Custom Search

3 Ιουν 2011

[Απόψεις]: Το ΚΚΕ είναι υπερ των Εργατών ή απλά κάνει πολιτικό marketing;

Όλα ξεκινάνε βλέποντας ένα σχετικό άρθρο όπου οι κομμουνιστές παινεύονται πως αυτοί νοιάζονται για τους εργάτες: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=209645. Επειδή στο άρθρο αυτό δεν βλέπω καμία αναφορά σε ΠΑΜΕ και ΚΚΕ και μου κάνει εντύπωση ζητάω λεπτομέρειες. Μετά από κάποια ειρωνία, κάποιο άτομο που δίνει επίσημα links.

Η απάντησή του είναι εδώ:
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=209645&start=135#p3519681
(στην σελίδα 10 του άρθρου με τίτλο: "Να ποιο είναι το ΠΑΜΕ" του phorum.gr είναι αυτά)

Μου δίνει λοιπόν πολλά link για το τι έχει κάνει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ για τους εργάτες αυτούς.. Ναι, τα πολλά links υποδηλώνουν πολλή δουλειά. Αλλά ως συνήθως διαβάζω και τα links και δεν μένω στο νούμερό τους, γιατί μέσα σε αυτά υπάρχει η ουσία...

Bλέπω λοιπόν το 1ο link:
http://www.kke.gr/koin_el_-_epikaires_erothseis/epikairh_erothsh_prostasia_ton_ergazomenon_sthn_polyethnikh_%C2%ABpraktiker%C2%BB?morf=0

Ρωτάει ο ΚΚΕς βουλευτής Γ. Μαυρίκος:

- "Γι' αυτό θέλουμε να μας πείτε τι θα κάνετε σε σχέση με το «PRAKTIKER» και τις ογδόντα πέντε (85) απολύσεις. Αν θα κάνετε κάτι για να προσληφθούν οι απολυμένοι."...

Ο ίδιος ο Βουλευτής λέει κάτι το αξιοσημείωτο:

- "Εχθές στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο δικαστικό μέγαρο συνελήφθη στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και κρατήθηκε τέσσερις ώρες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Δικαστικού Μεγάρου γιατί υπερασπιζόταν εργαζόμενους στην επιχείρηση «PILUX», που είναι εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού και έχει απλήρωτους έξι μήνες τους εργάτες. Η «PRAKTIKER» απολύει όλους τους κομμουνιστές και όλους τους εργαζόμενους."...


... Πάμε και στις επίσημες απαντήσεις:

"Σε σχέση με τα αναφερόμενα, από το συνάδελφο κ. Μαυρίκο, για την «PRAKTIKER», πράγματι η εταιρεία -η οποία απασχολεί συνολικά σε επίπεδο χώρας, χίλιους τετρακόσιους σαράντα πέντε (1445) εργαζόμενους, σε δώδεκα καταστήματα- απέλυσε μέσα στο 2010, εβδομήντα έξι (76) εργαζόμενους. Υπήρξαν πενήντα (50) οικειοθελείς αποχωρήσεις και δυο (2) συνταξιοδοτήσεις."

Στο σημείο αυτό θα σημειώσω ένα χρήσιμο link για όλους τους εργαζομένους....
http://www.somtechnik.gr/Pravo/LysiSymbasis.htm#8.2.1

Σύμφωνα με αυτό:
«Η καταγγελία της σύμβασης μπορεί να γίνει μονομερώς, είτε από τον εργοδότη, οπότε ονομάζεται και απόλυση, είτε από τον εργαζόμενο, οπότε μιλάμε για παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.»

Έτσι μιλάμε καθαρά για 76 πανελλαδικά απολυμένους χωρίς την συγκατάθεσή τους. Οι απολύσεις αυτές, αφορούσαν όλη την Ελλάδα, και όχι μια μόνο περιοχή!!..

Παίρνοντας λοιπόν τα στοιχεία, και κάνοντας επιμέρους έρευνα, έχουμε:


1. Παρατηρούμε ότι, από 1445 εργαζομένους της εταιρίας, είχαμε 76 απολύσεις το 2010, ήτοι το 5.3% των εργαζομένων πανελλαδικά. Το ποσό των αντίστοιχων προσλήψεων, και το είδος τους, που έγιναν στο έτος 2010 ωστόσο δεν είναι γνωστό, αλλά συνυπολογίζοντας το, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο πραγματικός αριθμός απολύσεων είναι μικρότερος! Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2010 το Praktiker άνοιξε νέo υποκατάστημα (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=35557147, προσφέροντας εργασία σε 120 άτομα επιπλέον - μεικτά στα 1445 που ανέφερε ο Υφυπουργός  ), ενώ μέσα στο 2011 άνοιξε ήδη 13ο κατάστημα (+75 άτομα δουλειά) και θα ανοίξει και 14ο δίνοντας δουλειά σε περισσότερα άτομα ( http://www.praktiker.gr/News.aspx ), έναντι των ατόμων που απέλυσε.


