Custom Search

5 Νοε 2010

[Απόψεις]: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε: Το σάπιο σύστημα επιζητά τη "Μοναρχία" για να επιβιώσει!;

Μέσω του taxalia διαβάζω το άρθρο του hassapis-peter , άρθρο κατά του Καρατζαφέρη..

Και τι διαβάζω σε αυτά που γράφει;

2. «Αντιλαμβάνεται άραγε ότι με την πρότασή του αυτή ουσιαστικά ομολογεί ότι το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί, έφτασε σε αδιέξοδο και χρεοκόπησε;
Επομένως, αντί για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο. Να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Δεν το αντιλαμβάνεται; Προφανώς και το αντιλαμβάνεται αλλά δεν το πράττει. Γιατί;»
Προς τι πολιτικό σύστημα αναφέρεται άραγε ο hassapis-peter;
Στο τίτλο του blog διαβάζουμε:
«Το απόλυτα υπεύθυνο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο (οι πολιτικές δυναστείες και τα κρατικοδίαιτα παράσιτα), φορτώνει στο λαό την κρίση, επιδιώκοντας να μείνει το ίδιο στο απυρόβλητο, καλυπτόμενο πίσω από το ισχύον αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Αυτό δεν θα περάσει. Θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα................................................................... ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Και καλά όλα αυτά. Δικαίωμά του είναι να θέλει καθαρά Προεδρική Δημοκρατία...
Αλλά στο 3. διαβάζουμε:
3. «Γιατί κατηγορεί τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν είναι σοβαροί; Δεν γνωρίζει άραγε πως δουλεύει αυτό το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας εδώ και δυο σχεδόν αιώνες; Δεν γνωρίζει άραγε ότι για να δουλέψει θα πρέπει να βασιστεί στο διχασμό και στην τεχνική της πόλωσης;»
Δηλαδή το blog hassapis-peter παραδέχεται πως το σύστημα για να δουλέψει πρέπει να παραμείνει ως είναι, να βασίζεται δηλαδή στον ΔΙΧΑΣΜΟ και στην Τεχνική Πόλωση (βλ. Σαμαρά, Παπανδρέου), και κατηγορεί τον Καρατζαφέρη επειδή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΗΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και να ενώσει όλους τους Έλληνες. 

Στο 4 και στο 5 βέβαια αντιφάσκει σφόδρα...
«4) Δεν γνωρίζει άραγε ότι η όποια συγκυβέρνηση απλά θα διασώσει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς ενώ ουδόλως θα προάγει τα λαϊκά συμφέροντα;5) Δεν γνωρίζει ότι η όποια οικουμενική κυβέρνηση, στην ουσία είναι δικτατορία που επιβάλει στο λαό τη βούληση του καθεστώτος με το «έτσι θέλω» και χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις;»
Μα όλη η στάση του Καρατζαφέρη, με κορυφή την απαίτηση για οικουμενική, είναι στάση ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ - κατά του Σάπιου (Δικομματικού) Συστήματος που κατέστρεψε την χώρα.


Στο τέλος μάλιστα κατηγορεί τον Καρατζαφέρη πως «στηρίζει το μνημόνιο, το οποίο με τη σειρά του δίνει ανάσες στο κατεστημένο να διασωθεί.» - ΨΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ!


Γιατί ψέμα; Γιατί ο Καρατζαφέρης στηρίξει το μνημόνιο προκειμένου να διασωθεί η χώρα (να μην χρεωκοπήσει) και όχι το κατεστημένο - το οποίο πολιτικά το πολεμάει ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΩΣΗ αλλά με ενωτική πολιτική.Τώρα να μου πείτε, από που βγαίνει πως είναι Σαμαρικός ο hassapis-peter; Το λέω γιατί συχνά έχω δει άρθρα του που εναγκαλίζουν τον Σαμαρά, και άρθρα κατά του Καρατζαφέρη. Στα γρήγορα δείτε μερικά χτυπητά άρθρα από τους ίδιους τους συγγραφείς (γιατί στα περισσότερα χρησιμοποιεί το Σαμαρικό antinews):

Σαμαράς (υπερ):
http://www.hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_2250.html
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/180.html
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_4441.html
Καρατζαφέρης (κατά):
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_8991.html
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_3890.html
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_8352.html


