Custom Search

1 Οκτ 2010

[Απόψεις]: Περί πολιτικού ήθους - Για την καρέκλα όλα!

Αφορμή το άρθρο: http://vpapadopoulos.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Ξεκινώντας να σημειώσω πως δεν το ξέρω τον κ. Παπαδόπουλο και θα σχολιάσω μόνο ότι κινεί το πνευματικό μου ενδιαφέρον από το άρθρο του.

Απ' ότι κατάλαβα είναι μέλος του ΛΑ.Ο.Σ και είναι θυμωμένος με την στάση του Καρατζαφέρη για τον συνδυασμό της Αττικής, επειδή δεν τον έβαλε μέσα. Επομένως με αυτή την οπτική θα το σχολιάσω.

- «Κατόπιν όλων αυτών θα περίμενε κανείς δικαιωματικά οι νυν αιρετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι να βρισκόμασταν ως αντιπεριφερειάρχες στο νέο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, έστω, υπό τον κ. Α. Γεωργιάδη (υπό αίρεση Γραμματέα του κόμματος, αφού εξελέγη δια βοής και όχι δια κανονικής ψηφοφορίας, διότι υπήρχε και έταιρος υποψήφιος), αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.»
Δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του «δικαιωματικά». Υπάρχει κάποιος νόμος, ή λέει κάτι τέτοιο το καταστατικό του κόμματος; Δεν το γνωρίζω αυτό. Εγώ από την άλλη πιστεύω, ότι προς όφελος της καλύτερης διαχείρισης σε τέτοια θέματα, οι επιλογές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται με «δικαιωματικά» κριτήρια τέτοιου τύπου.

Όσο για το σχόλιο περί δια βοής ψηφοφορίας εδώ υπάρχουν δύο προβληματισμοί.
• Δια βοής γίνεται και η ψηφοφορία στα άρθρα/συνόλου των νομοσχεδίων στην βουλή. Διαμαρτυρήθηκε κανείς;
• Αν το θεωρείτε εσείς αυτό τόσο σημαντικό, γιατί δεν παρατηθήκατε καταγγέλλοντας το;

Αντιθέτως, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης ο γιος του Κώστα Πλεύρη (ο οποίος αφελώς δέχτηκε…) που επελέγη για βουλευτής, ευρωβουλευτής και πάλι βουλευτής, τώρα αντιπεριφερειάρχης και αύριο ίσως και Αρχιεπίσκοπος…», γιατί αυτή η σημείωση που υποδηλώνει «χολή» προς τον κ. Πλεύρη;

- «...και νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ν.Δ. που για 4 χρόνια ήταν αντίπαλοι και αρνητές του «ΛΑΟΣ» και του Καρατζαφέρη!!! οι οποίοι επειδή αποκλείστηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, βρήκαν καταφύγιο στον Άδωνι, προδίδοντας το κόμμα τους!!! Αυτό είναι το πολιτικό ήθος τους!»... Αναρωτιέμαι, από που και ως που είναι δυνατόν να γνωρίζει ο καθένας τους λόγους για τους οποίους οι αρνητές του ΛΑ.Ο.Σ βρήκαν καταφύγιο στον Άδωνι; Καλοπροαίρετα, έκριναν ότι ο Σαμαράς - ο οποίος είναι νέος ηγέτης της ΝΔ και τώρα δείχνει την "ιδεολογία" του ως πρόεδρος της ΝΔ - με τις αποφάσεις του δεν τους εκφράζει πια, επομένως κοίταξαν τον συγγενέστερο ιδεολογικό χώρο που να τους εκφράζει. Αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό. Κακοπροαίρετα κοίταξαν την καρέκλα - αφού απορρίφθηκαν από τον Σαμαρά πήγαν στον Άδωνι/ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά αυτή η λογική δεν στέκει, γιατί δεν ήταν οι μόνοι που πήγαν στο ΛΑ.Ο.Σ - αλλά πήγαν και πολλά άλλα άτομα αρνητές του ΛΑ.Ο.Σ τα οποία δεν βρήκαν καταφύγιο στον Άδωνι. Τώρα, αν φτάσουμε στο σημείο να κατηγορούμε όλους όσους φύγαν από την νέα δημοκρατία λόγο του νέου αρχηγού της και πήγαν στο ΛΑ.Ο.Σ, πως πρόδωσαν το κόμμα τους - άρα υπάρχουν σκοτεινά σημεία στο πολιτικό τους ήθος, τότε νομίζω θα γίνουμε ολίγον τι γελοίοι. Ακόμα δε πιο γελοίοι, αν θεωρήσουμε "προδότες" της ΝΔ, μόνο όσους απ' αυτούς επέλεξε ο Άδωνις για τον συνδυασμό του, ως πρακτικώς αναφέρει η παραπάνω φράση.