2. Επειδή πολλοί κοιτάνε τον τζίρο του Praktiker, και φωνάζουν ότι κακώς απέλυσε τους 76 εργαζόμενους όταν βγάζει 250εκ το χρόνο τζίρο (αγνοώντας τα νέα υποκαταστήματα που δίνουν δουλειά σε περισσότερους!), εγώ κάθισα και έψαξα να βρω τους ισολογισμούς της συγκεκριμένης εταιρίας και ρώτησα γνωστό μου να μου εξηγήσει πέντε πράγματα. Μπορείτε να δείτε τους ισολογισμούς της εταιρίας εδώ: http://www.express.gr .

Ανεβάζω τους ισολογισμούς (τμήματα) των 2009-2010 όπου φαίνονται τα καθαρά κέρδη προς διάθεση στους μετόχους της εταιρίας για τα έτη: 2008-2009-2010.Παρατηρείστε ότι τα κέρδη των μετόχων της εταιρίας είναι:
2008: 55.92εκ ευρώ.
2009: 31.02εκ ευρώ
2010: 14.7εκ ευρώ


Παρατηρείστε ότι τα κέρδη των μετόχων πέφτουν με ραγδαίους ρυθμούς.. Κι ενώ πέφτουν, η εταιρία ανοίγει και νέα καταστήματα - δεν ξέρουμε τι έγινε στο 2011 ακόμα - τα οποία προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από αυτές που χάθηκαν. Ίσως πέφτουν και γι' αυτό το λόγο.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι, οι 76 απολύσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι τουλάχιστον λογικές στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας της παραπάνω εταιρίας, και όχι παράλογες! Και το ερώτημα που μπαίνει εδώ τώρα είναι, γιατί εξανίσταται το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ;.. Αν τα δικαστήρια - αν έχουν προσφύγει - κρίνουν τις απολύσεις καταχρηστικές, τότε τα λεφτά τους δεν θα τα χάσουν (μάλιστα θα πληρωθούν και χωρίς να δουλεύουν!). Αν οι απολύσεις είναι κανονικές, τότε δεν είναι παράλογες, σύμφωνα τουλάχιστον με την πορεία των κερδών των "κεφαλαιοκρατών" της επιχείρησης, και το επιχειρηματικό τους σχέδιο που άνοιξε εκ των πραγμάτων περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές τις απολύσεις.

Άρα γιατί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ φωνάζει και διαδηλώνει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατά των εργοδοτών της συγκεκριμένης επιχείρησης, όταν και η Δικαιοσύνη τους προστατεύει σε περίπτωση καταχραστικών απολύσεων, αλλά και όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση που το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ κατηγορεί, σε εποχή φθήνοντων και μειωμένων κερδών, ανοίγει νέες θέσεις εργασίας;

Ή το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ θεωρεί πως δεν πρέπει να απολύεται ποτέ κόσμος σε ιδιωτικές εταιρίες (παραλογισμός!), ή τρέχει κάτι άλλο!


3. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγορεί στην βουλή ευθέως την εταιρία ότι απολύει όλους τους Κομμουνιστές, δηλαδή κατά την επίσημη θέση του, τα 76 άτομα πανελλαδικά είναι (έστω κατά πλειοψηφία) κομμουνιστές.

4. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρεται σε ξαφνική διαπίστωση της εταιρίας, περί τεμπέληδων, κλεφτών και λωποδυτών ως προς τους συγκεκριμένους εργαζομένους των οποίων η εταιρία κατάγγειλε την σύμβαση μονομερώς. Πράγμα που είτε μπορεί να ισχύει (π.χ. οι εργάτες-κομμουνιστές κατά τον βουλευτή μετά από εντολή του κόμματος, ή εναλλακτική δουλειά που τους προσφέρθηκε, ή από πειθώ των κομμουνιστών - δίχως αντάλλαγμα - άρχισαν να δίνουν προφάσεις για απόλυση), είτε όντως να είναι δικαιολογίες της εταιρίας.

5. Ο Υφυπουργός σημειώνει ότι "Τώρα, δεν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά της Επιθεώρησης Εργασίας ή του Υπουργείου για κλήση της εταιρείας, γιατί δεν υπήρξε το αντίστοιχο αίτημα από την πλευρά των εργαζομένων, προκειμένου να γίνει συμφιλιωτική διαδικασία, είτε τριμερής στο Υπουργείο, όπως την ονομάζουμε.".. Δηλαδή οι κομμουνιστές απολυμένοι (κατά τον Βουλευτή ΚΚΕ) δεν έκαναν ούτε καν αίτημα για Τριμερή - συμφιλιωτική διαδικασία, ώστε να βρεθεί κάποια ενδιάμεση (υποθέτω) λύση (-π.χ. φαντάζομαι όπως στην πολύ γνωστή περίπτωση των 300 της Υπατίας, που εκεί το υπουργείο έφτασε μέχρι και σε παρανομία - κατ' εμέ - για χάρη τους!)!

