Custom Search

15 Οκτ 2010

[Απόψεις]: Απαντήσεις: Οι υποβαθμισμένοι αλλοδαποί του Αγ. Παντελεήμονα.

Αφορμή το άρθρο: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_8746.html

Στο άρθρο που παρατήθετε σε αυτό το link θα σχολιάσω τις προτάσεις:

1.
Αρθρογράφος: «Κάτι που σε έκανε επιπλέον να σκεφτείς πως αν το γενικότερο κοινωνικά κλίµα παγκοσµίως δεν ήταν δυσµενές για κάθε ρατσιστική ακρότητα, ο ίδιος θα κρατούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήµονα τον βούρδουλα για να την «καθαρίσει»»
Απάντηση: «Υποθετικά, σε μια τέτοια κοινωνία χωρίς δυσμενές κλίμα για ακρότητες, και εσείς θα μπορούσατε να κρατούσατε πολυβόλο για να τον «καθαρίσετε» αυτό τον πολιτικό.. Οι υποθέσεις, σε μια υποθετική κοινωνία, δείχνουν μόνο το πως βλέπουμε εμείς τους άλλους. Και εσείς φαίνεται βλέπετε ως απάνθρωπους τους συνανθρώπους σας που δεν συμφωνούν μαζί σας. Ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα θέλετε να περάσετε για να την δουν και άλλοι. Για πιο σκοπό άραγε;»

2.
Αρθρογράφος: «Το ενδιαφέρον στη συζήτηση ήταν η παρουσιάστρια ή µάλλον µια συγκεκριµένη λέξη της: «υποβαθµισµένη». Εννοούσε σαφέστατα ως υποβαθµισµένους τους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής ή τους περαστικούς, γιατί µια περιοχή από µόνη της δεν µπορεί να νοηθεί ούτε υποβαθµισµένη ούτε αναβαθµισµένη.»
Απάντηση: «Όπως εσείς το λέτε, είναι. Λογικά πράγματα. Μια περιοχή (με τους γηγενείς κατοίκους της)  από μόνη της και σε μια χρονική στιγμή δεν μπορεί να νοηθεί υποβαθμισμένη ή αναβαθμισμένη. Αν συγκριθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές όμως, η υποβάθμισή της ή η αναβάθμισή της οφείλεται καθαρά στις σχετικές αλλαγές που έχουν προκληθεί ανάμεσα στις δύο χρονικές στιγμές. Για την τωρινή στιγμή, η υποβάθμιση της περιοχής που όλοι δεχόμαστε (εκτός κι αν για εσάς αναβαθμίστηκε)  ως γεγονός, οφείλεται καθαρά στις αλλαγές που έγιναν. Ποιές αλλαγές; Κατά κύριο λόγο την γκετοποίηση από λαθρομετανάστες - μια κατάσταση η οποία δεν υπήρχε πριν στην περιοχή.

Σαφέστατα λοιπόν, η ευθύνη της υποβάθμισης της περιοχής πέφτει στους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής ή πιθανόν στους περαστικούς. Όχι όλους τους περαστικούς όμως. Εκείνους τους περαστικούς που διαφέρουν από τους περαστικούς του παρελθόντος - τους "καινούριους" περαστικούς - δηλαδή τους "αλλοδαπούς" κατά πλειοψηφία περαστικούς. Και προσέξτε για να είμαι σωστός. Εγώ μιλάω για ευθύνη υποβάθμισης από τους αλλοδαπούς, δεν λέω πως οι αλλοδαποί είναι υποβαθμισμένοι (ως άνθρωποι εννοείται, αφού παρακάτω μιλάτε για ψυχικό και πνευματικό επίπεδο) - και αυτό επίσης δεν το λέει ούτε η παρουσιάστρια. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

Ας το κρατήσουμε αυτό το στοιχείο, πως δηλαδή, εσείς ο συγγραφέας του άρθρου, με την δική σας λογική, σαφέστατα συνδέετε την λέξη "υποβάθμιση" με "υποβαθμισμένους" αλλοδαπούς.»

3.
Αρθρογράφος: «Είχε δηλαδή µιλήσει µε τους αλλοδαπούς της περιλάλητης περιοχής, είχε διακριβώσει το επίπεδό τους, ψυχικό και πνευµατικό, ώστε να καταλήξει στο συµπέρασµα ότι είναι υποβαθµισµένοι ως άνθρωποι.»
Απάντηση: «Από την στιγμή που εσείς ο ίδιος, στην προηγούμενη ακριβώς πρόταση, συνδέσατε και τεκμηριώσατε με την λογική σας, σαφέστατα την υποβάθμιση της περιοχής με "υποβαθμισμένους" αλλοδαπούς, τολμάτε και αμφισβητείτε την ίδια θέση την δική σας που εσείς πιστεύετε ότι εκφράζεται από την παρουσιάστρια, επειδή αυτή... δεν διακρίβωσε το ψυχικό και πνευματικό τους επίπεδο;

Εσείς ο ίδιος μόλις στην προηγούμενη φράση σας, μας είπατε ότι ή χρήση της λέξης «υποβαθμισμένη» για την περιοχή, εννοεί σαφέστατα υποβαθμισμένους αλλοδαπούς και περαστικούς, και μας τεκμηριώσατε και το γιατί.

