Custom Search

2 Οκτ 2010

[Ενημέρωση]: Η συνεργασία με την Κίνα, δεν είναι συνεργασία δανεισμού..

Σήμερα, είδα δια μέσω tro-ma-ktiko μια είδηση του in.gr
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231061248

Στο τέλος της είδησης, το in.gr δίνει τα παρακάτω στοιχεία:
 • σελ. 119: Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή, καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία, έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.
 • σελ 129: αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του
 • Σελ 129, παρ. 14: η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.
Σημείωση: Αν γνωρίζει κανείς που μπορώ να κατεβάσω το έγγραφο που σε αυτές τις σελίδες λέει αυτά τα πράγματα, παρακαλώ ενημερώστε με, γιατί εγώ βρήκα άλλα έγγραφα που δεν είχαν σχέση με αυτά.
  Ενώ το tro-ma-ktiko σχολιάζει με κόκκινα γράμματα:
  "Μας δουλεύετε και εσείς Κύριε Καρατζαφέρη; Ψηφίσατε και εσείς κάτι το οποίο δεν ξέρετε τι όρους έχει;"

  Ο Καρατζαφέρης περί Κίνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα είπε: «Οι δικοί σας χειρισμοί θα αποδείξουν πόσο είστε διατεθειμένοι να αποδράσουμε, να πιάσουμε την μοναδική ίσως ευκαιρία να της χώρας να βγει από το από το Μνημόνιο, όπου μας οδηγήσατε αναγκαστικά». Δεν μιλάει πουθενά για δανεισμό ο Καρατζαφέρης. Μιλάει για οικονομική εκμετάλλευση της κατάστασης. Γιατί λοιπόν τον κατηγορούν πως δεν ξέρει τους όρους του μνημονίου;

  Εδώ να σημειώσω τα όσα γράφει το Δ.Τ. ΛΑ.Ο.Σ:

  Δελτίο Τύπου
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
  Αθήνα, 01/10/2010
  Κύρια σημεία της ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση της επερώτησης βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. με θέμα την "Ανάπτυξη"

  «Κάποια στιγμή ας ξεφύγουμε από το "ποιος φταίει περισσότερο, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ". Σαφέστατα η ΝΔ δεν σταμάτησε έναν κατήφορο που ξεκίνησε από εσάς για να μπούμε στην ΟΝΕ η οποία αποδείχθηκε "βρόγχος". Το ζήτημα όμως είναι το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα, από ΄δω και πέρα.

  Μέσα στο επόμενο διήμερο έρχονται ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι της Κίνας. Πολλά μπορούν να αλλάξουν ύστερα από αυτή την επίσκεψη. Η διάθεση της Κίνας είναι να εισέλθει δυνατά στην Ευρώπη και στο ευρώ. Από τους δικούς σας χειρισμούς θα εξαρτηθεί αν μπορέσετε να αρπάξετε τη χρυσή ευκαιρία να αποδράσουμε από το Μνημόνιο στο οποίο αναγκαστικά μας οδηγήσατε αν και υπήρχαν κι άλλες λύσεις.

  Μπορούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα, να κάνουμε κινήσεις απόδρασης, αρκεί να έχετε, πρώτον, την ικανότητα των απαιτούμενων νοηματικών διαδρομών και, δεύτερον, το αντίστοιχο θάρρος.

  Και για να το ξεκαθαρίσουμε διότι κάποιοι επιχειρούν "σπέκουλα" πάνω στη στάση μας σε σχέση με την Τρόικα και το Μνημόνιο. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Σας φέραμε φορείς με αιτήματα, σας φέραμε υπουργούς ανατολικών χωρών με προτάσεις δανεισμού με προνομιακό επιτόκιο που ποτέ δεν δεχτήκατε. Σας δώσαμε λύσεις για να καλύψετε το τεράστιο άνοιγμα που είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

  Εσείς όμως κάνατε λάθη. Είπατε "θα φορολογήσουμε τις καταθέσεις". Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν στο εξωτερικό 45 δις ευρώ και το τραπεζικό σύστημα να "κλειδώσει τα σεντούκια". Η αγορά πάγωσε. Το μόνο προϊόν που πωλείται ευρέως είναι τα λουκέτα! Κάπως έτσι φτάσατε τα spreads στις 1000 μονάδες. Όταν αναλάβατε, δανειζόμασταν με 4% και μετά ούτε με 6,5%. Έτσι, φτάσαμε στο αδιέξοδο του Μαΐου. Θα επιλέγαμε είτε την πτώχευση είτε την αναγκαστική προσφυγή στο συνδυασμό των τριών. Και δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν άνθρωποι νουνεχείς και λογικοί που θα έλεγαν όχι, να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί την 1η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτός ο "κεχαγιάς" να μείνει στο κεφάλι μας και, μάλιστα, όπως ακούγεται, μέχρι το 2020. Αύριο και μεθαύριο -το επαναλαμβάνω- θα παρουσιαστεί ευκαιρία για να ξεφύγετε.