6. Τμήμα ή όλοι οι εργαζόμενοι υποτίθεται μαζεύτηκαν σε σύλλογο που ανήκει στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ο οποίος αναλαμβάνει να φωνάζει και να κάνει διαδηλώσεις γι' αυτά τα θέματα.

7. Δεν είναι γνωστό, αν κατέφυγαν οι απολυμένοι στα Δικαστήρια, για να κριθούν ως καταχρηστικές οι απολύσεις τους, σε περίπτωση που όντως είναι έτσι.

* Στην περίπτωση που όντως δεν κατέφυγαν, τότε είναι σαφές πως οι διαδηλώσεις (και ίσως και οι απολύσεις - οι κομμουνιστές εργάτες ίσως οι ίδιοι ανάγκασαν τους εργοδότες να τους απολύσουν εξεπίτηδες) είναι στημένες.

* Στην περίπτωση που κατέφυγαν, και δικαιωθούν, προσέξτε τι λέει ο Νόμος;
«Ο εργαζόμενος σε περίπτωση άκυρης απόλυσης, έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή και να υποχρεώσει τον εργοδότη να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του. Σ' αυτήν την περίπτωση ο εργοδότης επιπλέον υποχρεούται να καταβάλει στον εργαζόμενο το σύνολο των αποδοχών από την ημέρα της άκυρης καταγγελίας μέχρι τη μέρα που θα ξαναδεχθεί τις υπηρεσίες του (μισθοί υπερημερίας * ).
[...]
(*) Σ' ό,τι αφορά τους μισθούς υπερημερίας, στην περίπτωση της άκυρης απόλυσης, το πιθανότερο είναι ο εργοδότης να επιχειρήσει ν' αποδείξει δικαστικώς ότι ο εργαζόμενος στον ίδιο χρόνο ωφελήθηκε χρηματικά από τη μη παροχή εργασίας σ' αυτόν. Είτε σαν απασχολούμενος σε άλλο εργοδότη, είτε αυτοαπασχολούμενος, είτε γλιτώνοντας χρηματικά ποσά μετακίνησης κλπ. Και μ' αυτόν τον τρόπο να μειώσει το οφειλούμενο ποσό.
»

Δηλαδή, αν όντως απολύθηκαν καταχρηστικά από την εταιρία, τότε, μέχρι να τελειώσουν τα δικαστήρια, όχι μόνο θα κάθονται αλλά θα πιστωθούν και μισθούς υπερημερίας!

Πρακτικώς δηλαδή, αν η Δικαιοσύνη κρίνει ότι αδίκως απολύθηκε ένας εργάτης, τότε αυτός όχι μόνο μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά του, αλλά και να πληρωθεί χωρίς να δουλεύει, ή να βρει δουλειά αλλού με αντίστοιχο μισθό - παίρνοντας ως αποζημίωση όλο αυτό το χρόνο, τα χρήματα που έχασε, μη δουλεύοντας! - Μια Δίκαιη αποζημίωση δηλαδή.

Άρα γιατί καίγεται το ΚΚΕ και κάνει διαδηλώσεις και φωνάζει πως είναι υπερ των εργατών; Αφού ο Νόμος προστατεύει τους Εργαζόμενους! Και αφού οι Εργοδότες, σύμφωνα με τους ισολογισμούς (ως έχω καταλάβει τουλάχιστον εγώ!), έχουν φθίνοντα και αρκετά μειωμένα κέρδη - που δικαιολογούν αυτές τις απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνουν την επιχείριση με περισσότερες νέες θέσεις εργασίας (άρα πρακτικώς περισσότερη δουλειά δίνουν στους εργάτες, παρά τους απολύουν!);

Μήπως αυτοί οι 76 όντως δεν ήταν άξιοι γι' αυτές τις θέσεις; Μήπως, όπως λέει ο Βουλευτής του ΚΚΕ, ήταν όντως κομμουνιστές (οι περισσότεροι) και δημιουργούσαν σκοπίμως και "ξαφνικά" προβλήματα στην εταιρία; .. Μήπως επιλέχθηκαν τυχαία;

Αυτά είναι θέματα της Δικαιοσύνης και όχι του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και λοιπών παρακλαδιών του!

Συνοψίζοντας

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν ότι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ αξιοποιεί κάθε απόλυση εργάτη, κάνοντας διαδηλώσεις κτλ εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, προκειμένου να περάσει το σύνθημα πως είναι στο πλευρό του εργάτη, αγνοώντας το αν η εκάστοτε επιχείρηση ανοίγει περισσότερες θέσεις εργασίας για τους εργάτες, το αν η επιχείρηση έχει καλύτερο ή χειρότερο κέρδος μετόχων (και όχι τζίρο ο οποίος αφορά μόνο τα έσοδα αγνοώντας τα έξοδα!), το ότι η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνη να κρίνει τυχόν καταχρήσεις και όχι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, και χωρίς να αναλαμβάνει απ' ότι φαίνεται ούτε καν να ενημερώσει τους απολυμένους για τα δικαιωματικά αιτήματα που έχουν για διάφορες άλλες Νομικές κινήσεις (π.χ. συμφιλιωτική διαδικασία).

