Custom Search

18 Σεπ 2010

[Απάντηση]: Προς αναγνώστη του τρομακτικού, σχετικά με το μνημόνιο και το ΛΑ.Ο.Σ

Αφορμή:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_420.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3768.html

Όχι, δεν είμαι εγώ ο Βελόπουλος. Αλλά κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.

1. α) "Είπα ναι στο δάνειο και όχι στα μέτρα"  
Κύριε Βελόπουλε όταν πάτε σε μια τράπεζα να πάρετε δάνειο και υπογράφετε υπάρχει κανένα πεδίο που αναφέρει ότι συνυπογράφετε για την χρηματοδότηση και όχι για τους όρους? Θέλετε να πείτε ότι είπατε ναι στο να παρουμε τα χρήματα αλλά διαφωνούσατε με το υπόλοιπο κείμενο και όρους? Λυπάμαι αλλά αυτό δεν ευσταθεί.

Ο συσχετισμός με δάνειο σε τράπεζα που κάνετε είναι εντελώς ανεδαφικός γιατί:
  1. Την τράπεζα την επιλέγεις εσύ και τους όρους της. Δεν σε αναγκάζει κάποιος να πας στην συγκεκριμένη. Στην περίπτωσή μας το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε σκοπίμως στην συγκεκριμένη.
  2. Η τράπεζα δεν σου ζητάει να υπογράψεις ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ του δανείου, επί των όρων, και επι του συνολικού δανείου. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε επί της αρχής "ΝΑΙ", δηλαδή επί του σκοπού του δανείου - το να μην καταρρεύσει το κράτος, αφού ο Παπανδρέου φρόντισε να γίνει ανεπιθύμητος σε όλες τις άλλες τράπεζες. Επί των άρθρων δε, που όριζαν τα μέτρα και έδιναν εξουσιοδοτήσεις στον Παπακωνσταντίνου να τα εφαρμόζει όπως τα θέλει αυτός με την υπογραφή του, ο ΛΑ.Ο.Σ. τα καταψήφισε.
  3. Στην τράπεζα δεν πας εσύ και η οικογένειά σου και βάζετε υπογραφές όλοι μαζί για το δάνειο, ψηφίζοντας ο κάθε ένας τους όρους που θέλει, ώστε η τράπεζα να επιλέξει τους τελικούς όρους της βάση της πλειοψηφίας.
  4. Όπως και το μνημόνιο η τράπεζα σου βάζει όρους για την εξόφληση των χρεών σου, χωρίς να σου επιβάλει τον τρόπο που θα ζήσεις. Το τι μέτρα λοιπόν θα πάρεις για να εξοφλήσεις το χρέος σου σύμφωνα με την σύμβαση, δεν εξαρτάται από την τράπεζα ή το μνημόνιο, αλλά από εσένα τον ίδιο - στην προκειμένη το ΠΑΣΟΚ.
  5. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις άλλων πολιτικών φορέων - όπως π.χ. της Νέας Δημοκρατίας, και πιο συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά ως μπορείτε να δείτε μαζεμένα εδώ http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html . Μια από τις πολλές φράσεις του Σαμαρά λέει ξεκάθαρα: «Το καταψηφίζουμε! Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ [...] Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. [...] Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση.». Με άλλα λόγια, ο ίδιος ο Σαμαράς λέει ξεκάθαρα πως δεν αρνείται το Δάνειο, αλλά τα Μέτρα, αποδεικνύοντας το αυτονόητο - πως η σύγκριση που κάνετε με τις τράπεζες είναι εντελώς ανεδαφική!


2. β) " Έρχεται ένα σημείο στην πολιτική σου σταδιοδρομία ως άνθρωπος να σκεφτείς ΛΟΓΙΚΑ και όχι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ...."
Κύριε Βελλόπουλε εσεις το είπατε αυτό? Με αυτό το σκεπτικό δεν θα γινόταν η επανάσταση του γένους, το έπος του ΄40, οι Θερμοπύλες... Βάσει της λογικής κύριε Βελλόπουλε ο Λεωνίδας τι ήθελε στις Θερμοπύλες? Οι Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Καραισκάκης και όλοι οι αγωνιστές του ΄21 αν σκεφτόντουσαν λογικά ... θα έπρεπε να μην ξεκινούσαν τον αγώνα.... Οι έλληνες του ΄40 με την λογική θα έλεγαν ΝΑΙ στον Μουσολίνι και στο Χιτλερ....
Θεωρείτε οτι αυτο που περνάμε τώρα δεν είναι ΠΟΛΕΜΟΣ? Σε πόλεμο είμαστε κύριε Βελόπουλε ,, η διαφορά είναι οτι ο πόλεμος είναι οικονομικός. Γιατί οι αγωνιστές του ΄21, του ΄40, να μην σκεφτούν την ζωή τους η οποία είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ από τις καταθέσεις στην τράπεζα.

