Custom Search

20 Νοε 2011

[Απόψεις]: Ο Καρατζαφέρης πρότεινε παλιότερα και τον Στεφανόπουλο. Μείωσε τον Παπαδήμο;

Σήμερα είδα πως κυκλοφορεί ένα βίντεο στο youtube το οποίο αναφέρεται σε ομιλία του κ. Καρατζαφέρη στις 15-6-2011, όπου ο κ. Καρατζαφέρης προτείνει τον κ. Στεφανόπουλο για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, και λέει χαρακτηριστικά: «τώρα να βάλουμε τον Προβόπουλο, το Παπαδήμο κτλ... Ποιός τους Εμπιστεύεται, Ποιός τους Γνωρίζει, Ποιος ξέρει το ανάστημα που έχουν». Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ:


Ποιό είναι το πρώτο πράγματα που ίσως περνάει απο το μυαλό σας, ακούγοντας τα όσα λέει ο κ. Καρατζαφέρης για τον Παπαδήμο - στεκομενοι μόνο, ή δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση - στην φράση που έχω σημειώσει πριν το βίντεο;.. Ότι κάτι δεν πάει καλά!;

... Πριν αφήσετε αυτό το αρνητικό συναίσθημα σκέψεων να σας κατακλύσει, ως κάνουν πολλοί συνέλληνες δυστυχώς, απλά δώστε βάση σε όλο το βίντεο και βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί.

- «Θέλουμε έναν πρωθυπουργό που μπορεί  κάτω από τη Σκέπη του να βάλει και τον Παπανδρέου, και το Σαμαρά και το Καρατζαφέρη»
- «Είναι ένας άνθρωπος που και οι τρεις έχουμε ψηφίσει»
- «Έχει ένα τεράστιο κύρος - μπορεί να πει στον κόσμο γυρίστε στα σπίτια σου και δώσμου μια περίοδο χάρητος να φτιάξω κάτι.»
- «Ο Μόνος που μπορεί να ακουστεί»

Όλες αυτές οι φράσεις που αποτελούν περίπου το 75% του βίντεο, τι υποδηλώνουν αγαπητέ αναγνώστη;.. Ένα πράγμα: Ότι τον Στεφανόπουλο, και τον Εμπιστεύονται τα κόμματα, και τον Γνωρίζουν τα κόμματα και ο λαός, και όλοι ξέρουν το ανάστημα που έχει - είτε κόμματα είτε λαός. Αυτά τα τρια στοιχεία στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, σήμερα - σε εποχή τεράστιας πόλωσης και δύσκολων καταστάσεων - αναμφίβολα είναι στοιχεία μεγάλης σημασίας.

Όταν λοιπόν λέει ο κ. Καρατζαφέρης στο τέλος της φράση: «τώρα να βάλουμε τον Προβόπουλο, το Παπαδήμο κτλ... Ποιός τους Εμπιστεύεται, Ποιός τους Γνωρίζει, Ποιος ξέρει το ανάστημα που έχουν», ποιά είναι η πιο λογική θέση;

Α. Ότι ούτε ο ίδιος δεν Γνωρίζει, δεν Εμπιστεύεται και δεν ξέρει το ανάστημα που έχει π.χ. ο Παπαδήμος - τον οποίο πρότεινε ο ίδιος, υπό άλλες συνθήκες το 2009; Έχει λογική αυτή η θέση;

ή

Β. Ότι, κατ' ακουλουθία των προτάσεων που μόλις πριν είπε ο κ. Καρατζαφέρης στο βίντεο, ο κ. Παπαδήμος π.χ. δεν είχε όλα αυτά τα στοιχεία που είχε ο κ. Στεφανόπουλος (ευρεία κομματική αποδοχή) σε τόσο μεγάλο βαθμό, για να αποτελεί τότε μια πιθανή πρόταση πρωθυπουργού (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση); Δεν είναι τόσο ευρεώς γνωστός, άρα δεν εμπνέει την ευρέως γνωστή εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Στεφανόπουλος - που όλοι τον έχουν στηρίξει κτλ.

