Custom Search

2 Ιουν 2011

[Απόψεις]: Ο Μίκης κατά του Συντάγματος! Που είναι ο Πατριωτισμός των Ελλήνων άραγε;

« Άμοιρη Ελλάδα.. Το Σύνταγμά σου όλοι το έχουν γραμμένο, και το επικαλούνται μονάχα όταν τους συμφέρει.. Οι αληθινοί Πατριώτες που είναι άραγε χαμένοι;.... »

Διάβασα στο σχετικό άρθρο του eglimatikotita αυτά που είπε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στα προπύλαια...

«…Η μεγάλη διαφορά που χωρίζει τους ανεξάρτητους Έλληνες, δηλαδή όλους εμάς από τις δυνάμεις του συστήματος, έγκειται στο γεγονός ότι για όλες τις δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες στο σύστημα δεν υπάρχει λύση. Γιατί πολλοί μας λένε να γίνουμε κόμμα και να πάρουμε μέρος στις εκλογές. Τι να κάνουμε λοιπόν;

Να πάρουμε 15-20%, να βγάλουμε 10-15 βουλευτές να πάνε στα ορεινά, και τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεχίζουν την ίδια πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας, κι εμείς θα ανεβαίνουμε στο βήμα όπως κάνει τώρα και η αριστερά. Την ώρα που θα ανεβαίνουμε, θα αδειάζει η αίθουσα και άλλος να βλέπει, άλλος ν' ακούει και έτσι θα λένε αυτοί, α κυβερνάμε, ξεπουλάμε αλλά είμαστε δημοκράτες. Έχουμε και αντιπολίτευση. Όχι φίλοι μου, δε θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Θα μας βρουν απέναντι. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα κάνουμε, πρέπει να το καταλάβετε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Να το καταλάβετε αυτό...»

Ο ίδιος ο Μίκης με αυτές τις φριχτές για την Ελλάδα μας φράσεις, παραδέχεται τα εξής:

1. Ότι αν οι "ανεξάρτητοι" Έλληνες - όλοι αυτοί που αυτός πιστεύει πως είναι μαζί του - κατεβάσουν κόμμα θα πάρουν 15-20%.. Δηλαδή, οι υπόλοιποι 80-85% Έλληνες είναι εξαρτημένοι;..

2. Ότι αφού θα πάρουν 15-20%, και δεν θα έχουν Δημοκρατικά την εξουσία να κάνουν τίποτα περισσότερο, απ' ότι κάνουν όλα τα άλλα τα μικρά κόμματα στην βουλή, δεν θα μπουν σε αυτή την λογική. Αλλά θα κάνουν επανάσταση!.. Επανάσταση ώστε το 15-20% να επιβληθεί με την βία στο 80-85%.. Φαίνεται ο Μίκης ή έχει ξεχάσει τι σημαίνει Φασισμός, ή ήταν πάντοτε κρυφο-φασίστας!

3. Διαβάζοντας το κείμενο θα δείτε πως μιλάει, λες και είναι αυτός ο Αρχηγός των "Ανεξάρτητων" Ελλήνων!.. Ποιός τον διόρισε αρχηγό; Γιατί μιλάει για το τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Καπέλωμα από Φασίστα εκ των έσω;...

Εγώ θα θυμίσω σε όλους τους Έλληνες, το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος της χώρας μας:

«Άρθρο 120

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Ας δούμε λίγο τις παραγράφους:

Παράγραφος 4:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο, σε όποιον επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Παράγραφος 2:
Όλοι οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, να είμαστε αφοσιωμένοι στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Παράγραφος 3:
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται!

Ας δούμε τώρα και τα άρθρα 51 και 52 του Συντάγματός μας:

Άρθρο 51, παρ. 2:
«Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.» - Αντιλαμβάνεστε ότι όσοι γιουχάρετε, μουτζώνετε και βρίζετε τους εκλεγμένους βουλευτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, γιουχάρετε και βρίζετε πρακτικώς το Ελληνικό Έθνος.

Άρθρο 51, παρ. 3:
«Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. .... »

Άρθρο 51, παρ. 5:
«Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.» - Είναι σαφές, πως όλοι οι κύριοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές (κ μιλάμε για μεγάλο ποσοστό) δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού και να διεκδικούν πράγματα δη μάλιστα με τη βία, αφού κατ' ουσίαν έχουν γράψει το Σύνταγμα της Ελλάδος μας στα απαυτά τους!

