώρου) θεωρώ ότι είναι κάτι θετικό -> οδηγεί στην ωριμότητα και την σοφία.

---------
7. «Εκτός αυτού η χρεοκοπία είναι πολύ κοντά θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι... Θα δούμε που θα είναι και τι θα κάνει τότε ο Καζάκης ο κάθε Καζάκης, ο Άδωνις και οι λοιποί γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα θα αποκαλυφθούν και όλοι θα πάρουν από τον λαό αυτό που αξίζει ο καθένας...»
Ακριβώς, επειδή η χρεοκοπία είναι κοντά, και όλα παίζονται σε μια κλωστή (έτσι όπως τα φέραν όσοι ο λαός ψήφιζε τόσα χρόνια), γιατί εσείς σκάτε;... Αφού πρακτικώς εσείς την χρεοκοπία επιζητάτε!... Διαγραφή των χρεών. Αγνόηση δηλαδή των υπογραφών μας... Ότι δηλαδή και να υπογραφεί, ο Ελληνικός λαός οποιαδήποτε στιγμή θέλει, μπορεί να το ακυρώσει - να αγνοήσει δηλαδή όποιες υπογραφές έχουν πέσει!..

Γιατί λοιπόν τα βάζετε μαζί μας;... Αφήστε μας να κάνουμε την προσπαθειά μας, ή και βοηθήστε μας καλύτερα να σώσουμε αυτή την κοινωνία. Και ετοιμάστε έσεις ένα plan B σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε σε περίπτωση που αποτύχουμε εμείς, να σωθεί η κοινωνία. Το να επιζητάτε όμως την χρεοκοπία με το ζόρι (ή να την βάζετε ως κριτήριο ΔΙΚΑΙΟΥ ή όχι μεταξύ εσάς και υμών - ενώ εσείς δεν έχετε καμία εξουσία τώρα, κι εμείς έχουμε ελάχιστη!!! - δηλαδή χρησιμοποιείτε ένα κριτήριο ΑΣΧΕΤΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ για να αποδείξετε το Δίκαιο ή το Άδικο που αφορά τις γνώμες μας), δείχνει ότι δεν σας απασχολεί και τόσο η κοινωνία, όσο το να αναλάβετε την εξουσία - με οποιοδήποτε κόστος - για να υλοποιήσετε τα δικά σας όνειρα.

Συγνώμη, αλλά αυτό και μόνο με ενοχλεί!... Το ποιός έχει δίκιο ή άδικο δεν θα το δείξει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, όταν τουλάχιστον εμείς ή εσείς δεν κυβερνάμε/τε παρά είτε ελάχιστα είτε καθόλου κ για πολύ λίγο!.. Ίσα ίσα, αν θέλετε να μιλάμε για Δίκαιο και Άδικο, σήμερα ο κόσμος, ακόμα και σε πιεσμένη κατάσταση στηρίζει κατα πλειοψήφια εμάς. Σε περίπτωση χρεοκοπίας - ΣΟΚ / ΠΕΙΝΑ / ΚΑΚΟΥΧΙΑ / ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - και να στηρίξει εσάς ο κόσμος δεν θα σημαίνει ότι θα το κάνει επειδή σας θεωρεί αξιόπιστους κ κατάλληλους για να τους σώσετε, αλλά γιατί θα θέλει μόνο και μόνο να εκδικηθεί σε στιγμή ΣΟΚ - με το γνωστό: μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά - στοιχείο που όπως φαίνεται σας χαρακτηρίζει (βλ. ορισμό περί κομμάτων που έδωσες)....

Το ότι λοιπόν ο κόσμος σε στιγμές ακόμα και πίεσης στηρίζει εμάς, και σε μια στιγμή ΠΑΝΙΚΟΥ - ΣΟΚ στηρίξει εσάς, δείχνει νομίζω ξεκάθαρα το ποιός έχει κοινωνικά-δημοκρατικά Δίκιο για έναν ουδέτερο παρατηρητή, είτε πριν από μια χρεοκοπία είτε μετά μέσα στην χρονική στιγμή που θα την αφορά.... :)