Αγαπητέ αναγνώστη του τρομακτικού.. Και πάλι μπλέκετε τα πράγματα.
Στην επανάσταση του γένους, στο έπος του '40, στις Θερμοπύλες και όλες τις άλλες ένδοξες στιγμές, μιλάμε για πόλεμο με σαφής εχθρούς. Μιλάμε για εποχές που τους ανθρώπους η έννοια του έθνους τους έδενε - που για τις μητέρες ήταν τιμή να πεθάνουν τα παιδιά τους στην μάχη. Και τότε οι επιλογές ήταν διαφορετικές.

Τότε το δίλημμα ήταν: "Ναι" γίνομαι δούλος ή με σκοτώνουν - "Οχι" και πολεμάω για την πατρίδα μου και ας πεθάνω.
Τώρα το δίλημμα είναι: "Ναι" παίρνω ένα δάνειο με σκληρούς όρους, το οποίο αν δουλέψω σκληρά και το εκμεταλλευτώ σωστά μπορώ να το αποπληρώσω - "Όχι" χρεοκοπώ, επικρατεί χάος και αναρχία, γίνεται κανένας εμφύλιος ξανά (είμαστε γνωστοί οι Έλληνες για τους εμφυλίους - ιδίως τώρα που έχουμε και 20% λαθρο-ανθέλληνες μέσα), χάνουμε και εδάφη πάνω σε αυτή την αναρχία (οι νομίζετε ότι οι γείτονες δεν θα εκμεταλλευτούν μια χρεωκοπία του κράτους), κτλ. κτλ.

Τα δύο παραπάνω διλήμματα δεν έχουν καμία μα καμία σχέση μεταξύ τους.. Και μόνο όποιος αφεθεί στον συναισθηματισμό του μπορεί να τα ταυτίσει ως όμοια διλήμματα - με την ίδια ακριβώς λογική που θεωρείτε πως το "ναι" επί της αρχής στο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, είναι το ίδιο με υπογραφή σε δάνειο τράπεζας!

Ναι αγαπητέ αναγνώστη, συμφωνούμε, στο ότι είμαστε σε οικονομικό Πόλεμο! Αλλιώς όμως αντιμετωπίζεται ένας οικονομικός πόλεμος σε ένα "ειρηνικό" "δημοκρατικό" περιβάλλον, και αλλιώς ένας πόλεμος με όπλα σε μια εμπόλεμη κατάσταση, όπως αλλιώς και ένας ψυχικός ή πνευματικός πόλεμος. Κάθε πόλεμος απαιτεί διαφορετικές αντιδράσεις σύμφωνες πάντα με τις εκάστοτε συνθήκες - κάτι που εσείς φαίνεται δεν αντιλαμβάνεστε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε πως ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που σκοπίμως μας οδήγησε στη δίλημμα του Μαϊου: http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_4800.html. Αν θες λοιπόν να πολεμήσεις, θα πολεμήσεις τον Παπανδρέου - και όχι με όπλα, αλλά με το μυαλό σου και τις δράσεις σου.
  • Στον πόλεμο λοιπόν αυτό, πρώτα αναγνωρίζεις σε ποιόν ανήκουν οι πραγματικές ευθύνες - ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. Αυτοί κυβέρνησαν, αυτοί μας έφεραν ως εδώ με ένα σωρό σκάνδαλα για τα οποία φρόντισαν να μην τιμωρηθεί κανείς!
  • Μετά αναγνωρίζεις την προπαγάνδα τους: Ζητάνε αποδιοπομπαίο τράγο, το μεν ΠΑΣΟΚ για να μοιραστεί τις ευθύνες του, η Νέα Δημοκρατία για να κάνει τάχαμ πως επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ παίζοντας ένα παιχνίδι με το "ναι" και το "οχι".
  • Μετά, ενημερώνεις τον κόσμο για την αλήθεια την οποία επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Ελλάδος, με σκοπό σου οι δύο αυτοί να πάρουν όσο μικρότερο ποσοστό γίνεται! - Ψηφίζουμε δηλαδή ότι άλλα πατριωτικά κόμματα υπάρχουν εκτός από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!.. Η "αποχή" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ σε αυτό το πόλεμο, γιατί βοηθάει τον εχθρό...
  • Και στο τέλος; Βάζεις το κεφάλι κάτω και δουλεύεις - σαν να πολεμάς - για να βγάλεις από πάνω σου τον ζυγό! ... Αν δεν είσαι πρόθυμος να κάνεις το τελευταίο, τότε είναι ειρωνεία να μιλάς για Θερμοπύλες, έπος '40 κτλ... Αυτοί ζούσαν μέσα στις κακουχίες και τον θάνατο, και εσύ δεν είσαι πρόθυμος να δουλεύεις 3-5 ώρες την μέρα δωρεάν για την Ελλάδα - αν σου ζητηθεί;...
 Όπως καταλαβαίνεις ο συσχετισμός σου με τα έπη '21, '40 κτλ είναι άσχετος - λόγο συναισθηματισμού. Με την λογική μόνο μπορείς να αντιληφθείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιδράσεις σε αυτό τον οικονομικό πόλεμο. Πάντως σίγουρα δεν είναι το να χρεοκοπήσεις ούτε να αφήσεις το ανθελληνικό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. να νιώθει παντοδύναμο!