Άρθρο 52:
«Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.» - Σαφώς η φράση «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρεται στην εκλογική διαδικασία. Αυτό επιβεβαιώνεται γιατί τα άρθρα 51-54, ανήκουν στην κατηγορία με τίτλο "Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής" η οποία αναφέρεται σαφώς στις βουλευτικές εκλογές... Με άλλα λόγια, κατά το Σύνταγμά μας, η εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, είναι μονάχα οι εκλογές. Κάτι αριστερόφρονες τύποι όμως σαν τον Μίκη, που συνειδητά καταλαβαίνουν ότι η λαϊκή θέληση δεν είναι μαζί τους, προτείνουν όχι εκλογές αλλά επανάσταση, ώστε να επιβληθούν πάνω στην λαϊκή κυριαρχία με το έτσι θέλω.

Μάλλον για να εξυπηρετήσουν τους Αμερικάνους, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε εμμέσως πως βοήθησε για το θέμα της Κύπρου. Τώρα τι άλλο αντάλλαγμα τους έχει δώσει κανείς μας δεν ξέρει! - Δείτε το σχετικό άρθρο: "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΙKΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ"  - Eγώ ο ίδιος ομολογώ ότι συνεργάστηκα για τη Λύση Καραμανλή αναγνωρίζοντας τη δύναμη της εξάρτησής μας από τους Αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε συμβιβασμό [...] Θυμάμαι ότι όταν στην Ουάσιγκτον στα 1974 κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος με ρώτησε ποιο θα ήταν το όφελός μας με τη «Λύση Καραμανλή», του είπα «Σήμερα με την Χούντα έχετε το 100%. Με την «Λύση Καραμανλή» θα αποκτήσουμε το 50% προς το παρόν...)... Για να διώξει κάποτε την Χούντα (και να μας φέρει την μεταπολίτευση με αυτά τα χάλια), φαίνεται πως βοήθησε στη θυσία όχι μόνο της μισής Κύπρου, αλλά και στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων... Μάλλον τώρα επιθυμεί να το ξανακάνει σε μεγαλύτερη κλίμακα (το να χύσει αίμα!), για να διώξει το αόριστο... σύστημα! - Με τι αντάλλαγμα φυσικά δεν ξέρουμε!... Τώρα δείτε και αυτό ίσως για να νιώσετε πιο σιγουριά: "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη η Κύπρος, αναφέρεται ως Βόρεια Κύπρος."....

Ερωτώ λοιπόν τους Πατριώτες Έλληνες...

Α. Θα υπερασπιστείτε το Ελληνικό Σύνταγμα απέναντι σε οποιονδήποτε το καταπατά, ή θα το υπερασπίζεστε μόνο όποτε σας ενοχλεί ο καταπατητής, ενώ θα κάνατε μόκο όταν ο καταπατητής σας είναι συμπαθής;

Β. Θα συνεχίσετε να μουτζώνετε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Έθνους συνολικά (ως θεσμό!) και συνεπώς το ίδιο το Έθνος μας; Ή θα ζητήσετε εκλογές, ώστε να αλλαχθούν αυτοί οι εκπρόσωποι, αν πιστεύετε πως έχουν αποδειχθεί σκάρτοι;

Γ. Τι σας λέει να κάνετε η Πατριωτική σας συνείδηση, μπροστά σε αυτόν, που θεωρεί πως είναι υπεράνω της λαϊκής κυριαρχίας ως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα, και καλεί τον κόσμο, όχι στο να ενημερωθεί και να δράσει Δημοκρατικά αλλά στο να επαναστατήσει καταλύοντας την Δημοκρατία την οποία το ίδιο το Σύνταγμά μας, μας υποχρεώνει να σεβόμαστε και να είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή; Σε αυτόν που θέλει το 15-20% (κατά την γνώμη του) να κυριαρχήσει με την βία, στην πλειοψηφία των πολιτών;

Δ. Τώρα που γνωρίζετε πως κατά το Ελληνικό μας Σύνταγμα η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, θα συνεχίζετε να το αποφεύγετε είτε με ανόητες δικαιολογίες είτε γιατί πως πιστεύετε δεν σας συμφαίρει; - Τότε τι πατριώτες είστε; Στην ταμπέλα και μόνο;

....