- «Μα δεν έχει άλλα ικανά στελέχη το κόμμα;». Αυτή η ερώτηση είναι ολίγον τι άκυρη. Κατά την κρίση του Καρατζαφέρη, τα ικανότερα στελέχη για αυτή την υπόθεση, για αυτή την χρονική συγκυρία είναι αυτά που επιλέχθηκαν. Και κατά την κρίση του Άδωνι ως επικεφαλής του συνδυασμού, ως και του Καρατζαφέρη, επίσης επιλέχθηκαν τα ικανότερα και καταλληλότερα στελέχη για το συγκεκριμένο συνδυασμό. Ο καθένας δικαιούται να συμφωνεί η να διαφωνεί, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η χρονική στιγμή για τέτοιες συζητήσεις σίγουρα δεν ωφελεί ούτε το ΛΑ.Ο.Σ, ούτε -κατ' επέκταση - την Ελλάδα.

- «Ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» αρχικώς μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Θράκης. Ήταν μια πρόταση τιμητική μεν, εξωπραγματική δε, αφού δεν θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι για να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις μου. Επίσης πρότεινε να ενταχθώ στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη. Του αντέτεινα, ότι αν ήθελα να πάω στο Δήμο, θα ζητούσα μόνος μου από το Δήμαρχο, που είμαι φίλος του, πριν ακόμα γνωρισθεί με τον Γ. Καρατζαφέρη. Τότε ο πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», αποδέχτηκε το αυτονόητο, θεσμικό, πολιτικό και κομματικώς ορθό, να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, όπου διαμένω και δραστηριοποιούμαι.»... Εδώ είναι πεντακάθαρη η προσπάθεια του κ. Καρατζαφέρη, μέσα από δύο προτάσεις να βοηθήσει/τιμήσει τον παραπάνω κύριο για την συνεισφορά του, τις οποίες αυτός όμως αρνήθηκε. Και καλά για την πρώτη πρόταση όπου λόγο δυσκολιών δεν ήταν εφικτή, η δεύτερη πρόταση απορρίφθηκε λόγο προτιμήσεως, οδηγώντας τον Καρατζαφέρη να αποδεχτεί πως η τρίτη επιλογή είναι η συγκεκριμένη, που απ' ότι φαίνεται (αυτονόητο, θεσμικό, πολιτικό και κομματικώς ορθό) ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε ο κύριος. Βέβαια δεν γνωρίζουμε πότε έγιναν όλα αυτά, αλλά μικρή σημασία έχει.

Στην συνέχεια ο κύριος αυτός, μας αναλύει το γιατί ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχτηκε την συμμετοχή του. «...με κάλεσε για να μου ανακοινώσει, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και δεν μπορεί να σεβαστεί το λόγο και την υπόσχεση του, γιατί έβαλε «βέτο» ο Α. Γεωργιάδης. «Τι θέλεις; Να χωρίσω με τη γυναίκα μου;» του είπε.».. Και τι απάντησε ο κύριος αυτός;

- ««Δηλαδή πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» δεν είσαι εσύ; Ή το κόμμα το κυβερνάει η Ευγενία Μανωλίδου;» απάντησα»... Πραγματικά, πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος ώστε να ειρωνεύεται τον πρόεδρο του κόμματός του στα μούτρα; Τον πρόεδρο που του έκανε 2 προτάσεις, τις οποίες τις απόρριψε ήδη; Και καλά, ας πούμε ότι ήταν η στιγμή της αντίδρασης (το ότι όμως αναφέρεται στο ΔΤ σημαίνει καθαρά ότι αυτή η φράση εκφράζει ακόμα τον παραπάνω κύριο). Αναρωτιέμαι, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς, ότι δεν κυβερνάει η κ. Μανωλίδου, αλλά ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, ο οποίος σέβεται και λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους της ζωής των ατόμων της ομάδας του, και αποφασίζει με γνώμονα αυτές; Πόσο μυαλό χρειάζεται κανείς, για να καταλάβει, πως την απόφαση δεν την πήρε η κ. Μανωλίδου, αλλά ο Καρατζαφέρης κατόπιν αίτησης του Ά. Γεωργιάδη όπου ανέλυε το πρόβλημα που είχε ο ίδιος ως επικεφαλής μάλιστα του συνδυασμού;

