Custom Search

22 Μαρ 2011

[Απόψεις]: Προπαγάνδα και Συκοφαντίες: Η Χιμπάτζια γελοιότητα δεν έχει όρια!!!


Μόλις ενημερώθηκα ότι σε γνωστά blog «πολιτικών Χιμπατζήδων», βγήκαν νέες ειδήσεις - αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο Καρατζαφέρης είχε κάνει κινήσεις και είχε αλλάξει το όνομα του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., πράγμα που δήθεν αποδεικνύει πως καπηλεύεται τους Χριστιανούς.
1. Γεγονότα ως αυτά προβάλλονται με «ελαφρά την καρδία»...

Οι ειδήσεις/αποκαλύψεις αυτές μάλιστα κυκλοφόρησαν μέσα από το πολιτικό σαφάρι...

Ποιές είναι λοιπόν οι αποκαλύψεις πως ο Καρατζαφέρης είχε αλλάξει το όνομα του κόμματος;
- Επειδή σε ένα φύλλο της Α1 με ημερομηνία 2005, χωρίς να δίνεται κανένα άλλο στοιχείο (και χωρίς να υπάρχει κάπου η σχετική εφημερίδα), υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο αντί να αναφέρεται το κόμμα ως "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός" αναφέρεται ως "Λαϊκός Συναγερμός".

- Επειδή δύο εφημερίδες από τότε, γράφουν τα εξής:
1. Στόχος
«Ο μεγάλος ηγέτης της αναρχο-ακρο-αριστερο-δεξιά παρατάξεως κ.κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης εδώ και λίγες μέρες αποκαλεί το κόμμα του Λαϊκός Συναγερμός, σκέτο!!!..." - Και μόνο από την σημείωση προσδιορισμού της παρατάξεως καταλαβαίνει κανείς τι θέση κρατούσε τότε ο Στόχος απέναντι στο Λα.Ο.Σ.
Μάλιστα ο στόχος δίνει και απάντηση του Καρατζαφέρη πως το έκανε αυτό επειδή: «πολλοί κακόβουλοι δημοσιογράφοι αποκαλούν το κόμμα μας Λάος και όχι Λαός και έτσι αναγκαστήκαμε να το μετανομάσουμε»

2. Ελεύθερος κόσμος:
«Συμπτωματικά με την προσχώρηση του κ. Μ. Βορίδη, το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη απέκτησε διπλή ονομασία: α) την γραπτή Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) και β) την προφορική Λαϊκός Συναγερμός (ΛΑ.ΣΥ.) γιατί έτσι πλέον αποκαλείται το κόμμα από τον αρχηγό και τους συνεργάτες του.»
Δίπλα βέβαια και εκεί βλέπουμε διαφήμιση από το περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος 123...

Το κοινό στοιχείο που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τις παραπάνω αναφορές στις εφημερίδες, είναι πως το κόμμα ΔΕΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ (επίσημα) ΠΟΤΕ, ούτε άλλαξε το λεκτικό του σε ΛΑ.ΣΥ. (αυτά είναι φαντασίες/ειρωνίες των αρθρογράφων(;)) αλλά για κάποιο λόγο, προφορικά αναφέρθηκε για κάποια περίοδο ως Λαϊκός Συναγερμός.

Σύμφωνα με τον Η-Ο, τον ρωτάει:
«Υπάρχουνε ___(;) πληροφορίες για μια κίνηση που είχατε κάνει το Μάρτιο 2005 και είχατε αλλάξει το όνομα του κόμματος. Από Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το είχατε κάνει Λαϊκός Συναγερμός»


2. Βαθύτερη ανάλυση των γεγονότων, που αποδεικνύει πιθανά άλλα σενάρια ...

Ας δούμε τώρα τα γεγονότα:
1. Άλλαξε ποτέ επίσημα ο Καρατζαφέρης το όνομα από ΛΑ.Ο.Σ., σε ΛΑ.Σ, ή ΛΑ.ΣΥ, ή οτιδήποτε άλλο;... ΟΧΙ!..  Και οι δύο εφημερίδες άλλωστε μιλάνε καθαρά για προφορική αλλαγή, κάτι που δεν αποτελεί επίσημη θέση (δεν υπάρχει κάπου εντολή γραμμένη για να αλλάξει προφορικά το όνομα άλλωστε).
2. Το Πολιτικό Σαφάρι το οποίο αξιοποιεί ο Η-Ο στο άρθρο του, περιγράφει μια σειρά καταστάσεων η οποία, υποτίθεται ότι αποδεικνύεται από τα παραπάνω σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Στόχος» και «Ελεύθερος κόσμος».