Θεωρώ, πως με αυτά που είπε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του, αποδεικνύεται:
α. Φασίστας - Αρνητής της Δημοκρατίας.
β. Σφετεριστής της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή.
γ. Καταπατητής και προσβάλλων του Ελληνικού Συντάγματος
δ. Υπεύθυνος καταλύτης του Συντάγματος, με την βία (επανάσταση), εις γνώσιν του πως αυτό που θέλει, το θέλει μόνο μια μικρή μειοψηφία!
ε. Αυτοδιόριστος αρχηγός των αγανακτισμένων - ακομμάτιστων, με σκοπό να τους καθοδηγήσει κατά της Δημοκρατίας, και μάλιστα... χωρίς σχέδιο και όραμα! (εκτός κι αν έχει δική του κρυφή Ατζέντα, όπως και στο παρελθόν!)


Θα τον ακολουθήσετε άραγε Πατριώτες, αποδεικνύοντας πως είστε μονάχα λόγια, ή θα πράξετε το καθήκον σας, στεκόμενοι απέναντί του, ακόμα και αν αισθάνεστε άβολα (όπως όταν θα πηγαίνατε π.χ. στον συμμοριτοπόλεμο κατά του κομμουνιστή αδελφού σας); .....

...........................

Κλείνοντας. Όσοι αρνούνται την Δημοκρατία και τις Δημοκρατικές διαδικασίες που αποτελούν τον μόνο ασφαλή τρόπο για την μετάφραση της εντολής της λαϊκής εξουσίας - είτε αυτή η εντολή μας αρέσει είτε όχι - πρέπει να παραμερίζονται άμεσα, πόσο μάλιστα αν επιθυμούν την κατάλυση της Δημοκρατίας και της λαϊκής εξουσίας κατ' επέκταση, με την βία - επαναστάσεις.

Όλα αυτά τα Φασιστικά-Αντιδημοκρατικά στοιχεία, τύπου Μίκη (με αυτά που είπε) πρέπει να τα απομονώσουμε, και πρέπει να επιμείνουμε στην Δημοκρατία μας. Να γίνουν Νόμιμα, είτε εκλογές είτε Δημοψήφισμα, είτε και τα δύο. Αυτό είναι το μόνο συνταγματικό και ορθό δικαίωμα που έχουμε να απαιτούμε. Αντί να υβρίζετε τον θεσμό του βουλευτή, που κατά το Σύνταγμά μας, αυτός ο θεσμός αντιπροσωπεύει το Έθνος μας, και αντί να ξερογλύφεστε (μερικοί) για να εκπληρώσετε τα αιματοβαμένα επαναστατικά όνειρα διαφόρων (ξεμωραμένων) Φασιστών, καλύτερα βάλτε κάτω τον θυμό σας και ελάτε να ζητήσουμε όλοι μαζί εκλογές ή δημοψήφισμα. Εκλογές μπορούν εύκολα να γίνουν, αν απευθυνθούμε στο φιλότιμο του προέδρου της Δημοκρατίας μας, ώστε να παραιτηθεί. Δεν νομίζω να μην το κάνει αν του το ζητάνε καθημερινώς τόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ευγενικά!

Και στις εκλογές (ή το Δημοψήφισμα), ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας φροντίσει να ακούσει ΟΛΕΣ τις γνώμες, και όλοι μαζί ας σεβαστούμε το αποτέλεσμα...

Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, είναι μια Σπίθα Δημοκρατίας όπου όλοι θα προσέλθουν στα σοβαρά αυτή την ύστατη φορά, και όχι μια Σπίθα Εξέγερσης που θα οδηγήσει σε αιματοχυσία από μια μικρή μειοψηφία και κατάλυση του Συντάγματος με τον ένα ή άλλο τρόπο!...

3 σχόλια:

e-ego είπε...

Μάλλον δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον πάτο. Απ' ό,τι διαπιστώνω όμως, κάνουμε το παν για να το πετύχουμε ως Έλληνες.
Ίσως μας συνεπαίρνει εκείνο το
"όταν φτάσεις στον πάτο μόνο ανοδική πορεία μπορείς να έχεις, σπρώξε με τα πόδια τον πάτο" .
Ή μπορεί να είναι της μοίρας μας γραμμένο.
Βλέπεις, ο Φοίνιξ πρέπει να καεί και να γίνει στάχτη για να αναγεννηθεί μέσα απ' αυτή.
Και στάχτη δεν έχουμε γίνει ακόμα
αλλά το παλεύουμε βρε αδερφέ.

petr είπε...

Θυμήθηκε τα νιάτα του το ραμολί, Δεκεμβριανά, συμμοριτοπόλεμος κλπ.
Α ρε κομμούνια μια ζωή οι ίδιοι, την εθνοπροδοσία στο αίμα σας την έχετε.
Πρώτα σας βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

brazdas είπε...

Φίλε area, απλά respect! Συνέχισε έτσι!!