3. γ) "Ο Σόρρος και ο Πόλσον έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας" 
Δηλάδη παντου ο Σόρος είναι και ΕΣΥ του έκανες ζημιά. Ακόμη και έτσι να είναι κύριε Βελόπουλε η ζημια που έχουμε υποστεί τώρα ειναι χειρότερη ακόμη και απο την χρεωκοπεία.. αν και δνε θα γινόταν χρεωκοπεία και το ξερετε καλά αυτό (τραπεζικός είμαι γνωρίζω καλά).

Αντί λοιπόν να κάθεσαι και να κατηγορείς ανοήτως το ΛΑ.Ο.Σ του 5%, κοίταξε πως θα ρίξεις το σύστημα που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση!...


Όσο γι' αυτό που λες:
«Κύριε Βελόπουλε δεν θα χρεωκοπούσαμε διότι ποτε μα ποτέ η τράπεζες δεν θέλουν να χάσουν τα χρηματά τους ή τουλαχιστον ! το κεφάλαιο που ΕΔΩΣΑΝ! Το μεγαλύτερο ποσοστό του χχρέους μας είναι προς τις γερμανικές τράαπεζες... Δηλαδή θα μας άφηναν να δημιουργήσουμε ντομινο καταρρευσης???  Απλόυστατα το παιχνίδι στηήθηκ, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μια χαρά.»
Ακριβώς όπως τα λες. Το παιχνίδι στήθηκε και οργανώθηκε. Τις αποδείξεις τις έχω δώσει σε Link πιο πάνω από το blog μου. Δεν φταίει το Λα.Ο.Σ γι' αυτό το παιχνίδι!.. Δεν φταίει ο ΛΑ.Ο.Σ. που πρότεινε την πιο ορθή λύση στο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε κρυφά και η ΝΔ αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να την αξιοποιήσει για άλλο σκοπό (ενώ όλοι ψήφιζαν για το δάνειο, η ΝΔ μόνο στην ελληνική βουλή, ψήφισε για τα μέτρα. Πρακτικώς ΛΑ.Ο.Σ-Ν.Δ. την ίδια στάση έχουν κρατήσει απέναντι από το μνημόνιο, με την διαφορά ότι η ΝΔ για να μην πάρει πολιτικό κόστος αλλά και να υποβοηθήσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό - Βλ. Σαμαράς|Πρακτικά: "Τα άλλα κοινοβούλια [και το ελληνικό] ψηφίζουν βοήθεια προς την Ελλάδα, εμείς [ως ΝΔ] ψηφίζουμε για συγκεκριμένα μέτρα."!!!!).

Όσο όμως ο Ελληνικός λαός δίνει 20άρια και 30άρια ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, τόσο το επικροτεί για την προδοσία του. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που μιλάει έξω από τα δόντια, λέει την αλήθεια, προσπαθεί για την αλήθεια - αλλά το σύστημα με κάθε τρόπο προσπαθεί να τον βγάλει από την μέση. Και αυτό κάνετε και όλοι εσείς που κατηγορείτε το ΛΑ.Ο.Σ - επικροτείτε το σύστημα!

