Custom Search

23 Οκτ 2011

[Απόψεις]: Προβοκάτορες οι μεν... ή Συκοφάντες και Βλάκες οι δε;

Στο πρώτο βίντεο του άρθρου: http://www.eglimatikotita.gr/2011/10/blog-post_5475.html ακούμε, πέρα των άλλων και την δημοσιογραφική άποψη του κ. Χαρδεβέλα για τα επισόδεια.


Εγώ απλές σκέψεις θα κάνω...


---------
Ψηφίζονται τα άρθρα ενός νομοσχεδίου που σχεδόν όλος ο λαός είναι αντίθετος στη βουλή και αντιδρά εντόνως γι' αυτό. Η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ακροαριστερά και αναρχικά στοιχεία θα προσπαθήσουν να μπουν στη βουλή, ενώ κάνει και εκτιμήσεις για πιθανά σχέδια για την διάσπαση της αστυνομικής δύναμης. Πέρα από τα ακροαριστερά και αναρχικά στοιχεία, αγανακτισμένοι πολίτες κατεβαίνουν κι αυτοί - πολίτες που μέσα στην αγανάκτιση κ την οργή μέσα στην μάζα του όχλου, με τις κατάλληλες αφορές εκ μέρους της αστυνομίας/κράτους άνετα μπορούν κάποιοι εξ' αυτών να παρεκτραπούν. Και μέσα σε όλα αυτά κατεβαίνει το ΠΑΜΕ, ένα κίνημα που το περιλούζει η φήμη του «οργανωμένου ισχυρού κινήματος ανατροπής».


Σε λίγες ώρες μαθαίνουμε την είδηση ότι το ΠΑΜΕ έχει περικυκλώσει την βουλή. Ποιά είναι η πιο φυσιολογική σκέψη που κάνει ένας άνθρωπος όταν μαθαίνει αυτή την είδηση με βάση όλα τα άλλα στοιχεία κ γεγονότα; «Θα μπουκάρουν απ' όλες τις πλευρές. Θα γίνει χαμός. Οργανωμένη επίθεση στη βουλή από το ΠΑΜΕ. Θα πέσει η κυβέρνηση...» ..


Και στη συνέχεια βλέπουμε το ΠΑΜΕ, με το πρόσχημα πως περιφρουρούσε την δικιά του ομάδα, να πολεμά με τα δοκάρια του - πολύ πιο επικύνδινα όπλα από τα γκλοπ των μπάτσων - ομάδες ακροαριστερών/αναρχικών, οι οποίες όπως περιμένει ως συνήθως ο κάθε πολίτης, στρέφονται άγρια κάθε φορά κατά αστυνομικών επιχειρώντας πραγματικά να λεηλατήσουν την βουλή. Η δε αστυνομία, που άλλες φορές εμπλέκεται άγρια, να μην εμπλέκεται καθόλου!.. Και φυσικά το ΠΑΜΕ, έχοντας περικυκλώσει την βουλή, να μην κάνει τίποτα άλλο από το να εμποδίζει και βιαίως οποιονδήποτε άλλο, επικίνδυνο τουλάχιστον για την βουλή, να περάσει!


Το ενδιαφέρον, ως καταγγέλει ο Χαρδαβέλας καθαρά από δημοσιογραφική πλευρά - καταγραφή γεγονότων -  είναι ότι η αστυνομία, ενώ ήξερε πως θα γίνει επιχείρηση εισβολής στη βουλή από ακροαριστερούς/αναρχικούς και ίσως και από αγανακτισμένους/οργισμένους και τους «ανατρεπτικούς στρατιωτικά οργανωμένους» ΠΑΜίτες, δεν έστειλε δυνάμεις ούτε καν να τους αποκόψει πριν φτάσουν στην βουλή. Αντίθετα, κάθισε και παρακολουθούσε τους ΠΑΜίτες να προστατεύουν εκ των πραγμάτων την βουλή, χωρίς να έρχονται σε κόντρα με τους αστυνομικούς, λέγοντας πως προστατεύουν την πορεία τους η οποία είχε περικυκλώσει τη βουλή σαν.. ασπίδα!


