Custom Search

27 Σεπ 2010

[Ενημέρωση]: Καρατζαφέρης και Vardarka - Όταν τα ΜΜΕ καθίστανται αναξιόπιστα.

Αφορμή αποτέλεσε η είδηση που έχει καταγραφεί και εδώ:
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_8850.html

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας κάποιες «έγκυρες κυβερνητικές πηγές» του είπαν πως ο ΛΑ.Ο.Σ και ο κ. Καρατζαφέρης είχαν συμφωνήσει στο όνομα Vardaska-Makedonija.

Κατ' αρχήν κυβερνητικές πηγές νομίζω είναι ξεκάθαρο πως σημαίνει «πηγές του ΠΑ.ΣΟ.Κ».

Το ότι αυτές οι έγκυρες κυβερνητικές πηγές, μόνο έγκυρες δεν είναι, αποδεικνύεται από το παρακάτω βίντεο με ημερομηνία 18/6/2010, όπου ο Καρατζαφέρης από τότε μίλησε για αυτές τις πληροφορίες, ζήτησε από την κυβέρνηση εξηγήσεις, και ο ίδιος ξεκάθαρα στάθηκε απέναντι στην οποιαδήποτε συμφωνία όπου τα Σκόπια θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία»:


Στο παραπάνω βίντεο, στο λεπτό 5:02 περίπου ο Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει απόλυτα από τότε, ότι: «Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ αρνούμεθα να δώσουμε το όνομα Μακεδονία ή Παράγωγο στα Σκόπια.»


Μάλιστα από τότε ο κ. Καρατζαφέρης το έχει δηλώσει από τότε πολλές φορές, ότι έχει πληροφορίες γι' αυτή την ονομασία που σκέφτεται η Κυβέρνηση, κάτι που πέρασε ολίγον τι απαρατήρητο από όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους.

Η ίδια η εφημερίδα δε, ενώ επικαλείται «μυστικές» κυβερνητικές πηγές, δεν παρουσιάζει ούτε ένα στοιχείο από την πλευρά του Καρατζαφέρη που να επιβεβαιώνει την θέση της, πως δηλαδή ο ΛΑ.Ο.Σ είχε συμφωνήσει.

Πυροτέχνημα από την εφημερίδα για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε προεκλογική περίοδο;

Ναι. Η ίδια η εφημερίδα, δια μέσω του αρθρογράφου της, όχι μόνο λέει μια είδηση, την οποία δεν την τεκμηριώνει παρά μόνο ως προς την εγκυρότητα των άγνωστων - για όλους τους άλλους - πηγών της, αλλά προχωράει και σε κριτική προς τον Καρατζαφέρη λέγοντας, το σαφές ψέμα πως ο Καρατζαφέρης αναδίπλωσε την θέση του, επειδή ο Σαμαράς στην Δ.Ε.Θ απόρριψε την ονομασία.

Αναρωτιέται κανείς. Αν ο Καρατζαφέρης αποδεδειγμένα - ως τουλάχιστον δείχνει το βίντεο - εδώ και μήνες όχι μόνο κράτησε σαφή άρνηση προς το συγκεκριμένο όνομα (προτείνοντας ακόμα και δημοψήφισμα γνωρίζοντας ότι ο κόσμος είναι υπερ του "ΟΧΙ" σε αυτό το όνομα), αλλά και επιπλέον ενημέρωνε δια μέσω των ΜΜΕ τον κόσμο ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ διαπραγματεύεται αυτό το όνομα ( προσπαθώντας προφανώς να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τον Ελληνικό λαό για τις κακές κινήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ), τότε οι πληροφορίες των «έγκριτων κυβερνητικών πηγών» της εφημερίδας μήπως είναι ένα προϊόν απάτης, με σκοπό να διασπάσουν την ενότητα των πολιτικών αντιπάλων τους ενόψει των εκλογών;