Λέτε παρακάτω:
«Λυπάμαι αλλά η Σακοράφα και ο Σημαράς που είπαν ΤΟ ΟΧΙ δεν θέλουν το καλό της πατρίδας?»
Δεν ξέρω για την Σακοράφα, αλλά εδώ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/fantastic-fourto-b.html μπορείτε να δείτε το πόσο ο Δημαράς σε σχέση με άλλους προσέφερε για το καλό της πατρίδας, αντιπροσωπεύοντας όσους τον ψήφισαν. Για μένα, βάση αυτών των αριθμών είναι φανερό πως αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται απλά.. για την εικόνα του!.. Γι' αυτό είπε και το όχι. Αν εσείς θεωρείτε ότι το είπε γιατί αγαπάει την Ελλάδα, τότε απλά εξηγήστε μου γιατί έχει σχεδόν μηδαμινό έργο σε σχέση με τους άλλους. Αν αγαπάς την Ελλάδα, τολμάς και δουλεύεις γι' αυτή.....

Επίσης:
«Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο ποια ήταν η ενναλακτική σας πρόταση (πρόταση όμως και οχι γενικότητες).»
Τέλος, για τις προτάσεις έχω κρατήσει αυτό: http://area51gr.blogspot.com/2010/09/clopypaste.html
Μέσα σε αυτά βέβαια δεν περιλαμβάνονται και ένα σωρό άλλες προτάσεις, για άρση πόθεν έσχες για 5 χρόνια ώστε να έρθει χρήμα, προτάσεις όπως το να μπει νόμος που να απαγορεύει τις υψηλές τιμές των πολυεθνικών σε σχέση με άλλες χώρες, προτάσεις όπως επαναδιαπραγμέτευση του χρέους - δηλαδή άλλοι οίκοι να εκτιμήσουν πόσες "μίζες" επιπλέον πλήρωσε η Ελλάδα σε διάφορα προγράμματα σε σχέση με άλλες χώρες (άρα μιλάμε για περίπου 40-60δις λιγότερα), προτάσεις όπως οι "ΜΟΜΑ" όπου θα υπάρξει δημόσια εργασία και θα δοθεί ανάσα στην ανάπτυξη - βλ. προεκλογικά, πάταξη της λαθρομετανάστευσης/παραεμπορίου - 4δις το χρόνο, και ένα σωρό άλλες προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ (ΝΔ Α.Ε.) αρνούνταν και αρνούνται ακόμα και σήμερα να τα κάνουν πράξη.. Και μέσα σε όλες αυτές τις προτάσεις και όσες μου ξεφεύγουν, ας συμπεριλάβουμε και τις διορθώσεις σε νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε το ΛΑ.Ο.Σ και εισακούστηκαν, ή διορθώσεις/θέσεις που δεν εισακούστηκαν και οδήγησαν σε αποτυχία άλλα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ.

Και όλα αυτά ένα κόμμα του 5%, με 15 βουλευτές και το καλύτερο κοινοβουλευτικό έργο.. το οποίο το σύστημα προσπαθεί να εκμηδενίσει με την γελοία αναφορά στο αναγκαστικό μνημόνιο. Όσο πέφτετε στην παγίδα του συστήματος, τόσο δίνετε τα εύσημα στους εχθρούς μας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε..

Απλά φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε κάνει το ΛΑ.Ο.Σ, αν είχε όχι 15 αλλά 60, ή 90 βουλευτές... Θα βοηθήσετε ή απλά θα μείνετε στις αόριστες κατηγορίες που προωθεί το ανθελληνικό διπολικό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.;....

----------------
Απάντηση #2 προς τον αναγνώστη, με αφορμή τα σχόλια που άφησε στο άρθρο αυτό.
@elhnnas

Δεν νομίζω ότι μιλάω πουθενά για "σκοτεινά" κίνητρα (εκτός κι αν δεν το βλέπω τώρα), ούτε για προεκλογική περίοδο, παρότι τίποτα δεν αποδεικνύει πως τα όσα γράφονται μπορεί να είναι και σκόπιμα - αν όχι από τον συγγραφέα του άρθρου, από το ίδιο το τρομακτικό. Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο άρθρο το έστειλα στο tromaktiko για να το δημοσιεύσουν ως μια απάντηση από αναγνώστη, αλλά δεν το έχω δει δημοσιευμένο από τότε (-μπορεί και να μου ξέφυγε). Σε κάθε περίπτωση δεν είναι το θέμα ποιος είναι ο σκοπός του αναγνώστη του τρομακτικού ή του ίδιου του τρομακτικού και στο άρθρο δεν διαπραγματεύομαι κάτι τέτοιο.