Από εκεί λοιπόν που κάποιος περίμενε ότι θα γινόταν χαμός με τους αστυνομικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με όλους και με όλα προσπαθώντας να προστατέψουν την βουλή, είδαμε τους αστυνομικούς πρακτικώς να μην ενοχλούνται καθόλου, αφού το κίνημα ανατροπής που είχε περικυκλώσει την βουλή (ΠΑΜΕ) όχι μόνο δεν επιτέθηκε σε μια προσπάθεια ανατροπής της μισητής γι' αυτό αστικής δημοκρατίας, αλλά ανέλαβε πρακτικώς το ρόλο του φρουρού της βουλής, έναντι των αστυνομικών, επιτιθέμενο/αμυνόμενο σε όσους προσπάθησαν να περάσουν από αυτό για να φτάσουν την βουλή!
---------


Η παραπάνω περιγραφή των γεγονότων σαφώς αναδεικνύει μια ασυμβατότητα λειτουργίας του ΠΑΜΕ, με τις ιδεολογικές του βλέψεις. Μια ασυμβατότητα στο ότι ενώ το ΠΑΜΕ διακυρήσει πως είναι δύναμη ανατροπής κ αγώνα, στην ουσία περικυκλώνοντας την βουλή και μην επιτρέποντας σε κανέναν να το διαπεράσει, αλλά και χωρίς να επιτίθεται στους αστυνομικούς που φυλούσαν τη βουλή, λειτούργησε καθαρά ως.. συμπαγής ασπίδα για τους αστυνομικούς και τη βουλή!


Το μυαλό φυσικά, με αυτά τα γεγονότα, πάει στο αυτονόητο: Κάτι τρέχει με το ΠΑΜΕ. Κάτι τρέχει με το ΚΚΕ. Στις πιο κρίσιμες στιγμές, αντί να σταθεί με τον αγανακτισμένο λαό που ζητάει να μην περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα, στάθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και δη μάλιστα κατά την ψήφιση του ίσως χειρότερου νόμου για το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ! .. Κανείς εκτος από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και το ΚΡΑΤΟΣ ίσως, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά η υποψία ότι το ΚΚΕ ίσως πήρε κάποιο αντάλλαγμα από το κράτος, για να το προστατεύσει σε μια κρίσιμη στιγμή όταν το ίδιο το ΚΚΕ θα έπρεπε εκείνη την στιγμή να διαλύσει το Κράτος-Βουλή (αν πιστεύει βέβαια αυτά που λέει!) ή τουλάχιστον να μην εμποδίσει τις άλλες ομάδες να κάνουν ότι είναι να κάνουν.


Η υποψία αυτή είναι φυσική απόρια των γεγονότων. Και φυσικά είναι μια υποψία και μόνο!


Το να ακούς όμως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, να κατηγορούν όποιον, είτε άθελά του είτε ηθελημένα, αναφέροντας τα γεγονότα εκθειάζει αυτή την υποψία, ως προβοκάτορα, μόνο βλακώδες μπορεί να ακουστεί! Πόσο δε μάλιστα όταν τον κατηγορούνε κι από πάνω πως αυτός ήταν με το κράτος και τα έβαλε με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, χωρίς ούτε ένα στοιχείο....!


Η στάση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, αξιοποιώντας είτε προσβλητικές κατηγορίες μιλώντας περί προβοκατώρων για όσους εκφράζουν φυσική υποψία βάση των γεγονότων, είτε συκοφαντίες κατηγορώντας τους άλλους για συμμετοχή με το κράτος κ τους αναρχικούς, αντί να σταθεί και να εξηγήσει για ποιό λογο περικύκλωσε την βουλή και δεν έκανε το ίδιο επίθεση ως ανατρεπτική δύναμη σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία, αλλά και γιατί εμπόδισε τους «αντιεξουσιαστές» να προσεγγίσουν την βουλή - βγάζοντας την αστυνομία από την δύσκολη θέση, νομίζω δείχνει με το πιο σαφές τρόπο ότι: «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κι αν ο καπνός δεν κρύβεται, τότε μπορείς να τον κρύψεις μέσα σε άλλους καπνούς ανάβοντας φωτιές παντού»... Αυτό κάνει και το ΚΚΕ.. Και ισχυροποιεί έτσι την ίδια την υποψία... Αναρωτιέμαι τελικά. Μήπως είμαι κι εγώ προβοκάτορας, ή μήπως αυτοί πέρα από Συκοφάντες είναι και Βλάκες;

Υσ. Να σημειώσω ότι εμένα αμέσως μου δημιουργήθηκε η υποψία πως κάτι παίζει με το ΠΑΜΕ και το Κράτος μόλις είδα τα επισόδεια. Βλ. σχετικό άρθρο εδώ:  http://area51gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_5610.html .. Δεν κατηγόρησα ευθέως όμως κανέναν. Άλλο υποψία, άλλο κατηγορία.