Custom Search

11 Νοε 2010

[Απόψεις]: Ο Καρατζαφέρης στηρίζει Σγουρό; Γιατί; Πράττει σωστά;

Ο Καρατζαφέρης στηρίζει Σγουρό; Απ' ότι φαίνεται ναι. Σύμφωνα με το http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/toy.html διαβάζουμε:

«Για την Περιφέρεια Αττικής, έχω κάνει μια δήλωση τον Ιούλιο μετά την επίσκεψη του κ. Σγουρού στο γραφείο μου. Η δήλωση εκείνη ισχύει και σήμερα.»

Τι είχε πει;
Διαβάζουμε: http://www.laos.gr/
«Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

«Από τον Νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό έχουμε δείγματα μιας πετυχημένης πορείας. Ήταν οκτώ χρόνια Νομάρχης της μεγαλύτερης Νομαρχίας της Ελλάδος και το αποτέλεσμα, νομίζω, έχει κατανοηθεί πλήρως από όλους. Τώρα, σε αυτή την γρήγορη αλλαγή από Νομαρχία σε Περιφέρεια χρειάζονται έμπειρα άτομα. Την εμπειρία αυτή την καταθέτει. Εμείς παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά και με εξαιρετική προσοχή την προσπάθειά του και περιμένουμε την τελική του απόφαση».

Ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός δήλωσε:

«Στα πλαίσια της επίσκεψης στους αρχηγούς και προέδρους των Κομμάτων, επισκέφθηκα σήμερα τον
αγαπητό φίλο, τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρη, με τον οποίο συνυπάρξαμε για αρκετό χρονικό διάστημα στη Νομαρχία της Αθήνας και ξέρει από πρώτο χέρι τι ακριβώς δουλειά κάναμε. Στην Νομαρχία της Αθήνας στο οικονομικό επίπεδο αφήνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο αποθεματικό της τάξης των 215 περίπου εκατομμυρίων, με ένα πλούσιο έργο, περίπου 550 εκατομμύρια για τους 48 δήμους, καθώς επίσης και όλες τις παρεμβάσεις και ελέγχους που κάναμε έως τώρα στην ελληνική κοινωνία.

Θέλω παράλληλα να τον ευχαριστήσω γιατί όλα αυτά τα χρόνια η παράταξή του συνέβαλε θετικά σε όλες τις αποφάσεις της Νομαρχίας της Αθήνας ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο. Από την άλλη, αυτό που μας προβληματίζει από κοινού είναι τα θέματα της αλλαγής, ο τρόπος δηλαδή που από νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πάμε σε περιφερειακή διοίκηση, λόγω του Καλλικράτη και οπωσδήποτε θα υπάρχουν προβλήματα σε πόρους, αρμοδιότητες και φυσικά σε προσωπικό.

Όλος αυτός ο προβληματισμός τέθηκε στο τραπέζι. Υπάρχει η κοινή αντίληψη και πιστεύω ότι από 01-01-2011 όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να λύσουμε τα προβλήματα με έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των πολιτών».
»

---

Προτού σχολιάσω, απλά θα αναφέρω ένα γεγονός που θεωρώ σχετίζεται με το θέμα:

Πολλοί που κατηγορούσαν σφοδρά το ΛΑ.Ο.Σ επειδή στήριξε Κακλαμάνη, με σκοπό να πείσουν κάποιους να μην ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ , γράφαν π.χ. μετά τις εκλογές:
«ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ!»

Δηλαδή, οι ίδιοι στηρίζουν επιλογή του ΛΑ.Ο.Σ. Οι ίδιοι μάλιστα το κάνουν χωρίς καμία δέσμευση προς τον Κακλαμάνη για σημαντικά Ελληνικά θέματα, σε αντίθεση με το ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο του ζήτησε να δεσμευτεί Δημόσια για αυτά.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποίησαν τον Κακλαμάνη ως πρόφαση, για να κτυπήσουν το μόνο συνδυασμό που τάχθηκε - και με υπογραφή - κατά παρεμπορίου, εκληματικότητας, τζαμιού, γκέτο και δέσμευσε δημόσια και επίσημα τον Κακλαμάνη. Και τώρα, αφού έκαναν ότι ζημιά έκαναν, στρέφονται υπέρ του Κακλαμάνη. Το «Βαριά Καρδιά» δεν παίζει ρόλο διαφοροποίησης, αφού και ο ΛΑ.Ο.Σ με «βαριά καρδιά» (δεσμεύσεις - και ανάληψη ευθύνης κόστους) τον στήριξε (μη έχοντας άλλη αξιόλογη πρόταση ο ίδιος λόγο μικρού μεγέθους ως κόμμα).