Η απόλυση εργαζομένων σε μια επιχείρηση, πόσο μάλιστα όταν τα οικονομικά της δεν πάνε καλά, είναι κάτι το φυσιολογικό και το αυτονόητο!... Κι όμως βλέπουμε πως το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ με τα συνδικαλιστικά του παρακλάδια, αρνείται το αυτονόητο ακόμα κι όταν η εκάστοτε επιχείρηση συνολικά όχι μόνο δεν διώχνει εργάτες, αλλά ανοίγει και περισσότερες θέσεις εργασίας ανά την Ελλάδα.

Πρακτικώς δηλαδή, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και τα συνδικαλιστικά του όργανα, στέκονται πάντα στον απολυμένο εργάτη, χωρίς να τον καλύπτουν ή να τον ενημερώνουν νομικά όπως φαίνεται - απλά στέκονται στο πλευρό του στους δρόμους για να τους βλέπει ο κόσμος!!!, ειδικά αν είναι κομμουνιστής, αγνοώντας την Δικαιοσύνη, και στεκόμενο πάντα απέναντι στον επιχειρηματία ο οποίος μπορεί να έχει τα δίκια με το μέρος του!.. Το γεγονός δηλαδή, πως ενώ η εταιρία χάνει χρήματα, αλλά έδωσε και θα δώσει μέσα στο 2010 και το 2011 τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας, για το ΠΑΜΕ είναι αδιάφορο!!!!... Το ΠΑΜΕ απλά φωνάζει και διαμαρτύρεται που η εταιρία απέλυσε 76 συγκεκριμένα άτομα (κομμουνιστές κατά τον βουλευτή του ΚΚΕ)!...  Και μετά λέει πως είναι υπέρ του Εργάτη!

Οι Κομμουνιστές εργάτες δηλαδή (βλ ομιλία κ. Μαυρίκου), και το ΚΚΕ (μέσω του ΠΑΜΕ),  αξιοποίησαν την απόλυση των εργαζομένων (κατα πλειοψηφία έστω) μελών ΚΚΕ, στην εταιρία, υπό πολύ άσχημες επιχειρησιακές συνθήκες (βλ ισολογισμούς) για να στήσουν θέατρο και να αρχίσουν να παριστάνουν ότι είναι στο πλευρό των εργατών και ότι νοιάζονται γι' αυτούς!, αγνοώντας το ότι η εταιρία (μέτοχοι) σε τρεις χρονιές έχει χάσει το 70% των κερδών της περίπου, αλλά και πως έχει ανοίξει διπλάσιες τουλάχιστον θέσεις εργατών απ' αυτούς που απέλυσε ... Και να βγαίνουν μετά και να παινεύονται ότι αυτοί υπάρχουν για τους εργάτες κτλ κτλ...

Το χειρότερο μάλιστα, που αποδεικνύει το πρόχειρο στήσιμο του θεατρισμού των Κομμουνιστών Εργατών και Στελεχών, με πρόφαση μια φυσιολογική απόλυση, είναι το γεγονός πως ξεκίνησαν να διαδηλώνουν, να φωνάζουν και να κάνουν επερωτήσεις, χωρίς καν... να έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα που έχουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Υπενθυμίζω τι είπε ο Υφυπουργός Εργασίας:
"Τώρα, δεν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά της Επιθεώρησης Εργασίας ή του Υπουργείου για κλήση της εταιρείας, γιατί δεν υπήρξε το αντίστοιχο αίτημα από την πλευρά των εργαζομένων, προκειμένου να γίνει συμφιλιωτική διαδικασία, είτε τριμερής στο Υπουργείο, όπως την ονομάζουμε."

Δηλαδή, οι 76 απολυμένοι, μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, δεν έκαναν ούτε καν το αίτημα που δικαιούνται για συμφιλιωτική διαδικασία, ή τριμερής στο Υπουργείο, αλλά έτρεξαν αμέσως να μιλήσουν για απολυμένους εργάτες και εκστρατείες από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για τα δικαιώματά τους (τα οποία ούτε καν άσκησαν!).

Ας δούμε όμως και μερικές άλλες κινητοποιήσεις/ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και των συνδικαλιστικών οργάνων του, στην προσπάθεια να πείσουν τους εργαζομένους πως είναι με το μέρος τους, κατά των εργοδοτών, ακόμα και όταν μάλιστα οι εργοδότες έχουν τυπικώς χασούρα και πρέπει να απολύσουν κάποια άτομα, και ακόμα κι όταν κάνουν νέες επιχειρηματικές κινήσεις (χασούρα;) οι οποίες δίνουν δουλειά σε περισσότερους εργάτες από τους απολυμένους!...

http://www.inews.gr/30/ergazomenoi-sta-praktiker-organonontai-enantia-stin-ergodotiki-tromokratia.htm
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», φώναξαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στο «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στον Ταύρο που πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας κάνοντας ακόμα ένα βήμα κόντρα...»

