Custom Search

21 Μαρ 2011

[Διάλογος]: Ανάδειξη της Χιμπάτζιου λογικής...

Τα παρακάτω αποτελούν 3 παραδείγματα ανάδειξης της (πολιτικά) Χιμπάτζιου λογικής, και αποτελούν απαντήσεις μου στον H-O στο σχόλιο που άφησε εδώ : http://area51gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

1ο Παράδειγμα:

Στο 5:50 στο βίντεο του λες:
"Λέγατε χαρακτηριστικά ότι οι πολιτικοί περνάνε από κρεβάτια των Λαμπράκιδων...."

Και τώρα μου γράφεις:
---
Η ερωτηση στον ψευταρα ηταν συγκεκριμενη:

"ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (δεν ειπα ολους) ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ".
---

Άμα δεν ξέρεις να εκφράζεσαι οκ.

Οι δύο προτάσεις έχουν εντελώς διαφορετική διατύπωση και φυσικά εντελώς διαφορετικό νόημα... Παραδέξου το απλά, πως το λάθος ήταν δικό σου, αντί να προσπαθείς να βρίσκεις δικαιολογίες.

Τώρα αν δεν το καταλαβαίνεις πως είναι εντελώς διαφορετικές ερωτήσεις, τότε οκ! Μην το κουράζουμε.. Αν δεν καταλαβαίνεις, δεν θα κάτσω να σκάσω εγώ.

Τώρα το αν ήταν ή όχι πολιτικός ο Βαλλιανάτος (που όπως έγραψα δεν ήταν βουλευτής, αλλά το ΠΑΣΟΚ το ενδιέφερε και έχει μιλήσει σε συνέδριά του - άρα ανήκει στην έννοια του όρου "πολιτικος" με τον όρο που τον δίνει ο Καρατζαφέρης) δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με το θέμα.

2ο Παράδειγμα:

Το 2ο και 3ο μέρος της συνέντευξης - που αφορά την μασωνία δεν το έχω δει - γι' αυτό απάντησα με 4 θέσεις και δεν στάθηκα στα βίντεο όπως κάνω στο πρώτο θέμα.. Και νομίζω πως αυτά που λέει ο Καρατζαφέρης με αυτά που είπε - τώρα αναγκάστηκα να τ' ακούσω για να απαντήσω - δικαιώνει αυτά που ανέφερα.

Ωστόσο, με αναγκάζεις να αναλύσω και αυτό το θέμα.. Τι λέει ο Καρατζαφέρης στο 2.29 του 2002;
- "Ερωτώ, υπάρχουν μασώνοι στη Βουλή; Και ερωτώ, πρέπει η επόμενη βουλή να έχει μασώνους, ή Έλληνες μέσα;"
- "Ψηφίστε εμάς για να είναι Ελληνική η βουλή"
- "Ψηφίστε μια βουλή χωρίς μασώνους, χωρίς ομοφυλόφιλους, χωρίς εξαρτώμενα άτομα από τον Σιωνισμός, τους Αμερικανούς..." (δηλαδή, μην ψηφίζετε μασώνους κτλ, για να έχετε μια βουλή χωρίς τέτοιους)

Εσύ του λες:
- "Λέγατε κάποτε ότι ψηφίστε εμάς, για να μην μπούνε μέσα στη Βουλή οι Εβραίοι, οι Μασώνοι και οι Ομοφυλόφιλοι"...

Λέει πουθενά στις παραπάνω φράσεις κάτι τέτοιο;
Λέει ψηφίστε μας, για να μην μπουν μέσα άλλοι;

