Custom Search

29 Οκτ 2010

[Ενημέρωση]: Διγλωσσία Ν.Δ. για το Μνημόνιο

Σε δύο βάρκες επιχειρεί να ισορροπήσει ο Αντώνης Σαµαράς µε την αντιµνηµονιακή τακτική της Ν. Δ.

Σε αντίθεση µε τους οξύτατους τόνους που χρησιµοποιεί εντός των συνόρων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεδίωξε να εµφανιστεί στις Βρυξέλλες µε... ευρωπαϊκό κοστούµι και δήλωσε ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση στηρίζει «µέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης» και «διαρθρωτικές αλλαγές» που προωθεί η κυβέρνηση.

Η τακτική του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης άνοιξε νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης µε την κυβέρνηση, η οποία κατηγόρησε τον κ. Σαµαρά για «ανευθυνότητα» και «απροκάλυπτη διγλωσσία». Η δηµόσια εσωτερική κόντρα κλιµακώθηκε επί βελγικού εδάφους, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατήγγειλε από τις Βρυξέλλες τον Πρωθυπουργό για «βοναπαρτισµό» και «λεονταρισµούς», µε φόντο την προειδοποίηση του Γ. Παπανδρέου για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Κατά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Σαµαράς, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, ήταν εµφανές ότι χαµήλωσε τους αντιµνηµονιακούς τόνους, σε µια προσπάθεια να γεφυρώσει και το χάσµα που έχει δηµιουργηθεί ανάµεσα στη Ν.Δ. και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα.

Στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, Χέρµαν Βαν Ρόµπαϊ, τόνισε χθες ότι η Ν.Δ. «υποστηρίζει τη δηµοσιονοµική εξυγίανση», ενώ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος Βίλφρεντ Μαρτένς είχε αναφέρει προχθές ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση στην Ελλάδα «έχει στηρίξει αποφασιστικά» µέτρα δηµοσιονοµικής πειθαρχίας και ορισµένες διαρθρωτικές αλλαγές. «Το κόµµα µας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα µέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης», ήταν το µήνυµα που µετέφερε στις Βρυξέλλες, παράλληλα µε τις ενστάσεις του για τα «αλλεπάλληλα µέτρα περιοριστικής, συσταλτικής οικονοµικής πολιτικής, που περισσότερο επιδεινώνουν την ύφεση παρά περικόπτουν το έλλειµµα», όπως ανέφερε. Ακόµη τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι κατηγορηµατικά αντίθετη στην ιδέα της ελεγχόµενης χρεοκοπίας, που πολλοί εµφανίζουν ως ουσιώδες στοιχείο στον υπό σύσταση µόνιµο ευρωπαϊκό µηχανισµό διάσωσης των αδύναµων χωρών. Κόντρα για τη «στήριξη»

Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέναντι στα ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης, που κατήγγειλε τον κ. Σαµαρά ότι άλλα λέει εντός κι άλλα εκτός συνόρων. «Συνεχίζει αµετανόητα την ίδια πρακτική υποκρισίας και συγκάλυψης της αλήθειας στην Ευρώπη που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραµανλή...» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής και, στηλιτεύοντας την αναφορά του κ. Σαµαρά ότι στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δηµοσιονοµική εξυγίανση, κατέληξε: «Η απροκάλυπτη αυτή διγλωσσία συνιστά ακραίο εµπαιγµό του ελληνικού λαού και εξηγεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία».

Από κυβερνητικής πλευράς υπενθύµιζαν ότι η Ν.Δ. καταψήφισε την κατάργηση των πελατειακών προσλήψεων, αποχώρησε από τη Βουλή στη θέσπιση αντικειµενικών προαγωγών στο Δηµόσιο, καταψήφισε τον µηχανισµό στήριξης της ελληνικής οικονοµίας, καταψήφισε την ασφαλιστική µεταρρύθµιση, καταψήφισε τη ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήµατος, καταψήφισε τον «Καλλικράτη». «Ο κ. Σαµαράς ήταν σε όλα φανατικά αντίθετος», διεµήνυσε ο κ. Πεταλωτής. Απάντηση Σαµαρά

Στο «κατηγορώ» της κυβέρνησης έσπευσε να απαντήσει από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση έχει υπερψηφίσει 30 από τα 60 κυβερνητικά νοµοσχέδια, σε αντίθεση µε την τακτική που ακολουθούσε τα προηγούµενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. «Εχουµε πει ναι σε χρηµατοπιστωτικά µέτρα, στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες, στο Ταµείο Χρηµατοδοτικής Σταθερότητας, σε διαρθρωτικά µέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, η απελευθέρωση των µεταφορών, το τεράστιο πρόβληµα του ΟΣΕ, το Fast Τrack...», απαρίθµησε ο κ. Σαµαράς και πρόσθεσε ότι η Ν. Δ. εναντιώθηκε στο µείγµα της δηµοσιονοµικής πολιτικής που επέβαλε νέες αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, αντικειµενικές αξίες, µειώσεις µισθών και συντάξεων, στο Ασφαλιστικό. «Είπαµε όχι σε µέτρα που είναι άδικα, προκαλούν µεγάλο κόστος στην οικονοµία και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά...», ήταν η δική του απάντηση.

