Custom Search

21 Σεπ 2010

[Απάντηση]: Γράμμα διαμαρτυρίας για την ομιλια εκπροσώπων των κατοίκων Αγ. Παντ.

Με αφορμή το άρθρο: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_2037.html
Προς: agiospanteleimonas
---
Χαίρεται,

Θέλω να διαμαρτυρηθώ ως προς το λόγο του εκπροσώπου σας σήμερα στην πλ. Αγ. Παντελεήμονα και πιο συγκεκριμένα για την φράση:

«Όχι στον Καρατζαφέρη που υποστηρίζει τον Ασιάτη Δήμαρχο του Ισλαμαμπάντ. που ξεγέλασε το 7% των ελλήνων κάνοντας παντιέρα το μεταναστευτικό, και πέταξε στα σκουπίδια 600.000 υπογραφές για δημοψήφισμα, που απεκάλεσε ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 3.000 κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Βουλή στην ψηφοφορία του λαθρονομοσχεδίου και τώρα κοιτάζει πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ , για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη

Επειδή υποστηρίζω τον αγώνα σας, αλλά αυτά τα λόγια θίγουν όλες τις προσπάθεις προς κοινό αγώνα και από την μεριά μου ωφείλω να βάλω μια τάξη. Τα πράγματα που θέτετε σε αυτή την φράση είναι:

1. «Όχι στον Καρατζαφέρη που υποστηρίζει τον Ασιάτη Δήμαρχο του Ισλαμαμπάντ.»
Σας παραπέμπω στο εξής Link: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2432:2010-09-03-19-39-30&catid=5:hellas&Itemid=4
«H δημοσιοποίησή των επιστολών, την συγκεκριμένη περίοδο και μάλιστα σε συνέντευξη τύπου, έχει σαφώς στόχο να δεσμεύσει τον νυν Δήμαρχο σε συγκεκριμένες πολιτικές, τις οποίες ζητούν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ. Ζητά λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης, πληρέστερη αστυνόμευση και πρωτοβουλίες πιέσεως προς την κεντρική διοίκηση. Ζητά πάταξη του παρεμπορίου, το οποίο αποκαλεί μάστιγα, μεταφορά των ΟΚΑΝΑ σε προσφορότερο χώρο. Επίσης κάνει ειδική μνεία σε καταλήψεις αλλά και «αυθαιρεσίες», όπως την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, την Βίλα Αμαλίας αλλά και άλλα, όπως και ριζική αντιμετώπιση του κράτους των Εξαρχείων.
Οι τελευταίες παρατηρήσεις του, έχουν να κάνουν με το ζήτημα της μετανάστευσης, τόσο στην διάσταση της ανεξέλεγκτης παρουσίας λαθρομεταναστών στην πρωτεύουσα της χώρας, όσο και στο δικαίωμα ψήφου των μεταναστών στις εκλογές.»

Κατά τον Κακλαμάνη μάλιστα: «Πριν ένα χρόνο περίπου συνάντησα τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και του ζήτησα να θέσει το θέμα σε σύνοδο Κορυφής (παράνομη μετανάστευση κυρίως από τα παράλια της Τουρκίας) και να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και μέτρα εναντίον της Τουρκάις, φθάνοντας ακόμη και σε διακοπή της στήριξής της σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική της Γείτονος χώρας. Το αίτημα αυτό το έχω επαναλάβει και στην παρούσα κυβέρνηση.».. Αν ήταν Δήμαρχος του Ισλαμαμπάντ όπως τον κατηγορείτε, δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα.

Επίσης σας παραπέμπω και στις δηλώσεις του κ. Αδωνι ο οποίος είναι ο ΜΟΝΟΣ ενεργός πολιτικός ο οποίος έχει στόχο το να αποτρέψει την γκετοποίησης της Αθήνας, να αποτρέψει την ανέγερση Τζαμιού στο βοτανικό, να πατάξει το λαθρεμπόριο κ.α. Μαζί με τον Αδωνι, γνωρίζετε καλά ότι κατεβαίνουν και στηρίζουν και άλλα αξιόλογα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., τα οποία εξ' αρχής είναι κατά της λαθρομετανάστευσης/γκετοποίησης/λαθρεμπορίου κτλ.