Ας γυρίσω τώρα στο θέμα Σγουρού - Κικίλια και ας δούμε διαφορές/ομοιότητες:

1. Εμπειρία:
Σγουρός: 8 χρόνια  Νομάρχης
Κικίλιας: Δημοτικός Σύμβουλος

2. Έργο
Σγουρός: Σε περίοδο που όλοι οι άλλοι έχουν μπει μέσα, έκανε έργο 550εκ και αφήνει αποθεματικό 215εκ.
Κικίλιας: Ως Δημοτικός Σύμβουλος, είναι αμφίβολο αν έχει κάνει μια αναφορά (βλ. Αδ. Γεωργιάδη, που έλεγε πως έψαχνε να βρει αναφορά του Κικίλια στα πρακτικά και δεν μπορούσε να βρει).

3. Ελληνικά θέματα (Τζαμί, Λαθρομετανάστευση, παρεμπόριο).
Σγουρός: Ως Νομάρχης δεν φαίνεται να έχει κάνει τίποτα σοβαρό γι' αυτά τα θέματα.
Κικίλιας: Ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν φαίνεται να έχει κάνει κινήσεις ενάντια σε αυτά τα θέματα.

Επίσης ο Κικίλιας:

* Για τους λαθρομετανάστες έχει δηλώσει: «Γιατί πρέπει το έλλειμμα της πολιτείας να το πληρώνουν οι Έλληνες και βέβαια ο Περιφερειάρχης;» - δηλαδή δεν το θεωρεί ως δική του ευθύνη αλλά ως ευθύνη της πολιτείας - σαφής δήλωση πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, αφού δεν τον αφορά.

* Για την λαθροεγκληματικότητα έχει πει πως... θα φωτίσει καλύτερα τις περιοχές και θα ενημερώσει καλύτερα το κόσμο (βλ. βίντεο)...


* Για το παρεμπόριο έχει δηλώσει: «Οι τελευταίοι που φταίνε είναι αυτοί οι δυστυχείς με τα σεντόνια που τρέχουν από τετράγωνο σε τετράγωνο και τους κυνηγάει η Δημοτική αστυνομία.», δηλαδή πρώτα φταίνε όλοι οι άλλοι, και μετά οι λαθρέμποροι! (Σημ. Δεν τους κατηγορεί πως δεν φταίνε, αλλά τους υπερασπίζεται πως είναι οι τελευταίοι που φταίνε - λες και εμείς τους καλέσαμε να μπουν παράνομα στην χώρα μας!)

* Για το Τζαμί (ή καλύτερα για τα Τζαμιά): «για κάθε περιφέρεια (13) που διαμένουν Έλληνες μουσουλμάνοι και νόμιμα εισερχόμενοι αλλοδαποί, να υπάρχει ένας μικρός λατρευτικός χώρος [Τζαμί] εκτός οικιστικού ιστού για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους».. Για το Τζαμί στο Βοτανικό ειδικά, που θα φτιαχτεί με νόμο της ΝΔ από το 2006, ποτέ δεν δήλωσε ότι θα το σταματήσει.

* Πρόγραμμα για ένταξη στην αγορά εργασίας, σε καιρό Ανεργίας για τους Έλληνες: «εκπονούμε πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας περιθωριοποιημένων κοινωνικά ομάδων: στεκόμαστε με προσοχή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γωνιάς της Αττικής και καθενός κοινωνικού συνόλου ξεχωριστά, λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τους πληθυσμούς των Ποντίων του Μενιδίου, των Αλβανών των Μεσογείων, των Πακιστανών των Μεγάρων και των Ρομά.»

4. Στήριξη μεγάλων κομματικών μηχανισμών
Σγουρός: Στήριξη από ΠΑΣΟΚ
Κικίλιας: Στήριξη από ΝΔ
...