Λέει ξεκάθαρα:
Ψηφίστε εμάς για να είναι Ελληνική η Βουλή. Με ας πούμε, τουλάχιστον 160 Έλληνες βουλευτές η βουλή θα είναι ή όχι Ελληνική, έστω και αν υπάρχουν από άλλα κόμματα 20-30 μασώνοι/ομοφυλόφιλοι κτλ; Αναρωτήθηκες μήπως, αφού μιλάει για "Ελληνικότητα" της βουλής, μήπως όταν μιλάει για την Βουλή αναφέρεται στο ενεργό κομμάτι της - στην πλειοψηφία της, και όχι και στους 300σιους;
Γιατί και αυτή η χώρα υποτίθεται πως είναι Ελληνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ούτε έναν αλλοδαπό μέσα!..
Αλλά υπήρχε και καμία περίπτωση να βγάλει ο ΛΑ.Ο.Σ. πότέ 300 βουλευτές για να είναι η Βουλή Ελληνική, ως προς όλα τα μέλη της; ΟΧΙ!.. Άρα σαφώς δεν έλεγε "ψηφίστε εμάς για να μην ΜΠΟΥΝΕ μέσα στη βουλή, Εβραίοι, Μασώνοι κτλ", όπως τον ρώτησες εσύ!
Δηλαδή, αν τον ψήφιζε ο κόσμος πως θα εμπόδιζε να μπούνε στην βουλή τέτοια άτομα; Θα την έστηνε απ' έξω με όπλο; Η ερώτησή σου λοιπόν και εδώ είναι ΑΝΟΗΤΗ!

Άρα και εδώ σωστά το αρνήθηκε πως είπε κάτι τέτοιο!

..Τώρα θα μου πεις πως τα δικαιολογώ... Όχι.. Απλά η συνέντευξή σου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΗ σε αυτά τα ζητήματα, γιατί:
1. Ζητάς από κάποιον να σου πει αν έλεγε ή όχι κάποιες φράσεις πριν από 10 χρόνια, τις οποίες:
α. Εσύ ο ίδιος τις έχεις παραποιήσει στις ερωτήσεις σου
β. Δεν τις έχεις καθαρά γραμμένες να του τις διαβάσεις όπως τις είπε, ή έστω να του δείξεις την ομιλία του, για να του τα υπενθυμίσεις και να του ζητήσεις εξηγήσεις ως προς το τι εννοούσε τότε (αυτό θα ήταν το ορθό, δεδομένου της χρονικής διαφοράς).
2. Ξεχνάς επίσης πως μιλάμε για ΟΜΙΛΙΑ, και στις ομιλίες πολλές φορές για να πούμε κάτι χρησιμοποιούμε διάφορες λέξεις και παραδείγματα, τονίζοντας κάποια σημεία, παρασυρμένοι πολλές φορές από συναισθηματισμό, προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο. Συνεπώς, θα έπρεπε να ήσουν πολύ πιο προσεκτικός στις φράσεις που ζητάς για επιβεβαίωση.

Εσύ αντίθετα ποντάρεις στο ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να θυμάται οποιαδήποτε στιγμή ότι έχει πει στην ζωή του, και ενώ εσύ ο ίδιος έχεις δει τις φράσεις, τους αλλιώνεις το νόημα με την δική σου λογική και τις πλασάρεις για επιβεβαίωση!.. Αυτό είναι απειρία για δημοσιογραφία - και είναι λογικό αφού δεν έχεις σπουδάσει κάτι τέτοιο. Από την στιγμή όμως που επιμένεις πως έχεις δίκιο, η απειρία μετατρέπεται σε ΒΛΑΚΕΙΑ!..

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να θυμάται σε μια στιγμή, ακριβώς τις φράσεις που έχει πει, δη μάλιστα πριν 10 χρόνια! Συνεπώς ο οποιοσδήποτε απάνταγε σε αυτές τις ανόητες ερωτήσεις, θα κοιτούσε ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ και θα το σύγκρινε με αυτά που τότε ήθελε να πει. Αυτό κάνει και ο Καρατζαφέρης. Δεν θυμάτε πότε και πως τις είπε - και σίγουρα όχι όπως τις αναφέρεις εσύ, αλλάζοντας το νόημά τους - αλλά θυμάται ότι αυτό που πάντα εννοούσε και πίστευε είναι ότι ο ίδιος δεν είναι Μασώνος ή κάτι άλλο, και επομένως κατα πλειοψηφία δεν θα στηρίζει τέτοια άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχει 160 βουλευτές π.χ., η βουλή (με την έννοια της πλειοψηφικότητας) θα είναι Ελληνική.

Για να τον βγάλεις ΨΕΥΤΗ λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξεις αν ισχύει αυτό που ΑΥΤΟΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ, και όχι αν ισχύει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΝΝΟΕΙΣ!...

Όπως λες εσύ ο ίδιος:
"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΦΟΙ,ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΒΟΙ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ!"... Εγώ δεν αγνόησα την ικανότητά σας να ακούτε.. Εγώ κατηγορώ την ικανότητά σας να παρατηρείτε αυτά που ακούτε, και να αντιλαμβάνεστε ορθά αυτά που λέει κάποιος (λαμβάνοντας υπόψιν πολλές προϋποθέσεις που δεν σχετίζονται με το τι λέει αυτός, αλλά με το που το λέει, πως το λέει, σε τι χρόνο το λέει κτλ)... Και ένας χιμπατζής θα άκουγε και θα έβλεπε τον Καρατζαφέρη αν ήταν εκεί - δεν το αρνούμαι. Αλλά αν τον ρωτούσες μετά τι είπε, αν πείναγε ο Χιμπατζής θα "έλεγε"... μπανάνα!...

Έτσι και εσείς επειδή έχετε τις δικές σας ενοχλήσεις και θέσεις, δεν καταλαβαίνετε από αυτά που ακούτε αυτά που λέει ο άλλος (προσπαθώντας να δείτε το ζήτημα από την δικιά του θέση), αλλά αυτά που θέλετε εσείς.. Και εκεί είναι που γίνεστε ρόμπα!


Και εδώ λοιπόν ο Καρατζαφέρης βγαίνει καθαρός, λέγοντας μάλιστα τα αυτονόητα!

Επειδή δεν θυμάται (λογικότατον) σε τι αναφέρεσαι εσύ, σκέφτεται εσωτερικά το τι είναι ορθόν να είχε πει, όσον αφορά τους Μασώνους, και λέει: "Δεν είμαι εγώ Μασώνος κτλ".. Αυτή είναι η θέση του!.. Και αυτή η θέση προεκτίνεται στο ότι εγώ θα επιλέξω άτομα που είναι σαν και εμένα, ΆΡΑ είναι Έλληνες... Επομένως αν ψηφιστώ εγώ ως Πρωθυπουργός, επειδή εγώ κατα κύριο λόγο δεν είμαι μασώνος κτλ, και επειδή επίσης οι επιλογές μου κατα πλειοψηφία θα είναι σαν και εμένα, η βουλή δεν θα είναι μασωνική κτλ αλλά Ελληνική!... ..Άρα ορθώς είπε τότε: "ψηφίστε εμάς για να είναι Ελληνική η βουλή!", και φυσικά ποτέ δεν είπε: "ψηφίστε εμάς, για να μην μπούνε μέσα στη Βουλή οι Εβραίοι, οι Μασώνοι" όπως τον ρώτησες εσύ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!).

3ο Παράδειγμα:

Όσο για τους διαδηλωτές..

Η Χιμπατζια λογική σου λοιπόν αναπαράγεται στο ίδιο πρότυπο και εδώ.
Λες: "τον χαρακτηρισμο πρακτορων μυστικων υπηρεσιων για τους διαδηλωτες την ημερα του λαθρονομοσχεδιου"...

Αν δεις το βίντεο, πουθενά δεν λέει ότι "οι 250 ή 150 έξω από την βουλή είναι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών" - τόσους πολλούς έχει η Ελλάδα και λες να τους αξιοποίησε όλους για να διαδηλώσουν;;;. Ο Καρατζαφέρης λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως του προξενεί εντύπωση πως η Αστυνομία δεν εμπόδιζε αυτούς να κάνουν ότι κάνουν, και πως μπορεί αυτή η ομάδα των 150 ατόμων, να έχει πέσει θύμα κάποιων (1,2,5,10) πρακτόρων που την αξιοποιούν (προπαγάνδα όχλου) για να δώσουν ηθικό προτέρημα στον Πάγκαλο με την συμβολή (απραξία) της αστυνομίας..

Παίρνεις λοιπόν εσύ για άλλη μια φορά μια θέση ενός προσώπου, και επειδή εσύ θες ΜΠΑΝΑΝΑ, λες πως το πρόσωπο αυτό είπε ΜΠΑΝΑΝΕΣ!...

Ε δεν είναι δυνατόν λοιπόν να συζητάμε έτσι!...

...

Όσο για τα άλλα που λες, δεν γνωρίζω και ούτε με νοιάζουν αυτές οι ανοησίες..
Φέρε εσύ τις αποδείξεις σου, αλλά προσπάθησε να τις κρίνεις με Ανθρώπινη λογική και όχι με λογική Χιμπατζή!... Γιατί αλλιώς εσύ θα καραξεφτυλίζεσαι...