Ίσως σε ενόχλησαν κάποια σημεία όπως η φράση: "Όσο πέφτετε στην παγίδα του συστήματος, τόσο δίνετε τα εύσημα στους εχθρούς μας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε..". Επειδή το συσχετισμό δανείου με το μνημόνιο το έχω ακούσει και αλλού ως επιχείρημα - από άτομα του συστήματος - απλά θεώρησα σκόπιμο να αντιπαραβάλω την δικιά μου αντίληψη.

Κατ' αρχήν το μνημόνιο, ως μας οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στις 5 Μαϊου περίπου, ήταν η μόνη λύση για να μην χρεωκοπήσουμε. Όποιος ισχυρίζεται οτιδήποτε άλλο, απλά ψεύδετε. Η δε ΝΔ, η ίδια το έχει ξακαθαρίσει πολλές φορές πως έτσι είναι τα πράγματα - ακόμα και με δηλώσεις του Σαμαρά (που όμως κανείς δεν προβάλλει σκοπίμως!) - Δες σχετικό άρθρο εδώ: http://www.neolaialaos.org/2010/09/blog-post_20.html.

Εφόσον λοιπόν τίθεται ένα δίλημμα "Χρεωκοπία ή μνημόνιο", το επόμενο ερώτημα είναι αυτό που θέτεις εσύ.

- "Άρα για ποιο λόγο να παρατεινουμε κατι το οποίο είναι αναπόφευκτο να γίνει?"...

Γιατί μέσα στην παράταση έχεις το χρόνο να αυτοοργανωθείς και να το γλιτώσεις - με κόπο όμως. Αν το μνημόνιο δεν είχε περάσει τον Μαϊ, τώρα, θα ήσουν ίσως σε κανένα χωριό και θα έτρωγες λίγα χόρτα βουνού για να καλύψεις την πείνα σου, ενώ ταυτόχρονα θα κινδύνευες από οποιοαδήποτε συμμορία που θα ήθελε καλύψει την δικιά της πείνα. Εγώ τουλάχιστον εκεί θα ήμουν με την οικογένειά μου με το μονόκανο για προστασία - τέρμα η δουλειά μου, τέρμα το internet, τέρμα οι παρέες μου, τέρμα οι τηλεπικοινωνίες, τα αυτοκίνητα, τέρμα όλα! Θα γυρίζαμε 100 χρόνια πίσω - και μάλιστα χωρίς καν βασικά πράγματα που είχαν τότε όπως π.χ. μεταφορικά μέσα / γνώσεις αυτοσυντήρισης κτλ - και μάλιστα με πλήρη αποσάθρωση σε θέματα που ενώνουν τον λαό σε δύσκολες στιγμές, όπως π.χ. έθνος,θρησκεία, ομοιογένεια πληθυσμού.

Τώρα όμως, έχουμε ακόμα την βασική τροφή και προστασία, την τεχνολογία, τα αυτοκίνητα κτλ. Απλά δεν έχουμε την άνεση που είχαμε πριν. Έχουμε τον χρόνο όμως να προσαρμοστούμε. Αντί να δουλεύουμε 8 ώρες για εμάς, ναι θα δουλεύουμε 12 ή 14. Οι 4-6 ώρες επιπλέον είναι το αντίτιμο της μη κατάρρευσης της κοινωνίας μας. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την ικανότητα προσαρμογής μας ως κοινωνία. Αν τώρα εκλέξουμε άσχετους, απλά θα πάμε μια ώρα αρχίτερα στην παραπάνω υπόθεση χρεωκοπίας. Αν εκλέξουμε άτομα που έχουν το μυαλό και τις ικανότητες αποδεδειγμένα να αλλάξουν τα πράγματα - να φτιάξουν συστήματα ενεργοποίησης των πολιτών για καλύτερη διαχείριση πόρων ακόμα και εθελοντικού χαρακτήρα - να τονώσουν και να προστατεύσουν τα ιδανικά που ενώνουν τους λαούς σε ώρες κρίσεις (έθνος, θρησκεία) τότε έχουμε ελπίδα. Αν όμως εκλέξουμε όλους αυτούς τους άσχετους που δεν νοιάζονται ούτε στο να συσπειρώσουν τον λαό (με ανώτερα ιδανικά ως ανέφερα) ούτε να ενεργοποιήσουν τον λαό (εθελοντική εργασία για αυτοοργάνωση και προσφορά), που όλα τα παρουσιάζουν ως αναγκαστική κατάρρευση και δεν βλέπουν λύση, τότε ναι, είμαστε χαμένοι, ούτως ή αλλιώς.