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν αρκετά καθαρά γιατί, με βάση μη κομματικά κριτήρια, καλύτερος είναι ο Σγουρός για Περιφερειάρχης, αφού ο Κικίλιας σε Ελληνικά Εθνικά θέματα έχει τις ίδιες αντιλήψεις ενώ σε θέματα εμπειρίας και διοίκησης υστερεί κατά πολύ.

Με βάση κομματικά κριτήρια, η ΝΔ (που έβαλε τα θεμέλια για το Τζαμί, και που από το 2004 επέτρεψε στο παρεμπόριο και τους αλλοδαπούς να ζουν και να βασιλεύουν στην Αθήνα), υποτίθεται πως είναι υπερ του Έθνους, όταν το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι κατά... Ή χαρακτηριστικά, η ΝΔ έχει αποδειχτεί ως ένα light-ΠΑΣΟΚ.


Από τα παραπάνω είναι φανερή η υπεροχή του Σγουρού για την ανάληψη της ευθύνης του Περιφερειάρχη. Και είναι λογικό ο Καρατζαφέρης να τον στηρίξει. Πόσο μάλιστα όταν ο Κικίλιας, στα εθνικά ζητήματα συμπεριφέρεται λίγο ως πολύ ως light-Σγουρός.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι σύμφωνα με το άρθρο:
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/11/blog-post_228.html
«ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, Κώστα Γκιουλέκα και Βασίλη Μιχαλολιάκο.»

Επειδή ακριβώς, σε αυτές τις περιπτώσεις, η μη στήριξη αυτών επιφέρει σοβαρά προβλήματα στα εθνικά μας θέματα. (Βλ. χαρακτηριστική φράση: «τη Θεσσαλονίκη το δίλημμα είναι κατά πόσο κανείς μπορεί να παρακολουθήσει την λογική Ρεπούση-Δραγώνα. Εάν μου λέγανε να βάλω ένα τρίτο πρόσωπο, το τρίπτυχο θα ήταν Ρεπούση-Δραγώνα-Μπουτάρη.»)

Στην περίπτωση Κικίλια, είναι φανερό, πως η στήριξή του, όχι μόνο δεν διασώζει τίποτα από Εθνικά θέματα (Τζαμί, παρεμπόριο, εγκληματικότητα), αλλά θα βάλει την Αθήνα και σε περιπέτειες με ένα άτομο το οποίο ούτε πείρα έχει, ούτε έχει αποδείξει πως έχει παράγει έργο, τουλάχιστον, κατά των ζητημάτων αυτών ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Συνοψίζοντας: Ανάμεσα στις 2 επιλογές , χωρίς κομματικές ταυτότητες ο Σγουρός είναι ο καλύτερος γι' αυτή την θέση. Με κομματικές ταυτότητες, ο Κικίλιας αποτελεί το χαρτί διαμαρτυρίας κατά του ΠΑΣΟΚ. Βλέποντας μάλιστα την στάση του Καρατζαφέρη περί συνεννοήσεως (και όχι κατηγορίες διαμαρτυρίας όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ψήφισης για δανεισμό της χώρας - και όχι για να διαμαρτυρηθεί, κτλ, είναι κατανοητό γιατί στηρίζει μόνο εκεί Σγουρό.

Γιατί, από την στιγμή που ο ζήλος και των δύο υποψηφίων για τα Ελληνικά θέματα της Αθήνας είναι ο ίδιος σχεδόν, τον ενδιαφέρει περισσότερο η Αθήνα να βρίσκεται σε πιο έμπειρα, εργατικά και ικανά χέρια (αυτοδιοικητικές εκλογές), από το να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας κατά του ΠΑΣΟΚ (κομματικές εκλογές)...

Για άλλη μια φορά, ο ΛΑ.Ο.Σ δια μέσω του Καρατζαφέρη, στηρίζει την λογική. Την λογική, που όσοι είναι προσκολλημένοι σε συναισθηματικά ψευτοδιλήμματα τύπου Αριστερά(ΠΑΣΟΚ)-Δεξιά(ΝΔ) δεν την καταλαβαίνουν. Και χαίρομαι γιατί και εγώ ήμουν έτοιμος να πέσω στην παγίδα του ψευτοδιλήμματος που επέβαλαν Παπανδρέου-Σαμαράς, όπου δήθεν επιλέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.. Όχι. Επιλέγεται περιφερειάρχης για την Αθήνα, και από την στιγμή που στα Εθνικά μας θέματα (παρεμπόριο, τζαμί, λαθροεγκληματικότητα) είναι οι ίδιοι στις θέσεις τους, το ορθότερο είναι να επιλεχθεί ο καλύτερος στα άλλα θέματα.

