Custom Search

4 Μαρ 2011

[Ενημέρωση]: ΛΑ.Ο.Σ για ΕΑΣ - Το ψέμα από εφημερίδα που αναπαράχθηκε γοργά-γοργά...

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα μεγάλο ψέμα με την υπογραφή μιας μεγάλης(;) εφημερίδας. Στο Έθνος ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=55634950 ) λοιπόν διαβάζουμε την επίμαχη φράση:

«Κέρδισε δώρο ένα εβραϊκό κιπά
Αυτή κι αν ήταν «κωλοτούμπα» του Γ. Καρατζαφέρη. Ο μέχρι πρότινος πολέμιος του σιωνισμού, την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον πρωθυπουργό να πουλήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) στο Ισραήλ! Ο Χ. Παμπούκης δεν πίστευε στα αυτιά του και έσπευσε να χαρίσει στον Γ. Καρατζαφέρη ένα κιπά (εβραϊκό σκουφάκι), που το είχε φέρει από το πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ...»

Ψάχνοντας να επιβεβαιώσω το «κάλεσμα προς πώληση» για το οποίο μιλάει η εφημερίδα, διαπίστωσα πως η εφημερίδα διαστρέβλωσε την πραγματικότητα. Το άρθρο της με ημερομηνία 26/2 αναφέρεται σαφώς στην προηγούμενη μέρα Παρασκευή 25/2 όπου ομιλεί στη βουλή ο Καρατζαφέρης για το συγκεκριμένο θέμα.

Από τα επίσημα πρακτικά (και το βίντεο στον evonymos), πουθενά δεν καλεί ο Καρατζαφέρης να πουληθούν τα ΕΑΣ στο Ισραήλ!! .. Περισσότερα για τα πρακτικά της Παρασκευής 25/2 στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα "Έθνος" μπορεί να δει ο καθένας εδώ:
http://www.scribd.com/%CE%95%CE%91%CE%A3-Karatzaferis/d/49932607

Ψάχνοντας μάλιστα στο Δ.Τ ΛΑ.Ο.Σ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 28/02/2011
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Διαβάζουμε:
- Μία ενδεχόμενη παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου των αμυντικών βιομηχανιών σε ιδιώτες ή ακόμα και πλήρης ιδιωτικοποίηση θα σημάνει περαιτέρω προβλήματα για το προσωπικό τους

Εννοείται λοιπόν, πως αυτό που ισχυρίζεται η εφημερίδα πως λέει ο κ. Καρατζαφέρης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Δελτίο Τύπου του.

Η επίμαχη φράση σε όλη την ομιλία ίσως είναι η:
"Εις την κοινή συνεδρίαση που θα γίνει των δύο Υπουργικών Συμβουλίων με το Ισραήλ, θα συζητήσετε για την ΕΑΣ.; Είναι ένα θέμα που το θέλουν. Και είναι και μία λύση. Και εξυπηρετεί. Και συνδυάστε την αυτήν, αν θέλετε, με την ΑΟΖ."

Αυτό όμως επουδενί δεν μεταφράζεται αυτόκλητα ως πώληση, ως το μεταφράζει το Έθνος..
Συζήτηση για την ΕΑΣ με το Ισραήλ, πιο φυσιολογικό είναι να σημαίνει ανταλλαγή τεχνολογίας (με στόχο το κέρδος μας εννοείται), χρηματοδότηση ίσως για ανάπτυξη κοινής τεχνολογίας, κτλ.

.. Σε κάθε περίπτωση κατέθεσα την σχετική ερώτηση στο forum του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γεωργιάδη, και έδωσε σαφή απάντηση - συμβατή και με τα όσα λέχθηκαν στην βουλή και το ΔΤ του:

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. όχι μόνον δεν είναι υπέρ της πωλήσεως της Αμυντικής μας Βιομηχανίας σε ιδιώτες, αλλά αντιθέτως πιστεύουμε ότι ένα Κράτος με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάς, έχει συμφέρον να ασκή Κρατικό έλεγχο σε αυτήν. Αυτό ήταν το νόημα της ερωτήσεως του Προέδρου και οι όποιες στρατηγικές συνεργασίες αποφασίζονταν με τον οποιονδήποτε θα έπρεπε να γίνουν με γνώμονα τον έλεγχο διατηρήσεως από το Κράτος. Όλα τ' άλλα είναι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις. Αυτά προς άρσιν παρεξηγήσεων.»

Εγώ θα διαφωνήσω μόνο ως προς την χρήση των λέξεων: «δημοσιογραφικές εκτιμήσεις», για τις οποίες θα χρησιμοποιούσα τις λέξεις: «καφροδημοσιογραφικές παρανοΐσεις».

Κάποιος ο οποίος θα διαβάσει το άρθρο, το οποίο μάλιστα προωθείται από τους "αντι-ΛΑ.Ο.Σ" bloggers, θα μείνει με την άκρως αντίθεση εντύπωση περί της θέσεως του ΛΑ.Ο.Σ στο θέμα. Το να γράφει η ίδια η εφημερίδα ένα τόσο ΧΟΝΤΡΟΕΙΔΕΣ ψέμα, και χωρίς να αναφέρει ότι είναι άποψη κατ' εκτίμηση, αλλά να το παρουσιάζει ως γεγονός, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους - τουλάχιστον όσους μας ενδιαφέρει η αλήθεια και όχι τα παραμύθια.