Δεν είναι λοιπόν λίγο ανήθικο, να λέτε μια φράση με ένα εντελώς λάθος νόημα σε σχέση με την πραγματικότητα, κατηγορώντας τον Καρατζαφέρη πως στηρίζει έναν Δήμαρχο του Ισλαμαμπάντ, όταν ο ίδιος στηρίζει απλά ένα Δήμαρχο ο οποίος έχει πιθανότητες να νικήσει τον Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ (που προφανώς θα έχει μια πολύ πιο «πολυπολιτισμική» στάση, σε όλα αυτά τα ζητήματα) , και ο οποίος έχει δεσμευτεί δημοσίως πως δεν θα στηρίξει το Ισλαμαμπάντ αλλά τις δικές σας θέσεις;

Αν λέγατε, σκέτο "όχι στον Κακλαμάνη" θα το δεχόμουν, αφού θα αφορούσε τον Κακλαμάνη ως προς τα όσα έκανε μέχρι τώρα κάτω από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά το να εξισώνετε έτσι απρόκλητα και ψευδώς τον Καρατζαφέρη με τον Κακλαμάνη επειδή τον στηρίζει, αποκρύπτοντας σκοπίμως την προσπάθεια του Λα.Ο.Σ. να δεσμεύσει τον κύριο αυτό σε πολιτικές ΥΠΕΡ ΕΣΑΣ, νομίζω είναι ένα σκόπιμο ψέμα.

2. «που ξεγέλασε το 7% των ελλήνων κάνοντας παντιέρα το μεταναστευτικό»
Με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τολμάτε και λέτε ότι ξεγέλασε αυτό το 7%; Μήπως ψήφισε, ή έκανε τα στραβά μάτια για το μεταναστευτικό ποτέ; Οχι μόνο κινητοποίησε όλο το μηχανισμό του σε έναν αγώνα δρόμου να το σταματήσει το λαθρονομοσχέδιο τότε, ζήτησε μέχρι και εκλογές (αν συναινούσε η ΝΔ) , και έβγαλε το λαθρονομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό όταν όλοι οι άλλοι το βγάλαν συνταγματικότητατο, αλλά και τον Αύγουστο ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε σε πολύ χειρότερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο όλοι οι bloggers το αγνόησαν παντελώς!!!( http://www.youtube.com/watch?v=XTQfTNACiSg ). Αυτό που λέτε λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ που πιθανότατα αποσκοπεί σε κάποια σκοπιμότητα/καπέλωση της εκδήλωσης.

3. «πέταξε στα σκουπίδια 600.000 υπογραφές για δημοψήφισμα»
Πρώτον: Δεν τις πέταξε στα σκουπίδια.
Δεύτερον: Με αυτές τις υπογραφές και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντίδραση κατάφερε αν όχι να ανακόψει πλήρως τα σχέδια του ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον να το αναγκάσει να περάσει μια δεύτερη μορφή του νομοσχεδίου η οποία ήταν λιγότερο επικύνδινη για την χώρα. Και μιλάμε για ένα κόμμα του 5%.
Τρίτον: Αν έφτανε τις 1.000.000 είχε μια ελπίδα να κάνει κάτι. Ομως όλοι σας .. σταματήσατε να βοηθάτε και να μαζεύετε όταν ήρθε και πέρασε η δεύτερη μορφή, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν αλλοίωσε παρά ελάχιστα για τώρα το εκλογικό σώμα. Το ΛΑ.Ο.Σ. σας φταίει;
Τέταρτον: Και η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας έκανε τέτοιο αγώνα - εσείς οι ίδιοι - στον οποίο συμμετείχα και εγώ. Γιατί δεν κατηγορείτε λοιπόν αντίστοιχα τον εαυτό σας πως.. πετάξατε τις υπογραφές;
Πέμπτον: Πραγματικά το θεωρώ ΝΤΡΟΠΗ, αντί να μας επαινέσετε για την προσπάθεια αυτού του αγώνα, εσείς μας κάνετε και κατηγορούμενους από πάνω.
Και αυτή η κατηγορία κατά του ΛΑ.Ο.Σ. λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πυροτέχνημα κατηγορίας... για κάποιο σκοπό.

