Custom Search

29 Μαρ 2011

[E-mail]: Το e-mail που έστειλα προς κ. Παπαδάκη, με αφορμή την εκπομπή με τον κ. Κασιμάτη.

[Περι Μνημονίου, Δανειακής Σύμβασης και το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΣΟΚ της 7ης Μαΐου (Ν. 3847σε Ν. 3845)]

Κ. Παπαδάκη,
Καλημέρα.

Είδα στο youtube βίντεο από την εκπομπή σας όπου ήταν καλεσμένος ο κ. Κασιμάτης, όπου μίλαγε για την ΑΙΣΧΡΗ Δανειακή Σύμβαση.
Αν πραγματικά είστε πρόθυμοι να βγάλετε αλήθειες στον αέρα, τώρα που η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή, κάντε το.

Παρακάτω σας δίνω βασικό υλικό, για να φτιάξετε ένα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ αλήθειας, βάση επίσημων στοιχείων. Και να το παίξετε στην τηλεόραση να μάθει ο κόσμος πέντε αλήθειες. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Μπρος γκρεμός (Δανειακές Συμβάσεις ξεπουλήματος - ΠΑΣΟΚ) και πίσω ρέμα (μη ισχυρή/σοβαρή/ικανή κυβέρνηση, τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης αν αρνηθούμε τις συμβάσεις). Στο τέλος στο ρέμα θα καταλλήξουμε βέβαια, αφού περάσουμε τον γκρεμό... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ξεκινώντας από τους ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ που μας έφτασαν εδώ με τις κυβερνήσεις τους και τα σκάνδαλά τους. ..Η θέση μου; Να γυρίσουμε στο "ρέμα" (είναι και το ΔΙΚΑΙΟΝ, αφού αυτές οι Συμβάσεις είναι Αντισυνταγματικές / Παράνομες), εφόσον πρώτα προετοιμάσουμε κάπως το έδαφος - δεν γίνεται αυτό από την μια μέρα στην άλλη!!!. Θέλει κάποιο χρόνο, που το ΠΑΣΟΚ το σπαταλάει για ξεπουλήματα!...

Ξεκινώντας από το γεγονός πως άλλο είναι το Μνημόνιο, και άλλο η Δανειακή Σύμβαση θα σας πρότεινα να διαβάσετε δύο άρθρα, προκειμένου να ενημερωθείτε κ να ενημερώσετε τον κόσμο:

Αρθρο 1ο:
Αφορά τις Δανειακές Συμβάσης, και το πως το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ κατέλυσε το Σύνταγμα, δίνοντας σε έναν Υπουργό υπερεξουσία 181 βουλευτών!Το άρθρο είναι Τεκμηριωμένο με όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στην Βουλή και τους Νόμους (ΦΕΚ). Αξιοποιήστε το για να φτιάξετε ένα ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Το ΑΙΣΧΡΟ πραξικόπημα της Ελληνικής Βουλής, της 7 Μαϊου 2010.
http://area51gr.blogspot.com/2011/03/7-2010.html

Αρθρο 2ο:
Αφορά το γιατί αν η Ελλάδα δεν δανειζόταν στις 5 Μαϊου, θα κατέρρε. Η απάντηση δίνεται από έναν δημοσιογράφο, και από έναν βουλευτή (μπορείτε να την ελέγξετε και εσείς αν ισχύει) λέγοντας ότι το 1/3 του χρέους μας, είναι χρέος προς... τις τράπεζες της Ελλάδας! - είναι δηλαδή, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ (που έχουν χρησιμοποιηθεί ως επενδύσεις σε ομόλογα χρέους της Ελλάδας, απ' ότι με το λίγο μυαλό μου καταλαβαίνω!!).. Δείτε με προσοχή το σχετικό βίντεο. 

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω, πως τα χρήματα της 5ης Μαϊου, ήταν τόσο αναγκαία για την Ελλάδα, που μέχρι και η Νέα Δημοκρατία δεν αρνήθηκε τον μηχανισμό στήριξης. Σας παραθέτω αντιγραφή ένα κείμενο, του οποίου όλες τις φράσεις μπορείτε να τις βρείτε σε επίσημα έγγραφα (Δελτία τύπου / Εφημερίδες κτλ):

Ο Σαμαράς ήταν υπερ ή όχι του Μνημονίου τελικά, ως λύση για την Ελλάδα, στις 5 Μαΐου, όταν ο ίδιος ο Σαμαράς έχει πει τις παρακάτω φράσεις:

"   1. «Το καταψηφίζουμε! Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ…»
   2. «Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. Αυτό το ερώτημα τέθηκε στη Βουλή. Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση
   3. «Θα πω κάποια ρητορικά ερωτήματα. Μας λέτε: «όταν η Ελλάδα ζητά από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίσουν τη χρηματοδότηση, πώς εσείς την καταψηφίζετε;». Απαντώ. Τα άλλα κοινοβούλια ψηφίζουν βοήθεια προς την Ελλάδα, εμείς ψηφίζουμε για συγκεκριμένα μέτρα
   4. «θα σεβαστούμε, παρά τις διαφωνίες μας, τους όρους που θα ψηφίσει η ελληνική Βουλή, γιατί η ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια. Θα εγγυηθούμε τα χρήματα που θα δώσουν οι εταίροι μας και το Διεθνές Ταμείο»
   5. «Η Κυβέρνηση το στηρίζει το νομοσχέδιο και θα το περάσει. Έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εμείς οφείλουμε να το απορρίψουμε, για να μπορούμε να χαράξουμε άλλο δρόμο και να πείσουμε γι’ αυτόν το δρόμο
"

Και όταν Ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν κάνει τις παρακάτω δηλώσεις:
"   1. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αρνήθηκε το μηχανισμό στήριξης ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα»
   2. «Κάθε ερμηνεία που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.»   3. «Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί»
   4. «Επαναλαμβάνω, η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους
   5. «Ως έλληνας ευρωβουλευτής θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη βοήθεια που έλαβε η χώρα μου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος σε συνδυασμό με σκληρά αλλά ως επί το πλείστον αναπόφευκτα μέτρα απέτρεψε το άμεσο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η ελληνική οικονομία... »
   6. «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ, αλλά τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση»
"

Κ. Παπαδάκη, είστε Ελληνας και σοβαρός δημοσιογράφος.
Ελέξτε όλα τα παραπάνω στοιχεία, και βάλτε την ομάδα σας να κάνει ένα ρεπορταζ - να τα πει στον κόσμο τουλάχιστον. Οπως είπε ο κ. Κασιμάτης, ήδη έχουμε αρχίσει να πέφτουμε. Ας πούμε πέντε αλήθειες λοιπόν στον κόσμο.

Και ο κόσμος ας κρίνει!.....

Σας δίνω και ένα βιντεάκι που είχα φτιάξει, στο οποίο μεταξύ σοβαρού και αστείου, δίνω και στοιχεία, κάνω ανασκόπηση των γεγονότων και την δική μου κριτική:
http://www.youtube.com/watch?v=lvZlSauZy38

Καλή σας μέρα.
area51gr

---
Το e-mail στάλθηκε στο kalimeraellada@antenna.gr