Και γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι είναι το hassapis-peter (και όσα blog προωθούν τα πολιτικά του άρθρα); Φυσικά για να γνωρίζουμε την αντικειμενικότητα των ειδήσεων και το ποιά άτομα υποστηρίζουν τον κάθε πολιτικό.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ανακαλέσω άρθρο του hassapis-peter (το οποίο το είδα μέσω του taxalia, όπου και έστειλα το δικό μου ως αντίλογο, αλλά δεν αναδημοσιεύτηκε) που υποστήριζε τις κινήσεις των Σαμαρά - Παπανδρέου στο να διαγράφουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές τους, και την απάντηση που είχα γράψει εγώ τότε:
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_7105.html
http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_26.html


Τι μας λέει ο hassapis-peter στην αρχή, στο άρθρο με τίτλο: «Σαμαράς και Παπανδρέου έχουν δίκιο όταν διαγράφουν "διαφωνούντες"...»
«Έχουν απόλυτο δίκιο τα κόμματα στην Ελλάδα που είναι πολιτικά «μαντριά». Έχουν δίκιο οι πολιτικοί αρχηγοί που διαγράφουν όποιον διαφωνεί. Ναι δεν κάνουμε πλάκα. Το λέμε σοβαρά και με κάθε επίγνωση αυτών που λέμε. Έτσι έχει η κατάσταση με το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ελεύθερες φωνές και με χαλαρά δημοκρατικά κόμματα. Το σύστημα αυτό απαιτεί απόλυτη πειθαρχία, διαφορετικά καταρρέει.»


Με αυτή την λογική στηρίζει την καταπάτηση του Συντάγματος, ως προς την ελευθερία των εκλεγμένων βουλευτών να ψηφίζουν κατά συνείδηση (βλ. δική μου απάντηση).


Και που καταλλήγει στο τέλος το άρθρο;
- «Ο πολιτικός εκείνος, ακόμα και ισχυρός αρχηγός να είναι, που θα τολμήσει να μιλήσει για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, οι οποίες θα εμπλέκουν την κοινωνία στο πολιτικό παιχνίδι, αμέσως θα αποβληθεί από το σύστημα.»...


Από την μια κατηγορεί τον Καρατζαφέρη πως «Δεν γνωρίζει άραγε ότι για να δουλέψει [το σύστημα] θα πρέπει να βασιστεί στο διχασμό και στην τεχνική της πόλωσης» επειδή ο Καρατζαφέρης είναι κατά του ΔΙΧΑΣΜΟΥ και της Τεχνικής Πόλωσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο - υπερ εθνικής κυβέρνησης),  και από την άλλη προειδοποιεί πως άτομα σαν τον Καρατζαφέρη, που θέλουν να εμπλέξουν την κοινωνία στο πολιτικό παιχνίδι (προτάσεις για δημοψηφίσματα βάση καταστατικού, συλλογή υπογραφών κτλ)  πως θα αποβληθεί από το σύστημα, με πρώτον απ' όλους τον hassapis-peter να στηρίζει Σαμαρά, και να κατηγορεί και να υπονομεύει συνεχώς τον Καρατζαφέρη.


Είναι αστείο μάλιστα, πως ο ίδιος χρησιμοποιεί μια φράση:
«Επομένως τα κόμματα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να είναι «μαντριά» διαφορετικά, όπως είπαμε, διαλύονται και το σύστημα καταρρέει. Πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις να ελέγξουν έστω και λίγο αυτό το σύστημα, όπως συμβαίνει στα αναπτυγμένα κράτη της Ευρώπης.»Ενώ στην Προεδρευόμενη Δημοκρατία που το blog, που στηρίζει Σαμαρά, ονειρεύεται, όπου δεν θα υπάρχει κοινοβούλιο και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ένα πρόσωπο.


Χαρακτηριστικά διαβάζουμε στη wiki:
- «
Προεδρική Δημοκρατία είναι ένας τύπος Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι όχι μόνο Αρχηγός του Κράτους αλλά και Αρχηγός της Κυβέρνησης. Υπάρχει Κοινοβούλιο που νομοθετεί αλλά δεν μπορεί να ανατρέψει συνήθως τον Πρόεδρο πριν λήξει η θητεία του.»
- «Το Προεδρικό σύστημα συχνά αποκαλείται από πολλούς και ως εκλεγμένη συνταγματική μοναρχία, είναι όμως το σύστημα που έχουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου και σύμφωνα με δημοσκόπηση είναι δημοφιλές και στην Ελλάδα.»