Ας δούμε όμως με την χρονολογική σειρά κάποια πράγματα:

α. Εμφανίζεται ως απόδειξη ένα άρθρο της Α1 - μια σελίδα - όπου ο συγγραφέας (έστω Καρατζαφέρης) μιλάει για τον Λαϊκό Συναγερμό, αντί του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Αυτή έχει ημερομηνία 28/8/2005.

β. Στην συνέχεια εμφανίζεται άρθρο από τον Στόχο, το οποίο έχει όπως φαίνεται μετά από σχετικό τονισμό πως είναι 1/9/2005 (Πέμπτη) - Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση:


Τι σύμπτωση δηλαδή; .. 4 ημέρες μετά το δημοσίευμα στην Α1 !!!

γ. Ύστερα από έναν μήνα - 9/10/2005 - ακολουθεί επίσης το σχετικό άρθρο κατά του Καρατζαφέρη από τον Ελεύθερο κόσμο, που δεν χάνει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την πληροφορία από το «Στόχο» και να μιλήσει μάλιστα για ΛΑ.ΣΥ.. Αλήθεια; Το ΛΑ.ΣΥ. το είδε σε κάποιο επίσημο έγγραφο του ΛΑ.Ο.Σ. ή το έβγαλε από το μυαλό του; ...

Τι πιο λογικό, για μένα τον αφελή, να θεωρήσω πως για κάποιο λόγο (Α ή Β - θα το δούμε παρακάτω αυτό), ο ιχνιλάτης (έστω Καρατζαφέρης) δεν έγραψε στο συγκεκριμένο φύλλο την λέξη «Ορθόδοξος», και επί την ευκαιρία αυτού του άρθρου, οι τότε πιθανόν Αντι-Καρατζαφερικές εφημερίδες τύπου «Στόχος» και «Ελεύθερος Κόσμος», με ευκαιρία αυτό το άρθρο, άρχισαν να κατηγορούν τον Καρατζαφέρη πως δήθεν άλλαξε το όνομα του ΛΑ.Ο.Σ. ως προς το προφορικό του σκέλος;

Με άλλα λόγια, από που το Πολιτικό Σαφάρι, με βάση τα στοιχεία που δίνει αυτό για να πείσει εμάς - εμένα που δεν ήξερα το ΛΑ.Ο.Σ. πριν το 2009 (δεν ασχολιόμουν με πολιτική κτλ) - βγάζει το συμπέρασμα, ότι ο Καρατζαφέρης έγραψε αυτό το άρθρο ΜΕΤΑ τις διαμαρτυρίες;.. Αφού πρώτα γράφτηκε το άρθρο, και αμέσως ΜΕΤΑ υπήρξαν στον (αντι-καρατζαφερικό) ΤΥΠΟ αυτές οι διαμαρτυρίες!!!

Μάλιστα, στο βίντεο ο Η-Ο, μιλάει για κινήσεις από τον ΜΑΡΤΙΟ του 2005, όταν όλη η φασαρία με αφορμή αυτή την σελίδα γίνεται από τα τέλη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!... Μεγάλη χρονική διαφορά δεν νομίζετε;... Αν υποθέσουμε ότι ισχύουν αυτά που λέει ο Η-Ο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο, οι εφημερίδες αυτές ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, και το πήραν χαμπάρι λίγες μέρες μετά από την δημοσίευση αυτού του φύλλου;...

