Custom Search

29 Ιαν 2011

[Αποκαλύψεις]: ΨΕΥΤΕΣ, ΒΛ@ΜΜΕΝΟΙ και Ανύπαρκτο Άσυλο! - Η Αλήθεια του Νόμου για το Παν/μιακό Άσυλο!

Σήμερα είδα πάλι εκπομπή στο youtube που με έκανε έξαλλο με αυτά που άκουσα από επίσημα ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ χείλη. Ας ξεκινήσω δηλώνοντας πως στο τέλος του άρθρου, αναγράφω το άρθρο 2 του Νόμου 3549/07, το οποίο ορίζει το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Ας δούμε τώρα τα πράγματα με την σειρά.


1. 
Δείτε την απάντηση που δίνει ο κ. Πεταλωτής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο γιατί το κράτος δεν έκανε τίποτα - παρότι είχε ενημερωθεί επίσημα από την Πρυτανεία του Παν/μιου - πριν φτάσουν εκεί οι λαθρομετανάστες.Τι μας λέει λοιπόν επίσημα η Ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) δια μέσω του εκπροσώπου της;

«Πρώτα απ' όλα ο Πρύτανης είπε ότι είχε ενημερώσει την Κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει απαντήσει ξεκάθαρα, η [μη είσοδος] απαγόρευση εισόδου σε πανεπιστημιακό χώρο αποτελεί κατάλυση του Ασύλου, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς το Άσυλο δεν θα το καταλύσουμε, υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες από το Σύνταγμα και το Νόμο, εμείς αυτές σεβαστήκαμε αυτές θα σεβαστούμε μέχρι τέλους και αποδεικνύεται ότι με την αποφασιστικότητά μας και την ψυχραιμία μας ...... »

Τελικά έχουμε Κυβέρνηση ΨΕΥΤΩΝ Ή ΒΛΑΜΜΕΝΩΝ;

Που λέει στο Ελληνικό σύνταγμα, ή ποιος Ελληνικός Νόμος, λέει ότι η απαγόρευση εισόδου σε πανεπιστημιακό χώρο αποτελεί κατάλυση του Ασύλου; Δείτε τι λέει ο σχετικός Νόμος για το Άσυλο στο τέλος του άρθρου! ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!..

Ο Νόμος λέει καθαρά ότι  «Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.», όχι πως δεν επιτρέπεται η απαγόρευση εισόδου σε τέτοιους χώρους από δημόσια δύναμη, ως ψευδώς λέει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος!!!

Αλλά ακόμα και να ίσχυε το ότι η απαγόρευση εισόδου σε πανεπιστημιακό χώρο αποτελεί κατάλυση του Ασύλου, ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ μεταφράζει αυτή την πρόταση με το ΗΛΙΘΙΟ σκεπτικό, πως όποιος ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ δηλώνει πως θέλει να πάει στο Παν/μιο, σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή κι αν βρίσκεται εκτός Παν/μιων, χαίρει του Πανεπιστημιακού Ασύλου;

Ποιός ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ με το ΨΕΥΔΕΣ επιχείρημα του ότι «η απαγόρευση εισόδου σε πανεπιστημιακό χώρο αποτελεί κατάλυση του Ασύλου» αντιλαμβάνεται και θεωρεί ότι, μια ομάδα παράνομων ανθρώπων, με μια ομάδα συνεργών διακίνησης, έχει το δικαίωμα να μετακινείται ΝΟΜΙΜΩΣ στην χώρα, μόνο και μόνο επειδή σκοπεύουν να πάνε στο Παν/μιο; Ποιός ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ πιστεύει πως ο οποιοδήποτε παράνομος ή νόμιμος άνθρωπος σε αυτή την χώρα, μόνο και μόνο επειδή θέλει να πάει σε ένα Πανεπιστήμιο, ΧΩΡΙΣ να βρίσκεται σε αυτό, βρίσκεται υπό την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου;

Σύμφωνα μάλιστα με τον Νόμο του 2007:
«Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.», είναι σαφές ότι οι χώροι Ασύλου αφορούν ΜΟΝΟ ΤΑ Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι.. Δεν αφορούν ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, άρα το Παν/μιακό Άσυλο, ούτε παραβιάζεται ούτε καταλύεται ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΑΥΤΟ, ακόμα και αν θέλουν να ΠΑΝΕ σε Παν/μιο ή ΤΕΙ.