Τώρα παρατηρείστε το εξής βλέποντας το επόμενο άρθρο που μου έδωσε εκείνο το παιδί.
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6278716

Δείτε την φωτογραφία προσεκτικά.
Πόσα άτομα μετράτε; 18-19;..

Δείτε και τι γράφουν και τα πανό που κρατάνε:
"Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας"

Τώρα προσέξτε το εξής:.. Σε link που μου έδωσε άλλος κομμουνιστής (πιθανόν) πιο πριν βλέπουμε το επίσημο blog του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
http://emporoipalliloi.blogspot.com/


Δείτε αριστερά το σηματάκι τι γράφει;
ΠΑΜΕ.
Τι γράφει πιο κάτω;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
Το οποίο μάλιστα οδηγεί και μέσα στο blog, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο σύλλογός αυτός συσχετίζεται άμεσα με το ΠΑΜΕ και συνεπώς με το ΚΚΕ...

Τώρα ξαναθυμηθείτε πόσα άτομα είδατε! ... Και αυτά είναι σε ένα σημείο μόνο, όταν οι 76 απολύσεις αφορούν 12 καταστήματα πανελλαδικά. 76/12 = 6 άτομα ανα κατάσταστημα. Αν 3 καταστήματα είναι στην Αθήνα (ή έστω 1 αλλά μαζευτήκαν και μέλη το συνδικαλιστικού κινήματος άσχετα, ή κ μέλη από άλλες περιοχές) ο αριθμός των 18-19 ατόμων είναι ικανοποιητικός για να αποδείξει στα πλαίσια της στατιστικής θεώρησης πως κατα πλειοψηφία οι διαμαρτυρόμενοι είναι ΚΚΕδες (είτε εργαζόμενοι στην εταιρία είτε συνδικαλιστές!) και όχι απλοί καθημερινοί εργάτες! - Ίσως και κάνας αγανακτισμένος μη ΚΚΕς να βρίσκεται εκεί!


Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το ΚΚΕ είναι υπερ των εργατών, ειδικά αν δεν έχει φροντίσει να διεκδικήσει τα Νόμιμα δικαιώματά τους. Αυτό απλά σημαίνει πως το ΚΚΕ εκμεταλλεύεται την κατάσταση στις απολύσεις για να περάσει την εικόνα πως είναι υπερ των εργατών, όταν η απόλυση εργατών δεν είναι κάτι παράνομο αλλά κάτι λογικό στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας (αν είναι παράνομο θα το κρίνουν τα Δικαστήρια όχι το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ), και όταν πρακτικώς ο επιχειρηματίες (που κατηγορεί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) δίνουν δουλειά σε περισσότερους εργάτες απ' όσους απολύουν!.


Συνοψίζοντας:
Το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ και τις λοιπές οργανώσεις του / παρακλάδια, εκμεταλλεύεται (ή και στήνει ίσως!) απολύσεις στελεχών/μελών του, για να προπαγανδίζει πως οι εργάτες είναι μαζί του και πως αυτό νοιάζεται γι' αυτούς, αγνοώντας την προστασία που τους παρέχει η Δικαιοσύνη (ίσως και αποκρύβοντάς τους την!) αλλά και αγνοώντας το αυτονόητο. Ότι οι απολύσεις δεν είναι κάτι a-priori παράνομο και ανήθικο!

Εγώ πάντως δέχομαι την στήριξη των απολυμένων εργατών σε αυτές τις περιπτώσεις, σε ψυχολογική ή και σε χρηματική μορφή - αν όντως έχει απολυθεί άδικα, τουλάχιστον μέχρι να πάρει όσα δικαιούται σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη κρίνει ότι απολύθηκε καταχραστηκά.

Οι διαδηλώσεις όμως και οι δήθεν αναφορές έγνοιας στο κοινοβούλιο, χωρίς να λαμβάνεται η κατάσταση και το έργο υπερ των εργατών που έχει κάνει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, και όταν μάλιστα δεν έχει προηγηθεί ούτε καν αίτηση για την άσκηση της συμφιλιωτικής διαδικασίας (δικαίωμα!), δείχνουν πως το ΚΚΕ δεν νοιάζεται για τον εργάτη, αλλά για να φανεί πως νοιάζεται γι' αυτόν, μήπως και πάει κανείς εργάτης εκεί!

Ερώτημα: Γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει έλεγχο στα οικονομικά του;

Σε αυτό το σημείο μου γεννήθηκε το ερώτημα, γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει έλεγχο στα οικονομικά του;..

Παρατηρήστε, το site του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων υποσιτισμού μπλα μπλα μπλα:
http://www.hwu.gr/home/

Δείτε τώρα τους συνδέσμους της ιστοσελίδας, ή καλύτερα το παρακάτω screenshot.


