Custom Search

10 Οκτ 2010

[Απόψεις]: Αφρίζουν οι γνωστοί «ελληνορθόδοξοι» που δεν νοιάζονται για την Ελλάδα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο γνωστός σε όλους μας Δημήτρης Παπαγεωργίου συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές ( http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_5335.html ). Κρατήστε το συναίσθημα που σας δημιουργήθηκε από αυτή την είδηση - σίγουρα είναι κάτι θετικό, κάτι το αναμενόμενο, κάτι το αποδεκτό, με όποιον συνδυασμό και αν συμμετέχει, αφού συσπειρώνει την φωνή των Ελλήνων στο «να μετατοπιστεί το επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, από τα θέματα που προσπαθεί να επιβάλλει η αριστερά, σε ό,τι πραγματικά "καίει" τον τόπο».

Υπάρχει επίσης κανείς που να πιστεύει πως ο Παπαγεωργίου δεν ήταν πολιτικός κρατούμενος; Αν ήταν κοινός εγκληματίας, και όχι πολιτικός κρατούμενος του ΠΑΣΟΚ, θα τον στηρίζαμε όλοι μας;

Προς μεγάλη μου έκπληξη λοιπόν, βλέπω δια μέσω τρίτου Blog τον γνωστό «Ελληνορθόδοξο» να έχει ανεβάσει δύο άρθρα με απαράδεκτες θέσεις, που προσβάλουν κάθε Έλληνα που εναντιώθηκε στο ΧουντοΠΑΣΟΚ και στήριξε τις προσπάθειες του πολιτικού κρατούμενού του.

Ο ίδιος ο «Ελληνορθόδοδοξος» σε άρθρο (/2010/02/blog-post.html) που μπόρεσα να βρω έλεγε: «Η περίπτωση Παπαγεωργίου απαιτεί τη στήριξη όλων μας, αλλά δεν προσφέρεται για κομματική καπηλεία».

Μάλιστα στο άρθρο /2010/10/blog-post_9353.html γράφει:
«Όλος ο κόσμος-ανάμεσά τους κι εμείς-του συμπαρασταθήκαμε όπως μπορούσαμε και χαρήκαμε αφάνταστα με την αποφυλάκισή του στο τέλος Ιουλίου. Ο ίδιος, είχε γίνει ένα "σύμβολο" των Πατριωτών που διώκονται από την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ Αστυνομία του Πασοκ και φυλακίζονται,την ώρα που τα κοπρόσκυλα της "αριστεράς και της προόδου" αλωνίζουν ελεύθερα.»

Τι λέει τώρα; Στο άρθρο (/2010/10/blog-post_10.html) ο ίδιος ο «Ελληνορθόδοξος» γράφει: «ΜΑ ΚΑΛΑ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΟΥ Λαος;»

Από πότε ο πολιτικός κρατούμενος της Χούντας του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο ο ίδιος ο «Ελληνορθόδοξος» απαιτούσε την στήριξη όλων μας (ως έτσι τον στηρίξαμε ΟΛΟΙ), έγινε... φυλακισμένος ακροδεξιός τρομοκράτης;

- Από την στιγμή που ο Παπαγεωργίου εντάχθηκε σε ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ , σε μια ειλικρινή προσπάθεια (ως ο ίδιος λέει) για να συσπειρώσει τους Έλληνες κατά της χούντας του ΠΑΣΟΚ και της ανθελληνικής ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς!

Και όχι μόνο αυτό. Στο ίδιο άρθρο ο γνωστός «Ελληνορθόδοξος» παραφράζει σκοπίμως και προσβάλλοντας τον Παπαγεωργίου και όλους εμάς που ανεξάρτητα κόμματος τον στηρίξαμε, την φράση του Παπαγεωργίου:
«Από την εποχή της προφυλάκισής μου, κάπου εκεί στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, είχε τεθεί ως μέσο πίεσης του πολιτικού συστήματος από τους δικηγόρους μου το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε κάποιο ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.»
μεταφράζοντας αυθαίρετα την πίεση στο Πολιτικό σύστημα (της ανθελληνικής χούντας του ΠΑΣΟΚ) που σκεφτόταν ως ενδεχόμενο , σε πίεση στο Δικαστικό σύστημα:
«Αν δηλαδή,θεωρούν φυσιολογικό για κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή,να τίθεται ως "μέσο πίεσης" η κάθοδός του στις Εκλογές προκειμένου να αποφυλακιστεί!»

Δηλαδή, για τον γνωστό Σαμαρικό «Ελληνορθόδοξο», αν ο Παπαγεωργίου δεν είχε αποφυλακιστεί, θα έπρεπε να σάπιζε στην φυλακή για όσο ήθελε η Χούντα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ο ίδιος να δικαιούται καμία πολιτική αντίδραση κατά της. Αλλά κατά τα άλλα, θα έπρεπε εμείς να τον στηρίζαμε να σαπίζει στην φυλακή χωρίς λόγο, για να μπορεί ο «Ελληνορθόδοξος» να ασκεί και αυτός πολιτική πίεση μέσω του blog του κατά του ΠΑΣΟΚ (και υπερ του Σαμαρά) στο όνομα του Παπαγεωργίου.

Πραγματικά.. ΑΗΔΙΑΖΩ με αυτόν τον άνθρωπο που έχει το blog «Ελλάδα-Ορθοδοξία».

Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι ο Δημήτρης, που έχασε 6 μήνες από την ζωή του στη φυλακή, χωρίς λόγο - ως πολιτικός κρατούμενος που εξέφραζε την Ελληνική φωνή μας, έχει το δικαίωμα (προσωπική αντίδραση κατά κύριο λόγο) να συστρατευθεί κατά των πολιτικών εχθρών του, αλλά και των εχθρών του Ελληνικού έθνους, και να υπερασπιστεί πλέον πιο δυναμικά το Ελληνικό έθνος.

Με όποιο κόμμα ή συνδυασμό και αν ο ίδιος επέλεγε να συστρατευθεί για να δώσει μάχη, ενάντια στην ανθελληνική πολιτική που τον φυλάκισε, θα έπρεπε όλοι να σεβαστούμε την απόφασή του, ακόμα και αν αυτή δεν μας αρέσει.

Κατά τον γνωστό «Ελληνορθόδοξο»:
«Και όπως σε στηρίξαμε στη δοκιμασία σου,έτσι θα σε κράξουμε γι'αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.».. Κατά τον «Ελληνορθόδοξο» θα πρέπει να στηρίζουμε όποιον πολιτικό κρατούμενο μπαίνει στην φυλακή, αλλά να τον κράζουμε όταν αυτός αποφασίζει ότι θα πρέπει να αντιδράσει επίσημα στην πολιτική Χούντα που φυλάκισε αυτόν και την φωνή κάθε Έλληνα πατριώτη. Κατά τον «Ελληνορθόδοξο» το μόνο που δικαιούμαστε είναι να μένουμε αμέτοχοι και να φωνάζουμε απ' έξω χωρίς ευθύνες και ανώνυμα (όπως κάνει αυτός), όταν ο επίσημος αγώνας για την επιβίωση του έθνους, σήμερα τουλάχιστον, γίνεται από μέσα. Μέσα στην Πολιτική!

Ο ίδιος μάλιστα γράφει:
«ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΑ, ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Είμαι περίεργος. Σύμφωνα με την wiki, διαβάζουμε για τον Κολοκοτρώνη: «Ως το τέλος της Επανάστασης ο Κολοκοτρώνης συνέχισε να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα στρατιωτικά και πολιτικά πράγματα της εποχής. Υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του Καποδίστρια....»
Μήπως «Ελληνορθόδοξε» έχει αποκαθηλωθεί και ο Κολοκοτρώνης στην συνείδησή σου;.... Αναρωτιέμαι όμως. Ο Σαμαράς γιατί δεν αποκαθηλώνεται;...


Και κάτι τελευταίο. Βλέπω τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν απαξιώσει και συνεχίζουν να απαξιώνουν την Πολιτική, προσπαθώντας να πείσουν τους ανθρώπους πως η Αποχή είναι η Λύση - γιατί έτσι αυτά που έχουν τον κομματικό τους μηχανισμό αποκτούν υψηλότερα ποσοστά - και αντί να αντισταθούμε σε αυτό, κάποιοι σαν τον «Ελληνορθόδοξο» προωθούν την άποψη πως όποιος μπλέκεται με την πολιτική αποκαθηλώνεται στην συνείδηση του κόσμου (απαξίωση της πολιτικής), και γι' αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να κράζουμε όποιον μπλέκεται με την πολιτική, είτε αυτός είναι γνωστός μας, είτε αδελφός μας, είτε σύμβολό μας. Και ενώ ο «Ελληνορθόδοξος» λέει όλα αυτά για να τα πιστέψουμε εμείς, αυτός κάθεται και «εξυμνεί» ένα μεγάλο πολιτικό απατεώνα.

Αν ο «Ελληνορθόδοξος» πίστευε πραγματικά ότι όποιος μπλέκεται με πολιτική αποκαθηλώνεται στην συνείδηση του κόσμου, θα έπρεπε εμπράκτως και ο ίδιος να μην ασχολείται με πολιτικά θέματα. Πόσο μάλιστα με πολιτικά κόμματα, όπου υβρίζει το ένα και εξυμνεί το άλλο.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο, να απαξιώνει και να κατηγορεί κάποιος ένα «σύμβολο», επειδή το «σύμβολο» αποφάσισε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα, και να δώσει την μάχη του κατά της Χούντας που του στέρησε την ελευθερία, με την συμμετοχή του σε έναν συνδυασμό, ο οποίος δεν αρέσει στον κ. «Ελληνορθόδοξο». Είναι φανερό πλέον και στον κάθε δύσπιστο, πως ο κύριος αυτός, και κάτι κύριοι σαν και αυτόν που εκφράζονται συνήθως από κάποια ανίκανα κόμματα, βάζουν το κόμμα τους πάνω από την Ελλάδα, και τα σύμβολα που υπάρχουν και γεννιούνται μέσα σε αυτή...

Τα παραπάνω δεν αναφέρονται μόνο στον γνωστό «Ελληνορθόδοξο» αλλά και σε κάθε άλλον, που αλλάζει στάση απέναντι σε ένα άτομο που εκτιμά και στηρίζει, μόνο και μόνο επειδή αυτό προτίμησε να δώσει τον δικό του κοινό αγώνα με διαφορετικό τρόπο.