Custom Search

23 Ιουν 2011

[Απόψεις]: Antinews (ΝΔ) και Χρυσή Αυγή, αγκαλίτσα μαζί στις ανοησίες και λασπολογίες!!

Είναι απλά εντυπωσιακό!!!....

Βγάζει το antinews (της ΝΔ) το παρακάτω εντελώς ανόητο, προβοκατόρικο και ηλίθιο άρθρο:
http://www.antinews.gr/2011/06/21/107863/

"Μειώσεις μισθών και συντάξεων στα 300 ευρώ πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πριν από λίγο στη Βουλή. Ο «άνθρωπος» πλέον της κυβέρνησης επιβεβαιώνει και τον τίτλο του «λαγού» που του έχει αποδοθεί, ενώ αίσθηση προκαλεί ο λόγος του που συμβαδίζει ανοιχτά με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και καταφέρεται εναντίον εκείνων των χαμηλοσυνταξιούχων που τον έστειλαν στη Βουλή.

Η προχθεσινή απαράδεκτη επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά ήταν η επιβεβαίωση της συμμαχίας Παπανδρέου –Καρατζαφέρη.

Σήμερα ξεπέρασε και τον…Παπακωνσταντίνου.

Είπε στη Βουλή (από τα πρακτικά):

«Ξέρετε τι μου είπε ένας Σλοβένος συνάδελφος; Μου είπε: «Εμείς εδώ έχουμε μέσο όρο 300 ευρώ σύνταξη, ενώ εσείς έχετε 700 ευρώ! Πώς θα πείσω το Σλοβένο πολίτη να συνεισφέρει;» Ένας, πάλι, Γερμανός μού είπε ότι από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, στη Γερμανία έχει δοθεί 5% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στην Ελλάδα 31%!. Πώς θα πειστεί ο Γερμανός να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα λεφτά; Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ερωτώ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα πρακτικά ερωτήματα και να τους αντιμετωπίσουμε; Ή θα συνεχιστούν τα “κρεσέντα” μέσα στην Αίθουσα –που θέλω να πιστεύω ότι είναι στιγμιαία και δεν αποτελούν μόνιμη πολιτική.
Γι’ αυτό λοιπόν σας εγκαλώ! Όχι κλάψες και ευχές, περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα!»

Δηλαδή, κόψτε μισθούς και συντάξεις.

ΠΑΣΟΚοΛΑΟρθόδοξοι να τον χαίρεστε….
(οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως δεν τον ψηφίζουν…)"

....
Σήμερα μου έχει αφήσει κάποιος στο fb μήνυμα, με επίσημο άρθρο της ΧΑ, που λέει τα ίδια πράγματα-νόημα με διαφορετική διατύπωση:
http://xryshaygh.wordpress.com/

«Στη χθεσινή του ομιλία στη βουλή, κατά τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη «νέα» κυβέρνηση Jeffry, ο Καρατζαφέρης είπε τα εξής «περίεργα»:

«Ξέρετε τι μου είπε ένας Σλοβένος συνάδελφος; Μου είπε: «Εμείς εδώ έχουμε μέσο όρο 300 ευρώ σύνταξη, ενώ εσείς έχετε 700 ευρώ! Πώς θα πείσω το Σλοβένο πολίτη να συνεισφέρει;» Ένας, πάλι, Γερμανός μού είπε ότι από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, στη Γερμανία έχει δοθεί 5% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στην Ελλάδα 31%!. Πώς θα πειστεί ο Γερμανός να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα λεφτά; Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ερωτώ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα πρακτικά ερωτήματα και να τους αντιμετωπίσουμε; Ή θα συνεχιστούν τα “κρεσέντα” μέσα στην Αίθουσα –που θέλω να πιστεύω ότι είναι στιγμιαία και δεν αποτελούν μόνιμη πολιτική; Γι’ αυτό λοιπόν σας εγκαλώ! Όχι κλάψες και ευχές, περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα».

