Custom Search

9 Ιουλ 2011

[Ενημέρωση]: Κατάρριψη ανοήτων συκοφαντιών και λασπολογιών - "Λαμπράκιδες" κ Πόθεν Έσχες!

Κι άλλη λάσπη.... Και μάλιστα επαναλαμβανόμενη.. Φαίνεται εφαρμόζουν την αρχή: Ρίξε ρίξε, κάτι θα μείνει - ανόητοι υπάρχουν πολλοί!.. Τα παρακάτω αφορούν άρθρα του H-O που αναδημοσιεύτηκαν και στο αγαπητό taxalia. Επειδή το taxalia το θεωρώ πραγματικά σοβαρό blog ενημέρωσης, κάθισα και έγραψα το παρακάτω άρθρο, για τους αναγνώστες του (και όχι μόνο). Για να έχουν και μια άλλη άποψη για την αλήθεια, η οποία συχνά, επιμελώς αποκρύπτεται από μερικούς μερικούς, παρότι υπάρχει πολλές φορές και καταγεγραμμένη σε πρακτικά....

1. Το παραμύθι με τα κρεβάτια των Λαμπράκιδων.

Στο άρθρο αυτό, βλέπουμε ένα βίντεο που το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στο παρελθόν.

Για τον ανόητο συκοφάντη που έχει φτιάξει αυτό το βίντεο, η άρνηση μια πράξης φαίνεται ισοδυναμεί με την συνεχή επανάληψη της πράξης.

Τι λέει ο Καρατζαφέρης στο βίντεο: «Εμείς στην δικιά μας δημοκρατία θέλουμε οι Υπουργοί να βγαίνουν από το λαό, και όχι από τα κρεβάτια του Λαμπράκη», κάνοντας βέβαια έμμεση αναφορά σε συγκεκριμένο Υπουργό.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του βίντεο, η ερώτηση προς τον Καρατζαφέρη είναι:
«Στο παρελθόν υπάρχουνε βίντεο από διάφορες συγκεντρώσεις σας που είχατε πολύ μένος ας πούμε εναντίων των μέσων και λέγατε χαρακτηριστικά ότι οι πολιτικοί περνάνε από κρεβάτια των Λαμπράκιδων».
Καρατζαφέρης: «Δεν το έχω πει ποτέ αυτό»
Η-Ο: «Το έχετε πει»

Ενώ λοιπόν ο Η-Ο ισχυρίζεται ότι ο Καρατζαφέρης έχει πει πως οι Πολιτικοί περνάνε από τα κρεβάτια των Λαμπράκιδων, βλέπουμε στο βίντεο που μας παρουσιάζει ως απόδειξη, πως ο Καρατζαφέρης αναφέρεται
α) Σε Υπουργούς και όχι Πολιτικους (πολιτικός είναι και ο ίδιος, υπουργός όχι! )
β) Δεν λέει πως περνάνε από τα κρεβάτια των Λαμπράκιδων, αλλά δηλώνει πως στην δικιά μας Δημοκρατία, δεν θέλουμε να περνάνε οι Υπουργοί από τέτοια κρεβάτια.

Μάλιστα, η αρνητική αυτή αναφορά, αναφέρεται ξεκάθαρα με έμμεσο πολιτικό λόγο, σε έναν κίναιδο πρώτης γραμμής και δεν αφορά φυσικά όλους τους Υπουργούς, πόσο δε μάλιστα όλους τους Πολιτικούς. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς, ακούγοντας την αμέσως προηγούμενη φράση από το βίντεο:
«Είναι αδιανόητο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης και όλους αυτούς να προσκυνάνε ένα κίναιδο πρώτης γραμμής!».. Φυσικά όλοι καταλαβαίνετε σε ποιόν αναφέρεται, και οι περισσότεροι (εξαιρούνται οι ανόητοι!) καταλαβαίνετε πως η αναφορά στους Υπουργούς που περνάνε από «τα κρεβάτια των Λαμπράκιδων», αναφέρεται στα πλαίσια του πολιτικού λόγου έμμεσα σε αυτό το κίναιδο.

Για τον κατασκευαστή του βίντεο, και τους αρθρογράφους προωθητές του (όπως ο dexiextrem που έχει επανανεβάσει αυτό το βίντεο στο youtube) φαίνεται πως Υπουργοί και πολιτικοί είναι το ίδιο πράγμα.

Αγνοείται σαφώς η αναφορά στον «κίναιδο πρώτης γραμμής», η οποία αποτελεί την αιτία για να αναπτυχθεί η δυναμική του λόγου που καταλήγει στα κρεβάτια των Λαμπράκιδων.