Κλείνω με την αρχή του άρθρου που έδωσα στην αρχή: «Χθες είχαμε μια μακρά συζήτηση στην Κ.Ο. του Κόμματος. Εμείς όπως γνωρίζετε, κάνουμε Κ.Ο. που όλοι παίρνουν το λόγο και όχι Κ.Ο. που ο αρχηγός ομιλεί και οι άλλοι εγκρίνουν δια βοής.».. Η Εσωκομματική Συμμετοχική Επιλογή στηρίξεων του ΛΑ.Ο.Σ το προστατεύει άλλωστε από το να παίρνει συναισθηματικές (επικίνδυνες για την χώρα) αποφάσεις... Αυτό είναι μια απάντηση σε όσους βγάζουν λαθεμένα συμπεράσματα, θεωρώντας πως στο ΛΑ.Ο.Σ τις αποφάσεις τις παίρνει από μόνο του ένα άτομο (π.χ. πως ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ θέλει να τα έχει καλά και με τους δύο - αυτό είναι εκ φύσεως άτοπο, από την στιγμή που οι αποφάσεις παίρνονται ύστερα από συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος - που την επέλεξε ο λαός με την ψήφο του)...


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:
Μόλις πριν είδα πως το θέμα του Σγουρού, έχει γραφεί και στο forum του Γεωργιάδη.

Για την ολοκλήρωση και σωστότερη κρίση των αναγνωστών, παραθέτω κάποια βασικά πράγματα που είπε ο κ. Γεωργιάδης:

«Αγαπητέ Νικηφόρε, επειδή παρακολουθώ τα μηνύματά σου και θεωρώ ότι είσαι σοβαρός, ειλικρινά πιστεύεις ότι ο κ. Κικίλιας κάνει για Περιφερειάρχης; μην μου πεις για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για την Περιφέρεια Αττικής. Όσο τον είδες και τον έχεις ακούσει, με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι κάνει; Παιδιά, εάν δεν φύγη από πάνω μας η κομματική τσίμπλα, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Στο Μεταναστευτικό δε που εμάς μας καίει ο Σγουρός είναι ο μόνος που είχε δράσει. Θυμάστε τις εκπομπές στον Χαρδαβέλλα με το Εφετείο στην Σωκράτους και τους Συριζαίους που υπερασπίζονταν εκεί τους λαθρομετανάστες και τον Σγουρό που πήγε και τους έβγαλε;. Θυμάστε την ερώτησί μου στον κ. Λοβέρδο και τα στοιχεία που έδωσα από τις υπηρεσίες Υγείας της Νομαρχίας του κ. Σγουρού;

Εγώ με τις εκλογές τελείωσα, αλλά ρωτώ ευθέως εσένα Νικηφόρε, εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς επέλεγε για υποψήφιο Περιφερειάρχη έναν χιμπαντζή για Περιφερειάρχη, εμείς θα έπρεπε να τον υπερψηφίσουμε επειδή είναι Ν.Δ; (προς θεού δεν υπαινίσσομαι ότι ο κ. Κικίλιας είναι χιμπαντζής για να μήν γίνη παρεξήγησις, αναφέρω ένα ακρότατο παράδειγμα για να δώσω το ερώτημα στην ακραία του μορφή, δηλαδή έως ποιού σημείου μετρούν τα κόμματα;)»

«Η πολιτική συμπεριφορά βάσει θυμικού είναι καταστροφική. Καλώς ή κακώς ή ο Κακλαμάνης ή ο Καμίνης θα είναι αύριο Δήμαρχος. Έτσι έχουν τα πράγματα. Με το να μήν πας να ψηφίσης ή πολύ χειρότερα με το να ψηφίσης Καμίνη, ακυρώνεις όλα όσα λές. Ο Κακλαμάνης κάκιστος Δήμαρχος θα έχη τώρα δικό μας Αντιδήμαρχο και υιοθέτησε όλη μας την ατζέντα. Έχουμε μία ελπίδα, ο Καμίνης είναι σαν να εκλέγης την Αλ Σαλέχ! Άστον να πάρη την εξουσία και μετά εδώ θα είσα να καταλάβης τί θα γίνη. Άλλο η ανικανότης άλλο η ιδεολογία.