1. Πρώτος σύνδεσμος, είναι το ΠΑΜΕ!!! (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο)

2. Παρατηρήστε οτι το Link του ΚΚΕ είναι πρώτο στην ενότητα της λίστας που αφορά καθαρά κόμματα  /κομματικά όργανα, και κλείνει με τον Link στο Ριζοσπάστην!!! (τυχαίο; - μπορεί ναι, μπορεί και όχι... Αλλά το ΚΚΕ είναι πανταχού παρών στους συνδέσμους)

3. Παρατηρήστε την φωτογραφία (κάντε κλικ πάνω της να δείτε την φωτογραφία σε κανονικό μέγεθος) στο πλήθος... Τι βλέπετε προσεκτικά;... Σημαίες του ΠΑΜΕ, αλλά όχι σημαίες ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ (που αυτά υπάρχουν ως σύνδεσμοι, ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη)!

+  Πως το link αυτό μου το έδωσε κομμουνιστής - για να πεισθώ για τους αγώνες του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, όπως ακριβώς μου έδωσε και το Link των εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Και στο link http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6274269&publDate=2011-05-31%2000:00:00.0 βλέπουμε το συγκεκριμένο σωματείο εν δράση.

Μάλιστα είναι εντελώς τραγική η παράγραφος που λέει:
"Οπως συνδικαλιστές καταγγέλλουν, η εργοδοσία ενοχλήθηκε από την αγωνιστική του στάση, αφού ο εργαζόμενος συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο εργαζόμενος, που δουλεύει στο ξενοδοχείο από το 2000, έχει 67% αναπηρία στο ένα του χέρι μετά από τροχαίο ατύχημα. Παρ' όλα αυτά, όπως καταγγέλλει το κλαδικό συνδικάτο, «το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει για χρόνια ο εργαζόμενος αποκαλύπτει το μέγεθος της αναλγησίας των πολυεθνικών και δείχνει ξεκάθαρα τι έχουμε να περιμένουμε το ερχόμενο διάστημα»."...

Δηλαδή έχουμε έναν εργάτη, με 67% αναπηρία, ο οποίος παρά την αναπηρία του συμμετέχει σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, και το συνδικάτο κατηγορεί τις πολυεθνικές για το σόβαρό πρόβλημα υγείας που έχει ο ανάπηρος, το οποίο προήλθε από τροχαίο δυστύχημα!!!! - Οι άνθρωποι είναι για δέσιμο!


Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση το συνδικάτο που δίνει αγώνες για τον εργάτη, αποτελείται από περίπου 15 άτομα όπου ο ένας πίσω κάνει τούμπες ( 2 πόδια ψηλά), και ίσως 1 ή δύο άτομα ή περισσότερα (δεν μπορεί να εξακριβωθεί λόγο μικρής ανάλυσης) να ανήκουν ταυτόχρονα και στο σύλλογο εμποροϋπαλλήλων - εγώ βάζω απλά μια εικόνα με πρόσωπα που μοιάζουν να παρίστανται και στις δύο εικόνες.
Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα...

Γιατί δεν θέλει το ΚΚΕ έλεγχο στα οικονομικά του;... Μήπως γιατί με έναν τέτοιο έλεγχο, θα μάθει όλος ο κόσμος τα κομματικά συνδικάτα μαϊμού του ΚΚΕ, τα οποία όπως αποδεικνύεται φτάνουν και σε σημείο να κάνουν σκευωρίες (ως αυτή που αποκάλυψα παραπάνω) ως στελέχη του ΚΚΕ, για να πείσουν τους εργαζόμενους πως είναι με το μέρος τους, χωρίς να βάζουν την κομματική ταυτότητα μπροστά αλλά να την κρύβουν στα ψηλά γράμματα που ο απλός εργάτης ποτέ δεν θα κοιτάξει, για να προχωρήσουν μετά αργά και μεθοδικά σε πλύση εγκεφάλου υπερ του ΚΚΕ, με επιχειρήματα τύπου πως μόνο αυτοί τους σκέφτονται; .. Αλλά και φυσικά, για να λένε στα μέλη τους πως κάνουν έργο υπέρ των εργαζομένων;
....

Για το τέλος...

Στο άρθρο http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5770867&publDate=29/7/2010 διαπιστώνουμε ότι το ΚΚΕ φτάνει στο σημείο να κάνει ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Δικαιοσύνη, μεταφέροντας απόφαση Δικαστηρίου στην Βουλή, ρωτώντας την:
«Πώς τοποθετείται απέναντι στην όλο και πιο απροκάλυπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως μηχανισμού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπως χαρακτηριστικά προκύπτει από τη συγκεκριμένη υπόθεση;»

Διαβάζουμε βέβαια στο άρθρο ότι "το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με Δικαστή την Πρωτοδίκη Ευγενία Ζωχιού, απέρριψε την αγωγή του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου απολυμένου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης", δηλαδή ο ίδιος ο Συνδικαλιστής κατέφυγε στην Δικαιοσύνη...

