Custom Search

27 Ιουν 2011

[Απόψεις]: Το Μνημόνιο βολεύει άψογα το Πολιτικό Σύστημα!

... Φανταστείτε, την Ελλάδα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το Μνημόνιο του 2010, έχει υπερψηφιστεί επί της αρχής, από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.

... Φανταστείτε το σήμερα, με την ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για αποτυχία υλοποίησης του Μνημονίου και την κατάσταση της Ελλάδος, χωρίς ούτε να τρώγονται μεταξύ τους, αλλά και ούτε να έχουν μπλέξει τους Έλληνες πολίτες σε αντιμνημονιακές ανοησίες, έχοντάς τους εξηγήσει πλήρως και οι δύο, το γιατί το Μνημόνιο του Μαΐου του 2010 ήταν μονόδρομος. ...

Πόσο ξεκάθαρο θα ήταν για όλους τους Έλληνες πολίτες, πως το ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνο, ανίκανο και πρέπει να φύγει από την εξουσία το ταχύτερο δυνατό; ....

... Ας έρθουμε στο σήμερα. ...

Στο σήμερα, που ΛΑ.Ο.Σ και ΝΔ λένε σαφώς και οι δύο, πως η μόνη λύση για να επιβιώσει η χώρα, είναι δια μέσω μνημονίου. Ενός μνημονίου με διαφορετική εφαρμοσμένη πολιτική...

Στο σήμερα, που η ΝΔ, δεν κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά γενικά και αόριστα ένα Μνημόνιο, το οποίο επί της αρχής το ψήφισε και ο ΛΑ.Ο.Σ, κάνοντας τους πολίτες να πιστεύουν πως το Μνημόνιο είναι το κυρίως θέμα - το κυρίως πρόβλημα - και μετά το ΠΑΣΟΚ...

Στο σήμερα, που οι πολίτες θεωρούν πως "η συνταγή του μνημονίου οδηγεί στα ακριβώς ανάποδα αποτελέσματα. Φτώχεια ανέχεια, ανεργία, ύφεση.".

Στο σήμερα, που οι πολίτες θεωρούν πως:
"Ο μόνος τρόπος για έναν υπερχρεωμένο να πληρώσει το χρέος του είναι να δουλέψει περισσότερο. Για ένα κράτος αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την διαδικασία της υγιούς ανάπτυξης, που ανοίγει επιχειρήσεις, εξάγει προϊόντα, παράγει πλούτο, και μειώνει την ανεργία."

αλλά δεν γνωρίζουν ότι, το Μνημόνιο του Μαΐου του 2010 στην σελίδα 26 λέει σαφώς:

"Γ. Διαρθρωτικές Πολιτικές

22. Οι διαρθρωτικές πολιτικές ενισχύονται προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να εξέλθουμε γρήγορα από την κρίση. Οι πολιτικές αυτές θα ενισχύσουν την ευελιξία και την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας, θα διασφαλίσουν την αποκατάσταση των μισθών και των τιμών και στη συνέχεια θα διατηρήσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και, σταδιακά, θα αλλάξουν τη διάρθρωση της οικονομίας προς ένα μοντέλο ανάπτυξης περισσότερο βασισμένο στις επενδύσεις και στις εξαγωγές...

* Ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης.
* Ενίσχυση της αγοράς εργασίας και της εισοδηματικής πολιτικής.
* Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές.
* Διαχείριση και αποκρατικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων.

* Βελτίωση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ταμείου Συνοχής."

Δηλαδή, αυτά που ζητάνε οι ίδιοι οι πολίτες, δεν γνωρίζουν ότι περιέχονται στο Μνημόνιο του Μαΐου 2010, γιατί απλά, κανείς δεν έκανε τον κόπο να τους το πει!.. Και γιατί να μην τους το πει κανείς; Γιατί απλά, συμφέρει το ΔΙΠΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α..Ε. να κατηγορεί ο κόσμος το «κακό μνημόνιο» και την «κακή τρόικα», προκειμένου το μεν ΠΑΣΟΚ να αποποιείται μεγάλο μέρος των ευθυνών αποτυχίας της πολιτικής του, και η μεν ΝΔ να δικαιολογεί γιατί ψήφισε «όχι» επί της αρχής στο Μνημόνιο (Ν. 3845/10)

Βολεύει επίσης τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε., να παραμένει μη ενημερωμένος ο απλός Έλληνας πολίτης, για να στρέφεται λόγο άγνοιας ενάντια σε άλλες σοβαρές πολιτικές δυνάμεις που του δημιουργούν σοβαρά ρήγματα στο μονοπώλιο εξουσίας του!...