Ανάμεσα στις 2 επιλογές, εγώ είμαι σαφώς υπερ της δεύτερης. Και είμαι σαφώς υπερ του ΛΑ.Ο.Σ ελπίζοντας πως θα τα καταφέρει, γιατί ακριβώς διαφοροποιείται με όλους τους άλλους ως προς τα ιδανικά που μας ενώνουν (έθνος, θρησκεία) τα οποία σε κρίσιμη περίοδο είναι τα πιο απαραίτητα - κάτι που όλοι οι άλλοι αγνοούν.

Στην τελευταία σου θέση
"Παντως συνεχιζω να πιστευω οτι δεν συμφερει τους τραπεζιτεσ να πτωχχευσουμε όπως "ενετχνωσ τα κανάλια" αφηνουν αν ενοεθει..."
Εγώ να σου πω το εξής. Αν έχεις μια επιχείρηση με διάφορα τμήματα σε διάφορες πόλεις και κάποιο τμήμα από αυτά έχει πέσει σε κύκλο μη λειτουργικότητας - δηλαδή για να σου αποδώσει να πρέπει να δανίζεται συνεχώς, τότε θα το συγκρατούσες μέχρι το σημείο όπου τα δάνεια που θα του έδινες (μαζί με εταίρους) για συντήρηση να είναι λίγο μικρότερα από τα κέρδη που αυτό θα σου απόφερε εσένα αποκλειστικά. Μόλις το αποζημούσες, απλά, θα το έκλεινες κατευθείαν.

Έτσι και με την ευρώπη. Όσο η Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία παίρναν από την Ελλάδα χρήματα, τα οποία η Ελλάδα τα δανιζόταν από όλους τους Ευρωπαίους, την στηρίζανε και θα την στηρίζανε. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίσει επ' άπειρον. Σε κάποιο σημείο το δάνειο που αυξάνει εκθετικά, θα αναγκάσει την Γερμανία/Γαλλία/Βρετανία κ.α. να αρχίσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ενώ ταυτόχρονα θα αντιδρούν πολύ πιο έντονα όσες άλλες χώρες δανείζουν στην Ελλάδα χωρίς η Ελλάδα να μεταφέρει χρήμα "εξαγωγών" σε αυτές. Σε αυτή την περίπτωση, όπου θα αρχίσουν να θίγονται τα συμφέροντα των άλλων, η Ελλάδα πέφτει.

Η θέση σου, πως δηλαδή δεν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, ισχύει μόνο αν αποδεχτούμε τους όρους που μας θέτουν, οι οποίοι εξασφαλίζουν σε αυτούς συμφέρον και όχι χασούρα. Μη τήρηση των όρων σημαίνει μη συμμόρφωση, δηλαδή αναξιοπιστία, καμία προσδοκία για αποπληρωμή δανείων, και συνεπώς χασούρα για όλους όσους μας δανείζουν.

