Custom Search

1 Νοε 2010

[Ενημέρωση]: Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δυο άκρα μαζί για κοινό σκοπό... ..Για τα εθνικά θέματα όμως, όλο κόντρα πάνε στο ΛΑ.Ο.Σ!!!

Πάντα εκτιμούσα όσους πάλευαν για τα ιδανικά τους. Ακόμα και όταν διαφωνούσα κάθετα με αυτούς. Με την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ) με χωρίζει ένα μεγάλο ιδεολογικό χάσμα. Με την δεξιά όμως;

Πολλές φορές μου φαινόταν περίεργο, το μίσος της άκρας δεξιάς απέναντι σε εμένα ως υποστηριχτή του ΛΑ.Ο.Σ. Πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας να μισεί έναν συνέλληνα, ο οποίος προσπαθεί μαζί με αυτόν να πολεμήσει για τα Εθνικά ιδανικά; Πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας να ενώνει τις εθνικές προσπάθειες ενός συνέλληνα, οι οποίες γίνονται προς όφελος της πατρίδας;

Σήμερα, διάβασα ένα περίεργο άρθρο, το οποίο παρότι πρόσφατο, δεν το διάβασα σε κανένα blog από αυτά που διαβάζω!:
http://oakke.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

Εκεί δίνεται μια φωτογραφία που όπως γράφει: «Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στις 6/10 αναρτήθηκε στο Αthens Indymedia μαζί με μια καταγγελία. Η καταγγελία ήταν ότι στην συγκέντρωση αυτή συμμετείχε επικεφαλής μιας ομάδας ναζιστών το ηγετικό στέλεχος των ναζιστών του «Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου» (παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής) και περιώνυμος στη Θεσσαλία Αστέριος Χάμος (στον αριστερό κύκλο) δίπλα στον επικεφαλής της «Επιτροπής Αγώνα» και άλλων «πλατιών» κινημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Ηλία Τσολακίδη (στον δεξιό κύκλο).»

Στο indymedia, υπάρχει το παρακάτω link: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1212905#1212905 που επιβεβαιώνει την καταγγελία.

Στο πρώτο άρθρο διαβάζουμε κάποια ενδιαφέροντα:
* «το «Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων» που βρίσκεται κάτω από την ουσιαστική καθοδήγηση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ* απάντησε ότι όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή των ναζιστών-χρυσαυγιτών στις κινητοποιήσεις του αλλά καταδικάζει όσους δεν την αποδέχονται!!!»

Βέβαια, η θέση του οργάνου αυτού ήταν επι λέξη:
«ουδέποτε προσκάλεσε οποιοδήποτε μέλος του "Πατριωτικού Συνδέσμου" να συμμετέχει στις διαδικασίες του, αλλά ότι δεν μπορεί ούτε θέλει να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να βρεθεί σε όποιον δημόσιο χώρο, όπως βρέθηκαν κάποια μέλη του λεγόμενου "Πατριωτικού Συνδέσμου" στην δημόσια ανακοινωμένη συγκέντρωση που έγινε στα διόδια Λεπτοκαρυάς το Σάββατο 2/10» και ότι «τέτοιες νοοτροπίες απαγόρευσης έχουν ανελεύθερη βάση και εξέλιξη»

Φαίνεται ΣΥΡΙΖΑ και «Πατριωτικός Σύνδεσμος», έγιναν πιο Δημοκρατικά ενάντια στον κοινό εχθρό, μαζί σε κοινό αγώνα!

Κάτω από τον κοινό εχθρό, τα δύο αιώνια άκρα, βρέθηκαν πλάι πλάι.

Μάλιστα όπως διαβάζουμε από το Indy μάλιστα:
«Η πανελλήνια Επιτροπή Κατά Των Διοδίων ( σμ οι Συριζαίοι ) εξέφρασε την επιθυμία της για στενή συνεργασία με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο, προτείνοντας στον πρόεδρό του κ. Αστέριο Χάμο να εισαχθεί στην επιτροπή»»

Πραγματικά, χαίρομαι που ενώνονται δύο εντελώς διαφορετικές ιδεολογικά οργανώσεις, για καλό κοινό σκοπό. ΣΥ.ΡΙΖ.Α+Χ.Α!