Τι εννοεί ο «ποιητής» (εκ του προχείρου…); Μήπως, ότι προκειμένου να… πείσουμε τους Σλοβένους κ.λπ. χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δυστυχείς πολίτες των πρώην χωρών των «σοσιαλιστικών παραδείσων» που μπήκαν στην Ε.Ε., να… συνεισφέρουν για τη… σωτηρία μας, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων, έτσι ώστε να φτάσουν τα ψίχουλα που παίρνουν αυτοί; Μήπως, εμμέσως πλην σαφώς, ο ΛΑ(Γ)ΟΣ του Jeffry τηλεπρόεδρος προτείνει να μειωθούν οι ήδη τσεκουρωμένοι μισθοί και συντάξεις στο μισό και παρακάτω; Ναι, καλά καταλαβαίνουμε, αυτό ακριβώς εννοεί! Οι χειμαζόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αυτής της χώρας, που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον έστειλαν στη βουλή για να προτείνει τώρα το χαμό τους, έχουν πλέον το λόγο»

Το άρθρο του antinews (το οποίο ουδέποτε το διαβάζω γιατί: 1ον γλύφει πολύ τον εκάστοτε Σαμαρά, 2ον γράφει τέτοιες ανοησίες συχνά, 3ον όποτε έχω αφήσει σχόλιο απλά δεν το έχουν δημοσιεύσει - άρα σαφώς είναι κομματικό όργανο προπαγάνδας που blockάρει τρίτες απόψεις και όχι portal/site αντικειμενικής ενημέρωσης) το έμαθα από κάποιο παιδί που το άφησε σε σχόλιο στο taxalia:
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_2989.html

Τι απάντησα εγώ;
«Απορώ ποιός διαβάζει το antinews...

Τι είπε ο Καρατζαφέρης στα πρακτικά;

"«Ξέρετε τι μου είπε ένας Σλοβένος συνάδελφος; Μου είπε: «Εμείς εδώ έχουμε μέσο όρο 300 ευρώ σύνταξη, ενώ εσείς έχετε 700 ευρώ! Πώς θα πείσω το Σλοβένο πολίτη να συνεισφέρει;» Ένας, πάλι, Γερμανός μού είπε ότι από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, στη Γερμανία έχει δοθεί 5% αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στην Ελλάδα 31%!. Πώς θα πειστεί ο Γερμανός να δοθούν στην Ελλάδα κι άλλα λεφτά; Χρειάζονται λοιπόν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ερωτώ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα πρακτικά ερωτήματα και να τους αντιμετωπίσουμε; Ή θα συνεχιστούν τα “κρεσέντα” μέσα στην Αίθουσα –που θέλω να πιστεύω ότι είναι στιγμιαία και δεν αποτελούν μόνιμη πολιτική;

Γι’ αυτό λοιπόν σας εγκαλώ! Όχι κλάψες και ευχές, περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα!"

Και ποιό το συμπέρασμα του antinews;

Μειώσεις μισθών και συντάξεων στα 300 ευρώ πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πριν από λίγο στη Βουλή. Δηλαδή, κόψτε μισθούς και συντάξεις.

.......
Αντί οι άνθρωποι να καταλάβουν πως ο Καρατζαφέρης σημειώνει την αντίδραση των ξένων για να στηρίξουν την Ελλάδα, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, επομένως πρέπει να σταματήσουν τα "κρεσέντα" και να γίνουν οι Έλληνες πιο πειστικοί, στο antinews καταλαβαίνουν πως ο Καρατζαφέρης ζητάει να κατεβάσουμε τον μισθό στα 300 ευρώ....

.... Πραγματικά .... απορώ ποιός διαβάζει αυτό το site που βιάζει καθημερινώς την λογική, για να γλύφει και να εξυπηρετεί τον Σαμαρά, και τους Σαμαρόπληκτούς του!»

Ε, στην ΧΑ, τουλάχιστον το αντιμετωπίζουν με περισσότερη σοβαροφάνεια, και όχι με τέτοιο ξεφτυλίκι όπως στο antinews, το οποίο μάλιστα, μέχρι αυτή την στιγμή έχει και ... 185 Likes!!! (μεγάλη είναι τελικά η στάνη τους!!!). Η ΧΑ χρησιμοποιεί ερωτήσεις τύπου: "τι θέλει να πει, μήπως, κτλ", και λέει την ανοησία εμμέσως, και όχι άμεσα όπως το antinews. Βέβαια η μάσκα πέφτει στο τέλος που φεύγουν τα ειρωνευτικά ερωτηματικά: "Οι χειμαζόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αυτής της χώρας, που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον έστειλαν στη βουλή για να προτείνει τώρα το χαμό τους, έχουν πλέον το λόγο"...