Και κατηγορείτε την παρουσιάστρια πως δεν εξακρίβωσε πρώτα το ψυχικό και πνευματικό τους επίπεδο; Γιατί; Το εξακριβώσατε εσείς όταν συνδέσατε σαφέστατα την υποβάθμιση της περιοχής με τους υποβαθμισμένους αλλοδαπούς; ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ! »

4.
Αρθρογράφος: «Με άλλα λόγια, επειδή η ίδια µπορούσε να λογαριάζεται αναβαθµισµένη καθώς µιλούσε στο ραδιόφωνο και µάλιστα µε τόσο κοµψό και συγκαταβατικό προς τους απόκληρους τρόπο, δικαιολογηµένα οι άνθρωποι που δεν θα µπορούσαν να µιλήσουν πουθενά αλλού για τον εαυτό τους παρά µόνο στο αστυνοµικό τµήµα, να λογαριάζονται υποβαθµισµένοι.»
Απάντηση: « Δηλαδή εσείς που μπορείτε και γράψατε αυτό το άρθρο σε εφημερίδα και εκφράζεστε με τόσο κόμψό και συγκαταβατικό προς τους άλλους τρόπο (για την παρουσιάστρια και τον πολιτικό που τάχαμ θα έπαιρνε τον βούρδουλα σε μια άλλη εποχή) θεωρείτε πως είστε αναβαθμισμένος (ως αντίστοιχα εσείς κατηγορείτε την παρουσιάστρια), ενώ εμείς που δεν έχουμε πρόσβαση στις εφημερίδες και τα γράφουμε στο blog μας λογαριαζόμαστε ως υποβαθμισμένοι, και όσοι άλλοι Έλληνες δεν έχουν ούτε blog να εκφραστούν είναι πολύ χειρότερα υποβαθμισμένοι;;; ... Ας το κρίνουν οι αναγνώστες αυτό. Για μένα, λίγη τσίπα και λίγη ντροπή ποτέ δεν βλάπτει, ειδικά αυτούς που υποτίθεται ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.»

5.
Αρθρογράφος: «Απορεί κανείς πώς µε τα τόσα που ακούµε καθηµερινά, ώστε ακόµη και τα αυτονόητα να συκοφαντούνται, δεν έχουµε ακόµη τρελαθεί.»
Απάντηση: «Ποιός σας το είπε πως δεν έχετε τρελαθεί (εννοώ πως για εμάς είστε τρελοί και επικίνδυνοι ), όταν παραλογίζεστε τόσο άσχημα, και σε μια παράγραφο όχι μόνο φάσκετε και αντιφάσκετε με την ίδια σας την λογική, αλλά κατηγορείτε και άλλους για πράγματα που δεν έχουν πει και που δεν έχουν κάνει (!), στην προσπάθειά σας να μας πείσετε πως οι τρελές ανοησίες που γράφετε και μάλιστα ως δημοσιογράφοι, είναι η πραγματικότητα. Ζείτε σε έναν δικό σας φανταστικό κόσμο όπου μόνο εσείς καταλαβαίνετε τις ανοησίες σας. Γι' αυτό αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε ακόμα τρελαθεί - γιατί τουλάχιστον αντιλαμβάνεστε πως ζείτε σε μια τρέλα. Μόνο που λόγο των ίδιων σας των αντιφατικών σκέψεων, και φυσικά, Δημοκρατικά (πλειοψηφικά), οι τρελοί είστε εσείς... Πάντα όμως έχετε επιλογές. Μπορείτε να πάτε να ζήσετε στους "αναβαθμισμένους" αλλοδαπούς στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στο Μπαγκλαντές και όπου αλλού θέλετε... Με τους "αναβαθμισμένους" σας. Το δοκιμάσατε;....» 

6.
Αρθρογράφος: «Ή µήπως έχουµε τρελαθεί και κανείς δεν ξέρει τι λέει;»
Απάντηση: «Μεγάλε! Επιτέλους.. Το έπιασες!...»