Και διερωτώμαι..  Αν το δικαστήριο τον Δικαίωνε, οι βουλευτές του ΚΚΕ, θα ξεφτύλιζαν με αυτό τον επίσημότατο κοινοβουλευτικό τρόπο την Δικαιοσύνη;.. Ή επειδή το Δικαστήριο δεν τον δικαίωσε τον Συνδικαλιστή, οι βουλευτές του ΚΚΕ αρχίζουν να ρωτάνε την κυβέρνηση τι σκοπεύει να κάνει για την Δικαιοσύνη που είναι μηχανισμός της μεγαλοεργασίας; Πόσο είναι ΗΘΙΚΟ να συμπεριφέρονται έτσι αυτοί οι άνθρωποι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους; Και πόσο γελοίο είναι να κατηγορούν την Δικαιοσύνη στην βουλή μη σεβόμενοι τις αποφάσεις της επειδή δεν συντάχθηκε με έναν δικό τους;

Επίσης, να θυμίσω σε όλους τους αναγνώστες πως το ΚΚΕ πολύ υποστηρίζει τους συνδικαλιστές, οι οποίοι με τις πράξεις τους συνέχεια οδηγούνται στα δικαστήρια φέρνοντας στο φως άλλη μια δίκη 2 συνδικαλιστών τους (http://area51gr.blogspot.com/2011/05/kke.html)!...

Βλέπετε, τελικά το ΚΚΕ δεν είναι το κόμμα των εργατών.. Αλλά το κόμμα των Συνδικάτων και Συνδικαλιστών, που προσπαθούν να προσεγγίζουν τους (ανόητους) εργάτες στήνοντας ή αξιοποιώντας καταστάσεις με ένα σωρό παρακλάδια του κόμματος υπό την μορφή δήθεν ελεύθερων συνδικάτων!!...


Δύο μύθοι που καταρρίπτει το ΚΚΕ... Αποδεικνύοντας το πως βλέπει αυτό τους εργάτες.

Κλείνοντας για να μην το ξεχάσω, θα ήθελα να δείτε πως το ΚΚΕ καταρρίπτει δύο μύθους!

Διάβασα με εντυπωσιασμό, τις παρακάτω θέσεις: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=209645&start=60#p3519040

ΜΥΘΟΣ Α' - Η Τυποεκδοτική ΑΕ είναι καπιταλιστική επιχείρηση

Ο στόχος της Τυποεκδοτικής είναι ξεκάθαρος .... Η κυκλοφορία του Ριζοσπάστη, της ΚΟΜΕΠ, του Οδηγητή, των βιβλίων της Συγχρονης Εποχής, των αφισών και του υπόλοιπου υλικού του ΚΚΕ, ώστε να διαδίδονται οι ιδέες και το πρόγραμμα του ! Φυσικά όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος , η επιχείρηση αυτή χρειάζεται μια κάποια χρηματοδότηση .... και για αυτό η Τυποεκδοτική είχε αναλάβει την εκτύπωση και άλλων ιδιωτικών εντύπων. Η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, διότι απλούστατα ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση των κομμουνιστικών ιδεών ..... και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαιτέρως ! Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική ! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Ριζοσπάστη ή άλλα όργανα του κομματος ή ακόμα ακόμα τους ίδιους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ .


ΜΥΘΟΣ Β' - Χαμηλοί μισθοί και απολύσεις.

Η απασχόληση ενός μέλους ή στελέχους του ΚΚΕ, σε επαγγελματική βάση, είναι μια έκφραση της προσφορά και αυτοθυσίας με την οποία αφιερώνεται στον αγώνα, καθώς ο ίδιος επιλέγει να χρεωθεί ένα πόστο το οποίο είναι τόσο χρονοβόρο, ώστε να μην του δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί αλλού. Για αυτό το κόμμα αποφασίζει να λαμβάνει το συγκεκριμένο μέλος, μια αποζημίωση ("κομματικό μισθό") για βιοποριστικούς λόγους ...... Δεν είναι όμως δυνατόν, ένα επαγγελματικό στέλεχος να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο απλός εργαζόμενος, του οποίου τα συμφέροντα υπερασπίζεται και τον οποίο καλεί σε ξεσηκωμό. Αυτό κατα το ΚΚΕ αποτελεί ζήτημα κομματικής ηθικής, καθώς εάν ένα επαγγελματικό στέλεχος αμοίβεται πλουσιοπάροχα ή τουλάχιστον με μισθό πάνω απο την Συλλογική Σύμβαση, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να παραμείνει στη θέση και κυρίως στο Κόμμα, όχι επειδή συμφωνεί πολιτικά μαζί του, αλλά επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα. Αυτό όχι μόνο δεν επιδιώκετε απο το ΚΚΕ, αλλά καταπολεμείτε ... σε όλα τα κομματικά πόστα, είτε πρόκειται για τον Ριζοσπάστη, είτε το Κοινοβούλιο, είτε την Τυποεκδοτική !!! .... Ορισμένες θέσεις στην Τυποεκδοτική, καλύπτονται και απο μη μέλη του ΚΚΕ, και αυτό λόγω εξειδικευμένων καθηκόντων που δεν μπορεί να καλύψει κάποιος κομματικός. Οι όροι εργασίας αυτών των εργαζομένων, είναι αυτοί που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Τώρα, αφού καλύψαμε τα παραπάνω, πάμε στο ζήτημα των απολύσεων ή μάλλον καλύτερα , στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της Τυποεκδοτικής !

