Custom Search

1 Απρ 2011

[Σκέψεις]: Καρατζαφέρης, ΟΥΚ και Εθνικισταράδες ΛΑΪΚΙΣΤΑΡΑΔΕΣ!

Ενημερώθηκα από το άρθρο στο taxalia και άφησα εκεί ένα σχόλιο, μέχρι που το είδα να γίνεται θέμα και στο facebook.

Μα καλά.. Περιμένει κανείς η Ελλάδα να σωθεί, αν οι άνθρωποι, βλέπωντας ένα βίντεο με αυτονόητες Δημοκρατικές και Ορθές θέσεις φωνάζουν και ορίωνται; Ακολουθεί το σχόλιο που έκανα στο taxalia:

-------
Αυτή νομίζω είναι η καλύτερη τοποθέτηση (και ο Παπαδάκης συμφωνεί απ' ότι κατάλαβα!).

Καταδικαστέα αυτά τα συνθήματα σε παρελάσεις, αλλά με καλή πρόθεση και κατανόηση απέναντι σε αυτούς που τα είπανε, λόγο της ιδιότητάς τους.

Αντίθετα, ο Η-Ο (και οι λοιποί) μάλλον ονειρεύεται στις παρελάσεις, κάθε ομάδα, να περνάει και να υβρίζει όπως μπορεί καλύτερα όποιον θέλει. Είτε τους ξένους τους εχθρούς, είτε τους "προδότες" τους πολιτικούς, είτε ακόμα και πολίτες με τους οποίους έχουν θέμα, γιατί όχι; Μήπως να μετατρέψουμε και τις παρελάσεις, από εθνικές γιορτές τιμής... σε εθνικά σόου;

Αλήθεια, πότε έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία;.. Ποτέ δεν θυμάμαι σε παρελάσεις τέτοια πράγματα. Και πιστεύω ούτε σε εποχές πολύ χειρότερες, υπήρχαν τέτοια πράγματα - αν κάνω λάθος διορθώστε.

Οι παρελάσεις άλλωστε έχουν τιμητικό σκοπό και όχι σκοπό προσβολής... Από άποψη λοιπόν, ηθικής απέναντι σε εκείνη την ημέρα, νομίζω είναι καταδικαστέα.

Από εκεί και πέρα, δικαιολογούνται πάρα πολύ, γι΄ αυτά που είπαν. Και κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να τους κατακρίνει με ποινές (ούτε σκοπιανοί, ούτε έλληνες πολιτικοί) , πέρα από τους υπεύθυνους που είναι αρμόδιοι γι' αυτές τις περιπτώσεις.
  • Καταδικαστέα λοιπόν αυτά τα συνθήματα, από άποψη στιγμής που ειπώθηκαν (παρέλαση), ηθικής και φρονίματος. (Για να μην φτάσουμε στο τέλος να βλέπουμε παρελάσεις, όπου θα ακούγονται καθημερινά τέτοια συνθήματα!)
  • Απόλυτα Ως ένα βαθμό δικαιολογημένα.
  • Να τα κρίνει το αρμόδιο στρατιωτικό όργανο, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, που τρέχουν να επωφεληθούν για δικά τους συμφέροντα.
Αν από άποψη ηθικής, δεν καταδικαστούν που δημοσίως και μάλιστα σε γιορτή είπαν ότι είπαν, τότε κατά γενικευμένη επέκταση όλοι οι στρατιώτες και όλοι οι αστυνομικοί κτλ, θα έχουν το ηθικό δικαίωμα να μιλάνε άσχημα και να προσβάλλουν και να απειλούν τον οποιοδήποτε θεωρούν "εχθρό" τους την εκάστοτε στιγμή. Θα σας άρεσε κάτι τέτοιο;

Οι αστυνομικοί π.χ. που χάσαν συναδέλφους, ή που οι ίδιοι βρέθηκαν σε νοσοκομεία, δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένοι να μιλάνε αισχρά προς οποιονδήποτε δεν τους υπακούει, ή οποινδήποτε τους επιτίθεται (βλ. συμπλοκές με πολίτες) ή και ακόμα να εφαρμόζουν βία εναντίων τους; Ηθικά είναι. Αλλά απλά.. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ - ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

Η στάση του Καρατζαφέρη λοιπόν, φαίνεται η πιο Δημοκρατική, Ορθή και Δίκαια.

Ακριβώς όπως η στάση και της ΝΔ - θυμηθείτε:
"Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το μεμονωμένο περιστατικό, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν."