Τέλος, φαίνεται για όλους αυτούς, τους ανόητους συκοφάντες, η άρνηση μιας πράξης (και δη μάλιστα στα πλαίσια του πολιτικού λόγου, ώς άρνηση ενός συγκεκριμένου και όχι γενικού γεγονότος), αντιστοιχεί ως συνηθισμένη καθημερινή εφαρμογή αυτής της πράξης.

Δηλαδή, γι' αυτούς τους συκοφάντες, αν κάποιος πει:
1. «Δεν θέλω οι πολιτικοί να βγαίνουν από μπουρδέλα», αυτό αυτόματα σημαίνει «(όλοι) οι πολιτικοί βγαίνουν από μπουρδέλα».
2. «Δεν θέλω οι πολιτικοί να με κοροϊδεύουν», αυτό αυτόματα σημαίνει πως «(όλοι) οι πολιτικοί τον κοροϊδεύουν»
3. «Δεν θέλω να δοκιμάσω να φάω σκατά», αυτό αυτόματα σημαίνει πως «(καθημερινά) δοκιμάζει να φάει σκατά»....

Με την ίδια λογική και ο Καρατζαφέρης, επειδή είπε (και μάλιστα στα ευέλικτα πλαίσια του πολιτικού λόγου, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένο γεγονός-κίναιδο) πως θέλει οι Υπουργοί να βγαίνουν από τον λαό, και όχι (άρα δεν θέλει) από τα κρεβάτια του Λαμπράκη - δηλαδή είπε πρακτικώς:
«Δεν θέλω οι Υπουργοί να βγαίνουν από τα κρεβάτια του Λαμπράκη», αυτό, για τους ανόητους συκοφάντες, αυτόματα σημαίνει πως «(όλοι) οι Υπουργοί βγαίνουν από τα κρεβάτια του Λαμπράκη».

Και επειδή τώρα ο Καρατζαφέρης αρνήθηκε πως είπε κάτι τέτοιο, πόσο δη μάλιστα για Πολιτικούς (κ όχι Υπουργούς), μας λένε όλοι αυτοί οι ανόητοι, πως ο Καρατζαφέρης είναι κωλοτούμπας! Και μας το εμφανίζουν ξανά και ξανά και ξανά και ξανά...

Μήπως και μας καταφέρουν να ενδώσουμε κι εμείς στην ΑΝΟΗΣΙΑ και την ΑΝΩΜΑΛΙΑ τους!..

2. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Στο taxalia επίσης είδα και άλλο άρθρο, του γνωστού H-O, που προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει κατηγορητήριο από το μηδέν, θα αλλοιώσει κάθε νόημα και κάθε δεδομένο που θα δει.

Δείτε την ΑΝΟΗΣΙΑ...

Στο άρθρο του, ο Η-Ο, μας κάνει αναφορά ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., όπου εκεί γράφει σαφώς: «Κατάργηση πόθεν έσχες».

Δείτε και τις προτάσεις του  Ζάππειο ΙΙ του Σαμαρά
1. «Κατάργηση πόθεν έσχες κατοικίας για 3 χρόνια…»
2. «Κατάργηση πόθεν έσχες για να δηλωθούν τα εισοδήματα και εν γένει τα χρήματα στο εξωτερικό (χωρίς ποινές) για ένα χρόνο …»


Και οι δύο προτείνουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, σε ότι αφορά την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. 


Το 3 που προτείνει στο Ζάππειο ΙΙ ο Σαμαράς, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ (και μόνο - αφού οτιδήποτε άλλο από το '74 έχει παραγραφεί) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:
«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974»


Σαφώς λοιπόν, το ΛΑ.Ο.Σ., κάτι τέτοιο που δεν αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δεν το αναφέρει, αλλά αναφέρει μόνο το σχετικό γενικό κομμάτι - την κατάργηση του πόθεν έσχες, ως σαφώς το Αναφέρει και ο Σαμαράς, και μάλιστα για την κατοικία για 3 χρόνια...


Το ότι το ανέφερε βέβαια ο Σαμαράς, δεν είναι λόγος για να κατηγορήσουν πάλι τον Καρατζαφέρη για τα 40 ακίνητα (χωράφια κτλ κατα μεγάλη πλειοψηφία τα οποία μάλιστα τα έχει και από την γυναίκα του) και το ότι προσπαθεί να τα καλύψει. Ίσα ίσα, επειδή το ανέφερε ο Σαμαράς πρέπει να τον χειροκροτήσουν για το επιτυχημένο Ζάππειο ΙΙ. Το ότι τα ανέφερε ο Καρατζαφέρης είναι όμως τέτοιος λόγος!.. 

