Custom Search

24 Σεπ 2010

[Απόψεις]: Όταν οι Εξεταστικές Επιτροπές, γίνονται, Κομματικά Δικαστήρια.

Αφορμή, γι' αυτό το άρθρο αποτέλεσε:
• Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για σύσταση άμεση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, κατ' αντιστοιχία με την πρόταση της Ν.Δ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής όποτε και αν η Ν.Δ ξαναγίνει κυβέρνηση ( http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/09/blog-post_2085.html )
• Η απάντηση από Ν.Δ-ικό  blog http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_24.html όπου λέει χαρακτηριστικά:

«Μετά τον κεραυνό που έριξε χθες το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το επαίσχυντο μνημόνιο (και ότι λέει το κάνει), το ίδιο βράδυ βγήκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης σε τηλεοπτικό κανάλι και υπερθεμάτισε στην πρόταση Σαμαρά, με μια μόνο διαφορά. Ζήτησε να γίνει τώρα το αίτημα για εξεταστική επιτροπή.

Εμείς απορούμε, πως ο έμπειρος κ. Καρατζαφέρης έκανε αυτή την πρόταση, αφού...
φυσικά γνωρίζει ότι:
1) Δεν έχουν μαζί η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ την απαραίτητη πλειοψηφία για να επιβάλλουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
2) Ακόμα και να την αποδεχόταν το ΠΑΣΟΚ και πάλι θα κατέληγε σε αθωωτικό πόρισμα και το σοβαρότερο
3) Αν συνέβαιναν τα πιο πάνω, η υπόθεση θα παραγραφόταν και η επόμενη Βουλή δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα. Επομένως, οι τυχόν υπεύθυνοι θα αθωώνονταν για πάντα.

Θα έπρεπε λοιπόν ο έμπειρος κ. Καρατζαφέρης να είχε σκεφτεί αυτό το τελευταίο.»

Το συμπέρασμα;

Οι ΝεοΔημοκράτες βλέπουν τις εξεταστικές ως «αποφάσεις δικαιοσύνης» οι οποίες εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση! Θεωρούν πως επειδή τώρα είναι κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ, αυτό λόγο πλειοψηφίας θα κάνει ότι μπορεί για να αθωώσει τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο ώστε η υπόθεση του μνημονίου να παραγραφεί.

Από την άλλη ο κ. Σαμαράς, που κατά τους ΝεοΔημοκράτες bloggers (αναμετάδωσαν την είδηση πολλά γνωστά blogs) ζήτησε η εξεταστική να γίνει όποτε και αν κυβερνήσει αυτός - ώστε το πόρισμα της εξεταστικής να είναι ότι ακριβώς θέλει η Νέα Δημοκρατία.

Πείτε μου τώρα. Αν αυτό δεν είναι Κατάντια της Πολιτικής, από τους ΝεοΔημοκράτες που βλέπουν και αντιλαμβάνονται έτσι τα πράγματα, τότε τι είναι; ..

Επίσης να θυμίσω λίγο τα περί εξεταστικής για την οικονομία από τον κ. Σαμαρά;

«Όσον αφορά ειδικά την Εξεταστική για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το κόμμα του λέει «ναι» στην Εξεταστική «επειδή εμείς ούτε φοβόμαστε το παραμικρό ούτε έχουμε να κρύψουμε τίποτα» αλλά και επειδή «η τωρινή κατάσταση της Οικονομίας δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών».
«Συμφωνούμε και επαυξάνουμε: όλα στο φως, όλη η οικονομική διαχείριση να εξεταστεί εξονυχιστικά. Όχι μόνο από το 2004, όχι μόνο από το 2000 αλλά από το 1981» είπε.»

Αν πραγματικά τα πιστεύουν αυτά που λένε και αναπαράγουν οι ΝεοΔημοκράτες bloggers, τότε γιατί ο Σαμαράς δέχτηκε την εξεταστική αυτή; Αφού, με το ίδιο σκεπτικό, το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, θα έβγαζε αθωωτικό πόρισμα για το ΠΑΣΟΚ και ενοχοποιητικό για την Νέα Δημοκρατία και η υπόθεση θα τελείωνε εκεί.

Επίσης με την λογική αυτών των bloggers, κάθε κυβέρνηση θα μπορούσε να συστήνει εξεταστική επιτροπή, και να βγάζει αθωωτικά πορίσματα για να καλύπτει τις αποτυχίες σε σημαντικά θέματα.  Δεν είδαμε όμως το ΠΑ.ΣΟ.Κ να το κάνει (που το συμφαίρει).

Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, οι Νεο Δημοκράτες bloggers ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες κάθε είδους, για να δικαιολογήσουν τον λαϊκισμό του κ. Σαμαρά - πως όταν και αν βγει κυβέρνηση θα κάνει εξεταστική. Όπως ακριβώς, όταν και αν βγει κυβέρνηση θα καταργήσει το λαθρονομοσχέδιο - δεν είδαμε όμως να λέει τίποτα ο Κικίλιας του Σαμαρά, για το παρεμπόριο, τους λαθρομετανάστες και το Τζαμί του Βοτανικού. Ούτε είδαμε στα τέλη Αυγούστου τον Σαμαρά να καταψηφίζει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ που δίνει περισσότερα δικαιώματα στους λαθρομετανάστες.

Και στην τελική, αν ο Σαμαράς πιστεύει ότι και οι bloggers του, πως δηλαδή το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα βγάλει αθωωτικό πόρισμα ή δεν θα δεχτεί την εξεταστική (πράγμα που θα σημαίνει ότι έχει χεσμένη την φωλιά του) τότε γιατί ο ίδιος υπόσχεται εξεταστική για όταν και εάν βγει αυτός κυβέρνηση, αντί να καταγγείλει το θεσμό των εξεταστικών επιτροπών ως «θεσμό κομματικής/κυβερνητικής δικαιοσύνης» και να αποχωρήσει με αυτή την δικαιολογία απ' όλες τις εξεταστικές επιτροπές;

Δηλαδή, κ. νεοδημοκράτες bloggers, για εσάς όποτε σας συμφέρει οι εξεταστικές επιτροπές αναδεικνύουν την αλήθεια - «όλα στο φως» - και όποτε δεν σας συμφέρει εξυπηρετούν την κυβέρνηση; Πραγματικά.. Αυτό το κόμμα που λέγετε Νέα Δημοκρατία, έχει ξεπέσει τόσο μα τόσο πολύ! Λέτε και αντιλέτε σε όλα ανάλογα το συμφέρον σας. Από το λαθρονομοσχέδιο, στο μνημόνιο και τώρα και στις εξεταστικές; Τι να πω... είστε ξεφτίλες πραγματικοί.