Εγώ δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια, αλλά μέχρι τώρα, με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και μόνο, οι θέσεις μου είναι η εξής:
1. Ο Καρατζαφέρης δεν άλλαξε πότε (ΕΠΙΣΗΜΑ) το όνομα του κόμματος από Λα.Ο.Σ. σε κάτι άλλο (εκτός κι αν κάποιος παρουσιάσει απόφαση με υπογραφή του Καρατζαφέρη - αυτό θα ήταν στοιχείο σοβαρό που θα αποδείκνυε πως ο Καρατζαφέρης ψεύδεται).. Απλά σε κάποιο άρθρο δεν ανέφερε την λέξη «Ορθόδοξος», για τον Α ή Β λόγο.
2. Με αφορμή αυτό το άρθρο, οι (πιθανόν) εχθρικά προσκείμενες σε αυτόν πατριωτικές εφημερίδες, έτρεξαν να τον κατηγορήσουν για ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ και ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΗ αλλαγή στο όνομα, βγάζοντας μέχρι και προσωνύμια όπως ΛΑ.Σ ή ΛΑ.ΣΥ, χωρίς αυτά να αποδεικνύονται ως έχουν δοθεί από τον Καρατζαφέρη.
3. Δεν δόθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως η (δήθεν) ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ και ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΗ αλλαγή έγινε τον Μάρτιο του 2005. Αντίθετα όλα τα στοιχεία αναφέρονται μετά το άρθρο του «Ιχνηλάτη» του Αυγούστου 2005, υποδεικνύοντας πως στηρίχθηκαν μόνο και μόνο σε αυτό το άρθρο και όχι σε προγενέστερες εσωτερικές πληροφορίες.
4. Δεν δόθηκαν αντίγραφα από τα φυλλάδια που λέει ο Η-Ο πως είχανε τυπωθεί (ευκόλως αντιλαμβανόμενος κανείς πως εννοεί από το Λα.Ο.Σ), εκτός κι αν ο Η-Ο στη συνέντευξη αναφέρεται στις φυλλάδες (τις εφημερίδες). Εννοείται πως αν ο Η-Ο φέρει επίσημα φυλλάδια τα οποία θα ανακοινώνουν την αλλαγή στο όνομα, τότε σαφώς ψεύδεται ο Καρατζαφέρης. Αν δεν φέρει όμως, σαφώς ψεύδεται ο Η-Ο.

Τέλος, το να συζητάμε ως σοβαρό θέμα για το αν σε ένα φύλλο της Α1 - χωρίς να έχουμε φυσικά όλη την Α1, όπου μπορεί π.χ. σε ένα άλλο σημείο να είναι ολόκληρο το όνομα (δεν γνωρίζω) - έλλειπε μια λέξη, σημαίνει ότι αυτή η λέξη έχει πολύ μεγάλη σημασία...

Πάμε λοιπόν στο τρίτο κομμάτι, που δείχνει για ποιό λόγο έγιναν όλα αυτά...

3. Προπαγάνδα, λάσπες και ψέματα...

Στο βήμα #2 λέω πως η δήθεν ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ αλλαγή, μπορεί να έγινε για τον Α ή Β λόγο. Στο Πολιτικό Σαφάρι, δίνεται ένας Α λόγος:
«Απλά είχε σκεφτεί να αφαιρέσει το Ορθόδοξος” για να μη λένε ότι καπηλευόμαστε τη θρησκεία.»

Είναι ένας αποδεκτός λόγος, που μπορεί ο Καρατζαφέρης επίτηδες να έγραψε το άρθρο έτσι για να δει αν θα υπάρξουν αντιδράσεις (σφυγομέτρηση).. Αυτό δεν σημαίνει πως άλλαξε και το όνομα του Κόμματος!.. Είδε πως υπήρξαν και σταμάτησε.. Σιγά τ' αυγά...

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση λοιπόν να είναι μείζον το γεγονός, πως γράφτηκε ένα άρθρο χωρίς τη λέξη «ορθόδοξος» ή μπήκε η σκέψη να αφαιρέσουν αυτή την λέξη για τον Α ή Β λόγο (π.χ. να μην λένε κάποιοι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. καπηλεύεται την θρησκεία, ή ως έγραψε ο «Στόχος» πως επειδή το λέγαν Λάος (τόνος στο 'α') κτλ κτλ), αν πίσω από την λέξη «ορθόδοξος» (και την δοκιμαστική / δήθεν προφορική απαλειφή της σε ένα τουλάχιστον άρθρο) δεν κρυβόταν συνωμοσιακές θεωρίες.

Διαβάζουμε λοιπόν στο άρθρο από το Πολιτικό Σαφάρι την εξής συνωμοσιακή θεωρία:
«Έτσι με πρωτοβουλία των Θανάση Μυλωνόπουλου, Παναγιώτη Αποστόλου και Μιχάλη Βάρδα, το θέμα ήρθε στην Εκτελεστική Επιτροπή και έγινε η επαναφορά του ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν καθαρά «τυπική» και απέβλεπε στην «άγρα» ψήφων των…ανυποψίαστων Χριστιανών.!!!»

Το μείζον λοιπόν, δεν είναι αν δοκιμάστηκε για τον Α ή Β λόγο (από τον σεβασμό προς την θρησκεία, μέχρι το να τονίζεται σωστά ή λέξη κτλ) το να διαγραφεί η λέξη «Ορθόδοξος» από τον αρχικό τίτλο του κόμματος, αλλά αν η λέξη «Ορθόδοξος» χρησιμοποιείται στο ΛΑ.Ο.Σ. για καπηλεία!...