  Σας είχαμε υποδείξει τον τρόπο να φέρετε τα ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού στην Ελλάδα. Και εκεί λάθος! Ποιος θα φέρει τα χρήματά του εδώ εάν είναι να πληρώσει αυτό το 5% που βάλατε; Αυτό δεν είναι κίνητρο, είναι αντικίνητρο! Πείτε: «Φέρτε τα μέσα και για 5 χρόνια δεν θα πληρώσετε φόρο για τους τόκους!»

  Αυτό θα δώσει και μια μεγάλη ανάσα στις τράπεζες -για τις οποίες μιλάω εδώ και καιρό ότι η μόνη λύση είναι η συγχώνευση. Δεν είχατε τη δύναμη να το μεθοδεύσετε εσείς και το κάναμε εμείς τελικά με την εμμονή μας σε αυτήν την πρόταση. Και σήμερα χαιρετίζουμε κάποιες προσεγγίσεις που βρίσκονται “ante portas”. Και σήμερα χαιρετίζουμε το προξενιό αυτό που κρατά από καιρό της Eurobank με το ΤΤ.

  Ναι, υπάρχει δυναμικό στη χώρα, αλλά δεν υπάρχει δύναμη και κέφι. Δεν έχουν κουράγιο να πάρουν ούτε το ΕΣΠΑ. Διότι δεν σας εμπιστεύονται. Γ΄ αυτό μιλάω για μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης. Ένα άλογο μόνο του δεν μπορεί να τραβήξει την άμαξα από το βάλτο. Πέντε μπορούν!

  Σας μιλάμε για αναδιαμόρφωση του επιπλέον χρέους που δημιουργήθηκε από υπερκοστολογήσεις στους εξοπλισμούς κλπ.. Γιατί δεν λέτε στη Μέρκελ ότι όποια γερμανική εταιρεία έρχεται εδώ μας κλέβει; Το ίδιο έγινε και με τη Siemens και με τα φορτηγά, παντού!

  Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, θα γίνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα μέχρι το ΄13. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται «ελεγχόμενη πτώχευση», λέξεις που, και τις δύο, τις σιχαίνομαι!

  Κόβετε μισθούς και δεν κάνετε τίποτα για την ανάπτυξη. Γιατί να έρθει ο άλλος να επενδύσει στην Ελλάδα π.χ. 5 δις και να μην πάει στην Κύπρο ή στην Τουρκία όπου έχουν ανάπτυξη και φορολογία για τις επιχειρήσεις 10% ενώ εδώ είναι 45%; Η Τουρκία έχει ρυθμό ανάπτυξης το ιλιγγιώδες 10%!

  Μεγάλος αμερικανικός επενδυτικός φορέας ρωτάει "τι είναι αυτή η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις;" Κάποτε που είχαμε ανάπτυξη 7% και 8% ήταν τότε με το Μαρκεζίνη που είχε πει ότι όποιος επενδύει έχει για 10 χρόνια σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

  Σας είπαμε επίσης: Ενισχύστε τα ελληνικά προϊόντα. Βάλτε φόρο διοξειδίου του άνθρακα στα εισαγόμενα προϊόντα όπως έκανε ο Σαρκοζί».

  Σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε το εξής:

  «Το παραεμπόριο έχει 7 δις τζίρο και το κράτος χάνει τουλάχιστον 1,5 δις το χρόνο από το ΦΠΑ. Τόσο δύσκολο είναι να επιστρέψει η ευνομία; Εάν δεν μπορείτε εσείς να το σταματήσετε, θα το κάνουμε εμείς με τους αιρετούς εκπροσώπους μας στην τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τις προσεχείς εκλογές. 12 δις το χρόνο, 1 δηλαδή το μήνα, βγάζουν οι μετανάστες ή οι λαθρομετανάστες -δεν με νοιάζει πώς ακριβώς θέλετε να τους πείτε- στις χώρες τους. Σε 10 χρόνια έφυγαν 100 δις -όσα δηλ. περίπου τα χρήματα της τρόικας. Σταματήστε το και πείτε, τουλάχιστον, ότι όποιος θέλει να βγάλει χρήματα έξω απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αλά εσείς ακολουθείτε μία αλλοπρόσαλλη πολιτική: βάζετε φυλακή τον Έλληνα μεταφορέα και ο μετανάστης κάνει ό,τι θέλει! Γιατί αυτή η διάκριση σε βάρος των γηγενών; Πληρώνει 3 ευρώ ο Έλληνας μόλις μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και ο ξένος όχι. Γιατί; Ξέρετε τι κόστος είχαν τα νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια; Πάνω από 1 δις. Έχετε τεράστιες διαρροές που αρνείστε να κλείσετε!»