....

Το όλο θέμα έχει και δεύτερο σκέλος - το χάρισμα από τον κ. Παμπούκη στον κ. Καρατζαφέρη του κιπα, που ο ίδιος ο Παμπούκης το είχε πάρει ως ενθύμιο όταν είχε πάει στο Ισραήλ... Αυτό όντως μπορεί να μπερδέψει και να δικαιολογήσει κατ' ένα βαθμό την εφημερίδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθούν κάποια σημεία που πολλές φορές περνάν απαρατήρητα:

1. Το ότι ο κ. Παμπούκης, πήρε ως ενθύμια από το Ισραήλ, εβραϊκά σκουφάκια, εσάς δεν σας λέει τίποτα; Εσείς αν πηγαίνατε στο Ισραήλ, θα παίρνατε ως ενθύμια ευραϊκά σκουφάκια; Μήπως θα τα φορούσατε κι όλας από περιέργεια; - Το γεγονός ότι επέλεξε να πάρει τέτοια δώρα ως ενθύμια για τον εαυτό του, υποδηλώνει ΣΑΦΩΣ ότι ο κ. Παμπούκης ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΣ και θέλει να μοιράζεται τα γιουσουφάκια τους.

2. Αναρωτιέμαι.. Το Έθνος (που μιλάει για κωλοτούμπα Καρατζαφέρη) πως αντιλαμβάνεται την Ελλάδα;.. Ως ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, που κάθε στιγμή θα κρίνει ποιες γεωστρατιγικές συμμαχίες την συμφέρουν περισσότερο, ή ως ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑ που θα κρίνει τους εχθρούς και τους συμμάχους μονίμως με το συναίσθημα;

3. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον, το πως κάποιοι, δεν καταλαβαίνουν ότι όταν κάποιος νοιάζεται για έναν ανώτερο σκοπό, ούτε με κόμματα θα είναι, ούτε με ξένες εθνικές ομάδες. Όπως τα στραβάδια χαρακτήριζαν "κωλοτούμπα" τον Καρατζαφέρη, επειδή στο όνομα της Ελλάδας, δεχόταν να κάνει αυτό που κανένας άλλο παρωπιδικός δεν έκανε - να συστρατευθεί με τον οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλό του την στιγμή που απαιτούταν, έτσι και τώρα θα συστρατευθεί με εκείνη την δύναμη η οποία κατά την γνώμη μου - σε γεωστρατιγικό επίπεδο - θα κάνει καλό στην χώρα μας, άσχετα με το αν τον γουστάρει ή όχι.
Τέλος, για μερικούς μερικούς και μάλιστα για κάποια ΜΜΕ, έχουν διαφύγει φαίνεται σκοπίμως οι ειδήσεις των τελευταίων μηνών όπως "η σύγκρουσις Ισραήλ-Τουρκίας, η υποστηρίξις από το Ισραήλ της ελληνικής ΑΟΖ κλπ"

4. Κατά τύχη διαβάζω εδώ: http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_82.html
« Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. - Αυτός είναι που πήρε και ως ενθύμιο (για τον εαυτό του τότε) εβραϊκά καπελάκια;

... Για όσους έχουν το μυαλό να κάνουν κάποιες σκέψεις παραπέρα, ας συνδυάσουν τα παραπάνω στοιχεία, με το γεγονός πως η εφημερίδα μίλησε για «κωλοτούμπα», έγραψε ένα ΨΕΜΑ, και αξιοποίησε την πράξη του κ. Παμπούκη για να στοιχειοθετήσει το ψέμα!... ...Κι αυτό το ψέμα - αυτή η τόσο μικρή πρόταση στο τέλος του άρθρου της εφημερίδας, αναπαράχθηκε αμέσως μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων... Μεγάλα κυκλώματα, πολύ προπαγάνδα, και πολλά τα λεφτά!

1 σχόλιο:

petr είπε...

Εγώ λέω και να την πουλήσει καλό θα κάνει, το Ισραήλ είναι πλέον σύμμαχος έχει την μεγαλύτερη τεχνογνωσία στον κόσμο στα οπλικά συστήματα. Τι θα ακούσουμε τώρα, τα ζωντόβολα και τους ηλίθιους που παριστάνουν τους πολέμιους του "σιωνισμού" ενώ δεν μπορούν να δέσουν το σωβράκο τους; Εδώ λέει κι εκεί μέσα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που πέταξαν και γιαούρτια στον Μπεγλίτη. Αυτά τα κτήνη δεν θα καθορίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Το Έθνος είναι γνωστό ότι από εποχής Σοβιετίας εκφράζει εδώ τα ρωσικά συμφέροντα, κι επειδή η Ρωσία υποστηρίζει τους Άραβες εδώ πρέπει να πουλάει "αντισιωνισμό", φοβούνται μη χάσουν συμβόλαια.