Βέβαια, σαφώς ο Καρατζαφέρης, δεν ζητά να περικοπούν μισθοί και συντάξεις (το πρόγραμμά του και τις προτάσεις του άλλωστε τις έχει ήδη πει). Αλλά οι πολιτικοί να βρουν μια άκρη να συνεννοηθούν για το καλό της χώρας.. Φυσικά απλά είναι ψηλά γράμματα, για τους λαϊκιστές, που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι.... για να την κατηγορήσουν πως έφαγε τ' αρνί....

Σημειώνω, στο taxalia το παιδί που έδωσε το link (Makedon), αφαίρεσε την ανάρτησή του μετά την απάντησή μου, κάνοντάς με να πιστεύω ότι κατάλαβε την βλακεία του antinews. Αυτοί οι 185 που έχουν κάνει Like δεν την έχουν καταλάβει άραγε;... Τι να πει κανείς.

9 σχόλια:

Θεό7δωρος είπε...

Συνεχισε να μας ενημερωνεις φιλε μου....
όσο πιο συχνά μπορεις!

Αντίοχος Δ' είπε...

Σου έχω βίντεο φιλετάκι για τα οικονομικά με τον Χατζάρα.

http://www.youtube.com/watch?v=WfXYG6N7O0o

Αυτά τα έλεγε από πριν μπούμε στα μνημόνια.

Και σε ρωτώ, γιατί δεν λέει κουβέντα ο Καρατζαφλερης για όλα τούτα;

Την άποψίν μου την εξέρεις, ο Καρατζαφέρ υπέγραψε μνημόνιο μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα λεφτά τους τα "παιδιά" τών αγορών, όλα περί χρεοκοπίας και πατρίδος είναι κουραφέξαλα. Οι Αργεντίνοι που θέλανε πατρίδα θυμηθήκανε τον Μεταξά και εξαφανήσασνε το χρέος τους ενώ ο εθνικόφρων τον ξέχασε.

e-ego είπε...

Οι Αργεντίνοι ακόμη ψωμολυσσάνε.
Πιο εύκολα βρίσκεις πρέζα παρά ψωμί.
Αυτό θα ήθελες και για όλους εμάς Αντίοχε Δ';

petr είπε...

Τα "παιδιά" των αγορών τα εξυπηρετησαν αυτοί που δεν ψήφισαν επί της αρχής το μνημόνιο και που συνεχίζουν να πουλάνε δήθεν "αντιμνημονιακά" παραμύθια (ενώ ψηφίζουν βέβαια σχεδόν όλα τα επιμέρους μέτρα), ποντάροντας μαζί με τα "παιδιά" στη χρεωκοπία της χώρας από την οποία θα εισπράξουν καποια δις δολλάρια σε ασφάλιστρα κινδύνου.

Για το πασοκόσκυλο Χατζάρα, τον σφογγοκωλάριο του Αντρέα που καταχρέωσε τη χώρα με τα δάνεια που μέχρι σήμερα πληρώνουμε, τι να πει κανείς. Αρκεί να σκεφτείς ότι ο ίδιος τύπος που κατά τα άλλα θεωρεί "δοσιλογο" και "Τσολάκογλου" τον ΓΑΠ και ότι θα του στήσουν Γουδί ή θα φύγει με ελικόπτερο, είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Τύπου: http://www.minpress.gr/minpress/index/ministry/min_prosopiko.htm. Δηλαδή ο υφιστάμενος του Πεταλωτή μας κάνει διαλέξεις για το πόσο δοσίλογοι και προδότες είναι οι προϊστάμενοι του και πόσο εγκληματικό είναι το μνημόνιο χάρις στο οποίο πληρώνεται ο μισθός του.
Μπράβο ζώα, εκεί με Χατζάρα, Κασιμάτη, Θεοδωράκη, όλοι μαζί, Βαθύ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ να πουλάτε μπολσεβικο"πατριωτισμό" στους ηλιθίους.

petr είπε...