Και καλά.. Να πω, πως ο Η-Ο (του οποίου είναι το βίντεο) υποστηρίζει κανένα άλλο ΑΚΡΑΙΟ κόμμα οκ. Αλλά αφού την ΝΔ υποστηρίζει. Τον Σαμαρά!... Τι ενοχλείται λοιπόν, και μάλιστα εντόνως, μιλώντας μάλιστα και για "μανία καταδίκης του καρατζαφέρη", βάζοντας στο τέλος το σύμβολο του ΛΑ.Ο.Σ. στο χρώμα ΠΑΣΟΚ;

Είναι σαφές, ότι το βίντεο αυτό εξυπηρετεί σκοπούς προπαγάνδας από τον Η-Ο, προσπαθώντας να παρουσιάσει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟ, ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ, ξεχνόντας μάλιστα, πως την ίδια θέση έχει και ο Σαμαρά, που ο Η-Ο υποστηρίζει!...

Αυτά για όσους πέφτουν.. στην συναισθηματικο-νοητική παγίδα του! :)
-------

Δεν λέω. Κάποιους μπορεί να τους εκφράζουν τα συνθήματα των ΟΥΚ, στις παρελάσεις. Ίσως και τους περισσότερους..

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή αυτά τα συνθήματα εκφράζουν ένα ποσοστό κόσμου, θα μετατρέψουμε τις παρελάσεις σε σόου συνθημάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία, μόνο και μόνο για να υπάρξει ικανοποίηση των (κάποιων) πολιτών!

Η παρέλαση σε εθνική εορτή, είναι Παρέλαση, και έχει συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είναι για ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ούτε για ξέσπασμα και το χαβαλέ των πολιτών! Είναι πραγματικά τραγελαφικό, που όλοι αυτοί που θέλουν να προσδιορίζονται ως Εθνικιστές, δεν σέβονται ούτε καν τις Εθνικές Εορτές, και αντί να καταδικάζουν την πράξη των ΟΥΚάδων ως λάθος πράξη εν ώρα παρέλασης, όπου η άρτια εκπαίδευση και το υψηλό φρόνιμα θα έπρεπε να απαγορεύσουν τέτοιου είδους συνθήματα - τα οποία μάλιστα έρχονται σε αντίθεση με την διεθνή στάση του κράτους το οποίο υπηρετούν εν καιρό ειρήνης - αυτοί να την επεφημούν και να στρέφονται κατά όποιου την καταδικάζει!!!

Επειδή κυβέρνησε η ΝΔ και κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, με την ψήφο του Ελληνικού λαού, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα ΝΑ ΑΛΛΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ και να την μετατρέπουμε σε μορφή ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ... Και αυτό θα έπρεπε ΠΡΩΤΟΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ να το καταλάβαιναν οι ΔΗΘΕΝ Εθνικιστές και όλοι αυτοί οι δήθεν στρατόκ...λοι, που υποτίθεται καταλαβαίνουν από Ιεραρχία και έχουν Αξίες! ..

Αναρωτιέμαι.. Όλοι αυτοί οι δήθεν Εθνικιστές, πως ονειρεύονται άραγε τις Εθνικές παρελάσεις;... ΩΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ; .. Συγχαρητήρια τότε..

Ηθικά (και στρατιωτικά!) είναι καταδικαστέα η πράξη τους. Έκαναν κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει σε παρελάσεις, καταδικαστέο από το Ελληνικό κράτος (το οποίο υποτίθεται υπηρετούν!), ακόμα και σε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Είναι ως ένα βαθμό Δικαιολογημένοι, κυρίως λόγο εκπαίδευσης!
Θα πρέπει να κριθούν από το αρμόδιο στρατιωτικό όργανο (ναυτοδικείο), χωρίς την επέμβαση ΚΑΝΕΝΟΣ. Ούτε Ξένων, ούτε Υπουργών, ούτε Εθνικιστών, ούτε Στρατοκ...λων, ούτε Πολεμοχαρών!

Αυτό είπε ο Καρατζαφέρης, το αυτονόητο, και σε όποιον αρέσει..

--- facebook comment:
Παρέλαση: Η παρέλαση είναι στρατιωτική τελετή, κατά την οποία οι δυνάμεις προς τιμή μιας επετείου ή κάποιου άλλου σημαντικού γεγονότος εμφανίζονται δημόσια παρουσιάζοντας τα όπλα και τον εξοπλισμό τους και κάνοντας παράταξη και πορεία.