Σε κάθε περίπτωση, για να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να ανεχτούμε το γεγονός πως μας στηρίζουν όσο κερδίζουν. Εκεί που εμείς μπορούμε να επέμβουμε, είναι στο .. πόσο κερδίζουν. Ας βγουν ανεξάρτητες κινητοποιήσεις για μποϋκοτάζ προϊόντων ώστε το χρήμα να μένει μέσα (βλ. http://www.youtube.com/watch?v=14jX9qC_81s), ας παταχθεί το παραεμπόριο το οποίο κοστίζει 20δις/χρόνο χρήματος προς εξωτερικό, και 4δις/χρόνο απώλεια φόρων - σε τρία χρόνια μιλάμε για 60δις, και 12δις φόροι!!! (γιατί αφού τα ξέρουν αυτά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ;;;), ας επαναδιαπραγματευτούμε το χρεός με την έννοια που είπε ο Καρατζαφέρης. Δύο οίκοι να αξιολογήσουν όλες τις αγορές μας τα τελευταία χρόνια, και να βρούν πόσο είναι το κόστος από μίζες που χρεωθήκαμε εμείς. Γιατί δεν μπορεί στην ίδια χρονική περίοδο τα ίδια αεροπλάνα π.χ. να κόστισαν στην Ελλάδα 3 φορές περισσότερο απ' όσο σε μια άλλη χώρα!.. Έτσι μπορεί να γλιτώσουμε άλλα 30-60δις!!!... Πλαφόν στις τιμές πολυεθνικών, ως λέει εδώ και 2 χρόνια περίπου ο Καρατζαφέρης. Δεν μπορεί εδώ να πουλάνε όλες τα προϊόντα τους 2 και 3 φορές απ' ότι τα πουλάνε σε όλες τις άλλες χώρες!.. Στήριξη εσωτερικής οικονομίας με κάθε τρόπο. Όπως καταλαβαίνεις αν γίνουν όλες οι παραπάνω κινήσεις, υπάρχουν ελπίδες να τα καταφέρουμε. Αρκεί σε αυτές τις εκλογές να ξυπνήσει ο κόσμος και να στηρίξει ικανούς ανθρώπους οι οποίοι θα κάνουν τέτοιες τομές στις περιφέρειές τους και όχι κομματόσκυλα.

8 σχόλια:

brazdas είπε...

Φιλε area για μία ακόμη φορά άψογος! Συνέχισε έτσι!

elhnnas είπε...

Πρώτα απ΄ολα να πω οτι δεν υφίσταται κανένα "σκοτεινό" κίνητρο απο τον αναγνώστη του τρομακτικου.. Αφου όντως είχε στείλει απο τον Μάιο ερώτηση στον κ. Βελόπουλο... Δείτε το λινκ: http://pulse.gr/apantisi-ston-k-velopoylo/news/132484/
όπου υπάρχει ενα μέρος απο την ανάρτηση του στο τρωκτικο πααρακαλω...
Αυτα για τα περι προκελογικής περιόδου....

Προσσωπικά σε πολλά συμφωνώ με τον Βελόπουλο απλά θεωρώ και εμένω σε αυτό οτι δεν έπρεπ να πουν ΝΑΙ.. δυστηχώς το μνημόνιο δεν σου αφήνει την ελευθερια να επιλέξεισ τι θα κανεις και ειιδκά με μια τετοια κυβερνηση δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να κανει κατι αλλο...Άρα για ποιο λόγο να παρατεινουμε κατι το οποίο είναι αναπόφευκτο να γίνει? ενοείτι οτι η πτώχευση που θα γίνει θα ειναι πιο οδυνηρη τώρα... Παντως συνεχιζω να πιστευω οτι δεν συμφερει τους τραπεζιτεσ να πτωχχευσουμε όπως "ενετχνωσ τα κανάλια" αφηνουν αν ενοεθει...
αυτα τα ολίγα... απλά με στενοχωρησε πολυ τα προκελογικών κινητρων... λυπαμαι πολυ αλλα δεν υπαρχει τετοιοα προθεση

elhnnas είπε...

επιπλεόν ειχα στειλει απαντησησ το τρομακτικο η οποία αν και σταλθηκε 6 φορες δεν ανεβηκε ποτε...
Απλα παρέθετα οτι δεν υπάρχει προεκλογική σκοπιμοτητα στην κινηση μου βαζοντας την απαντηση του τρωκτικου οτι το ειχε αναρτησει στις 13 μαιου. επίσης έλεγα οτι χρησιμοποιώ την ανωνυμια όπως και ο κ. Βουλεπολος που έστειλε στο τρωκτικο δηλαδη σε ενα μπλογκ ανωνυμων την απαντηση του γιατι ειπε ΝΑΙ... απλα.
Δεν εχω κατι μαζί του. Άλλωστε τον παρακολουθουσα ως φοιτητς στην Θεσ/νικη και συμφωνουσα μαζι του και συνχειζω να συμφωνω.. απλα για το συγκεκριμενο θεμα εχω αλλη άποψη.
αυτα.
Με τιμη
Ανώνυμος Αναγνωστης

area51gr είπε...

@Ellhnas Την δικιά μου άποψη στην δικιά σου τοποθέτηση την έγραψα ως συνέχεια - στο λευκό πλαίσιο - στο παραπάνω ίδιο άρθρο (απάντηση #2). :)

elhnnas είπε...

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ... ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ.. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΝΕ ΕΛΑΒΑ...
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ...
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ... ΟΧΙ ΠΩς ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ.. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΣΥΝΕΦΕΡΕ... ΕΞΑΛΛΟΥΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΣΩΣΤΑ??? ΕΓΩ ΟΧΙ...

area51gr είπε...