Κι αυτοί που τα είπαν αυτά στον Καρατζαφέρη είναι οι αντίστοιχοι εθνικιστές των άλλων χωρών, που είναι πολύ πιο φειδωλοί σε ξένες βοήθειες που δίνει η χώρα τους. Αν ήταν στη θέση των ευρωπαίων οι απατεώνες ψευτο"πατριώτες" της ΝΔ-ΧΑ θα έλεγαν πολύ χειρότερα για τους χρεωκοπημένους και θα αρνούνταν τελείως να στείλουν έστω κι ένα ευρώ σε μια χώρα σαν την Ελλάδα.
Και είναι λογικό αυτό που του είπε ο Σλοβένος, πώς ζητάς εγώ να βοηθάω συνέχεια εσένα όταν ακόμα και οι συντάξεις που εμείς θεωρούμε μικρές είναι πλούσιες για τη Σλοβενία. Αλλά φυσικά για τους επαγγελματίες απατεώνες και τους ηλιθίους που τους ακολουθούν, αυτά είναι ψιλά γράμματα, αρκεί να βγάλουν το ηλίθιο συμπέρασμα που τους βολεύει.

area51gr είπε...

Αντίοχος Δ'..

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Εσύ και ο Χατζάρας και ο κάθε Χατζάρας, σε τι απ' τα δύο βάζετε μεγαλύτερη προτεραιότητα..;

α. Στο να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
β. Στο να καταστρέψει η Ελλάδα και τους ξένους με την καταστροφή της;

...

Η με παρομοίωση...
Είναι το παιδί σας σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο... Και αναρωτιέμαι... Εσάς...

α. Σας ενδιαφέρει να μην πεθάνει το παιδί σας;
β. Ή σας ενδιαφέρει στο να τιμωρηθεί κάποιος τρίτος (π.χ. ο γιατρός ή η φαρμακευτική) ακόμα κι να χρειαστεί να πεθάνει το σε κρίσιμη κατάσταση παιδί σας;

Φυσικά, αν εσείς αντί να ενδιαφέρεστε για το παιδί σας, ενδιαφέρεστε για το πως θα τιμωρήσετε μια φαρμακευτική εταιρία, ακόμα κι αν χρειαστεί να πεθάνει το παιδί σας, τότε φυσιολογικό είναι να κατηγορείτε τον Καρατζαφέρη που δίνει μάχες για μην του πεθάνει το παιδί.. Γιατί εσείς θα δίνατε μάχες να πεθάνει μια ώρα νωρίτερα, για να μην προλάβει η Φαρμακευτική να αμυνθεί!... Πιθανόν, να το πνίγατε και με το μαξιλάρι ενώ κοιμόταν!.....

Αντίοχος Δ' είπε...

χέσε τί είναι ο Χατζάρας.

Λέει συγκεκριμένα πράγματα. Ότι έχουμε το πιστόλι στο χέρι, απειλείς δηλαδή με χρεοκοπία και αναγκάζεις τα "παιδιά" να σου δώσουν το χρέος ολόκληρο με 30 χρόνια και 2,9% οπότε μακροπρόθεσμα το θέμα τού χρέους έχει κλείσει. Άσε που κανείς πολιτικός δεν έχει απαιτήσει αναλυτικά τις κινήσεις ομολόγων για να βγουν από την μέσι προμήθειες και λοιπά.

Αλήθεια το βίντεο το είδες καθόλου;

Οι τακτικές τού καρατζαφέρ πού οδηγούν; Στο ότι θα εκπληρώσουμε "νόμιμα" τίς "υποχρεώσεις" μας προς τα "παιδιά" και θα ξοφλήσουμε όλα τα σουάπς και τις μίζες πουλώντας Ελλάδα.

Προχθές το Πασόκ είπε ότι ναι μεν οι οίκοι αξιολογήσεως έχουν κλέψει και είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά δεν τίθεται θέμα να τους πάμε στα δικαστήρια. Αλήθεια;

Γιατί δεν τίθεται θέμα;

Ο Καρατζαφέρ πώς τοποθετήθηκε επί αυτού;

Μην προσπαθείς να βγάλεις το ΛΑΟΣ έξω, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να νιώθουν διάφοροι στο κοινοβούλιο οι ουσία είναι ότι όλοι είναι προδότες.

area51gr είπε...

Αντίοχος Δ'
Το βίντεο το είδα στην αρχή και απάντησα πριν.. Τώρα το είδα και περισσότερο - δεν το είδα όλο όμως.