Το παίζετε και Εθνικιστές!.... Για πρώτη φορά στην ιστορία, στρατιωτική μονάδα, έδειξε εν ώρα παρέλασης ΧΑΜΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, εκθέτοντας την Ελληνική πολιτεία, μόνο και μόνο για να διασκεδάσει κάτι άτομα σαν κι εσάς... Μετέτρεψαν δηλαδή την Εθνική Παρέλαση, σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αγανάκτησης... Και εσείς, αντί να τους κατακρίνετε, με καλή διάθεση τουλάχιστον και προστασία - ως κάνει ο Καρατζαφέρης - υβρίζετε όποιον δεν πήρε το μέρος τους.....

Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο Εθνικιστές είστε, ή μάλλον καλύτερα ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ
(γιατί τον Καρατζαφέρη τον κατακρίνουν μόνο όλοι αυτοί οι "ακραίοι" σε αυτό το ζήτημα)...

Να γινόταν κάτι τέτοιο στην περίοδο Μεταξά π.χ., που θα ΕΚΘΕΤΕ το κράτος και το ΚΥΡΟΣ της εθνικής παρέλασης, και θα βλέπατε τι θα γινόταν. Σίγουρα δεν θα υπήρχαν οι δικές σας επεφημίες από την στρατιωτική ηγεσία, αλλά καμπάνες γεμάτες στους υπευθύνους γι' αυτή την παρεκτροπή!

Αλλά τι σχέση έχετε όλοι εσείς οι "νεοΕθνικισταράδες", με τους πραγματικούς Έλληνες;... Όσο ο καθαρος καναπές με το λιωμένο παπούτσι που είναι δίπλα - απλά βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και προσπαθείτε να εξυπηρετείτε τον ίδιο σκοπό (έθνος), με διαφορετικό τρόπο!... Έτσι, όταν άλλοι σέβονται και κάνουν κάποια πράγματα ακόμα και αν δεν τους αρέσουν, εσείς δεν σέβεστε τίποτα περισσότερο, απ' αυτό που εσάς σας φαίνεται συναισθηματικά ορθό... Γι' αυτό και καταντάτε γραφικοί, όπως τον Η-Ο, που βάζει το σήμα του ΛΑ.Ο.Σ. με το ΠΑΣΟΚ στο βίντεο, ξεχνώντας ότι την ίδια θέση έχει κρατήσει και η ΝΔ-Σαμαράς στο θέμα, την οποία υποστηρίζει με πάθος!... Αποδεικνύεστε τελικά πολύ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ για αυτή την χώρα των Ελλήνων...

----
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/blog-post_5340.html
...
Όπως λοιπόν είδατε, πουθενά ο Καρατζαφέρης δεν ζήτησε την υποχρεωτική τιμωρία των ανδρών των ΟΥΚ. Όμως επειδή όλοι θα ξέσπαγαν εναντίον τους και επειδή ο υπουργός προανήγγειλε την απόταξη τους, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέλησε να προστατέψει τα παλικάρια από την άδικη απόταξη και δήλωσε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν από τα αρμόδια γι’ αυτούς δικαστήρια αν παραβίασαν εντολές. Μάλιστα ο ΛΑ.Ο.Σ (και ιδιαίτερα Καρατζαφέρης και Βελόπουλος) υποστήριξε τους ΟΥΚάδες:


Αυτή είναι η αλήθεια λοιπόν. Οι βατραχάνθρωποι, την επομένη της παρέλασης και ενώ είχαν καταθέσει επερώτηση 2 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το κλίμα μύριζε αποτάξεις και δυσμενέστατες μεταθέσεις/ διάλυση της ΜΥΑ, ζήτησαν …τη βοήθεια του κόμματος. Ο Καρατζαφέρης τηλεφώνησε τόσο στον Βενιζέλο (αρχικά) όσο και στον Χρυσοχοϊδη (υπάγεται η ΜΥΑ/ΛΣ) και τους είπε ότι αυτό θα αποτελέσει κάζους μπέλι και θα γίνει χαμός. Οι ίδιοι οι βατραχάνθρωποι του είπανε, εντάξει το παρατραβήξαμε, ας φάμε στέρηση βαθμού, όχι δυσμενείς μεταθέσεις (και απόταξη για τον Χαραλαμπόπουλο). Την επόμενη μέρα στην εκπομπή του ο Καρατζαφέρης είχε μισή ώρα αφιέρωμα στον Χαραλαμπόπουλο (ο ένας από τα παλικάρια των Ο.Υ.Κ) και τους βατραχανθρώπους και την προσφορά τους. Τελικά, παρά τις αφόρητες πιέσεις των Συριζαίων, κανείς δεν έπαθε τίποτε (εν θερμώ).

Για άλλη μια φορά λοιπόν, βγάλτε τον σκασμό όσοι καραγκιόζηδες κατηγορείτε τον Γιώργο Καρατζαφέρη και διαστρευλώνετε τα λόγια του.