7.
Αρθρογράφος: «Αλλά να µην της περνάει της κάθε παρουσιάστριας ή του οποιουδήποτε άλλου, από το µυαλό το φασιστικογενές µιας διάκρισης που θέλει τον κατατρεγµένο και τον ενδεή υποβαθµισµένο, ενώ αντίθετα την ίδια λέξη δεν θα τολµούσε να την ξεστοµίσει ποτέ για έναν κάτοικο της Εκάλης και του Κολωνακίου, τότε ακριβώς το µέλλον της ανθρωπότητας υποθηκεύεται σε έναν σκοταδισµό µε άγνωστη ηµεροµηνία λήξεως.»
Απάντηση: «Συνάνθρωποι που ζείτε στο κόσμο σας. Η παρουσιάστρια και όλοι μιλάνε για υποβαθμισμένη περιοχή. Για υποβαθμισμένες και αναβαθμισμένες περιοχές. Μόνο εσείς μιλάτε για υποβαθμισμένους και αναβαθμισμένους ανθρώπους - αναφερόμενοι στο ψυχικό και πνευματικό τους επίπεδο!.. Με τρομάζετε. Για ποιό λόγο επιμένετε σε αυτές τις διακρίσεις;

Όταν μιλάμε για υποβάθμιση μιας περιοχής που προέρχεται από μια ομάδα ανθρώπων, το πιο ανόητο είναι να σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι της αυτής ομάδας είναι υποβαθμισμένοι ψυχικά και πνευματικά! Δυστυχώς αυτή την ανοησία αντιλαμβάνεστε εσείς ως αλήθεια!!! Η υποβάθμιση μιας περιοχής δεν σημαίνει και υποβαθμισμένοι άνθρωποι και ούτε προέρχεται αναγκαστικά απ' αυτούς. Η υποβάθμιση μιας περιοχής προέρχεται από τις νέες ανάγκες που έχουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν στην συγκεκριμένη περιοχή. Όταν λέμε ότι μια περιοχή αναβαθμίζετε εννοούμε ότι μπορεί και καλύπτει ως περιοχή περισσότερες ανάγκες από τους κατοίκους της. Όταν υποβαθμίζετε, τότε εννοούμε ότι καλύπτει λιγότερες ανάγκες.

Από εκεί και πέρα, συνήθως μια περιοχή υποβαθμίζεται όταν κάποιοι υποβαθμισμένοι (ψυχικά και πνευματικά) άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις πράξεις τους, δημιουργούν περισσότερες ανάγκες από αυτές που μπορούν να καλυφθούν. Μιλάω για όλους αυτούς τους υποβαθμισμένους ανθρώπους που συνεχίζουν να στηρίζουν την εισροή αλλοδαπών σε εκείνη την περιοχή, κοιτώντας όχι το κατά πόσο μπορεί η περιοχή να καλύψει περισσότερες ανάγκες των πολιτών της, αλλά το πως θα καλύψουν οι ίδιοι τις προσωπικές τους ανάγκες - είτε ψυχικές είτε χρηματικές.»


8.
Αρθρογράφος: «Αλλά να µην µπορεί να εννοήσει κανείς ότι δεν είναι δυνατόν τελικά να καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασµό οι άνθρωποι που δεν τον δηµιούργησαν, αυτό αντίκειται στους κανόνες µιας στοιχειώδους ανθρωπιστικής ηθικής, αλλά και µιας θείας αντίστοιχης.»
Απάντηση: «Εδώ έχετε απόλυτο δίκιο... Γι' αυτό εμείς φωνάζουμε. Για ποιο λόγο να καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε με τον ζόρι τον λογαριασμό κάλυψης των αναγκών των αλλοδαπών, όταν εμείς ούτε τους καλέσαμε να έρθουν (όλοι ήρθαν με το έτσι θέλω - παράνομα) και ούτε τους γεννήσαμε; Τον λογαριασμό ας τον πληρώσουν οι δικοί τους που τους έκαναν επειδή.. η θρησκεία τους θέλει να κάνουν πολλούς και τον λογαριασμό να τον πληρώνουν άλλοι. Αντί λοιπόν να πηγαίνετε κόντρα, όχι μόνο στην στοιχειώδη λογική ως κάνατε πριν με τα όσα λέγατε, αλλά και στην στοιχειώδη ανθρωπιστική ηθική αλλά και μιας θείας αντίστοιχης, ελάτε μαζί μας να φωνάξουμε μαζί: ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΌ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ. ...ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ. Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΤΕ!.. Είμαι σίγουρος άλλωστε πως το ίδιο θα λέγατε, αν αλλάζαμε την λέξη "λαθρομεταναστών" με την λέξη "καπιταλιστών".. Οπότε η φράση δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου, και θα εξυπηρετήσει άψογα την ανάγκη σας για στοιχειώδη ανθρωπιστική ηθική τουλάχιστον. Σας περιμένουμε να ενώσετε την φωνή σας με την δική μας λοιπόν.... (ή να παραμείνετε στον δικό σας τρελό κόσμο της μειοψηφίας γιατί ίσως εκεί σας συμφέρει περισσότερο...).»

Υσ. Οι απαντήσεις απλά σχολιάζουν τις απόψεις του άρθρου μέσα από την δική μου έκφραση, και δεν απευθύνονται προσωπικά προς τον αρθρογράφο του πρωτότυπου κειμένου.

1 σχόλιο:

trolltrompas είπε...

troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll troll