Η Τυποεκδοτική τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, έχει μια υποβαθμισμένη λειτουργία και ζήτηση των υπηρεσιών της ...... η οποία φαίνεται και απο τους ισολογισμούς της, καθώς κάθε έτος παρουσιάζουν και μεγαλύτερες ζημίες, τις οποίες το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει απο άλλες συνεισφορές των μελών του. Αντί λοιπόν η Τυποεκδοτική, να κυρήξει πτώχευση όπως θα έκανε μια καπιταλιστική επιχείρηση, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια απόλυση ........ θα παραμείνει σε λειτουργία, αλλά θα συρρικνώσει την επέκταση που είχε κάνει στις εκτυπώσεις άλλων ιδιωτικών εντύπων. Θα αφοσιωθεί πλέον μονάχα στην έκδοση των εντύπων του ΚΚΕ. Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους .... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη. Εξάλλου η Τυποεκδοτική ποτέ δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση, αλλά είναι στην ουσία ένα κομματικό όργανο του ΚΚΕ το οποίο εξασφαλίζει την εκτύπωση των κομματικών του εντύπων και στο οποίο εργάζονται κομματικά μέλη. Τόσο απλό .....

Ξέρω πολύ καλά , ότι τα διάφορα είδη προβοκατόρων που κυκλοφορούν στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο ή στα blogs, δεν θα καλυφθούν απο τα παραπάνω, διότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά το ίδιο το ΚΚΕ και η δράση του, και η μόνη απάντηση που θα τους ικανοποιούσε είναι η διάλυση του Κόμματος, το κλείσιμο της Τυποεκδοτικής και η εγκατάλειψη της υπόθεσης της ταξικής πάλης.

Προς μεγάλη τους δυστυχία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

------------------------

Εγώ έχω 3 απορίες...

1. Από την στιγμή που η τυποεκδοτική αναλάμβανε/ει εξωτερικές δουλειές, σημαίνει καθαρά ότι είναι επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι κομμουνιστές στην επιχείριση της Τυποεκδοτικής, έχουν ένσημα και ιατρική κάλυψη; Είναι ασφαλισμένοι, ή δουλεύουν ανασφάλιστα κάτω από τον μανδύα του κομματικού πόστου; - Πέρα από το ότι σαφώς δουλεύουν χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, στο όνομα του κομματικού έργου. Αν έχουν τότε σαφώς είναι εργαζόμενοι και υπόκεινται σε συλλογική σύμβαση και όχι σε κομματικό (ή εταιρικό) καταστατικό.

2. Ο κομματικός μισθός των εργαζομένων, δηλώνεται στην εφορία; Και αν ναι, υπάρχει η σχετική παρακράτηση φόρου και λοιπόν κρατήσεων από το κόμμα στο εκάστοτε κομματικό στέλεχος και ως τι δηλώνεται;... Αν όχι μιλάμε για καθαρή περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος με την μορφή αποζημιώσεων χρόνου - πληρωμής εργασίας!

3. Τι διαφορά έχει ένας εργαζόμενος κομμουνιστής της Τυποεκδοτικής που δεν έχει συλλογική σύμβαση, λέγοντας πως παίρνει αποζημίωση για το κομματικό έργο που προσφέρει, με έναν εργαζόμενο σε μια εταιρία του οποίου όλοι οι εργάτες δουλεύουν οικειοθελώς (μη μπορώντας να βρουν αλλού δουλειά!) λέγοντας πως παίρνουν "φιλική αποζημίωση" από τον φίλο εργοδότη τους!;

Στην μια περίπτωση είναι το κόμμα, που προσφέρει κομματική αποζημίωση - χωρίς σύμβαση - και έχει ένα σκοπό - να πάει μπροστά το κόμμα και όλοι να είναι χαρούμενοι (και όποιος διαφωνεί με το κόμμα φεύγει κλοτσιδών!)... Στην άλλη ο εργοδότης, που προσφέρει φιλική αποζημίωση, με σκοπό να μην κλείσει η επιχείρηση και όλοι να είναι χαρούμενοι (και όποιος διαφωνεί με τον εργοδότη φεύγει επίσης κλοτσιδών!)! ....

Επίσης τι διαφορά έχει αυτός που πληρώνεται για να δουλεύει, με αυτόν που δουλεύει δωρεάν, αλλά αποζημιώνεται την εργασία του επειδή δεν προλαβαίνει να δουλέψει και αλλού κανονικά;


Και ο πιο ανόητος αντιλαμβάνεται ότι το ΚΚΕ παίζει με το τις λέξεις, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥ!.. Το ότι είναι κόμμα δεν σημαίνει ότι δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα η Τυποεκδοτική, και συνεπώς ανήκει στο κόμμα (μετόχους π.χ.) το οποίο αποτελεί κατ' αντιστοιχία τους εργοδότες.