Από την άλλη όμως, θυμάμαι τον αγώνα που δίναμε εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ στο να μαζεύουμε υπογραφές για να μην περάσει ο λαθρονόμος. Και το αποτέλεσμα; Χωρίς να μας στηρίξουν ενεργά, χωρίς οι ίδιοι να οργανώσουν πορείες δυναμικές (αφού είναι ειδικοί σε αυτά) να κατηγορούν εμάς και για τις υπογραφές, και για την μη δημιουργία πορειών! Και στο τέλος να πουλάνε παραμύθι πως ο Καρατζαφέρης αποκάλεσε 3.000 Έλληνες πράκτορες, όταν αυτός βάση του βίντεο αναφέρθηκε σε 150 το πολύ που κατά περίεργο τρόπο είχαν πλησιάσει την βουλή και πετούσαν αντικείμενα στον Πάγκαλο, δίνοντάς του την ευκαιρία να κατηγορήσει το ΛΑ.Ο.Σ.

Για τα διόδια οι ΧΑτες κάνουν και «φιλίες» με το ΣΥΡΙΖΑ... Για τα εθνικά θέματα, κάνουν πόλεμο με τους ΛΑ.Ο.Σίτες!.. Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική!

Για τους ΧΑτες είχα γράψει μάλιστα κάποτε και αυτό το άρθρο ως προς την προπαγάνδα που κάναν κατά του ΛΑ.Ο.Σ: http://area51gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html
Τι έγραφα τότε εκεί;

«Παρότι στην αρχή έβλεπα καλοπροαίρετα τους ΧΑτες, ως άτομα που κάνουν ότι κάνουν για το καλό της Ελλάδος, και γι' αυτό ποτέ δεν είχα γράψει κάτι αρνητικό γι' αυτούς, ύστερα από κάτι λεκτικές επιθέσεις που μου έκαναν - λέγοντάς με κομματόσκυλο και τρελάρα επειδή υποστηρίζω το ΛΑ.Ο.Σ. - και ύστερα από αυτό το ΨΕΥΔΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ τους που αλλοιώνει τα νοήματα και πλάθει ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ εναντίων του ΛΑ.Ο.Σ. και κατ' επέκταση και εμένα, έχω πλέον σχηματίσει μια θολή εντύπωση (και ελπίζω να κάνω λάθος!!!) ότι η κεφαλή της ΧΑ κάνει ότι κάνει η κεφαλή του ΚΚΕ. Να αποπροσανατολίζει, πολώνει και φοβίζει τους υγιείς Έλληνες πολίτες / νέους στο να εμπεδώσουν και να κατανοήσουν την ιδεολογία που τους εκφράζει, στερώντας τους έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι ίδιοι αν είναι λανθασμένη ή σωστή και να στηρίξουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Με άλλα λόγια, διασπάνε - ως άκρα - με προπαγάνδα, ψευτοϊδανικά και φανατισμό τους Έλληνες, για να διευκολύνουν το ανθελληνικό σύστημα του κέντρου.» Μήπως, τελικά δεν μιλάμε για το ΚΚΕ, αλλά... για ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί τώρα τους βλέπουμε χέρι χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιό πολύ τα διόδια τους ενδιαφέρουν αυτούς, παρά τα εθνικά θέματα;

Όπως και να έχει, από ενδιαφέρον έψαξα να βρω λίγα πράγματα για την ιστορία της ΧΑ.

Τι διαβάζω έκπληκτος λοιπόν στην wiki;

«Η Χ.Α. κατά καιρούς συγκρούστηκε με κόμματα και οργανώσεις που ανήκουν στον εθνικιστικό, κεντροδεξιό και δεξιό πολιτικό χώρο, όπως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και το κόμμα του «Πρώτη Γραμμή», ο Μάκης Βορίδης και το κόμμα του Ελληνικό Μέτωπο, ο Γεώργιος Καρατζαφέρης και το κόμμα του «ΛΑ.Ο.Σ.» »... Η Χ.Α. έχει συγκρουστεί με όλα τα σοβαρά εθνικιστικά/δεξιά κόμματα!... (Πλεύρη, Βορίδη και Καρατζαφέρη);;; και πάει χέρι χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια!;;;;


Τι να πω... Βγάλτε άκρη!

4 σχόλια:

Hellas-Orthodoxy είπε...