Το Πολιτικό Σαφάρι λοιπόν, μαζί με τον Η-Ο και την λοιπή αντι-ΛΑ.Ο.Σ. παρέα θεωρούν πως υπάρχει θέμα καπηλείας. Τι αγνοούν όμως εις γνώσιν τους;

---- #1 ----
Πως στον Καταστατικό Χάρτη του ΛΑ.(Ο).Σ στο άρθρο της Α1 του 2005 περιγράφονται σαφώς οι λέξεις:
- Υπηρετούμε τον Χριστιανισμό.
- Τιμάμε τον Εκκλησιασμό.

---- #2 ----
Στο πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. επίσης στην παράγραφο 1.12 διαβάζουμε:
«1.12. Για τη Θρησκεία και την Ορθόδοξη Εκκλησία
Αναγνωρίζουμε ότι η θρησκεία διαδραμάτισε πάντοτε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, τόσο σε επίπεδο μαχών, όπου από τα αρχαία χρόνια οι αγώνες δινόντουσαν «υπέρ βωμών και εστιών» μέχρι το σύγχρονο «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», όσο και σε επίπεδο ηθικής και πνευματικής συγκρότησης της προσωπικότητας των Ελλήνων.

Πιστεύουμε ότι στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία που γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος καμίας θρησκείας ή δόγματος.

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει επίσης να τηρούνται τα όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους μας για την προστασία της «επικρατούσης θρησκείας της Ελλάδος», που είναι η «Ανατολική Ορθόδοξος του Χριστού Εκκλησία», αναγνώριση που το Σύνταγμά μας προσφέρει στην Ορθοδοξία σε ανταπόδοση των όσων και εκείνη προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος σε δύσκολες για την επιβίωσή του στιγμές.»

---- #3 ----
Στο καταστατικό του ΛΑ.Ο.Σ., στην παράγραφο «ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ» στο σημείο γ) διάβαζουμε:
«Η εμπέδωση και διασφάλιση του πατριωτικού και θρησκευτικού συναισθήματος του λαού»

Τα παραπάνω ΕΠΙΣΗΜΑ, ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, που αφορούν τον Καταστατικό Χάρτη, το Πρόγραμμα, και το Καταστατικό του ΛΑ.(Ο).Σ., για τους Συκοφάντες τύπου Πολιτικό Σαφάρι, Η-Ο κ.α., φαίνεται έχουν πολύ λιγότερη σημασία από την ΓΕΝΙΚΗ λέξη «Ορθόδοξος» στην ονομασία του κόμματος του Καρατζαφέρη, η οποία δεν συνδέεται κατ' ανάγκη με την θρησκεία μας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

---

Αν το κόμμα λεγόταν «Λαϊκός Χριστιανικός Συναγερμός», ή σκέψη έστω της αφαίρεσης της λέξης «Χριστιανικός» από τον τίτλο, θα οδηγούσε λογικά σε μια γενική αντίληψη πως πλέον αυτός ο «Λαϊκός Συναγερμός» δεν είναι καθαρά Χριστιανικός. Ακόμα και «Λαϊκός Συναγερμός Ορθοδοξίας» να λεγόταν θα το καταλάβαινα.

Το κόμμα όμως λέγεται «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός», και η σκέψη (και όχι υλοποίηση) έστω της αφαίρεσης της λέξης «Ορθόδοξος» από τον τίτλο, δεν σημαίνει πως παύει να είναι Χριστιανικό κόμμα, αλλά το πιο λογικό είναι ότι για τον Α ή Β τότε λόγο, που λανθασμένος ή ορθός μπορεί να πέρασε από το μυαλό του Καρατζαφέρη, μπορεί να θεωρήθηκε ως περιττή, αφού πρακτικώς το εκάστοτε κόμμα προσπαθεί υποτίθεται να λειτουργεί ορθόδοξα και όχι ανορθόδοξα ή παράδοξα!


Η λέξη «Ορθόδοξος» έχει άλλωστε δύο έννοιες:
1. Την έννοια της σχετικότητας με την Ορθοδοξία (Χριστιανικό δόγμα)
2. Την έννοια της συνέπειας με συγκεκριμένες αρχές και παραδόσεις.