Όσον αφορά στον Σγουρό, άλλο να έχης κάποιον νέο που όμως σε πείθει ότι ξέρει τα θέματα και θες να του δώσης μία ευκαιρία και άλλο να βλέπης έναν νέο εντελώς ανενημέρωτο σχεδόν σε όλα τα θέματα. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Άλλο τα κόμματα, άλλο η Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης θα διαχειριστή στην τριετία κοντά στα 10 δις. Θα είναι υπεύθυνος από τα νοσοκομεία και τα σχολεία μέχρι τα δημόσια έργα. Όσοι απ' όσο είδαν τον κ. Κικίλια να μιλάη πιστεύουν ότι μπορεί να το κάνη, ας τον ψηφίσουν, εμένα δεν με έπεισε και το λέω ευθέως και τώρα, που μπορεί και να κερδίση και θα είμαστε εδώ όλοι να δούμε τα αποτελέσματα...»


«Λοιπόν για να τελειώνουμε περί Σγουρού, διότι εάν δεν τα πω θα σκάσω. Και τα λέω και για τον Άναυδο τον φίλο μου και για τους άλλους. Με τον Σγουρό ήμασταν μαζί στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα για το Μεταναστευτικό, ναί ή όχι; Ο Σγουρός ως Νομάρχης Αθηνών έστειλε τις υπηρεσίες Υγείας της Νομαρχίας και έβγαλαν την έκθεσι για τις μολυσματικές ασθένεις που έφεραν στην Αθήνα οι αλλοδαποί και εγώ τις είχα κάνει σημαία στην Βουλή. Μάλιστα το ότι ήταν ο ίδιος ΠΑΣΟΚ ήταν και ο λόγος που ουδείς αριστερός μπορούσε να πη κιχ. Ο Σγουρός ήταν αυτός που ζήτησε δημοσίως από τα κόμματα της Βουλής και από την τότε Κυβέρνησι να σταματήση την εισροή λαθρομεταναστών, διότι η Αθήνα δεν χωράει άλλους. Και τέλος για να μην μπω σε λεπτομέρειες που μπορεί και να βλάψουν ο Σγουρός ήταν αυτός που μας έδωσε τις δεσμεύσεις που θέλαμε για τα συγκεκριμένα θέματα που μας καίνε. Όποιος θέλει ψηφίζει, όποιος θέλει όχι. Θα προσπαθήσω να μήν τα πω όλα αυτά δημοσίως σε κανένα κανάλι μέχρι την Κυριακή, διότι με την μούρλα των αριστερών που δυστυχώς στην Αττική είναι πάρα πολλοί, είναι ικανοί να ψηφίζουν τον Κικίλια μόνον και μόνον γι'αυτά! Και σταματήστε επιτέλους να βλέπετε παντού συνομωσίες! Μου δώσατε την εντολή για να μπορέσω να λύσω όσο καλλίτερα γίνεται αυτά και οφείλετε να εμπιστευτείτε την κρίσι μου και να με κρίνετε στο τέλος. Γι'αυτά λοιπόν ο Σγουρός είναι η βέλτιστη επιλογή της Κυριακής. Τώρα όσοι νομιζουν, ότι ο Κικίλιας έγινε μεταναστοφάγος που τώρα που δεν είμαι πια εγώ υποψήφιος, δεν έχει πει κιχ για όλα αυτά, ας τον ψηφίση!»

Νομίζω, τα νέα στοιχεία που είπε ο κ. Γεωργιάδης, δικαιολογούν πλήρως την επιλογή της Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ για στήριξη Σγουρού, παρά Κικίλια, και λόγο ικανοτήτων, αλλά και λόγο πράξεων και ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ στα θέματα που καίνε το ΛΑ.Ο.Σ - τα Εθνικά Ελληνικά θέματα.

1 σχόλιο:

petr είπε...

Ναι, τώρα πια "ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ...", κάνουν την κωλοτούμπα τους, χαχα.
Καλά πόσο γελοίοι μπορούν να γίνουν οι νεοδημοκράτες. Κάνουν σαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου που νομίζουν ότι κρύβονται πίσω απ'το δάχτυλό τους.