Ποιό το βασικό του επιχείρημα;
Πως επειδή κάποια περιοδικά γράφουν, πως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα χρεοκοπήσουν οι τράπεζες του πλανήτη, θα έπρεπε να πάρουμε την ευκαιρία, και να τους εκβιάσουμε να μας δανείσουν όσα θέλουμε για όσο θέλουμε...


ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ;

Κατ' αρχήν , ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟ!.. Όπως ας πούμε η Μεγάλη Βρετανία, όπου ο Χατζάρας (ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΕΙΠΑ) κουνάει τα χαρτιά και λέει πως αν χρεοκοπήσουμε θα καταστραφεί. Τελικά οι Άγγλοι, ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ;... - Γενικότερα, όποιος δεν μας δανείσει, ή δεν θα τον νοιάζει να καταστραφεί Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, σε αντίθεση με τα ανόητα δημοσιεύματα.

Τώρα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...

ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ που αναφέρει ο Χατζάρας.. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;.. Δηλαδή π.χ. οι άλλες χώρες των PIGS, γιατί κι αυτές να μην εκβιάσουν και οι 3εις για ένα δάνειο όπως το θέλουν; Γιατί αυτές να κάνουν ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ και να δεχτούν ΜΝΗΜΟΝΙΑ, για να πληρώσουν ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;...

Οκ.. Πες ότι το κάνουμε... ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ. Και μας δανείζουν... ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ; ΤΟ ΙΔΙΟ.. Ε, ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!.... Κι αν κάποια χώρα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, θα προκαλέσει ΝΤΟΜΙΝΟ, που θα μας ρίξει όλους - ακόμα και την Ελλάδα. Και τότε καταλαβαίνεις πως εμείς θα γίνουμε Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ!

Το θέμα είναι στην τελική, ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... Ο Χατζάρας (και ο κάθε Χατζάρας) θέλουν να την βλέπουν μέχρι τον εκβιασμό - όχι παραπέρα....

Κι ας πάρω κι άλλο σενάριο. Ας πούμε ότι οι άλλοι θα κάνουν τους μαλάκες, και θα τρέχουν μνημόνιο, και εμείς τους έξυπνους και θα πάρουμε λεφτά βιαίως.

Και πες ότι πετυχαίνει ο εκβιασμός (το αν δεν πετύχει δεν το συζητάω καν).. Δηλαδή, αντί να φτιάξουμε το κράτος μας, θα ζητήσουμε με εκβιασμό κι άλλα χρήματα, για να τα φάμε όπως τα τρώγαμε... Οκ.. Πως θα το έβλεπε ένας ξένος αυτό;...

Θα έκανε ότι μπορούσε για να φτιάξει το σύστημά του να είναι ανεξάρτητο από την Ελλάδα.. Και σε 1-5 χρόνια, εφόσον διασφάλιζαν ότι δεν κινδυνεύουν, θα έβγαζαν την Ελλάδα εκτός αγορών με την βία. Γιατί αν σε μια ομάδα ο ένας αρχίσει να εκβιάζει, τότε ΣΑΦΩΣ, ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...

Θα σου άρεσε εσένα (σαν Ελλάδα) π.χ. να σου λέει ο Αλβανός, ή πλήρωσέ με 50δις, ή σε χρεοκοπώ;.. Ακόμα και αν του τα πλήρωνες, και μάλιστα αν έβλεπες πως σε λίγα χρόνια θα ζήταγε κι άλλα γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ (θα γυρνούσε στην εποχή "λεφτά βρεθήκαν, ελάτε να τα φάμε, και ξαναεκβιάζουμε μετά"), αναγκαστικά θα έκανες τα πάντα για να αποφύγεις ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, και στην ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙΣ!...

Άρα πρακτικώς, με τον εκβιασμό, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ, και θα ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, παίρνοντας ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΝΟΧΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΟΥ, αλλά ήθελες να εκβιάσεις όλο το κόσμο...

Και φυσικά αν χρεοκοπήσουμε ΟΛΟΙ, και η Ελλάδα έχει κάνει τέτοιο εκβιασμό προκαλώντας την καταστροφή στους άλλους, μετά όλοι θα έχουν λόγο για να κάνουν πόλεμο (ή να κάνουν συμφωνίες με χώρες που θέλουν πόλεμο) στην Ελλάδα!... Εκτός κι αν νομίζεις ότι θα το αφήσουν έτσι. Είτε χρεοκοπήσουν από εσένα, είτε από κάποιον που θα δει εσένα και θα κάνει ότι κι εσύ...

petr είπε...