Δυστυχώς...

Δυστυχώς, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

Είναι αυτοί ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ
ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

2.
Διαβάζοντας το άρθρο του Νόμου που αφορά το Παν/μιακό Άσυλο, έπεσα από τα Σύννεφα!
Στο ερώτημα: «Ποιους χώρους καλύπτει το Παν/μιακό Άσυλο», η απάντηση δίνεται από την Παράγραφο 4 του άρθρου 3 του Νόμου 3549/07. Αντιγράφω πάλι:

«Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.»

Για τα Α.Ε.Ι. λοιπόν, οι χώροι που καλύπτονται από το Παν/μιακό Άσυλο ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ. Είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑ Α.Ε.Ι., στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ! Συγκεκριμένα, η φράση: «στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα» είναι αυτή που δηλώνει ξεκάθαρα πως το Άσυλο ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕ/ΜΙΟΥ. Αν η φράση αυτή δεν υπήρχε, τότε το νόημα είναι σαφής!.. Η ύπαρξή της όμως, δημιουργεί την διαφοροποίηση..

Δηλαδή, πεζοδρόμια, καφετέριες/κυλικεία, κενές αίθουσες/κτήρια (σαν και αυτό που στεγάστηκαν οι λαθρομετανάστες), διάδρομοι κτλ, στα Α.Ε.Ι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!... Από το Παν/μιακό Άσυλο, προστατεύονται μόνο Αίθουσες, Αμφιθέατρα διδασκαλίας-εκπαίδευσης,  Γραφεία Ερευνητών (καθηγητών κτλ) και Εργαστήρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Νόμο, το κτήριο που στεγάζονταν οι λαθρομετανάστες τουλάχιστον ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, και σε αυτό μπορούσε να επέμβει οποιαδήποτε ώρα ήθελε η δημόσια δύναμη (ελληνική αστυνομία).

Αυτό πρακτικώς σημαίνει, πως την επόμενη φορά που θα γίνει κάποιο επεισόδιο (βλ. τραμπουκισμοί φοιτητικών παρατάξεων) ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο χρειαστεί (π.χ. κλοπή), αν η αστυνομία δεν δεχτεί να μπει μέσα χωρίς άδεια, τότε μπορεί να γίνει Αγωγή και να ζητηθεί από το κράτος να αποζημιώσει τεράστια ποσά, οδηγώντας ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΚΑ το θέμα στα Δικαστήρια, όπου ο Νόμος 3549/07 θα μεταφραστεί ΝΟΜΙΚΑ (και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΑ) και έτσι θα δημιουργηθεί Δεδικασμένο, αποσαφήνισης των περιοχών που καλύπτονται από το Άσυλο!

3.
Στον ίδιο νόμο υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Οι παράγραφοι 1 και 2 αναφέρουν τι κατοχυρώνεται και τι απαγορεύεται σε Ακαδημαϊκό και μόνο επίπεδο (σκέλος #1 τίτλου: Ακαδημαϊκές Ελευθερίες).
Η παράγραφος 3 ορίζει τα χαρακτηριστικά του Παν/μιακού Ασύλου, τα οποία πέρα από τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες κατοχυρώνουν και «την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι., και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.».

Προσέξτε.. Οι καταλύψεις που κάνουν οι μαθητές και κλείνουν τις σχολές, ή ακόμα και η απόφαση του Πρύτανη να κλείσει η σχολή, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ το δικαίωμα στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Άσυλο λοιπόν, κατοχυρώνει το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να κλείνει τις σχολές, καταλύοντας έτσι το δικαίωμα στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία των άλλων μελών... Κι όμως, κάθε χρόνο σχεδόν, βλέπουμε την Πλήρη καταπάτησή του από ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ που υποτίθεται βλέπουμε σήμερα να το υπερασπίζονται!