Καταλαβαίνετε με τι φίδια έχουμε να κάνουμε... Ομάδες ατόμων τα οποία θέλουν τους προέδρους των κομμάτων τους Μονάρχες, και αλλαγή στο σύστημα ώστε ο Αρχηγός του Κράτους και Κυβέρνησης (Πρόεδρος) να μην ανατρέπεται (φανταστείτε τον Γιωργάκη να μην ανατρέπεται, με αυτό το σύστημα, για 4 χρόνια!). Και αυτά τα άτομα υποστηρίζουν ποιόν;.. ΤΟΝ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, και στρέφονται καταφανδόν κατά του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, επειδή πάει ενάντια στο σύστημα.


Πως το βλέπω εγώ;
Σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχουν καταπατήσει το Σύνταγμα και έχουν μετατρέψει τα κόμμα σε «κομματικά μαντριά», επιβιώνοντας στις απαρχαιωμένες τεχνικές του Διχασμού του κόσμου και της Τεχνητής Πόλωσης. Επειδή κάποιοι βλέπουν πως αυτό δεν θα βγει σε καλό, ονειρεύονται Μοναρχικά Καθεστώτα - και δυστυχώς οι σκέψεις του προωθούνται από blogs μεγάλης κυκλοφορίας.
Ο Καρατζαφέρης, έρχεται να ρήξει αυτό το κατεστημένο σύστημα, προτείνοντας περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών (απόδειξη πως για τα κρίσιμα ζητήματα, συνεδριάζει πάντα με την Ολομέλεια του κόμματός του και παίρνουν αποφάσεις από κοινού - βλ. Μνημόνιο, έκανε κινήσεις για δημοψήφισμα σε σημαντικά ζητήματα), ενώ ο Σαμαράς στηρίζει το κατεστημένο σύστημα αυτό όπως το απαρχαιωμένο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ,  (Διχασμός, Πόλωση  - βλ. μνημόνιο, καμία βοήθεια σε κινήσεις για δημοψήφισμα) με μοναρχικές αντιλήψεις ( http://area51gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html : «...η θέση που πήρε ο Πρόεδρός της [Σαμαράς], στην ψηφοφορία σταθμό που έγινε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης . Θέση που πάρθηκε με καθαρά προσωπική απόφαση του ιδίου [Σαμαρά], χωρίς καμία συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπως η Κεντρική Επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα, δείχνοντας έτσι την αδυναμία του, να συνεργαστεί , να διαπραγματευτεί να αντιπροτείνει»).


Έχουμε λοιπόν, έναν καθαρά Δημοκράτη, που έρχεται να ρήξει το σαπιο σύστημα της Διχόνιας και των Τεχνιτών πολώσεων, και κάποιους Μονάρχες πολιτικούς αρχηγούς (Σαμαράς, Παπανδρέου) οι οποίοι αποφασίζουν μόνοι τους και διατάζουν, και αδιαφορούν για το τι λέει ο κόσμος. Και αυτούς τους στηρίζουν άτομα και οργανώσεις που προωθούν ιδέες για πιο Μοναρχικά καθεστώτα, ενώ κάνουν συνεχώς επιθέσεις στον Καρατζαφέρη επειδή προωθεί ιδέες για πιο Δημοκρατικά και συμμετοχικά καθεστώτα.


Πολλοί φυσικά θα φέρουν το επιχείρημα: «Μα τον Σαμαρά τον εξέλεξε η πλειοψηφία της βάσης».. Ε και;.. Και τον Παπανδρέου η πλειοψηφία τον εξέλεξε! Τι σημαίνει αυτός; Ότι είναι Δημοκράτης;


Το τι είναι ο κάθε πολιτικός δεν φαίνεται από την Δημοκρατική διαδικασία με την οποία απέκτησε δύναμη, αλλά με την στάση του και τις αποφάσεις του!