Δηλαδή, ο Σαμαράς καλώς κάνει και προτείνει, ότι έλεγε ο Καρατζαφέρης εδώ και 1.5 χρόνο σχεδόν, αλλά ο Καρατζαφέρης απαγορεύεται να το πει γιατί οι λασπολόγοι αμέσως θα τρέξουν να του πετάξουν λάσπη!.. Και φυσικά τα κομματοσκυλάκια θα χειροκροτήσουν και θα χοροπηδήσουν από την χαρά τους για την λάσπη...


Ας δούμε όμως και την ουσία μέσα από τα πρακτικά, για το αν ή όχι φοβάται ο Καρατζαφέρης το Πόθεν έσχες...


Αντιγράφω από τα πρακτικά:
(ΣΕΛ. 11366) - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:
«Και δεν κατάλαβα την ανησυχία εκείνη για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ήδη η Νέα Δημοκρατία για το «πόθεν έσχες» από το ’74 και μετά. Έχετε αντίρρηση; Έχετε αντίρρηση την ώρα που η κοινωνία έξω αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα, να τσεκάρουμε τους εαυτούς μας; Εμείς δεν φοβόμαστε. Εμείς μπήκαμε στην πολιτική και βγήκαμε πιο φτωχοί. Όλοι από εμάς. Εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική και βγήκαμε με σαράντα διαμερίσματα και οικόπεδα. Εμείς δεν έχουμε τηλεοπτικούς σταθμούς, να παραπλανούμε την κοινωνία ως κόμμα και ως παράταξη. Εμείς δεν τα
έχουμε αυτά. Άλλοι τα έχουν. Άλλοι τα χρησιμοποιούν. Κι άλλοι έρχονται εδώ και δημιουργούν διλήμματα ψεύτικα και νουθεσίες στην πλειοψηφία.»


Δείτε μόλις απαντάει ο Ροντούλης τι λέει:
(ΣΕΛ. 11369) - ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:
«[...] Έρχομαι και σε πράγματα που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση πραγματικά, όπου από έναν κοινοβουλευτικό άνδρα της εμπειρίας του κ. Μαρκόπουλου δεν το ανέμενα.
Έφτασε στο σημείο να αναφερθεί στο «ΤΗΛΕΑΣΤΥ». Άκουσον, άκουσον! Μόνο ένα πράγμα θα πω, κύριε Πρόεδρε: Σε εποχές δύσκολες για την ευρύτερη παράταξη, όταν όλοι κρύβονταν, κάποιος άνθρωπος, ο κ. Καρατζαφέρης, προέταξε τα στήθη του, βγήκε μπροστά με τα πενιχρά μέσα που είχε στη διάθεσή του και υπερασπίστηκε έναν ολόκληρο κόσμο μπαίνοντας και στη φυλακή. Αυτό κάποιοι το ξέχασαν, το παρασιωπούν. Ο κόσμος το θυμάται.
Βεβαίως, ακούστηκε και για το πόθεν έσχες του Αρχηγού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.»

(ΣΕΛ. 11369) - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:
«Δεν αναφέρθηκα στον Πρόεδρο. Εσείς το εκλάβατε έτσι.»  ... Μιλάμε για άμεση κωλοτούμπα έτσι;
 

(ΣΕΛ. 11369) - ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς λέμε το εξής απλό: Όποιος θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει, με ορκωτούς λογιστές, με οτιδήποτε, με υπηρεσίες από πίσω του, να έρθει και να ελέγξει τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που υποβάλλει, κύριε Μαρκόπουλε, φορολογική δήλωση από δεκαέξι, δέκα επτά χρόνων. Δεν νομίζω κάποιοι άλλοι ανεπάγγελτοι εδώ μέσα να έχουν το σθένος ή –αν θέλετε- τη βούληση ή την πραγματικότητα να επιδείξουν κάτι αντίστοιχο.»


Από τα πρακτικά λοιπόν φαίνεται, ότι ο Καρατζαφέρης, όχι μόνο το Πόθεν Έσχες δεν φοβάται, ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.. Και τον συκοφαντεί ο Η-Ο, μαζί με τον Μαρκόπουλο (ο οποίος ο δεύτερος τα μασάει μετά!) πως δεν θέλει πόθεν έσχες γιατί έχει λόγους να το φοβάται;

Μιλάμε για πλήρη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝOΤΩΝ!