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς σας, με ποια έννοια από τις δύο υπάρχει η λέξη «Ορθόδοξος» στον τίτλο του κόμματος του Καρατζαφέρη;.....

Το να γίνεται λοιπόν τόσο μεγάλος ντόρος, από κάποιους οι οποίοι δεν γουστάρουν το Λα.Ο.Σ, επειδή κάποτε, για τον Α ή Β λόγο (ορθό ή λάθος) ενδεχομένως να σκέφτηκαν να βγάλουν την λέξη «Ορθόδοξος», είναι εντελώς ανόητο.

Το να λένε όμως, αγνοώντας όλα τα επίσημα στοιχεία (καταστατικό, πρόγραμμα, κ.χάρτης, στάση Καρατζαφέρης/βουλευτών απέναντι στην ορθοδοξία κτλ), που δηλώνουν σαφώς, επικυρωμένα και επί της πράξεως, πως ο Λα.Ο.Σ. είναι υπερ της Ορθοδοξίας, πως ο Λα.Ο.Σ. απλά την καπηλεύεται χρησιμοποιώντας την λέξη «Ορθόδοξος» και το γεγονός πως κάποτε μπορεί να σκέφτηκε να την αφαιρέσει για διαφόρους λόγους, είναι αν όχι ΒΛΑΚΕΙΑ (Χιμπάτζια αντίληψη) τότε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ!

4. Κλείσιμο επί του θέματος και τελικές μου θέσεις.

Ερώτηση #1: Είπε ψέματα ο Καρατζαφέρης, απαντώντας στην ερώτηση/θέση του Η-Ο:
«Υπάρχουνε ___(;) πληροφορίες για μια κίνηση που είχατε κάνει το Μάρτιο 2005 και είχατε αλλάξει το όνομα του κόμματος. Από Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το είχατε κάνει Λαϊκός Συναγερμός»;


Όχι. Δεν είπε ψέματα.. Ο Καρατζαφέρης ποτέ δεν άλλαξε το όνομα του ΛΑ.Ο.Σ., σε ΛΑ.Σ ή Λ.Σ., ή ΛΑ.ΣΥ. ή κάτι άλλο (επίσημη αλλαγή), τουλάχιστον βάση των αποδείξεων/στοιχείων που παρουσιάζει ο Η-Ο/πολιτικό σαφάρι. Ο Καρατζαφέρης φαίνεται όμως ότι μπορεί να σκέφτηκε (και να δοκίμασε ατύπως / προφορικώς) να τ' αλλάξει για τον Α ή Β, σωστό ή λάθος λόγο (λάθος τονισμός, σωστότερη αντιμετώπιση, για αντιμετώπιση των κατηγοριών πως καπηλεύεται την Ορθοδοξία για ψήφους, κτλ κτλ), αλλά πιθανόν βλέποντας ότι περισσότερο κακό έκανε αυτή η ορθολογική του προσέγγιση - λόγο των αντιδράσεων από τις εφημερίδες, έκανε πίσω - και καλά έκανε! Επίσης, τα στοιχεία που δόθηκαν δείχνουν πως ότι έγινε, έγινε τον Αύγουστο και όχι τον Μάρτιο!


Ερώτηση #2: Η προσθήκη ή αφαίρεση της λέξης «Ορθόδοξος» στον τίτλο του κόμματος του Καρατζαφέρη, υποδεικνύει/αποδεικνύει οποιουδήποτε είδους καπηλεία κατά των Χριστιανών για τους ψήφους του, ως ισχυρίζονται Πολιτικό Σαφάρι, Η/Ο κ.α.;
Όχι. Το αν ο Λα.Ο.Σ. είναι υπερ ή κατά των Χριστιανών και δη μάλιστα Ορθοδόξων, αποδεικνύεται:
α) Από το επίσημο Καταστατικό του.

β) Από το επίσημο Πρόγραμμά του.
γ) Από τις ολοφάνερες πράξεις του απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος λοιπόν, καταλαβαίνει, πως το παιχνίδι που κάνουν κάποιοι με την λέξη «Ορθόδοξος» και τις τότε πιθανές σκέψεις του Καρατζαφέρη, για να κατηγορήσουν τον Λα.Ο.Σ. για δήθεν καπηλεία και εξαπάτηση των Χριστιανών, είναι ένα ΣΤΗΜΕΝΟ παιχνίδι Συκοφάντησης, Λάσπης και Ανοησίας από αυτούς που δεν θέλουν τον Καρατζαφέρη στην εξουσία, για τα δικά τους πολιτικά και μη συμφέροντα!