Βολεύει τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε., να αποκρύπτουν την αλήθεια για το Μνημόνιο. Πως δηλαδή στο σύνολο, το Μνημόνιο είναι μια συνταγή ...

Μια συνταγή η οποία ήταν αναγκαία να να στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα που χρεοκοπούσε (πρωτογενές έλλειμμα θετικό 3 χρονιές να μεγαλώνει - μηδέν λεφτά στα ταμεία, αδύνατος δανεισμός) κατά κοινή ομολογία όλων, που:

1. Είχε και αρνητικά και θετικά στοιχεία μέσα (κοινή αποδεκτή θέση απ' όλους)

2. Η οποία συντάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ (θα δείτε κομμάτια μέσα όπου το ΠΑΣΟΚ "γλύφει" τον εαυτό του, στα πρακτικά θα δεις ότι κάποιος κάνει αναφορά πως το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως αυτό το σύνταξε, ο Στρος καν είπε τότε στην Ελληνική βουλή πως η αύξηση φόρων είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κτλ κτλ)

3. Η οποία ΔΕΝ ήταν υποχρεωτική να εφαρμοστεί κατα γράμμα (Παρ. IV: Οι αρχές δεσμεύονται να διαβουλεύονται με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - άρα και εναλλακτικές πολιτικές ήταν αποδεκτές κατόπιν διαβούλευσης/συννενόησης). Ο εταίρος παίχτης του Ανθελληνικού Δικομματισμού, κ. Σαμαράς, ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ενώ να αρνείται την κατάργηση με την δικαιολογία πως το Μνημόνιο είναι πλέον Νόμος του κράτους (βλ. διάλογο Γεωργιάδη - Βοζεμπεργκ)! Οι Νόμοι του κράτους όμως καταργούνται και είναι υποχρεωτικοί μέχρι να καταργηθούν. Το Μνημόνιο επαναδιαπραγματεύεται - κατά τον Σαμαρά - άρα δεν είναι υποχρεωτικό στο να εφαρμοστεί κατά γράμμα, αλλά ούτε και καταργείται γιατί σαφώς η χώρα θα χρεοκοπήσει!

4. Δεν εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο στα αρνητικά του σημεία, και οτιδήποτε θετικό είχε το Μνημόνιο είτε αγνοήθηκε είτε υλοποιήθηκε εντελώς ανάποδα από το ΠΑΣΟΚ (- επιβεβαιώνοντας πάλι επί της πράξης την θέση 3).

...

Βολεύει τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να μην λέει την αλήθεια στον κόσμο, πως δηλαδή το Μνημόνιο, ήταν απλά το «χαρτί» για να σωθεί η χώρα εκείνη την στιγμή. Ένα χαρτί, που δεν επέβαλλε πράγματα. Ένα χαρτί που δεν όριζε πολιτική. Ένα χαρτί που μπορούσε να παιχτεί και με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να μην χτυπήσει τον χαμηλόμισθο, μεροκαματιάρη και συνταξιούχο Έλληνα!

Βολεύει το ΠΑΣΟΚ να λέει πως για όλα φταίει το Μνημόνιο, το οποίο το πήρε καταναγκαστικά.

Βολεύει τη ΝΔ να λέει πως φταίει το Μνημόνιο και ο ΛΑ.Ο.Σ. (οι 15 βουλευτές!) που το ψήφισαν, και όχι ΜΟΝΟ το ανίκανο ΠΑΣΟΚ που δήθεν του επιβλήθηκε και που δήθεν αυτό έπραξε το καθήκον του. Την βολεύει και για να δικαιολογεί την ψήφο της (η οποία δεν ήταν κατά του μηχανισμού στήριξης - μνημονίου, αλλά κατά των μέτρων ΠΑΣΟΚ - βλ. δηλώσεις Σαμαρά #6), παρότι η ίδια μετέπειτα, στην πράξη υποστήριξε κατά πλειοψηφία την πολιτική ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας υπέρ άνω των μισών νομοσχεδίων ΠΑΣΟΚ!

Βολεύει και την Αριστερά να φταίει το Μνημόνιο, γιατί δικαιολογούν έτσι στα προβατάκια τους, την θέση τους υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας τον Μάιο του 2010.