4.
Στο άρθρο 6 διαβάζουμε:
«Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.».

Προσοχή. Οτιδήποτε είναι κατά της ζωής, είναι έγκλημα και όχι κακούργημα. Στο συντακτικό επίσης δεν υπάρχουν κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποδώσουν το προσδιοριστικό «κατά της ζωής» στο «αυτόφωρα κακουργήματα».

Είναι λοιπόν σαφές, πως από την στιγμή που υπάρχουν αυτόφωρα κακουργήματα, όπως με τους παράνομους μετανάστες που στεγάζονταν σε χώρο παν/μίου, ακόμα και αν αυτός ο χώρος ήταν (που δεν είναι) χώρος στον οποίο γινόταν εκπαίδευση και έρευνα, μπορούσε να επέμβει δημόσια δύναμη (αστυνομία) χωρίς να επηρεαστεί το Παν/μιακό Άσυλο, το οποίο εκ τους Νόμου επιτρέπει τέτοιου είδους επεμβάσεων!

---

Κλείνοντας. Φαίνεται ότι η έννοια του Ασύλου όπως την μεταφράζουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ - ακόμα και ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος για μένα είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ, αλλά δυστυχώς εδώ με απογοητεύει (εκτός κι αν δεν γνωρίζω κάτι που πρέπει να γνωρίζω, π.χ. κάποια δικαστική απόφαση την οποία όμως υποθέτω θα την είχαμε ακούσει όλοι), αλλά αυτό το κάνει για ιδεολογικούς λόγους: Δεν είναι δυνατόν να λέμε πως σε μια Δημοκρατική Χώρα χρειάζεται ακαδημαϊκό Άσυλο (είναι σαν να προσβάλλουμε την Δημοκρατία μας!)! , και πρακτικώς έχει ΔΙΚΙΟ - δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με το Άσυλο όπως το ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

Η Κυβέρνηση, είναι ΣΑΦΕΣ ότι ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟ, πως ΨΕΥΔΕΤΑΙ και πως για να δικαιολογηθεί λέει ότι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της κατέβει, προκαλώντας μας να αναρωτιέμαι πως στο καλό έχουμε καταντήσει να έχουμε ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ να μας κυβερνούν!

Η Αριστερά, που εκ φύσεως κόπτεται για την προστασία του Άσυλου, θα έπρεπε να είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, και να ενημερώσει τους Πολίτες για το τι λέει ο Νόμος, και όχι αντίθετα να γράφει τον Νόμο στα παλιά της τα παπούτσια και να δίνει ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

Το Άσυλο, σύμφωνα με αυτό το Νόμο (και τα όσα έχω γράψει παραπάνω όπως τα έχω καταλάβει εγώ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!.. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να εφαρμοστεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ως περιγράφεται στο ΦΕΚ, και να ξεκαθαριστεί ότι η Ελεύθερη Έκφραση, αφορά μόνο την δια του λόγου ή συγγραμμάτων έκφραση, και όχι την έκφραση με μπαζούκα, λοστούς και εκβιαστούς.


Επίσης, αναρωτιέμαι αν εμείς ως πολίτες, θα μπορούσαμε να σύρουμε στα Δικαστήρια όσους παραβιάζουν αυτούς τους Νόμους, κάνοντας αγωγές κτλ..

------------
Για πανεπιστημιακό Άσυλο,
ΦΕΚ: Αρ.Φ: 69, 20 Μαρτίου 2007

Νόμος 3549/07, Άρθρο 3
Ακαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.

3. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι., και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

4. Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.

5. Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι., με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

7. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού για το ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι..

8. Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α΄) καταργούνται.

9. Σε Α.Ε.Ι. που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της  παραγράφου 5 του άρθρου αυτού.