«Ναι µεν αλλά» για τις εκλογές

ΑΠΟ ΤΙΣ Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιµάκωσε την επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και για το ζήτηµα των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν ζητάει και δεν επιδιώκει να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες. «Αυτό που ζητάει η Ν.Δ., µέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι να στείλουν οι πολίτες µήνυµα αποδοχής ή απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έχουν δικαίωµα να κάνουν... Αν όµως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέµα εθνικών εκλογών σε περίπτωση δυσάρεστου µηνύµατος για εκείνον εδώ είµαστε...», ανέφερε ο κ. Σαµαράς, αλλά πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περίπτωση ο Πρωθυπουργός µε την «ανεύθυνη στάση του» θα είναι εκείνος που «θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέµεινε ότι το κόµµα του «θα µείνει µακριά από σκοπιµότητες µικροκοµµατικές και επικίνδυνους πολιτικούς καιροσκοπισµούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ζητήσει εκλογές ακόµη και αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί βαριά ήττα.

Και στη γραµµή αυτή αναµένεται να κινηθεί η Ρηγίλλης έως τις 14 Νοεµβρίου, καθώς στο γαλάζιο επιτελείο εκτιµούν όχι µόνον ότι η συγκεκριµένη τακτική ευνοεί την αξιωµατική αντιπολίτευση, αλλά και πως ο Πρωθυπουργός «µπλοφάρει» µε το εκλογικό δίληµµα.

----

1. Ο κ. Σαμαράς που έχει υπερψηφίσει τα μισά νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, και που ο ίδιος έκανε ότι και το ΛΑ.Ο.Σ  σε θέματα όπως ασφαλιστικό, ΦΠΑ, μειώσεις μισθών κτλ, έχει το θράσος να κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ ως εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ και ως πράσινη πολυκατοικία. Έχει το θράσος και την αναίδεια να κατηγορεί και να λασπολογεί όποιο άλλο κόμμα της ίδιας ευρύτερης Δεξιάς παράταξης, το οποίο πράττει σε γενικές γραμμές ότι και αυτός, ως Αριστερό; Αυτή είναι η ειλικρίνεια του κ. Σαμαρά;

- Ο κ. Σαμαράς απέδειξε σαφώς, πως κάνει ότι και το ΛΑ.Ο.Σ (ίσως και περισσότερα) ως προς την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα νομοσχέδια. Άρα το γεγονός πως κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ ως εξαπτέρυγο είναι καθαρά μια επικοινωνιακή πολιτική αλητεία - μια αλητεία προς τον Ελληνικό λαό στην χειρότερη νεότερη περίοδο της Ελλάδας, με μόνο ίσως σκοπό το να μην χάσει ψηφαλάκια και να μην διασπαστεί το κόμμα που ανέλαβε - (ψέμα στο λαό και διάσπαση της δεξιάς παράταξης, για το κόμμα του).

2. Αλήθεια. Δεν μας απαντάει ο κ. Σαμαράς πως η αξιωµατική αντιπολίτευση θα στήριζε «µέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης» και «διαρθρωτικές αλλαγές», αν δεν είχε δανειστεί η Ελλάδα - αν είχε πτωχεύσει το Ελληνικό κράτος ως ο ίδιος επέλεξε τον Μάιο; Μήπως με το Στρατό και τα Ματ απέναντι στους πεινασμένους πολίτες στην περίπτωση χρεωκοπίας; ... Πως ο ίδιος, λίγες μέρες μετά το μνημόνιο παρουσίασε πρόγραμμα εξόδου από αυτό και πλήρης εξάλειψη του ελλείμματος και μάλιστα μόλις και σε 18 μήνες, δηλώνοντας έτσι σαφέστατα πως το μνημόνιο ως σύμβαση δεν είναι κάτι τρομερό, αφού ο ίδιος με το μνημόνιο σε 1.5 χρόνο πιστεύει ότι όχι μόνο θα μας έβγαζε από αυτό αλλά θα μηδένιζε και το έλλειμμα;

- Κατά τον κ. Σαμαρά, το μνημόνιο ως σύμβαση δεν είναι καταστροφικό (δύσκολο μεν αλλά μπορούσε να τελειώσει σε 1.5 χρόνο με θεαματικά αποτελέσματα από τον ίδιο). Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας το μνημόνιο είναι η καταστροφή μας.

- Αφού το μνημόνιο ως σύμβαση δεν είναι καταστροφικό κατά τον κ. Σαμαρά, τότε γιατί ψήφισε υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας;

- Αφού ψήφισε υπερ της χρεωκοπίας της Ελλάδας, τώρα γιατί βγαίνει και παριστάνει τον Σωτήρα και τον Φωστήρα, χωρίς τουλάχιστον να ζητάει ένα ΣΥΓΝΩΜΗ για την επιλογή του, αλλά αντίθετα και να πολώνει ακόμα χειρότερα τους πολίτες με θρασύτατα ψέματα και κατηγορίες περί του Μνημονίου;  (Αυτό ισχύει και για ΚΚΕ και για ΣΥΡΙΖΑ).


Μαύρο και στους δυο - ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε., μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν μας εμπαίζουν. Τόσα χρόνια τους μάθαμε πλέον! ... Καιρός γι' αλλαγή. Δόξα το θεό, πατριωτικά κόμματα / συνδυασμοί υπάρχουν πολλά..

2 σχόλια:

brazdas είπε...

Απατεώνας ο Παπανδρέου, απατεώνας και ο Σαμαράς!!! Το ίδιο νόμισμα από διαφορετική πλευρά είναι!
Ακόμη δουλεύουν τον κόσμο και ο κόσμος δεν λέει να ξυπνήσει και να τους μαυρίσει όπως πρέπει!
Άντε να δούμε τί θα μας που πάλι οι γνωστοί άγνωστοι!! ;) lol

area51gr είπε...

Δυστυχώς ο κόσμος - από τις προσωπικές επαφές που έχω μαζί του - προτιμάει πλέον την αποχή... Βέβαια μόλις του πεις 5 πράγματα το σκέφτεται και καταλαβαίνει το λάθος του, αλλά... να τους πιάσεις έναν έναν να τους μιλήσεις είναι σχεδόν αδύνατο...