Εισαι εντελως ασχετος με το θεμα και προσπαθεις να κομματοσκυλισεις για μια ακομα φορα.Το Συντονιστικο των Διοδιων δεν εχει καμια σχεση με τον Συριζα.Υπαρχουν πολιτες ακομματιστοι οπως και δεξιοι,κεντρωοι,αριστεροι.Γνωριζω προσωπικα καταστασεις και ουδεποτε κανεις ζητησε κομματικη ταυτοτητα απο τους συγκεκριμενους.Ειναι κατι που οποιος διαφωνει μαζι του και θελει να χρυσοπληρωνει τα παρανομα διοδια,ειναι απλως μαλακας,για να μην πω τιποτα χειροτερο.

Πολυ καλα εκαναν λοιπον και συμμαχησαν με το Συντονιστικο,γιατι οποτε τους εχω πετυχει σε διοδια κρατανε παντα ελληνικες σημαιες.Τα υπολοιπα ειναι αποκυηματα της αρρωστημενης φαντασιας σου,οπως βεβαια και του Ιντιμιντια,με το οποιο τελικα εχεις πολλα κοινα,στην αναπαραγωγη γκεμπελικης προπαγανδας!

Υ.Γ.ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

area51gr είπε...

Ως ο ίδιος έγραψα:
«Πραγματικά, χαίρομαι που ενώνονται δύο εντελώς διαφορετικές ιδεολογικά οργανώσεις, για καλό κοινό σκοπό. ΣΥ.ΡΙΖ.Α+Χ.Α!»

Τώρα εσύ γιατί με κατηγορείς, ένας θεός ξέρει.

Εγώ απλά αναρωτιέμαι, γιατί για τέτοιες κινήσεις είναι μαζί και να είναι απέναντι σε κινήσεις ΕΘΝΙΚΕΣ. Δεν είδα την Χ.Α να δίνει εντολές για να μας βοηθήσει σε υπογραφές, ούτε τους είδα να διοργανώνουν συνεχείς μεγαλειώδεις πορείες για το μεταναστευτικό κάνοντας πρόσκληση σε όλους να πάνε.

Το μόνο που είδα είναι να κατηγορούν το ΛΑ.Ο.Σ ανοήτος, και να εκμηδενίζουν όλη την δικιά του προσπάθεια. Είναι λίγο αντιφατικά τα πράγματα δεν νομίζεις; Μάλιστα το ότι η ΧΑ έχει συγκρουστεί και με τον Πλεύρη, και με τον Βορίδη και τώρα με τον Καρατζαφέρη - όλοι τους αξιόλογα άτομα υπερ του Έθνους - με βάζει σε σκέψεις.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούμαι, πέρα από το indy, και η OAKKE για ΣΥΡΙΖΑ μιλάει.

brazdas είπε...

Όπως πάντα με την καλή λέξη στο στόμα, ο φίλος H-O!
Μια αξιόλογη απορία έχει ο area (σε λογικούς ανθρώπους θα δημιουργούταν αυτή η απορία) κι εσύ αμέσως τρέχεις να τον αποκαλέσεις κομματόσκυλο!
Το μόνο κομματόσκυλο είσαι εσύ και κανένας άλλος... Πράμα που σίγουρα ξέρεις κι εσύ!!! Αλλά δεν λες να το παραδεχτείς!
Και μόνο με την ονομασία που έχεις δώσει στο blog σου, σε σύγκριση με αυτά που γράφεις και υποστηρίζεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι!! Αλλά τί είπα τώρα;;!! Άμα είχες και λίγη τσίπα επάνω σου, δεν θα έλεγες αυτά που λες!!
Υ.Γ. Και δώσε βάση, πώς απάντησες στο άρθρο του area και πώς σου απάντησε αυτός! Ίσως θα έπρεπε να ξαναπάς δημοτικό για να μάθεις σωστούς τρόπους συμπεριφοράς!;)

petr είπε...

Δεν υπάρχει απορία, είναι το παραμάγαζο της ΝΔ για τις "βρώμικες" δουλειές. Όπως έχει το ΠΑΣΟΚ τους αναρχικούς, έτσι έχει κι η ΝΔ αυτούς.
Γι'αυτό έχουν συγκρουστεί με όλα τα δεξιά κόμματα πέραν της ΝΔ και γι'αυτό το γλοιώδες κομματόσκυλο της ΝΔ ήρθε εδώ πρώτο-πρώτο να τους υπερασπιστεί.