5. Όταν οι πραγματικοί Ρατσιστές, προσβάλλουν και τους Έλληνες και την Ορθοδοξία!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση δε, είναι το ότι το Πολιτικό Σαφάρι, στο άσχετο με το εν γένη θέμα έχει ανεβάσει μια φωτογραφία συνάντησης του Καρατζαφέρη με τον ΕΟΚ την οποία αξιοποιεί ο Η-Ο σε επόμενο άρθρο του.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την εφαρμογή της Χιμπάτζιας λογικής!

Επειδή το 2005, η ΕΟΚ, στα πλαίσια ενημερωτικών συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής, συναντήθηκε και με τον Καρατζαφέρη, ο Η-Ο αναρωτιέται αν προσκύνησε ο Καρατζαφέρης τον Βαλλιανάτο.

Η Χιμπατζια λογική, φαίνεται δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ του «προσκυνάω» και του «συναντάω» ...

Εγώ απλά θα έλεγα τα εξής:
1. Πρόγραμμα Λα.Ο.Σ. 1.12:
«... Πιστεύουμε ότι στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία που γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος καμίας θρησκείας ή δόγματος...» (το άρθρο αναφέρεται στην θρησκεία, αλλά η γενική αρχή - bold+underlined - εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της)

2. Καταστατικό Λα.Ο.Σ - ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
«Άρθρον 6ον: Μέλος του Κόμματος δύναται να καταστεί κάθε Έλληνας πολίτης, ή Έλληνας το γένος, αδιακρίτως οποιουδήποτε ιδιαιτέρου γνωρίσματος, εφ' όσον αποδέχεται τις αρχές και την πολιτική κατεύθυνση του Κόμματος, συμφωνεί προς τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού, ανεπιφυλάκτως, και τις αποφάσεις των προγραμματικών οργάνων.»

Είναι φανερό, ότι ο Λα.Ο.Σ., από την στιγμή της δημιουργίας του (2000) ήταν το πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ κόμμα!... Οι ακραίοι όμως το βλέπανε ως ακραίο (επειδή τους βόλευε για να καταστρέφουν την χώρα), ενώ κάποιοι άλλοι με Χιμπάτζια λογική, που οι ίδιοι κάνουν κολοτούμπες, μπερδεύουν όχι μόνο τις έννοιες, αλλά ενώ το παίζουν Ελληναράδες και Χριστιαναράδες, στην πράξη είναι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ και ΒΙΑΣΤΕΣ κάθε έννοιας λογικής!....

6. Ένας προβληματισμός μου για το Λα.Ο.Σ.

Πριν εκφράσω τον προβληματισμό μου να πω, ότι τα όσα γράφω παραπάνω είναι καθαρά βάση των όσων στοιχείων είδα. Αν βγάλουν νέα στοιχεία, τα οποία να διαφωτίζουν καλύτερα την υπόθεση, τότε... καλύτερα για όλους μας....

Αυτό που με προβλημάτισε εμένα πάντως, είναι ότι κοιτώντας το Καταστατικό του ΛΑ.Ο.Σ., διαβάζω στον σκοπό του κόμματος:

«Άρθρον 2ον: Σκοπός του Κόμματος είναι η ανάληψη της εξουσίας δια παντός νομίμου και δημοκρατικού μέσου.»

Οκ.. Και πες ότι εκπληρώνεται αυτός ο σκοπός!.. Μετά τι;.. Ποια θα είναι η πολιτική μετά;

Θα ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια αν το άλλαζαν σε:
«Άρθρον 2ον: Σκοπός του Κόμματος είναι η ανάληψη της εξουσίας και μετέπειτα εξάσκησής της υπερ των Ελλήνων και του Ελληνικού έθνους, δια παντός νομίμου και δημοκρατικού μέσου.»

Τώρα επιτρέψτε μου να με τρώει, το τι θα γίνει αν εκπληρωθεί κάποια στιγμή αυτός ο σκοπός. Θα επαναπροσδιοριστεί άλλος σκοπός; Θα γίνει ανανέωση στο καταστατικό; Θα διαλυθεί το κόμμα λόγο επίτευξης του σκοπού; Θα αλλάξουν οι προτεραιότητες του κόμματος;...

Πιστεύω αυτό το θέμα, θα πρέπει να το προσέξει το Λα.Ο.Σ. και να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις το συντομότερον για να φύγει πάσαν αμφιβολίαν...