Εμείς το Χατζάρα χεσμένο τον έχουμε, εσείς δίνετε αξία στις μπαρούφες του. Δηλαδή από τη μία αποδέχεστε τα επιχειρήματα και τη λογική των βαθυπασόκων του '80 κι έχετε μετά το θράσος και κατηγορείτε άλλους ότι τάχα υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.
Όπως έκανε κι η ΔΑΚΕ τώρα, έβγαλε αφίσα κλασσική πασοκική/συριζαϊκή και μετά έβριζε τον Κ.Μητσοτάκη που τους έκανε κριτική ότι πρέπει αυτός να πάει στο ΠΑΣΟΚ. Τέτοια σχιζοφρένια μόνο στην Ελλάδα είναι δυνατή.

Και επί της ουσίας φυσικά λέει μπούρδες τι άλλο θα 'λεγε; Να βγάλει λέει η Ελλάδα δάνειο 30ετίας 250 δις(!) με 2,9%, έτσι επειδή τόσο γουστάρουμε να δίνουμε, κι αυτό θα καλυφτεί στο πιτς-φιτίλι επειδή τρεμουν μην χρεωκοπήσουμε. Αφού λοιπόν τρέμουν γιατί ΤΩΡΑ το δεκαετές ομόλογο του δημοσίου δίνει επιτόκιο 17% και το 2ετές 28%; Γιατί δεν τρέχουν τώρα να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα; Αν τρέμουν θα έπρεπε να υπάρχει τεράστια ζήτηση για ελληνικά ομόλογα και επομένως να είναι πολύ χαμηλά τα επιτόκια ούτως ή άλλως. Αλλά δεν είναι, γιατί;
Γιατί μετά την κρίση του '08 δεν υπάρχει πλέον στις αγορές ρευστότητα τέτοια που να καλύπτει δανειακές ανάγκες σαν αυτές που έχει η Ελλάδα. Οι αμερικανικές τράπεζες συντηρούνται επειδή η FED τυπώνει συνέχεια χρήμα και κρατάει το επιτόκιο της σχεδόν στο 0 για να τους δίνει ρευστότητα. Και ανησυχούν για πιθανή ελληνική χρεωκοπία αφού θα πρέπει να πληρώσουν ασφάλιστρα δισ. σε όλα αυτά τα funds που έχουν ποντάρει στη χρεωκοπία.
Το ίδιο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες (και σε αυτές μέσα είναι και οι ελληνικές και τα ελληνικά συνταξ/κά ταμεία) οι οποίες εκτός των ασφαλίστρων έχουν και την μεγαλύτερη έκθεση στα ίδια τα ελληνικά ομόλογα. Κι αυτοί συντηρούνται επειδή η ΕΚΤ κάνει ακόμα δεκτά τα ελληνικά ομόλογα στο διατραπεζικό δανεισμό ώστε να έχουμε κι εμείς εδώ αυτήν την ρευστότητα που έχουμε τελοσπάντων.

Επειδή λοιπόν ακριβώς έχουν κι αυτοί συμφέρον να μην χρεωκοπήσουμε γι'αυτό πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να μας δίνουν τέτοια ποσά που είναι πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία.
Αλλά αυτός δεν είναι λόγος ώστε εσύ να το παίξεις μάγκας και να μη συμμαζέψεις το κράτος και τις δαπάνες του και να διορθώσεις την οικονομία σου, πράγματα που έπρεπε να έχεις κάνει από μόνος σου χρόνια τώρα και είναι ουσιαστικά και μέσα στους όρους που σου βάζουν για να σου τα δώσουν αυτά τα λεφτά.
Ίσα-ίσα που τώρα είναι ένας λόγος παραπάνω να γίνουν, αφού το κράτος εξακολουθεί να έχει ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, δηλαδή και χωρίς καθόλου χρέος πάλι κάθε χρόνο θα πρέπει να δανείζεται από κάπου την διαφορά κάποιων δις ευρώ δηλαδή να μπαίνει μέσα και πάλι και να δημιουργεί νέα χρέη.