Στην συνέχεια ακολουθεί μια λεκτική επίθεση προς τον κ. Καρατζαφέρη.
- «Ας μη επαίρεται λοιπόν ο Πρόεδρος του «ΛΑΟΣ», ότι διαφέρει από τους λοιπούς τους οποίους νουθετεί και ελέγχει, ούτε ότι είναι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα προσωπικής αξιοπρέπειας για να παραδίνει μαθήματα στον Π. Ψωμιάδη και στον Αντώνη Σαμαρά!».. Συγνώμη.. Τι σχέση έχει ο ανεξάρτητος σχεδιασμός του Ψωμιάδη, με τον συνδυασμό του ΛΑ.Ο.Σ; Τι σχέση έχει η κομματική απόρριψη ενός υποψηφίου από τον συνδυασμό του Άδωνι, εφόσον ο Άδωνις έχει προσωπικό θέμα με τον συγκεκριμένο υποψήφιο, με την απόρριψη ενός υποψηφίου για λόγους ταχαμ οικογενιοκρατείας και την αντικατάστασή του με έναν ανώτερο οικογενιοκράτη;  ΚΑΜΙΑ!

Στην συνέχεια ακολουθούν αρνητικές κριτικές στις επιλογές του Καρατζαφέρη, τα οποία δεν θα τα σχολιάσω πάρα μόνο ως προς αυτό που εκπέμπουν: Χολή προς τον Καρατζαφέρη, επειδή δεν τον έβαλε στον συνδυασμό του κ. Άδωνι.

Βέβαια το ερώτημα είναι, τι πρόβλημα έχει η κ. Μανωλίδου με τον συγκεκριμένο κύριο; Ευτυχώς υπάρχουν κάποια βιντεάκια, όπως π.χ. το παρακάτω:


Απ' όσο καταλαβαίνω από το βίντεο, επισήμως ο συγκεκριμένος κύριος έχει κατηγορήσει την γυναίκα του κ. Γεωργιάδη ως ψώνιο. Και όχι μόνο αυτό. Κατά το τέλος, ο ίδιος ο κύριος αυτός, αναφέρει μια φράση ενός τρίτου, που μιλάει για «Καραγκιόζηδες», και ο κύριος αυτός λέει πως αυτή η φράση υπονοούσε τύπους σαν τον κ. Άδωνι.

Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς έχει πει και την κ. Μανωλίδου ψώνιο, και τον κ. Γεωργιάδη Καραγκιόζη.

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Ο κύριος αυτός που βγαίνει και γράφει πράγματα για το πολιτικό ήθος των επιλογών του κ. Καρατζαφέρη και του Άδωνι, που ειρωνεύεται την ευαισθησία σε θέματα αξιοπρέπειας του Καρατζαφέρη, που επικρίνει τον Καρατζαφέρη για τις επιλογές του και που θεωρεί τον Άδωνι ως "Καραγκιόζη παντρεμένο με ψώνιο", θα τα έκανε αυτά αν είχε μπει στο ψηφοδέλτιο του κατ' αυτόν "Καραγκιόζη", ή θα έκανε μόκο;

Νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη. Κατά την γνώμη μου, εφόσον δεν πήρε το αξίωμα που επεδίωκε, στρέφεται κατά του κόμματος σε μια κρίσιμη περίοδο υποβιβάζοντας και τον πρόεδρό του κόμματος στο οποίο ανήκει, όταν ο ίδιος πρόεδρος του είχε προτείνει μια τιμητική όπως λέει θέση, αλλά και μια δεύτερη θέση, αλλά και μια τρίτη (αφού δεν τον ήθελε καμία από τις παραπάνω)- εκ των οποίων μόνο η τρίτη λόγο της αλλαγής των συνθηκών δεν κατέστη εφικτή.

Αν αυτό είναι το πολιτικό ήθος που εκφράζει τον συγκεκριμένο κύριο, τότε εγώ να το βράσω. Το ήθος, του «για να πάρω το πολιτικό αξίωμα που θέλω, δέχομαι να είμαι όργανο ενός κατ' εμέ Καραγκιόζη που ζει με ένα ψώνιο, και αν δεν το πάρω δεν θα σεβαστώ τίποτα, ούτε προέδρους, ούτε επιλογές, ούτε κόμματα, ούτε ακόμα την υγιή συνεργασία του συνδυασμού για το καλό της Αττικής, ο οποίος θα είχε πρόβλημα με δύο άτομα που αντιπαθούν ο ένας τον άλλο τόσο πολύ.», είναι ένα πολιτικό ήθος που κατέστρεψε την χώρα. Το ήθος του «κοιτάω την καρέκλα, και οι αξίες ας πάνε περίπατο...»..

Υσ1. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει ο κ. αυτός. Θα διαγραφεί από το κόμμα (αν είναι μέλος);....
Υσ2. Έσβησα το δεύτερο μέρος του άρθρου γιατί κατα λάθος αναφερόταν σε άλλο πρόσωπο.