Αξιοποιεί ο blogger την πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του Καρατζαφέρη, την οποία την αξιοποίησε και ο Σαμαράς 1 χρόνο μετά (ενώ πρώτα την έλεγαν ανήθικη!), για να κατηγορήσει τον Καρατζαφέρη πως το κάνει για να καλύψει δήθεν παρανομίες του, παρότι ο ίδιος ο Καρατζαφέρης έχει ζητήσει και έλεγχο με ορκωτό λογιστή!!!


-----

Ας μείνουμε όμως λίγο ακόμα εδώ. Γιατί παραμένει το ερωτηματικό γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ανησυχία για το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που κατέθεσε η ΝΔ, περί του πόθεν έσχες των Υπουργών μετά το '74;

Ας δούμε τι λέει ο Καρατζαφέρης:
(ΣΕΛ . 11360) - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
«Έρχεται ο αξιότιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και καταθέτει πρόταση να ψάξουμε τους πάντες από το ’74, δηλαδή τους εν δυνάμει κλέφτες. Κυνική ομολογία για τη δημοκρατία! Και το ανεχόμαστε. Όχι, ότι δεν είναι η πρόταση σωστή, αλλά φθάσαμε εκεί, να κατατίθεται αυτή η πρόταση και αυτό πρέπει να το υπηρετούμε ως αν να μην συμβαίνει τίποτα.»


Δηλαδή, ΟΥΔΕΠΟΤΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ. Αντίθετα, προβληματίζεται για το γεγονός του ότι δεν γίνεται τίποτα περισσότερο από την κατάθεση της πρότασης!! Δηλαδή ο Καρατζαφέρης εκφράζει προβληματισμό του ότι η πρόταση είναι μόνο ΤΥΠΙΚΗ, αφού στην πράξη, έχουμε πολλά παραδείγματα όπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν τα στραβά μάτια, όπως το πρόσφατο παράδειγμα, όπου αντί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να παραπέμψουν και τα 10 άτομα που πρότεινε η αντι-εισαγγελεία για τα υποβρύχια, παραπέμψαν μόνο τον Άκη, με την αιτιολογία πως... αν παραπέμψουν περισσότερους «θα είναι πιο δύσκολη η δουλειά»!!!

Και θα πάω λιγάκι στην ουσία, του Πόθεν Έσχες...
Κάποτε είχα ρωτήσει τον κ. Γεωργιάδη για το πόθεν έσχες και είχα πάρει την παρακάτω απάντηση:

- «Απαντώ συγκεντρωτικά, το πόθεν έσχες των βουλευτών, δημοσιεύεται κάθε χρόνο. Ελέγχεται από επιτροπή της Βουλής με την συμμετοχή δικαστικών και ορκωτούς λογιστές. Ο έλεγχος είναι στην ουσία τυπικός, στην περίπτωσι Μαντέλη η κατάθεσί του είναι που καθιστά τον έλεγχο δυνατό. Γενικά σήμερα εάν κάποιος θέλει να αποκρύψη ένα περιουσιακό στοιχείο, μπορεί να το κάνη με πάρα πολλούς τρόπους. Στην ουσία πιστεύω ο έλεγχος της διαβιώσεως θα μπορούσε να αποδώσει. Εκεί το χρήμα δεν κρύβεται.»

Ύστερα από μια τέτοια απάντηση, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε, πως το Πόθεν Έσχες βουλευτών/υπουργών, ήδη υφίσταται, ενώ παίζουν σημασία το αν:
1. Γίνεται τυπικά ή ουσιαστικά
2. Αν είναι αξιόπιστο

Μήπως νομίζει κανείς πως όλοι οι βουλευτές που έχουν υποβληθεί βάση του Νόμου σε πόθεν έσχες, είναι καθαροί;... Αν δεν το πιστεύετε αυτό, τότε τι σας κάνει να πιστεύετε πως αν γίνει από το '74 και μετά θα αποδώσει πραγματικά αποτελέσματα;...

Εγώ πιστεύω πως είναι απλά... λαϊκισμός. Αλλά να γίνει. Γιατί να μην γίνει. Χάνουμε τίποτα;...

2 σχόλια:

brazdas είπε...

Γερά και δυνατά φίλε area! Συνέχισε έτσι και άσε τους άλλους να τραγουδάνε!

e-ego είπε...

Area συγχαρητήρια.
Είμαι σίγουρος ότι όλα τα κοπρόσκυλα του είδους Η-Ο σε διαβάζουν.
Τα ίδια του έλεγα (του χαζού) για τον Λαμπράκη σε κάποια σχόλια και έκανε πως δεν καταλαβαίνει.
Συνέχισε έτσι. Συγχαρητήρια.