Εγώ καθαρά θεωρώ ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να δικαστεί κάποια μέρα για ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Δεν θεωρώ όμως πως φέρνει κάποια ευθύνη ο Λα.Ο.Σ, αφού υπερ του μνημονίου την ημέρα της ψήφισης ήταν όχι μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και το 80% των ψηφοφόρων τους.

Η ευθύνη είναι καθαρά της ηγεσίας/κυβέρνησης, που ΣΚΟΠΙΜΩΣ μας οδήγησε στο μνημόνιο, έχοντας ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τον Ελληνικό λαό. Ευθύνη έχει και η ΝΔ η οποία λαϊκίζει πως .. καταψήφισε το μνημόνιο, όταν σε όλες τις δηλώσεις του Σαμαρά, Ευρωβουλευτών κ.α., λέει καθαρά πως δεν διαφωνούσε με το μνημόνιο το οποίο αποτελούσε την μόναδική λύση εκείνης της στιγμής, αλλά με τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, γιατί έπρεπε αναγκαστικά η Νέα Δημοκρατία να χαράξεις τον δικό της δρόμο (αν ψήφιζε "ΝΑΙ", θα ψήφιζε το πολιτικό της τέλος)...

Στην τελική, ο ΛΑ.Ο.Σ αποδείχτηκε όχι μόνο εκπρόσωπος του κόσμου σε μια δύσκολη απόφαση, αλλά και το πιο σοβαρό κόμμα, το οποίο δέχεται τώρα πυρά από τους πολιτικούς υποκριτές και φαρισαίους.

elhnnas είπε...

ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΛΑΟΣ..
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ...
ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΔ...ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 66 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΟΙΧΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ... ΕΞΩΦΕΡΙΝΟ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ... ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ?
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΟΥΣΙΑ ΑΦΟΥ Ο JEFFREY ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ...ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΝΕ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑΣ ΟΠΩς ΕΝΕΤΧΝΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ....ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΕ ΟΛΗ Η ΟΝΕ.....

area51gr είπε...

Θα σου πρότεινα όποτε έχεις χρόνο να δεις την παρακάτω εκπομπή.
http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

Εγώ ναι "ΝΑΙ" του ΛΑ.Ο.Σ το επικροτώ για δύο λόγους:

1. Γιατί αν έλεγε και o ΛΑ.Ο.Σ όχι, κανείς δεν μου εγγυάται εμένα πως θα υπήρχαν περισσότεροι "αντάρτες" από το ΠΑΣΟΚ που θα έλεγαν επίσης όχι, μπροστά στην περίπτωση του να αναλάβει καθαρά το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό βάρος, και να μην περνούσε το νομοσχέδιο.

2. Γιατί θα ένιωθα πως και ο ΛΑ.Ο.Σ με κοροϊδεύει όπως η Νέα Δημοκρατία. Τουλάχιστον τώρα νιώθω περήφανος που το κόμμα που υποστήριξα, μπροστά τις πολιτικές ευθύνες και την ορθή πράξη, έπραξε το σωστό επιβεβαιώνοντας τον συλλογισμό πως το αν άλλοτε συντάσσεται με ΠΑΣΟΚ και άλλοτε με ΝΔ (ως προς την ψήφιση άρθρων) είναι καθαρά γιατί πιστεύει σε αυτά και όχι γιατί διεκδικεί ψήφους με λαϊκισμό.

Εγώ μάλιστα ήμουν αυτός που είχα γράψει το παρακάτω άρθρο:
http://area51gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html

Όταν τα έγραφα όμως αυτά, δεν είχα αναλογιστεί τι σημαίνει πρακτικώς χρεωκοπία. Και σίγουρα σήμερα νιώθω καλύτερα που τότε δεν χρεοκοπήσαμε. Αν ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να βάλει μυαλό, τότε, κάποια στιγμή θα υποστεί τις συνέπειες. Τότε ήταν απροετοίμαστος, τώρα έχει και χρόνο να προετοιμαστεί και να βιώσει πράγματα, αλλά και δυνατότητα επιλογής, και σίγουρα έχει και την ελπίδα, πως ναι μεν θα ζοριστεί πολύ αλλά δεν θα πιάσει πάτο - και ούτε αναγκαστικά θα χάσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα αν αλλάξει νοοτροπία.