4. «που απεκάλεσε ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 3.000 κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Βουλή στην ψηφοφορία του λαθρονομοσχεδίου »
Εδώ αναρωτιέμαι. ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ;
α. Σύμφωνα με το βίντεο της βουλής, κατά τον Πάγκαλο ΔΕΝ ΗΤΑΝ 3.000 τα άτομα που του επιτέθηκαν, αλλά 200-250.. Και ο Καρατζαφέρης αναφέρθηκε καθαρά σε 150 άτομα!..
β. Είμαι περίεργος. Οταν βλέπετε εσείς Εθνικιστές να κτυπούν αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να δίνουν Βήμα στην Αριστερά, δεν τους καταδικάζετε φυσικά; (βλ. π.χ.: http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_2640.html ) Γιατί λοιπόν εσάς σας ενοχλεί η καταδίκη 150 ατόμων, τα οποία κατά παράδοξο τρόπο (ενώ η αστυνομία κυνηγάει τους Δεξιούς, αυτούς τους "Δεξίούς" τους άφησε να πάνε μπροστά στην βουλή και να πετάξουν αντικείμενα!) έδωσαν Βήμα στην Αριστερά και στον Πάγκαλο πιο συγκεκριμένα για να κατηγορήσει αυτούς που «πολεμούσαν πολιτικά» υπέρ εσάς;.. Γιατί αντί να στραφείτε κατά αυτών των 150 που με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ (πέταγμα αντικειμένων) πράξεις τους έδωσαν βήμα στην Αριστερά, στην συγκεκριμένη περίπτωση κατηγορείτε όποιον τόλμησε να τους κατηγορήσει; Οταν είναι μεμονομένα άτομα Δεξιών ή ομάδες Δεξιών τότε είναι καταδικαστέες οι πράξεις τους, όταν είστε εσείς ή δικά σας παιδιά, τότε είναι αποδεκτές;

Εγώ βλέπω δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριοι, και παραποίηση της αλήθειας επί 2000%, μόνο και μόνο για να πείτε "ΟΧΙ" στον Καρατζαφέρη - που έκανε ότι θα έκανε κάθε ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ - να καταδικάσει ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ οι οποίες μάλιστα έχουν και περίεργες ιδιαιτερότητες, και μάλιστα σε μια καθαρά αμυντική στιγμή.

5. «τώρα κοιτάζει πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ , για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη.»
α. Το να θέλει ένα πολιτικό κόμμα να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, προκειμένου να ασκήσει εξουσία και μέσω αυτής να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ιδεολογία του ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, είναι κάτι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ/ΘΕΜΙΤΟ και όχι κάτι μεμπτό ως το παρουσιάζετε εσείς.
β. Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γεγονός πως ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να ασκήσει εξουσία ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΘΕΣΕΩΝ σε αυτά τα ζητήματα, εσείς το κατηγορείτε γι' αυτό!
γ. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, πως αντί να συγχαρείτε ένα κόμμα το οποίο μπροστά στο συμφέρον της Ελλάδος, είναι πρόθυμο να κοιτάξει προς οποιαδήποτε παράταξη, όταν καμία άλλη παράταξη δεν λειτουργεί έτσι, εσείς το καταδικάζετε.

