Custom Search

24 Νοε 2011

[Απόψεις]: Η Τζαβέλλα, ο Νότος, η Ελλάδα, τα πειραματόζωα.. και τα ζώα!

Σχολιασμός στο παρακάτω βίντεο, υπό τον πρισμα των όσων λέγονται και γράφονται από διάφορους συκοφάντες...:
1.
Η Τζαβέλλα ξεκαθαρίζει ότι σε αυτό το κομμάτι θα μιλήσει ως Ευρωβουλευτής και όχι ως Ελληνίδα ως αναφέρθηκε πριν.

2.
Μιλάει ξεκάθαρα για τον Νότο, με την αναφορά PIGS και GINI(?)-PIGS, δηλαδή δεν μιλάει για την Ελλάδα, αλλά για τον Ευρωπαϊκό Νότο, ως Ευρωβουλευτής.

3.
Ως Ευρωβουλευτής μιλάει για την Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση που θα εξυπηρετήσει φυσικά τον Νότο. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ο Ευρωπαϊκός Νότος, που τον Ενδιαφέρει η Ευρώπη (κ γι' αυτό συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και επομένως και η Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, δέχεται να «πειραματιστεί» σε νέα οικονομικά συστήματα για να βελτιωθεί η τρέχουσα τραγική κατάστασή του.

4.
Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι, ως λέει και ο ψαράς στον οποίο αναφέρεται η κ. Τζαβέλλα, δεν βλέπουμε να γίνεται και τίποτα.. Άρα για ποιό λόγο να υποστούμε την διαδικασία των «πειραμάτων», χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

Η παραπάνω τοποθέτηση της κ. Τζαβέλλα, σαφώς δεν έχει καμία σχέση με νοήματα που δίνουν άτομα γνωστού επιπέδου αντιλήψεων, τα οποία προσπαθούν να συκοφαντίσουν ως κάνουν καθημερινά το ΛΑ.Ο.Σ. όπως: «αν είναι να σωθεί η Ευρώπη, ας καεί η Ελλάδα» ή «εμείς οι Έλληνες δεχόμαστε να είμαστε πειραματόζωα, αρκεί να προχωρήσει η οικονομική διακυβπέρνηση», τα οποία νοήματα αυτών των φράσεων τοποθετούν το κέρδος μιας οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης πάνω από την Ελλάδα, όταν στην πράξη η κ. Τζαβέλλα αναφέρεται στις θυσίες του Νότου ώστε και ο Νότος να κερδίσει από αυτή την οικονομική διακυβέρνηση. Και δη μάλιστα αναφέρεται στο γεγονός, πως μας ζητάνε θυσίες για ένα καλύτερο αύριο - που κάθε λογικός άνθρωπος θα τις έκανε για ένα καλύτερο αύριο (αλλιώς ποιό είναι το νόημα της θυσίας γενικότερα;!) - αλλά δεν βλέπει αυτό το καλύτερο αύριο!...


Ανανέωση - 26/11/11:
Κάτι που παράλειψα στο άρθρο μου ήταν να σχολιάσω την φράση της κ. Τζαβέλλα στο τέλος, ως Ευρωβουλευτής:
«... τουλάχιστον εάν η Ελλάδα είναι να καεί, να καεί για να υπάρξει για συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη»


Αν έλεγε την δήλωση: «αν είναι να σωθεί η Ευρώπη, ας καεί η Ελλάδα» τότε σαφώς θα ήταν απαράδεκτο. Είπε όπως: «τουλάχιστον εάν η Ελλάδα είναι να καεί, να καεί για να υπάρξει για συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».... Η φράση «τουλάχιστον εάν η Ελλάδα είναι να καεί» διαφοροποιεί όλο το νόημα, από την αντίστοιχο που δίνουν οι γνωστοί προβοκάτορες. 

 Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό, σε έναν πόλεμο επιβίωσης να λέει κάποιος πληγωμένος στρατιώτης στους όχι και καλύτερους συμπολεμιστές του: «αν δεν τα καταφέρω, τουλάχιστον να σωθείτε εσείς»... Κακό και βλακώδες θα ήταν να έλεγε: «θα θυσιαστώ όπως θέλετε εσείς μήπως και σωθείτε». Φαντάζομαι με αυτό το παράδειγμα γίνεται κατανοητή η διαφορά των νοημάτων, μεταξύ αυτού που ειπώθηκε από την Ευρωβουλευτή, σε σχέση με τα όσα παραφράζουν οι προβοκάτορες. 

 Άλλο λοιπόν το «ας καούμε» και άλλο το «εάν καούμε». Το ένα δηλώνει θέληση να καούμε - και δη μάλιστα με τον τρόπο που θέλουν οι άλλοι - το άλλο δηλώνει αντίσταση, αλλά υπαρκτή πιθανότητα, στο να καούμε λόγο τω συνθηκών..

 Επίσης υπό το σκεπτικό πως το ΛΑ.Ο.Σ. ανήκει στους Ευρωσκεπτικιστές - αυτούς που θέλουν μια ενωμένη ευρώπη χωρίς να έχουν αλλιωθεί τα εθνικά χαρακτηριστικά - νομίζω ότι είναι λογικό πως μιλάει για ενωμένη Ευρώπη Εθνών, και όχι Διεθνιστική πολυπολιτισμένη ενωμένη Ευρώπη. Άλλωστε για το αν μιλάει για ενωμένη Ευρώπη Εθνών, ή ενωμένη Ευρώπη διεθνιστών, νομίζω το μόνο στοιχείο που υπάρχει για να κρίνει κάποιος είναι το κόμμα που αντιπροσωπεύει... Αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το σχολιάζω γιατί άκουσα και αυτό το παράπονο.

--------
Υσ. Η παραποίηση των νοημάτων, η ανικανότητα αντίληψης των όσων λέγονται στο πραγματικό τους νοηματικό επίπεδο, σε επίπεδο ευρωβουλής τουλάχιστον και η προσπάθεια συκοφάντησης και λασπολογίας με πλήρη παρανόηση των όσων λέγονται, είναι κοινό χαρακτηριστικό ατόμων που συμπεριφέρονται ενστικτωδώς παρασυρμένα από μίσος και δυσειδαιμονίες, και άλογα - όχι σαν «πειραματόζωα» που θυσιάζονται στην αναζήτηση εναλλακτικών οικονομικών μοντέλων για ένα καλύτερο δικό τους αύριο, αλλά σαν... σκέτα ζώα που γουστάρουν να ικανοποιούν συνεχώς τα προσωρινά ένστικτά τους!...