Custom Search

4 Απρ 2011

[Απόψεις]: Σχόλιο προς tromaktiko για Μ.Αλέξανδρο - Χίτλερ - Κεμάλ.

Σχετικά με την ανάρτηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/o-k_04.html

Μα καλά. Συνδυάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο με τον Χίτλερ;  1. Στην εποχή που έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος, οι σφαγές, οι θάνατοι και οι προσπάθειες επικυριαρχίας της μιας φυλής πάνω στην άλλη ήταν καθημερινότητα. Στην εποχή του Χίλτερ ζούσαμε σε προσπάθειας ειρήνης, με την τότε Κοινωνία των Εθνών.
  2. Ο Μέγας Αλέξανδρος ανέλαβε εξουσία 11 ετών - και κατέλαβε επανάσταση στη θρακική φυλή και έφτιαξε την Αλεξανδρούπουλη σε μια πόλη αυτών.
  3. Ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τις τότε αυτόνομες πόλεις-κράτη, και ένωσε τους Έλληνες, με τεράστιες διαφορές απωλειών (στρατιγηκές ικανότητες και όχι τεχνολογική υπεροχή).
  4. Κατατρόπωσε τον δειλό Πέρση Δάρειο σε μάχη σώμα με σώμα (Δάρειος: 1.000.000 πεζοί, 40.000 ιππείς εναντίων Αλέξανδρος: 40.000 πεζών, 7.000 ιππείς), ο οποίος Δάρειος το έβαλε στα πόδια (!) - μάχη στα Γαυγάμηλα.
  5. Ο Αλέξανδρος ήταν ο μέγιστος των κατακτητών της τότε εποχής (όπου ο αδερφός σκότωνε τον αδερφό για να πάρει το θρόνο), αλλά ταυτόχρονα ήταν και ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ. Μήπως ήταν και ο Χίλτερ που έκανε πόλεμο εν καιρό ειρήνης;
  6. Ο Αλέξανδρος εξελλένισε εν μέρη ολόκληρη την τότε ΑΧΑΝΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ - δηλαδή έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού σε όλους αυτούς που είχαν ΜΟΝΑΡΧΕΣ για κυβερνήτες - κάνοντας ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!
Το Αλέξανδρο δεν τον θαυμάζουμε επειδή σκότωσε τόσους και τόσους ανθρώπους. - Εκτός κι αν υπάρχει κανείς που να πιστεύει κάτι τέτοιο!!!

Τον Μέγα Αλέξανδρο τον θαυμάζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ (προσωνύμιο "Μέγας") επειδή κατάφερε σε καιρό συνεχών πολέμων και συγκρούσεων και θανάτων να φτιάξει μια εννοιαία αυτοκρατορία τεράστιας έκτασης, στην οποία όχι μόνο ΉΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΣ, όχι μόνο έφερε και ειρήνη μέσα στην αυτοκρατορία, αλλά την γαλούχησε κι όλας με τον τότε ανεπτυγμένο πολιτισμό των Ελλήνων. - Και σίγουρα τότε, αυτά τα πράγματα δεν γινόταν... με τριαντάφυλλα ή με τα MME!...

Ο Χίλτερ έκανε τίποτα αντίστοιχο, πέρα από το να προκαλέσει θανάτους και φθορές;.. Μήπως ήταν αγαπητός από όλους τους άλλους; ΟΧΙ; Μήπως κατάφερε να κάνει ότι έκανε, εν καιρό πολέμου; ΟΧΙ, εκμεταλλεύτηκε την περίοδο ειρήνης!. Μήπως ο Χίλτερ πρόσφερε τίποτα σε κάνεναν άλλο λαό; ΟΧΙ!.. Μόνο αποκαήδια άφησε και χρέη.

Σε λίγο θα μας πείτε πως το κακό λιοντάρι που τρώει την αντιλόπη (εποχή μεγάλου Αλεξάνδρου - τρόπος ζωής των τότε λαών - συνεχείς μάχες και συγκρούσεις επι εκατοντάδες χρόνια) για να ζήσει τα μικρά του (ειρήνη μέσα στην αυτοκρατορία, πολιτισμός κτλ), είναι το ίδιο με τον διεστραμμένο άνθρωπο που κατακρεουργεί ένα ζώο για να νιώσει ανώτερος (εποχή Χίτλερ), ή εκείνος που κατακρεουργεί ένα ζώο για να μην το έχει στην αυλή του και τον ενοχλεί (Κεμάλ και γενοκτονίες).

Κάθε σύγκριση έχει πολλές πλευρές.. αυτή είναι ακόμα μια!

Τέλος, για τον Κεμάλ, να σημειώσουμε ότι:
- "Προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική του, δεν δίστασε να συνεχίσει αγριότητες των Νεοτούρκων, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων.".. Κρατήστε την λέξη: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!... Πουθενά ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκανε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ για να επιβάλει κάτι - ο Μέγας Αλέξανδρος επιβαλλόταν μόνο σε όποιους τον πολεμούσαν γιατί ήθελαν οι Μονάρχες τους την δική τους εξουσία στον λαό!.. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ δεν είναι ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. - Με αυτόν τον όρο (γενοκτονία) αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.


καλοπροαίρετα πάντα.....

2 σχόλια:

area51gr είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_7380.html

Μακεδόνας είπε...

Φίλε μου προσπαθείς να μάθεις σε μαϊμούδες να ομιλούν ... δεν γίνεται ...