Για να τεκμηριωθεί η θέση πως ο Καρατζαφέρης διπλώθηκε στο θέμα της ονομασίας, λόγο του Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ, θα πρέπει να παρουσιάζονται τα στοιχεία, του τι έλεγε πριν ο Καρατζαφέρης (βλ. βίντεο) και τι μετά (τα ίδια! - άρα που είναι η δίπλωση;;;). Αλλιώς η διαπίστωση της εφημερίδας είναι εντελώς υποκειμενική και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Πάμε όμως και σε ένα κομμάτι που περνάει απαρατήρητο. Διαβάστε την κόκκινη σημείωση:Το άρθρο γράφοντας πως η απόφαση του Σαμαρά να απορρίψει την ονομασία αυτή προκάλεσε έκπληξη και σε στελέχη της Ν.Δ. Τι υπονοοεί δηλαδή; Ότι στελέχη της Ν.Δ. είναι υπερ αυτού του ονόματος;

Μάλιστα η εφημερίδα σπιλώνει και τον κ. Σαμαρά, αφήνοντας ένα υπονοούμενο ερώτημα, για το αν αρνήθηκε το όνομα επειδή ήταν εκτός της υποτιθέμενης συμφωνίας.

Πιστεύω ότι η εφημερίδα πρέπει να εμφανίσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτά που γράφει - ότι δηλαδή ο Καρατζαφέρης είχε συμφωνήσει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ γι' αυτή την ονομασία, και ότι ο Σαμαράς πιθανών την ήξερε την συμφωνία και ήθελε να είναι και αυτός μέσα αλλά επειδή τον άφησαν έξω (γιατί;) αποφάσισε να εναντιωθεί.

Αν δεν μπορεί να τεκμηριώσει αυτά τα στοιχεία μέσω των «έγκυρων πηγών της», για ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα, τότε είναι αυτονόητο πως χάνει την δικιά της εγκυρότητα και αξιοπιστία και καθίσταται υπαίτια για διάδοση ψευδών ειδήσεων και διαμόρφωση λανθασμένων απόψεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αποδεικνύεται, πως ο Καρατζαφέρης ήξερε καλά γιατί πράγμα μιλούσε και σε τι αντιδρούσε πριν από μερικούς μήνες, όταν το θέμα ήταν ακόμα ανύπαρκτο στα ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

brazdas είπε...

Φίλε area, βλέπουμε ότι έχει επέλθει σήψη παντού! Νοιάζεται κάποιος για την Ελλάδα, πραγματικά και όχι μόνο στα λόγια, και τρέχουν όλοι να τον συκοφαντήσουν και να τον λασπολογήσουν! Ούτε αποδείξεις, ούτε τίποτα έχουν γι' αυτά που λένε και όμως επιμένουν ότι έχουν δίκιο και ότι έτσι είναι τα πράματα! Εμείς είμαστε αυτοί που κοιμόμαστε και αυτοί θα μας ανοίξουν τα μάτια (τρομάρα τους)!
Και περιμένουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά!! Δυστυχώς, και το λέω με μεγάλη πίκρα και λύπη, αυτό το πράμα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

Θα το δούμε και στις προσεχείς εκλογές! Όπου σίγουρα ο κόσμος θα ψηφίσει τους ΝΔίτες για να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ! Το ίδιο που είχαν κάνει και πρίν ένα χρόνο, όπου ψηφίσαν το ΠΑΣΟΚ για να τιμωρήσουν τη ΝΔ. Εάν αυτό είναι λύση για να πάει αυτή η χώρα μπροστά, τότε πολύ λυπούμε αλλά όχι μόνο δεν θα πάμε μπροστά, όχι μόνο θα βουλιάξουμε, αλλά θα πάμε αύτανδροι (χρισημοποιώ εδώ την έκφραση του κ. Βελόπουλου από ομιλία του στη Βουλή 6/07/10).

Και πιστεύω γνωρίζεις και σε ποιόν περίφημο ΝΔίτη αναφέρομαι, ο οποίος δεν χάνει στιγμή να συκοφαντήσει το ΛΑΟΣ! Κατά τα άλλα, μία απλή συμπάθεια τρέφει προς το πρόσωπο του Σαμαρά!!