Βολεύει τελικά όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, το να κατηγορεί το Μνημόνιο και το μόνο ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ της εποχής μας που με την ελάχιστη κοινοβουλευτική του δύναμη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σαν Ηγέτης, ψηφίζοντας «Ναι» στην επί της αρχής οικονομική στήριξη της χώρας, όχι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ, και κάνοντας ένα σωρό προτάσεις, που μπορούσαν να εφαρμοστούν κάτω από το Μνημόνιο. Προτάσεις οι οποίες ξίνιζαν τους ανόητους συστημικούς, όπως η θέση περί του πόθεν έσχες, οι οποίοι τις υιοθέτησαν τώρα.

Βολεύει το πολιτικό σύστημα, να αποκρύπτει το γεγονός, πως αν δεν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - δεν θα έμπαινε η φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ (βίντεο Καν) και δεν θα αγνοούνταν τα σημαντικά θέματα που το ΠΑΣΟΚ αγνόησε. Αντί να τηρηθούν τα αρνητικά του Μνημονίου (περικοπές/φόροι), θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν αυτά από άλλα μέτρα που τώρα υιοθετούνται και από τους επικριτές τους (πόθεν έσχες, παρεμπόριο, φορολογική ενημερότητα για μεταφορά χρήματος στο εξωτερικό κτλ), και να δοθεί η έμφαση στην διαρθρωτικές πολιτικές του Μνημονίου (ανάπτυξη, εξαγωγές) - αυτά που ζητάει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (και που το ΠΑΣΟΚ αγνόησε επιδεικτικά!).

Αν εφαρμοζόταν η παραπάνω πολιτική, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ/2010, αντί της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, η χώρα ήδη θα ήταν πολύ καλύτερα!.. Όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και από κοινωνική πλευρά - λαθρομετανάστες / εγκληματικότητα.

Αλλά είπαμε.. Βολεύει το σύστημα να μην τα λέει αυτά!

Βολεύει την ΝΔ να κατηγορεί το Μνημόνιο, για να μην φορτώνεται όλες τις ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, παρότι η ίδια ήδη από την ψήφιση του Μνημονίου είχε προτείνει δική της εναλλακτική πολιτική - όπως κατ' αντιστοιχία έκανε ο ΛΑ.Ο.Σ.. Και φυσικά βολεύει και το ΠΑΣΟΚ, για να κατηγορεί το Μνημόνιο!.. Και την Αριστερά, για να έχει δικαιολογία για τις πράξεις της, αλλά και λόγο να υφίσταται!...

Τελικά το Μνημόνιο βολεύει! Τους βολεύει όλους...

Στο χέρι του Έλληνα πολίτη, είναι να τους ξεβολέψει όλους...

Ψηφίζοντας τον μόνο που ψήφισε, χωρίς να κοιτάξει το συμφέρον του, αλλά την αλήθεια, παίρνοντας στους ώμους του την ευθύνη να εξηγήσει στους απλούς πολίτες τι έγινε, και τι γίνεται...

Ρήξη και ανατροπή έλεγε κάποτε. Την έκανε... Ας του δώσει ο ελληνικός λαός την δύναμη, να την ολοκληρώσει, πριν το καταραμένο διπολικό πολιτικό σύστημα μας αποτελειώσει!

Ως απλοί πολίτες, τώρα που ενημερωθήκατε για 5 πράγματα που λέει το Μνημόνιο, σταματείστε να το κατηγορείτε υποβοηθώντας έτσι τους ενόχους της κατάντιάς μας!.. Αποδώστε όλες τις ευθύνες, σε αυτόν που πραγματικά τις έχει (ΠΑΣΟΚ), και κλείστε τ' αυτιά σας στις ψευδείς ανόητες αντιμνημονιακές σειρήνες (ΝΔ, Αριστερά κτλ) που προσπαθούν να σας αποπροσανατολίσουν.

... Και σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, αν το πολιτικό σύστημα είχε πει τις πέντε παραπάνω αλήθειες για το Μνημόνιο στους Έλληνες πολίτες!... Αν ξέραμε όλοι ότι το Μνημόνιο δεν είναι κατα γράμμα υποχρεωτικό και απόλυτο (ως το παρουσιάζουν οι συστημικοί), αλλά ελεύθερο κείμενο προς διαβούλευση που λέει μέσα και σωστά πράγματα, τότε δεν θα τρωγόμασταν τώρα, για τα αυτονόητα.. Και το ΠΑΣΟΚ ίσως να μην κυβερνούσε αυτές τις κρίσιμες ώρες!

Αφιερωμένο το βιντεάκι: