Custom Search

12 Σεπ 2010

[Απάντηση]: Προς κ. ΓΜ - Σχετικά με το μνημόνιο και τις κατηγορίες για το ΛΑ.Ο.Σ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2
Τα παρακάτω αφορούν 2η απάντηση στον κ. ΓΜ από το άρθρο:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_3542.html

ΓΜ,

Αν εσύ θεωρείς το σκοτάδι φως και το φως σκοτάδι, τότε σαφως νομίζεις πως κάνω προπαγάνδα.

- "Αν νομιζεις οτι οι κινησεις του ΛΑΟΣ εκφραζουν το 5%,εισαι απιστευτα γελασμενος!!".. Βλέπεις που δεν το θέτεις σωστά;... Το νομοσχέδιο "ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ". Δεν ψηφίζεται. Την στιγμή που "ψηφίστικε" τον εξέφραζαν. Η δικιά σου άποψη δεν είναι η άποψη του υπόλοιπου κόσμου. Ένα 5% από το 5% έχει την δική σου άποψη, τουλάχιστον από τις δικές μου επαφές. Γι' αυτό εγώ χρησιμοποιώ δημοσκοπίσεις, η οποίες αν φτάνουν σε ποσά 80%, σίγουρα και σφάλμα 20% (!!!) να έχουν είναι υπερ.

- "Το συμπερασμα σου απο αυτα που βλεπεις και ακους ειναι οτι ο κοσμος δειχνει συναινεση στα μετρα???!!!".. Ο κόσμος έδειξε συναίνεση.. Όσο τα μέτρα χειροτερεύουν και η κυβέρνηση αποτυγχάνει, ο κόσμος φυσικό είναι να εκνευρίζεται... Αν τα μέτρα πετύχαιναν - υποθετικά - τι θα έκανε ο κόσμος;... Αν θέλεις λοιπόν να συνεννοούμαστε, μιλάμε για την στιγμή ψήφισης του μνημονίου και τις τότε συνθήκες/δεδομένα που υπήρχαν - ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ!...

- "Το ψευτοδιλημμα "Χρεωκοπία ή Μέτρα" αποτελει προπαγανδα του ΠΑΣΟΚ!!".. Όχι κύριε. Τα μπλέκεις γιατί μένεις στην επιφάνεια. Επειδή το "Χρεωκοπία ή Μέτρα" είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. και γι' αυτό δεν έχει τις ευθύνες που εσείς του καταλογίζετε, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ!.. Το δίλημμα ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΨΕΜΑ-οχι ψευτοδίλημμα. Το ΨΕΜΑ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ είναι ότι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ στο δίλημμα αυτό μας έφερε το ΙΔΙΟ με τις πολιτικές του αποφάσεις και ενέργειες.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή, ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, και το ΠΑΣΟΚ βλέποντας ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΙ ΟΡΘΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ... Μόνο που στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, το δίλλημα δεν υπήρχε - αλλά ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!... Άρα η ευθύνη του είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΛΗΜΑΤΟΣ , και όχι το καθεαυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ που κατάφερε και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά επειδή εσείς θέλετε να βλέπετε το σκοτάδι ως φως, γιατί έτσι σας εξιτάρει, αντί να κοιτάξετε την ουσία, κοιτάτε την επιφάνεια. Αντί ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (όσα περιγράφει το άνω άρθρο τεκμηριωμένα), ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (δίλλημα ως ψευτοδίλλημα)...

- "Διαβασε αυτο για να δεις το μεγεθος της απατης: ...."
Ε.. Όλο αυτό λέει τι έκανε το ΠΑΣΟΚ.. Και τι άλλο λέει; "Η ουσία παραμένει: Πριν μας πάει ο ΓΑΠ απευθείας στο βωμό του Μνημονίου, χάριν των ξένων τραπεζών, και χωρίς καν να χρειαστεί να εξετάσει αντισυστημικές λύσεις, θα μπορούσε να δοκιμάσει την πολύ απλή και εντελώς συστημική λύση του καλυμμένου από τους αναδόχους δανεισμού, που ο ίδιος είχε εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία στις 25 Ιανουαρίου 2010.".... Παρατηρήσεις:
1. Είχε κάνει κανείς την πρόταση αυτή τότε; ... Αν όχι, εκ των υστέρων προτάσεις, αφορούν καθαρά ΑΜΕΛΕΙΑ για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αν ναι, και πάλι η ευθύνη ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που πήγε στο δίλλημα του ΔΝΤ.
2. Την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου που κατέβασε το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε χρόνος για διαπραγματεύσεις.
3. Το ίδιο άρθρο γράφει "να δοκιμάσει".. Το εγχειρημα μπορεί και να μην πετύχαινε και να χρεωκοπούσαμε. Μάλιστα, αγνοείτε την "αδρά προμήθεια" των αναδόχων, καθώς και το γεγονός καθός και τον όρο εγγύησης 0.5 δις από κάθε μια... Και όλα αυτά τον Γενάρη.. Αλήθεια... Τον Μάιο, που όλα είχαν γίνει σκατά, πιστεύετε ότι πάλι θα αγοράζαν οι τράπεζες ομόλογα;... Και τι λέει; Με 4.5 τέτοιες δημοπρασίες θα τα βγάζαμε τα 110!.. ουάο!.. Τι ρεαλιστικό.. Όχι.. Εγώ λέω να κάναμε 50 να βγάζαμε τρισεκατομμύρια και να γινόμασταν πάμπλουτοι!!......

Σε καμία περίπτωση το παραπάνω άρθρο δεν αποδεικνύει ότι υπήρχε άλλη ΣΙΓΟΥΡΗ έξοδος δανεισμού την στιγμή της ψηφοφορίας, για την οποία ευθύνονται άλλα κόμματα. Αν το ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία - σε χρόνο που να μπορούν να αξιολογήσουν τα άλλα κόμματα - έλεγε πως είχε άλλη λύση, και πήγαιναν τα άλλα κόμματα και ψήφιζαν ΔΝΤ, τότε ναι, να τα κατηγορούσατε.. Αλλά τώρα, ας αφήσουμε την κοροϊδία, πως φταίει το ΛΑ.Ο.Σ. για το μνημόνιο!...

- "Αν θεωρεις οτι μονο 300 πολεμησαν απο τους εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες,τοτε εισαι ανιστορητος!!".. Ναι είμαι ανιστόρητος. Όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, έτσι όπως κάναν οι μεγαλύτερη την παιδεία και την ζωή μας. Πέρσυ που είχα λίγο χρόνο πήρα 3 τόμους και διάβασα 5 πράγματα για την σύχρονη ιστορία. Δεν είπα όμως και ότι μόνο οι 300 πολέμησαν!...

- "Φανταζομαι να διαβασες τι εγινε στην Θεσσαλονικη στην ΔΕΘ!!Τι αλλο θες???".. Τι άλλο θέλω; 50.000 κόσμο στους δρόμους.. όχι 1000 άτομα.. περισσότεροι ήταν οι μουσουλμάνοι που προσεύχονταν στην Κότζια!.. Οι προσπάθειες που έγιναν άντε να αφορούν 5.000 άτομα max... Εδώ για το λαθρονομοσχέδιο που έγινε τόσος ντόρος είδαμε τι πορείες συγκεντρώθηκαν!.. Ε.. Τώρα ακόμα χειρότερα.

- "Δεν υπηρχε κανενα ενδεχομενο ο Μεταξας να ελεγε "ναι"!!".. Το θέμα δεν είναι αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά τι θα γινόταν αν παρουσιαζόταν αυτό το ενδεχόμενο.

- "Σωστα ο εχθρος ειναι εκ των εσω!!Αυτο ομως ειναι μια διαχρονικη και οχι συγκυριακη αληθεια!! Σ'αυτη την χωρα παντοτε υπηρχαν χαφιεδες και προδοτες!!
Σημερα ο εχθρος εκ των εσω λεγεται "ΠΑΣΟΚ"!!".. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... Απλά σκέψου λοιπόν πως νιώθω ΕΓΩ, που μέσα από ένα νέο κόμμα που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ., στρέφομαι ενάντια στο ΠΑΣΟΚ... και ως "ευχαριστώ" βλέπω να μου κολλάτε ταμπέλες πως είμαι και εγώ ΠΑΣΟΚ δια μέσω του ΛΑΟΣ!.. Σκέψου πως ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ.. Γι' αυτό λοιπόν και εγώ επιμένω στην θέση μου - ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ. ΟΧΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ.

- "Και αν μου παρουσιαζει ψευτοδιλημματα,τοτε σε καμια περιπτωση δεν θα ανεχθω κομματα που συναινουν ως "πατριωτικα"!!! "... Ας ξαναπροσπαθήσω να το ξαναπώ.
Για το ΛΑ.Ο.Σ. βλέπω ΔΙΛΗΜΑ, για το ΠΑΣΟΚ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ.. Ποιά είναι η διαφορά;
* Το ΛΑ.Ο.Σ. φέρνει ευθύνη μόνο για την ψήφιση επί της αρχής. Αυτή η ψήφιση αφορά μόνο την στιγμή, που ρωτάτε το Λα.Ο.Σ. το "ΝΑΙ" ή το "ΟΧΙ", βάση της πραγματικότητας που έχει καθοριστεί μέχρι εκείνη την στιγμή από την εξουσία. Αυτό είναι το ΔΙΛΗΜΜΑ.
* Το ΠΑΣΟΚ φέρνει πλήρης ευθύνη από την στιγμή που κυβέρνησε. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.. Το να παρουσιάζει λοιπόν ΤΟ ΠΑΣΟΚ το ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ως δικαιολογία είναι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΠΑΤΗ - ΨΕΥΤΟ/ΔΙΛΗΜΜΑ.

Εγώ ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ. Το ΛΑ.Ο.Σ είχε το δίλημμα και πήρε την σωστή απόφαση και ο κόσμος το καταλαβαίνει. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ για να ταυτιστεί με το ΛΑ.Ο.Σ. μπας και ξεγελάσει τον κόσμο!.. ΑΥΤΗ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - τι καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο με το ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ να αποποιηθεί ευθύνες, αλλά και να κάνει κακό (συμμερισμός ευθύνης) ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ: ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν σου παρουσιάζω λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ.. Δεν έχω ανάγκη να πω ψέμματα.. Έχω ανάγκη να μάθω την ΑΛΗΘΕΙΑ και να πω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΙΚΗΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΜΕΝΑ.

- "Γιατι σημερα θα υπηρχε εμφυλιος?? Θα πολεμουσαν αυτοι που συναινουν στα μετρα εναντιον εκεινων που δεν συναινουν????"
Μπροστά στην πείνα, και ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.), ναι... αν χρεωκοπούσαμε, θα υπηρχε εμφύλιος!... Όσο ο καθένας έχει τα βασικά, συγκρατείτε. Αν πεινάει όμως; Αν εσένα πεινούσαν τα παιδιά σου, και με έβρισκες μπροστά σου να σου λέω τα παραπάνω για να υποστηρίξω την θέση μου, και πείναγες και εσύ και εγώ.... νομίζεις ότι θα κάναμε διάλογο;...

- "Άμα υπάρχουν λύσεις.. ΔΩΣΤΕ ΤΕΣ"... Πατριώτες ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... Αφού όλοι το ξέρουμε στην τελική, ΠΩΣ (ΝΕΟ)ΠΑΣΟΚ = ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.... Και είναι και πανέξυπνοι ανθέλληνες αφού μας στρέφουν τον έναν εναντίων του άλλου.

- "Μιλαω για το συγκεκριμενο προπαγανδιστικο προδοτικο μνημονιο και μονο γι'αυτο!! Εσυ με την δικη σου αυθαιρετη λογικη τα γενικοποιεις ολα!!Σκοπιμως, για να κερδισεις τις εντυπωσεις!!".. Ναι.. Είναι αυθαίρετη η λογική μου ως απάντηση στην δική σου αυθαίρετη γενικοποίηση που θεωρείς ότι όποιος δεν έχει την δικιά σου αντίληψη ώστε να κάνει αυτό που εκφράζει εσένα είναι εχθρός σου. Αν εσύ ήθελες να εκφραστείς με αποχώρηση, δεν είναι ανάγκη να ξαναψηφίσεις Λα.Ο.Σ., όχι όμως να το κατηγορείς ως σύμμαχο με το ΠΑΣΟΚ επειδή απλά δεν είχε την δική σου αντίληψη. Και που διαφωνούν οι αντιλήψεις μας;.. Στο γεγονός πως αν δεν πέρναγε το νομοσχέδιο χωρίς το ΛΑ.Ο.Σ, η αποχώρηση θα οδηγούσε σε χρεωκοπία - ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ (Εμείς). Επομένως αντί να αποχωρήσουμε, κρυβόμενοι πίσω από το ΠΑΣΟΚ, απλά βγήκαμε αντρίκια και είπαμε αυτό που θα λέγαμε αν εξαρτιώταν από εμας! Αν εσένα δεν σε εκφράζει αυτό, οκ.. Αλλά οχι έτσι αυθαίρετα να μας θεωρείς και εχθρούς σου!

- "Αναλυεις τα γεγονοτα αποσπασματικα,με αποτελεσμα σε καθε αναλυση να αλλοιωνεται η προσπαθεια αναζητησης της συνολικης πραγματικοτητας!!".. Ειναι όντως κάτι αρνητικό στον αποσπασματικό διάλογο. Αν και πιστεύω αποσπασματικά μπορεί κάποιος να συνδιάσει την πραγματικότητα.

- "Το γεγονος οτι δεν ψηφιστηκε το αρθρο 2 ,σημαινει οτι επειδη το ΛΑΟΣ ηθελε να μετριασει την αντιδραση των πολιτων εις βαρος του και επειδη δεν ηθελε να προκαλεσει τον κοσμο με την ψηφιση του μνημονιου,επρεπε να δειξει οτι αντιτασσεται στην κυβερνηση!!"... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.... Από κάτι τέτοιες αυθαίρετες αντιλήψεις, ξεκινάν όλα τα άσχημα... Δεν νομίζεις ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ, όταν κάποιος κάποιος λέει πως κάνει κάτι ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΛΟΓΟ, ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Β, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;.. Και μάλιστα είναι και λάθος ο συλλογισμός σου. Αν ήθελε να δείξει πως αντιτάσεται στην κυβέρνηση ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΨΗΦΙΣΕ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ (ενώ η ψηφοφορία ήταν για το μνημόνιο) ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΛΥΣΗ (Δ.Τ. ΝΔ), ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ!...

Όπως είπε μάλιστα ο Σαμαράς στην βουλή: "Τελικά, κάθε πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του λαού από τα «ναι» τα μεγάλα και τα «όχι» τα μεγάλα, που λέει στις κρίσιμες επιλογές του τόπου, όχι από τα μεγάλα λόγια που εκστομίζουν οι Αρχηγοί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις."... ΤΟ "ΟΧΙ" Ή ΤΟ "ΝΑΙ" ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - που το δείχνουν τα ΜΜΕ.. Όχι το τι ψήφισαν στα άρθρα, που το ξέρουν μόνο όσοι ασχολούνται. Γι' αυτό ο κύριος είπε ΟΧΙ... ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ (αλλά ναι στο μνημόνιο!!!).

Επίσης δεν νομίζω πως ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να φτιάξει ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 5% (και σύντομα περισσότερο) ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και για να μετριάσει τις εντυπώσεις να πει "ΟΧΙ" στα άρθρα. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, θα έλεγε ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΝΔ!...

Τρεις λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους η παραπάνω φράση σου είναι εντελώς λάθος, και δείχνει ακριβώς το πως εσείς αντί να προσπαθείτε να ντύσετε τη λογική με "αίσθημα" προσπαθείτε να ντύσετε το "αίσθημα" με λογική....

- "Το ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,αποδεικνυει οτι το ΛΑΟΣ αποδεχεται το ψευτοδιλημμα "ΔΝΤ ή χρεωκοπια"!!Αν θεωρεις το ΔΝΤ ως λυση εναντιον της χρεωκοπιας,τοτε πες μου σε παρακαλω σε ποια χωρα το ΔΝΤ προσεφερε κατι!!Πολυ θα ηθελα να το μαθω!!" Βλέπε Τουρκία. Υπάρχουν και άλλες χαρακτηριστές αλλά δεν τις θυμάμαι. Η Τουρκία μου έχει μείνει λόγο της ιδιαιτερότητάς της. Αν αυτή τα κατάφερε από το ΔΝΤ.. εμείς μόνο αν έχουμε προδότη πρωθυπουργό θα αποτύχουμε ( ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!).

- "Ποια ειναι αυτα τα "καποια μετρα"??????"... Είναι τα μέτρα που πρότεινε ο ΛΑ.Ο.Σ πολύ καιρό πριν..... Και που το ΠΑΣΟΚ αντί να τα υλοποιήσει έκανε τα αντίθετα... Μέτρα ανάπτυξης - εισόδου κεφαλαίων στην χώρα κτλ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Το ίδιο το μνημόνιο, δεν καθορίζε μάλιστα μέτρα που πρέπει να παρθούν αναγκαστικά, αλλά δείγμα μέτρων, τα οποία μπορούσαν να παραλειφθούν αν η κυβέρνηση έπαιρνε άλλα μέτρα που να αποδίδουν το ίδιο.

Πρακτικώς δηλαδή, ακόμα και μετά το δίλημμα "Χρεωκοπία ή Μνημόνιο" (ή ψευτοδίλλημα για το ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό είχε πολλές άλλες επιλογές ως κυβέρνηση), το μνημόνιο δεν ήταν τόσο καταστροφικό. Το καταστροφικό είναι ΤΑ ΜΕΤΡΑ που παίρνει το ΠΑΣΟΚ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ.

- "Εχεις καταλαβει οτι τιθεται θεμα εκποιησης δημοσιας περιουσιας??? Εχεις καταλαβει οτι αφου δεν θα εχει απομεινει τιποτα θα μας κλεψουν τον ορυκτο πλουτο της χωρας μας?????" .. Τα έχω καταλάβει αυτά... Αλλά με μια χρεωκοπία, που θα διελούσε το ελληνικό κράτος, πως είσαι σίγουρος πως δεν θα κλέβαν αυτό το πλούτο με επέκταση εδαφών από βόρεια και ανατολικά;;.. Το κάνουν απλά με τον εύκολο τρόπο.. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ!... ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΙ Η ΝΔ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που παρέδωσε ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑ.. ΟΧΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.

Άκριβώς.. Οι αναγνώστες μας έχουν κρίνει φίλτατε, και σίγουρα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

area51gr

Υσ. Κάτι τελευταίο που είδα σήμερα.
Σύνταγμα της Ελλάδος Αρ.61-§1:
- «Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.»

Νομίζω λοιπόν ότι η μήνυσή σας, κατά βουλευτών λόγο ψήφου, δεν είναι συνταγματικά νόμιμη. Σκεφτείτε το να την τροποποιήσετε αν θέλετε να τιμωρήσετε ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ και όχι όσους θέλετε να πάρει η μπάλα σας.

-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
Απάντηση #1
Τα παρακάτω αφορούν απάντηση στον κ. ΓΜ από το άρθρο:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_3542.html

Λόγο εκτενούς μεγέθους δεν μπορώ να το βάλω σε σχόλια χωρίς να κουράσω τον διαχειριστή.. Αφού η απάντηση δεν είναι προσωπική, και έχει κάποια στοιχεία που ίσως βοηθήσουν τους αναγνώστες, δεν το βρήκα κακή ιδέα να την βάλω εδώ. :)

---

Αγαπητέ ΓΜ

1. "σου γραφω οτι εχω καταθεσει προσωπικα μηνυση εναντιον των 172 βουλευτων που ψηφισαν το Μνημονιο για εσχατη προδοσια,μεσω της Εισαγγελειας Χαλκιδας και του γιατρου Δ.Αντωνιου!!".. Αυτό εγώ δεν μπορούσα να το ξέρω. Μπράβο σου αν κατέθεσες. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα ήταν να δημοσίευες αυτή την μήνυση (αν αυτό είναι νομικά ορθό - δεν γνωρίζω) ώστε να την δούμε όλοι. Προσωπικά, εγώ είμαι περίεργος, για το πως μπορεί να μηνυθεί κάποιος ο οποίος είπε "ΝΑΙ" επί της αρχής, με σκοπό την οικονομική στήριξη της χώρας - ενώ κατεψήφισε τα σχετικά άρθρα που αυτά θα φέραν τις σχετικές ευθύνες... Δεν γνωρίζω τα δικαστικά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα, δεδομένου ότι από το νόμο οι βουλευτές έχουν και ασυλία!!. Αν είναι δυνατόν, δημοσίευσε την μήνυση (ή αν έχει δημοσιευτεί, δώσε μου κάποιο link). Στην πράξη το επιχείρημα μου αυτό καταρρίπτεται, αφού δεν είστε ένας από τα εκατομμύρια πολίτες που δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους - εκεί σας θεώρησα βάση πιθανοτήτων. Αφού λέτε πως δεν είστε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.

2. "Ο ΓΑΠ και το επιτελειο του δημιουργησαν το κλιμα ελλειψης εμπιστοσυνης των αγορων εις βαρος μας και με εμπρηστικες δηλωσεις περι "Τιτανικου",κ.α. καταφερε να μειωσει τοσο πολυ την εμπιστοσυνη των αγορων,που τα spread εφτασαν σε υψη ρεκορ!!"... Σε όλη αυτή την παράγραφο συμφωνούμε ΓΜ. Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι όλα αυτά τα έκανε ο ΓΑΠ προτού φτάσουμε στο δήλλιμα "Μνημόνιο ή χρεωκοπία"... Εγώ ο ίδιος με το πρώτο σχόλιό μου έγραψα: "Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η λέξη «αναγκαίο κακό» αφορά την ημέρα ψήφισης του μνημονίου, αφού ο Παπανδρέου είχε κάνει όλα τα παραπάνω..."

Άλλο πράγμα λοιπόν είναι να κατηγορείτε τον Παπανδρέου για σκόπιμη καθοδήγηση της χώρας στο ΔΝΤ, με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία που παραθέτετε, στα οποία μάλιστα ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, και άλλο πράγμα να κατηγορείτε τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, που μπροστά σε μια ήδη διαμορφωμένη πραγματικότητα - στην διαμόρφωση της οποίας συνεχώς διαφωνούσαν με τον Παπανδρέου, αναγκάστηκαν να επιλέξουν ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (τα άρθρα καταψηφίστηκαν από το ΛΑ.Ο.Σ. - όπως π.χ. το άρθρο #2 που έδινε την εξουσιοδότηση αποδοχής του μνημονίου μόνο με την υπογραφή του Υπ. Οικονομικών) εκείνο που θεωρούσαν όχι μόνο αυτοί σωστό, αλλά και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπίσεις. Μάλιστα επειδή έτυχε εκείνη την εποχή να δω μια τέτοια δημοσκόπιση σας την παρουσιάζω εδώ: http://area51gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html και διαβάζω το πιο σημαντικό:
"- Το 71.3% ζητά από την αντιπολίτευση κλίμα συναίνεσης, έναντι 22.2% που ζητά δυναμική αντίσταση.".. Και μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το ποσοστό υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 15% που είναι κομματικά με αυτούς που ζητάνε πάντα αντίσταση. Ψηφίζοντας το ΛΑ.Ο.Σ. "ΝΑΙ" ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (ξανασημειώνω: ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ - δηλαδή για τον σκοπό που αφορούσε το νομοσχέδιο, την μη χρεωκοπία της χώρας) πρακτικώς εξέφρασε στην βουλή, ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αν λοιπόν μηνύετε τον Παπανδρέου για τις πολιτικές επιλογές του - ως τις περιγράφετε - οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν ως σκόπιμες πράξεις ΚΑΛΩΣ!.. Αν όμως μηνύετε απλά όσους είπαν "ΝΑΙ" σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελούσε ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, αναγκαστική λύση (ως καθορίστηκε από τον Παπανδρέου) για να μην χρεωκοπήσει η χώρα, τότε εκτιμώ πως η μήνυσή σας είναι ανεδαφική και στρέφεται μάλιστα προς το άνω του 80% του Ελληνικού λαού!...

Κλείνοντας να σχολιάσω αυτό που λέτε:
"Αν θεωρεις το διλημμα "ΔΝΤ ή πτωχευση" ρεαλιστικο,τοτε ή δεν εχεις συνηδειτοποιησει το μεγεθος της κυβερνητικης προπαγανδας...".. Έχω συνειδητοποιήσει αυτό το μέγεθος όπως και οι περισσότεροι πολίτες. Τόσα χρόνια η κυβερνητική προπαγάνδα απ' όλα τα κόμματα μας έχει κουράσει. Το ξαναλέω, πως ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ... Δεν μπορώ όμως, ούτε να κατηγορώ το ΛΑ.Ο.Σ., ούτε τον εαυτό μου, ούτε το 80+% του κόσμου που δεν ανήκει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (που εκ φύσεως θέλαν το όχι για τους δικούς τους λόγους - ευκαιρίες), επειδή προτίμησα ανάμεσα σε δύο δρόμους: "Πτώχευση ή Δανεισμό με επαχθείς όρους" να επιλέξω τον δεύτερο. Υπεύθυνος είναι αυτός που με οδήγησε σε αυτό το δίλλημα - ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, και όχι εγώ που προτίμησα την καλύτερη λύση από τις δύο χειρότερες.

Και για να μην μείνει καμιά απορία, το ξαναλέω, όπως το είχα γράψει και σε κάποιον άλλο. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ. Έχω μάλιστα σκοπό, να φτιάξω φυλλάδιο (προς μοίρασμα) με τα στοιχεία που έχετε για να ενημερωθεί ο κόσμος. Όμως δεν μπορώ εγώ ως άτομο - όπως και ο κάθε πολίτης - να αγνοεί τα κυβερνητικά δεδομένα, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - νομική οδό - γιατί τότε μπλέκουμε σε θεωρίες συνομωσίας! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, αν και διαφωνώ ως προς το που απευθύνεται η μήνυση και σας εξήγησα και τους λόγους. Υπεύθυνη για όπου καταλλήξαμε ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ο ΓΑΠ, και αυτός ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και να την υλοποιεί. Όχι ο οποιοσδήποτε που ανάμεσα στο δίλλημα που του έβαλε η κυβέρνηση, επέλξε την καλύτερη επιλογή στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ πάντα ψήφισμα - σε συμφωνία με την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

3. Η τρίτη σας παράγραφος νομίζω επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου.
"Ο λαος δεν υποτιθεται οτι εκπροσωπειται απο τα κομματα?? Τα κομματα πως μπηκαν στην Βουλη??Ο λαος τα ψηφισε!!"... Ακριβώς. Το ΛΑ.Ο.Σ λοιπόν όχι μόνο εκπροσώπησε το 5% (που πήρε) του Ελληνικού λαού το οποίο είναι ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ υπερ του "ΝΑΙ", ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλά δημοσκοπικά εκπροσώπησε άνω του 70% όλων των Ελλήνων, οι οποίοι ως φαίνεται ήταν υπερ κλίματος συναίνεσης. Επειδή όμως φαίνεται πως δεν πιστεύετε στις δημοσκοπίσεις, μπορείτε να αγνοήσετε το 70%, αλλά σίγουρα αυτό το ποσοστό ήταν πάνω του 5%, τουλάχιστον από εμάς - τα μέλη του ΛΑ.Ο.Σ.. Άρα η εκπροσώπησή μας στην βουλή ήταν σωστή και το κόμμα (βουλευτές) δεν φέρει καμία ευθύνη (πόσο μάλιστα ποινική!) για το "ΝΑΙ" επί της αρχής που είπε.

Από εκεί και πέρα, στις δημοσκοπήσεις δεν πιστεύω απόλυτα, όμως πιστεύω πως αν κάποιος τις δει όλες μαζί, μπορεί να διαμορφώσει με μεγάλη πιθανότητα μια σωστή γενική εκτίμηση.

4. Εγώ πιστεύω πως ο καθένας είπε "ΟΧΙ" για τους δικούς του λόγους. Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α γιατί ως υποστηριχτής των Αναρχικών, θα ήθελε μια χρεωκοπημένη άρα και άναρχη Ελλάδα. Το ΚΚΕ θα είχε επιτέλους μέσα στην χρεωοκοπημένη χώρα την ευκαιρία να συσπειρώσει τον λαό γύρω από τις κακουχίες του και να εκγαθυδρίσει - ή να προσπαθήσει να εγκαθυδρίσει - κομμουνισμό. Η νέα δημοκρατία είπε το "ΟΧΙ" σαφώς για να διαφοροποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου από το ΠΑΣΟΚ, γιατί διαφορετικά θα διασπόταν. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να δείτε την σχετική μου ανάλυση γι' αυτό το θέμα εδώ: http://www.scribd.com/doc/36949070/area51gr-NeaDimokratia-PolitikhApath

Οι προτάσεις που κάνετε εσείς θα μπορούσε να τις κάνει ένα οποιοδήποτε κόμμα.. ή να μην τις κάνει!.. Το ότι κανένας δεν τις έκανε, όπως τις προτείνετε εσείς, δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι οι "κακοί". Το ΛΑ.Ο.Σ, ακόμα και πριν τις εκλογές του 2009 έκανε τις δικές του προτάσεις για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές συνέχισε όχι μόνο να κάνει προτάσεις στο ΠΑΣΟΚ για να μην φτάσουμε ως εδώ, αλλά και να το κατηγορεί - ο άδωνις έλεγε την κυβέρνηση άχρηστη και επικύνδινη αν θυμάμαι καλά στις εκπομπές του. Κάποια πράγματα τα γράφω στο παραπάνω κείμενο.

Αν μιλάμε λοιπόν για το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ΓΑΠ. Αν ΟΝΤΩΣ υπήρξε προδοσία, αυτός φέρει την ευθύνη. Το ΛΑ.Ο.Σ. θα φέρει ευθύνη για να κατηγορηθεί για οτιδήποτε, αν είχε πληροφορίες τις οποίες απέκρυψε - Τότε ναι, συμφωνώ μαζί σας. Αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί - κατά την γνώμη μου - επειδή στο δίλλημα "ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εξέκφρασε όχι μόνο την γνώμη των ανθρώπων που εκπροσωπούσε αλλά και πολλών περισσότερων!

Αν μιλάμγε για το ΠΑΡΟΝ, εγώ θα σας έλεγα, να ανοίξετε ένα διάλογο στο forum του κ. Γεωργιάδη και να κάνετε πιθανές δικές σας προτάσεις. Εγώ χθες κάτι πήρε το μάτι μου σε ένα blog και το έθεσα στον Άδωνι και μου είπε πως θα το δώσει στους ειδικούς να το εξετάσουν ( http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=1181&start=0 ). Εσείς πιο επίσημα, θα μπορούσατε είτε με επιστολές, είτε με άμεση επικοινωνία να δείτε αν μπορεί να γίνει κάτι, ή αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε, να πείτε τις απόψεις σας στο forum του ώστε να πάρετε επίσημες απαντήσεις (εγώ δεν έχω καμία σχέση εκπροσώπησης με το κόμμα - είμαι ανεξάρτητος που απλά συμφωνώ με το ΛΑ.Ο.Σ. και είμαι και μέλος του, χωρίς όμως να έχω καμία πρόσβαση σε πληροφορίες κτλ).

Αλλά όπως και να έχει για τα μέτρα που προτείνετε, εγώ βλέπω την ωμή πραγματικότητα. ΚΑΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΕΤΡΑ για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ!

Το κομμάτι με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταλαβαίνω πως το λετε. Εγώ σας είπα γιατί αντιλαμβάνομαι πως αυτά τα 2 είπαν "ΟΧΙ"... Και σίγουρα -για μένα - δεν είναι Εθνικοπατριωτικά κόμματα, και τα θεωρώ εχθρούς του Ελληνικού έθνους (ως επίσης και το ΠΑΣΟΚ)!...

5. Στο περί προπαγάνδας. .. Μου έδωσες την ευκαιρία να το ψάξω λίγο, για να είμαι και εδώ σαφής.
Επειδή με έβαλες σε σκέψεις βρήκα αυτό το άρθρο: http://www.dimitriskaranikolas.gr/main.asp?ElementId=12518
"Είναι η προσπάθεια που γίνεται, από συγκεκριμένη ομάδα ή φορέα, προκειμένου να επηρεαστεί η άποψη, η θέση ή η αντίληψη ανθρώπων σε θέματα τα οποία είναι σαφώς συνδεδεμένα με μεγάλες ή μικρές κοινωνικές ομάδες. Η προπαγάνδα είναι συνεχής διαδικασία η οποία σχεδιάζεται και υλοποιείται με σαφώς προσδιορισμένη μεθοδολογία και για επίσης σαφώς προσδιορισμένο σκοπό.".. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι εγώ λειτουργώ αυτόνομα. Λέω ότι λέω, όχι επειδή ανήκω σε ομάδα ή φορέα (δεν με πληρώνει κανείς - δεν έχω κανένα συμφέρον από αυτό) αλλά γιατί τα πιστεύω. Πιστεύω, σύμφωνα με όλη την λογική που σας ανέπτυξα παραπάνω, πως το Λα.Ο.Σ. δεν μπορεί να φορτώνεται τις ευθύνες του ΓΑΠ, και του Καραμανλή, επειδή ΘΕΣΜΙΚΑ εξέφρασε τον κόσμο που αντιπροσωπεύει στην βουλή. - Αυτό βέβαια δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για εσάς.

Στα μέσα χρησιμοποίησης μιας προπαγάνδας βλέπω: "ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ - Μπλουζάκια με λογότυπο, σημαίες, λάβαρα, σήματα, συνθήματα, φωτογραφικό υλικό, ενημερωτικό υλικό, πορείες, διαδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, απεργία πείνας αλλά και ακραίες ενέργειες ή πράξεις.".. Συγνώμη, αλλά ούτε το ΛΑ.Ο.Σ, ούτε εγώ προσωπικά, χρησιμοποιώ τέτοια πράγματα για να περάσω κάτι στον κόσμο. Εγώ απλά λέω την γνώμη μου τεκμηριώνοντάς την όσο καλύτερα μπορώ. Μάλιστα αν δεις όλα τις προϋποθέσεις τις προπαγάνδας, θα διαπιστώσεις ότι δεν πληρώ σχεδόν κανένα επιπλέον κριτήριο, εκτός από τα όσα αφορούν την προσπάθειά μου για πλήρη τεκμηρίωση των απόψεών μου, το γεγονός πως σέβομαι τους συνομιλητές (αν με σέβονται και αυτοί, γιατί άλλους τους κράζω!), και το ότι παραδέχομαι ότι δεν τα ξέρω όλα - δηλαδή τα φυσιολογικά πράγματα για μια σοβαρή κουβέντα.

Δεν νομίζω λοιπόν πως μπορείτε να μιλάτε για προπαγάνδα, γιατί δεν υπάρχει προπαγάνδα. Υπάρχει απλά η αντίθετη άποψη, η οποία τεκμηριώνεται, ενάντια στην προπαγάνδα του δικομματισμού/συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως το παράδειγμα Λογικής που δίνετε είναι εσφαλμένο γιατί του λείπει μια παράμετρος.
Το ΛΑ.Ο.Σ. ως πολιτικό κόμμα - δεν κάθεται απλά, και χωρίς να επιζητάει καμία εξουσία, να δέχεται κάθε κατάσταση που προκύπτει, ώστε να γίνεται επικύνδινο. Το ΛΑ.Ο.Σ. σέβεται τους θεσμούς - τουλάχιστον αυτό το εκτιμάω.
Οι θεσμοί λοιπόν, του λένε τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Το ΛΑ.Ο.Σ. πολλάκις έχει κατηγορήσει τους Έλληνες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, γιατί βάση των θεσμών μας και των νόμων μας, αφού το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία, δεν μπορεί το ΛΑ.Ο.Σ. να υπερασπιστεί τα εθνικά μας και κοινωνικά μας θέματα.

Για το "απλούστερο" λαθρονομοσχέδιο π.χ. το ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας - εκφράζοντας και τότε το ~80% του Ελληνικού λαού. Ε και;.. Αφού ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ήθελαν να το περάσουν, το βάπτισαν συνταγματικό και το πέρασαν! Ε και; Δεν μπορεί να κάνει κάτι ένα κόμμα του 5% στο σύστημα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποδείξει στον κόσμο πως αυτό το κόμμα θα έπρεπε να είχε 51% αντί για 5%.

Και ερχόμενος και πάλι στο μνημόνιο, εγώ είχα γράψει πριν μάθω την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ (όπως έγραψα, δεν έχω ενημέρωση κτλ, για να κάνω προπαγάνδες κτλ) το παρακάτω άρθρο:
http://area51gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html

Διαβάζοντας όμως την σχετική συζήτηση του στο forum του κ. Γεωργιάδη, την οποία θα σας πρότεινα να την διαβάσετε ή/και να συμμετέχετε ακόμα και σήμερα εσείς http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=533, όπου τεκμηριώνεται η άποψη γιατί ψήφισαν "ΝΑΙ", συμφώνησα μαζί τους.
Δεν φταίει ο ΛΑ.Ο.Σ. που έχει ξελαριγγιαστεί, που μέχρι χθες ακραίο το ανέβαζαν και το κατέβαζαν, και κυνηγούσαν (και κυνηγούν) τους ΛΑ.Ο.Σίτες από τα παν/μια, επειδή ο κόσμος ψήφισε ΠΑ.ΣΟ.Κ... Δεν φταίει ο ΛΑ.Ο.Σ., αν το ΠΑΣΟΚ ΣΚΟΠΙΜΩΣ Η ΛΟΓΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ οδήγησε και οδηγεί την χώρα στο χάος. Δεν φέρνει ευθύνη το ΛΑ.Ο.Σ., επειδή η κυβέρνηση του έδωσε 2 επιλογές ΜΟΝΟ προς ψήφιση εκείνη την ημέρα. Όσο λοιπόν, κι αν κι εμένα με πονάει αυτό το θέμα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.. Η ευθύνη είναι καθαρά του ΓΑΠ για εξαπάτηση των πολιτών, ως επίσης και η ευθύνη είναι καθαρά των πολιτών που συνεχίζουν να ψηφίζουν ΓΑΠ... Αν σε αυτές τις εκλογές πρασινήσει ο τόπος, ή βγει η ΝΔ - την οποία την θεωρώ πως είναι σύμμαχος υπό κάλυψη του ΠΑΣΟΚ - τότε, δεν νομίζω πως θα έχω κανένα δικαίωμα να καταγγείλω κάτι!.. Αν ο κόσμος θέλει να ξεπουλήσει δωρεάν το σπίτι του δεν μπορώ να επέμβω - εγώ απλά έχω την υποχρέωση να ενημερώνω τον κόσμο για όσα πράγματα μπορώ να τεκμηριώσω. Και αυτό ακριβώς κάνει και το ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση η δική μου λογική, με το στείρο παράδειγμα λογικής που μου γράψατε, η οποία ναί είναι πολυ επικινδυνη!!

Η δικιά μου η λογική, όπως υποθέτω και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι μια λογική που προσπαθεί να συμβαδίζει με τους κανόνες. Γιατί χωρίς κανόνες μια κοινωνία δεν υφίσταται. Είναι μια λογική η οποία ζητάει ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΛΛΑΓΗ μέσω του συστήματος (νόμων), όταν οι μέχρι τώρα γνωστές λογικές είναι δύο:. Αυτή της απάθειας (βλ. ΚΚΕ) σαν αυτό που περιγράψατε εσείς, και αυτή εκτός του συστήματος (νόμων) (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) ως αυτή είναι των αναρχικών.

Αν δεν κάνω λάθος (έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ασχολήθηκα με πολιτική και διάβασα το καταστατικό του ΛΑ.Ο.Σ.), το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ίσως το μόνο κόμμα που ζητάει να αλλαχθεί ο νόμος, ώστε όποιος δεν κάνει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά να κατηγορείται για εξαπάτηση. Κάτι αυτονόητο, που τα δύο μεγάλα κόμματα το άφησαν ως παραθυράκι, για να μπορεί τώρα να βγαίνει ο ΓΑΠ και να καταστρέφει την χώρα, λέγοντας πως τον επέλεξε ο λαός γι' αυτό το σκοπό, και πως φταίει η ΝΔ (αξιοποίηση του άλλου άκρου ως δικαιολογία του διπολικού συστήματος) και κουραφέξαλα.

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως κάνετε λάθος, και ελπζω με όλα τα παραπάνω να έκανα πιο ξεκάθαρες τις δικές μου - και μόνο (για μένα μιλάω) - απόψεις.

area51gr