Λίγο αν βάλουμε το μυαλουδάκι μας να δουλέψει, βλέπουμε το προφανές. Ότι στο βίντεο αυτό, η συγκεκριμένη φράση για Παπαδήμο, δεν αναφέρεται ως φράση σύγκρισης των ικανοτήτων μεταξύ Παπαδήπου-Στεφανόπουλου, αλλά ως προς την ικανότητα αποδοχής τους από τον ευρέως πολιτικό αλλά και ελληνικό κόσμο. Δηλαδή, δεν κάνει σύγκριση ανάμεσα σε Παπαδήμο κ Στεφανόπουλο ως προς τις ικανότητές τους (κάτι που αν το έκανε όντως θα «ξίνιζε»), αλλά ως προς το πόσο ευρέως γνωστοί και αποδεκτοί είναι απ' όλες τις πλευρές, έστι ώστε ο εκάστοτε σε εποχές πόλωσης να μπορέσει ευκολότερα να αποτελέσει πυρήνα αποδοχής και συγκέντρωσης όλων μαζί.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό δεν είναι κωλοτούμπα - ως κάποιοι ίσως έτρεξαν να χαρακτηρίσουν. Αλλά απλή λογική ενός σοβαρού ανθρώπου που διεκδικεί την εξουσία: Ο Καρατζαφέρης είχε διάφορα άτομα στο μυαλό του, και στα πλαίσια της πολιτικής κοιτάει και άλλα χαρακτηριστικά τους πέρα από την ικανότητά τους, και προτείνει, για να επιτύχει τον πολιτικό σκοπό του υπερ της Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ενδιαφέρον το να βλέπει κανείς, το πόσο εύκολα διαστρεβλώνονται νοήματα και θέσεις, κόντρα σε όλα τα στοιχεία που υποδηλώνουν την ροή ενός διαλόγου αλλά και την λογική σειρά των πραγμάτων. Πολλές φορές είναι πολύ πιο εύκολο, να δεχτούμε κάτι που «φαίνεται πως δεν κολλάει», από το να κάτσουμε να σκεφτούμε αν όντως κολλάει η όχι. Δυστυχώς στην Πολιτική και σε αυτές τις στιγμές που ζούμε σήμερα, χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα, και όχι το να προτρέχουμε - ακόμα και με πράγματα που δεν κολλάνε - να φωνάζουμε και να κατηγορούμε. Γιατί νόμιζω έτσι απλά γελοιοποιούμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και την Πολιτική και συνεπώς κάνουμε κακό και στην ίδια μας την χώρα και το μέλλον μας.

Υσ. Άκουσα το παρακάτω παράπονο: «Εμένα με βρίζουν φίλες και φίλοι μου νεοδημοκράτες ότι κάνει κολοτούμπες ο πρόεδρος και ότι έλεγε ότι έχει προτείνει Παπαδήμο πριν 2 χρόνια ξεχνόντας να αναφέρει στο ενδιάμεσο έιχε προτείνει και Στεφανόπουλο.».. Η απάντηση είναι απλή: «Το να έχει ο Καρατζαφέρης έναν αριθμό προτάσεων για πιθανούς πρωθυπουργούς ανάλογα με τις συνθήκες που θα γίνει αναγκαστική μια οικουμενική κυβερνηση είναι κάτι λογικό που τον τιμά (δηλαδή έχει ψάξει κ έχει βρει εναλλακτικές). Οι άλλοι τι είχαν;.. Πετσάλνικο - μέχρι και ο Σαμαράς!.... Ας είμαστε σοβαροί....».. Και ώς συμπλήρωσε κι ένας φίλος για τις προτάσεις των άλλων: «και την Έλσα!!!χαχα!!!».... Το ότι οι ΝΔτες φίλοι και μη, φέρονται τόσο ανεύθυνα και υβρίζουν για πράγματα τα οποία μόνο θετικά μπορεί να τα δει κανείς, δείχνει το επίπεδο με το οποίο σκέπτονται και συνεπώς και το τι θα κάνουν αν κυβερνήσουν αυτοί και ο πρόεδρος τους - Ότι περίπου έκαναν 2004-2009!... Λόγια, λόγια, λόγια...