Αφού καταδικάσατε ότι μπορούσατε, δεν είδα πουθενά να προτείνετε εσείς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Οι ίδιοι μάλιστα λέτε: «Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.»... Αρα εσείς ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, αλλά δεν την αναφέρετε. ΓΙΑΤΙ;
Προσπαθείτε να την περάσετε υποσυνείδητα με αρνήσεις - ακόμα και ψευδής, όπως στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ - όλων των άλλων;
Πόσο ΤΙΜΙΟ είναι αυτό; Πόσο ΑΝΤΡΙΚΙΟ είναι αυτό;

ΠΟΣΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ειναι αυτό, κυρίως έναντι όλων εμάς, που δίνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ τον δικό μας αγώνα για το καλό και την προστασία της Ελλάδας και του Εθνους. Δεν ξέρω κύριοι, αλλά δεν μπορείτε να ζητάτε συστράτευση όλων των Ελλήνων, και να βγάζετε μια ανόητη και αστήριχτη ΧΟΛΗ προς εμάς τους συναγωνιστές υπερ της Ελλάδος. Εχουμε μπροστά μας ανθέλληνες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.) που με τις κυβερνήσεις τους φτάσαν την χώρα σε αυτά τα χάλια (εθνικά θέματα), και αν θέλουμε αλλαγή θα πρέπει ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, και όχι να αλληλοκατηγορούμαστε μεταξύ μας με μισές αλήθεις, και εντυπωσιακά ψέματα. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Ψηφίστε ο καθένας ότι θέλετε - η ΑΠΟΧΗ ΕΥΝΟΕΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.. Αλλά όχι και να λέτε ανυπόστατα ψέμματα για εμάς!.. Δείξτε τουλάχιστον σεβασμό στον δικό μας αγώνα υπερ του Εθνους μας, όπως δείχνουμε εμείς και συμμετέχουμε και στον δικό σας.

Με εκτίμηση,
area51gr

Ανανέωση: Νομίζω είναι κατάλληλο να βάλω και αυτό το βίντεο εδώ.

4 σχόλια:

TonEllinonTaIera είπε...

Area καλα ολα αυτα και συμφωνω σε ολα εκτος απο 1.
Δηλαδη μας λες να ψηφισουμε Κακλαμανη; Καλυτερα να μας κοπει το χερι. Το μονο με το οποιο συμφωνουσα με την Κυρια ηταν για τον Κακλαμανη.
Μην μας πεις τωρα οτι πρεπει να εμπιστευτουμε ενα παλιοχαρτο και να τον ψηφισουμε.
ΛΑ.Ο.Σ. ειμαι κι εγω, αλλα υπαρχουν και ορια.

area51gr είπε...

Όχι. Δεν λέω να ψηφίσετε για Κακλαμάνη. Πιο συγκεκριμένα λέω:

Αν λέγατε, σκέτο "όχι στον Κακλαμάνη" θα το δεχόμουν, αφού θα αφορούσε τον Κακλαμάνη ως προς τα όσα έκανε μέχρι τώρα κάτω από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά το να εξισώνετε έτσι απρόκλητα και ψευδώς τον Καρατζαφέρη με τον Κακλαμάνη επειδή τον στηρίζει, αποκρύπτοντας σκοπίμως την προσπάθεια του Λα.Ο.Σ. να δεσμεύσει τον κύριο αυτό σε πολιτικές ΥΠΕΡ ΕΣΑΣ, νομίζω είναι ένα σκόπιμο ψέμα.
---
Ας σκεφτεί ο καθένας ώριμα και ας ψηφίσει ότι πιστεύει. Το τραγικό θα ήταν, να μας βγει δήμαρχος ΠΑ.ΣΟ.Κος.

Διαφωνώ όμως και αντιδρώ στο να βρίσκουν ευκαιρία να εκμηδενίσουν το έργο που δίνουμε όλοι εδώ στο ΛΑ.Ο.Σ με ανόητες, ημιαληθής ή και ψευδής κατηγορίες, με φανερό σκοπό να προωθήσουν κάποιον άλλο, μέσα από μια τέτοια εκδήλωση.

TonEllinonTaIera είπε...

Τώρα είσαι σαφής και σωστός.
Αλλά πρέπει να κατακρίνουμε τον Καρατζαφερη για αυτη τη κινηση. Δεν θα την καταπιουμε ετσι.
Νομιζεις οτι οι κατοικοι πιστευουν οτι ενα χαρτι θα κανει τον Κακλαμανη να αλλαξει την πολιτικη του; Εγω δεν το νομιζω...

area51gr είπε...

Κατά την γνώμη μου, επειδή δεν γνωρίζω τους ακριβής λόγους που ο Καρατζαφέρης επέλεξε να τον στηρίξει, ναι θα κατέκρινα αυτή την κίνηση αλλά όχι με την ψήφο.

Όπως ξέρουμε επί το πλείστον ο Καρατζαφέρης δεν λειτουργεί με συναισθηματισμούς. Πρέπει λοιπόν να αναλογιστούμε το λόγο που πρότεινε τον υποψήφιο. Οι σκέψεις μου:

1. Έχει απέναντί του ένα πολύ ισχυρό ανθέλληνα υποψήφιο, ο οποίος αν βγει θα δυσκολέψει πολύ το έργο του Άδωνι (αν αυτός βγει).

2. Ο Κακλαμάνης έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να βγει, και αν βγει: α. Έχει δεσμευτεί σε κάποια πράγματα. β. Μέσα στο συμβούλιο του Δήμου θα υπάρχουν άτομα του ΛΑ.Ο.Σ τα οποία θα μπορούν να επεμβαίνουν σε κάποια πράγματα. γ. Θα βηθηθεί το έργο του Άδωνι.

3. Αν στήριζε τον οποιοδήποτε άλλο ο Καρατζαφέρης, οι πιθανότητες του να βγει αυτός, απέναντι στον ΠΑΣΟΚο και τον Κακλαμάνη είναι πολύ μικρές - με αποτέλεσμα, ούτε μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. να μπουν ως σύμβουλοι και γενικότερα το ΛΑ.Ο.Σ να μην έχει καμία αρμοδιότητα στο δήμο. Οπότε θα κάνει μια τρύπα στο νερό.

Ναι, να κατακρίνουμε αυτή την κίνηση, αλλά να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι σε έναν πόλεμο πολλών μετώπων, η συμμαχία με κάποιους "εχθρούς" υπο συγκεκριμένους όρους, μπορεί να είναι απαραίτητη για την διεκδίκηση σημαντικών στρατηγικών εδαφών, έναντι των άλλων.

Έτσι εγώ θα στήριζα (αν έμενα αθήνα) την επιλογή του Καρατζαφέρη. Ναι, μπορεί να μην μ' αρέσει, αλλά γνωρίζω ότι πολλές φορές ο ΛΑ.Ο.Σ παίρνει αποφάσεις που δεν αρέσουν συναισθηματικά στο κόσμο, αλλά αποτελούν μοναδικές λύσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Κακλαμάνης έχει πλέον δεσμευτεί, αλλά κυρίως πως ως σύμβουλοι υπάρχουν 5 άτομα του ΛΑ.Ο.Σ, τα οποία μπορούν να προσφέρουν από εκεί, κάτι που σε περίπτωση που βγει κάποιος άλλος θα είναι άχρηστο για εμάς. Μην ξεχνάμε επίσης πως ο Κακλαμάνης έχει μεγάλες πιθανότητες να βγει - και να λειτουργήσει δια μέσου αυτού και η ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ, σε αντίθεση με άλλους.

Γενικά μιλάμε για "πολιτικό πόλεμο", για "πολιτικό σκάκι", και στο σκάκι, η έννοια της "θυσίας" είναι αρκετά σημαντική. Εγώ εμπιστεύομαι όχι τον Καρατζαφέρη, αλλά τον Άδωνι (ο οποίος επίσης διαφωνεί με τον Κακλαμάνη, αλλά θα σεβαστεί την απόφαση) και την ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ που αποφασίζει αυτά τα πράγματα. Δεν θα γυρίσω λοιπόν να τους χτυπήσω, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος για το λόγο που επέλεξαν να στηρίξουν Κακλαμάνη - αντίθετα είμαι 100% σίγουρος πως δεν τον επέλεξαν για την στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους (κάτι τέτοιο μόνο ένας χαζός θα μπορούσε να το δεχτεί).