Παπανδρέου και Σαμαράς εκλέχτηκαν δημοκρατικά, ο ένας να κυβερνήσει την Ελλάδα, ο άλλος ένα κόμμα. Ποιά όμως είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν πως είναι υποστηριχτές του σάπιου συστήματος, το οποίο θέλει τους πολίτες σε «κομματικά μαντριά»;
  1. Υπερτονίζουν τον Διχασμό και την Τεχνική Πόλωση. Ο Παπανδρέου αλλάζοντας διαρκώς το νόημα των εκλογών σήμερα, και φτάνοντας και στο σημείο να εκβιάζει με εκλογές, ο Σαμαράς κάνοντας μια «αντιμνημονιακή» πολιτική Απάτης - ως αποδείχθηκε πλέον ξεκάθαρα μετά τα όσα ειπώθηκαν στο (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μιλώντας για εξαπτέρυγα και υποστηριχτές του μνημόνιου, όταν ο ίδιος έχει υπερψηφίσει πολύ περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε σχέση με το ΛΑ.Ο.Σ.
  2. Τιμωρούν αντισυνταγματικά μη υπάκουους βουλευτές (Άρθρο 60-§1 λέει ξεκάθαρα: «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.»), διαγράφοντάς τους από το κόμμα τους,  όσους δεν ψηφίζουν αυτά που αυτοί ως μονάρχες αποφασίζουν μόνοι τους!
  3. Λένε ψέμματα στον Ελληνικό λαό - ο ένας προεκλογικά πως λεφτά υπάρχουν, ο άλλος μετεκλογικά πως είναι δήθεν κατά του μνημονίου και πως το ΛΑ.Ο.Σ είναι εξαπτέρυγο με το ΠΑΣΟΚ, όταν σήμερα επιτέλους αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι και υπερ του μνημονίου και υπερ των περισσότερων μέτρων του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το ΛΑ.Ο.Σ που ήταν καθαρά μόνο υπερ στο να μην χρεωκοπήσει η χώρα και κατά του ΠΑΣΟΚ και των μέτρων του!
  4. Στρέφονται κατά του ΛΑ.Ο.Σ - το μόνο δημοκρατικό κόμμα - όταν θεωρούν πως κινδυνεύουν από αυτό (Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά όταν ο ΛΑ.Ο.Σ στήριζε ΝΔ για να μην φτάσουμε στο ΔΝΤ, η ΝΔ τώρα επειδή το ΛΑ.Ο.Σ στηρίζει υπεύθυνα τον Έλληνα πολίτη λέγοντας του την πραγματική αλήθεια υπεύθυνα).

Κάθε υπεύθυνος άνθρωπος, που είναι ικανός να αντιληφθεί τι παίζεται εδώ, ίσως αρχίσει τώρα να συνειδητοποιεί γιατί γίνονται όλα αυτά! Γιατί όλοι έχουν βάλει τον Καρατζαφέρη στο στόχαστρο, και πως ο Καρατζαφέρης φέρνει την Ρήξη και Ανατροπή στο σύστημα, όταν οι άλλοι ακόμα συνεχίζουν να πολεμούν για να το κρατήσουν ζωντάνο, με δικούς τους οπαδούς οι οποίοι για να επιβιώσουν προτείνουν την Μοναρχική Προεδρευόμενη Δημοκρατία.


Υπάρχουν φίλοι ΛΑ.Ο.Σίτες που, λόγο της παλιάς αντίληψης δεν βλέπουν ότι η Ρήξη και η Ανατροπή στο σύστημα δεν είναι να πέσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να κυβερνήσει απλά ο ΛΑ.Ο.Σ γινόμενος ένα με το σύστημα, αλλά να καταπέσει η λογική της Διχόνοιας και της Τεχνητής Πόλωσης, και να δοθεί εξουσία στο λαό μέσω τουλάχιστον των Δημοψηφισμάτων. Αυτή είναι η ρήξη και ανατροπή του Συστήματος.

Αυτή είναι η προσπάθεια εξυγίανσης της Δημοκρατίας.

Και όχι η προσπάθεια μετατροπής της σε «Μοναρχία», όπως έχει ήδη γίνει στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, όπως ονειρεύονται όλοι αυτοί που επιτίθενται τον Καρατζαφέρη.


Τα όσα συνειδητοποίησα εγώ τουλάχιστον από την παραπάνω μικρή έρευνα, είναι μια μικρή αποκάλυψη που ολοκλήρωσε στο μυαλό μου μια πιθανή εκδοχή για το τι συμβαίνει. Και χαίρομαι που είμαι με το μέρος αυτού που φέρνει την Ρήξη και Ανατροπή στο σάπιο κατεστημένο, υπερ της πραγματικής Δημοκρατίας και όχι υπερ της "Μοναρχίας" όπως ονειρεύονται ΠΑΣΟΚοι και ΝεοΔημοκράτες.